ads

Selasa, 2 Ogos 2011

05 di seremban - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

05 di seremban - Google Blog Search


Syarak Mengata , Adat Menurut: Curi motosikal berleluasa <b>di Seremban</b>

Posted: 27 Jul 2011 02:37 AM PDT

Saya menerima SMS yang melaporkan cubaan mencuri motosikal di rumah jiran saya di Jalan 6, Taman Alamanda, Senawang pada pukul 2 pagi Rabu 27 Julai 2011, oleh 2 orang pemuda berbangsa Melayu yang membonceng motosikal Honda EX5 dengan plet no NC* **** (no tidak dinyatakan, menunggu siasatan polis samada plet no sah atau palsu)

Laporan polis telah dibuat oleh mangsa.

Marilah kita berdoa agar pihak polis dapat dengan segera melakukan siasatan berdasarkan laporan yang diterima.

Artikel saya sebelum ini, kenyataan Timbalan Ketua Polis Negara yang menegaskan antara faktor curi kenderaan berleluasa di negara kita adalah disebabkan oleh gejala rasuah di http://waghih.blogspot.com/2011/07/kes-curi-kenderaan-semakin-berleluasa.html

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

Reminiscence: Photojog <b>di</b> Lake Garden <b>Seremban</b>

Posted: 25 Jun 2011 02:10 AM PDT

Salam
Aku sangat suka jogging. Semasa berlari ni aku rasa sangat tenang. Aku suka rasa angin yang terpa kat muka aku. Aku suka jantung aku rasa lelah untuk mendapatkan oksigen yang cukup ke seluruh badan dan otak. Aku suka bila dapat tengok orang lain jogging. Aku dapat rasa kagum dengan pak cik tua, yang jogging lagi banyak pusingan daripada aku sendiri.
Dengan jogging aku rasa bebas. Seronok sangat. Dan kalau ada pemandangan cantik di sekeliling, lagi suka. Sangat best. Kalau boleh hari-hari nak jogging.

:wish:Tapi kadang-kadang kau malas juga nak pergi jogging
Harapnya dah kerja nanti, still boleh kekalkan momentum untuk jogging. Huhu. Dulu di kampus aku akan jogging kalau aku tak busy. Di kampus aku akan jogging di track. Sebab kawan aku kata, boleh melindungi hentakan kaki yang berlebihan dan maka dengan itu, kaki tak cepat penat, kita pun boleh jogging lagi jauh.

Di rumah, aku akan jogging di Lake Garden Seremban. Setiap petang ramai akan berada di sini untuk jogging. Dan yang bagusnya, tiadalah sesak mana, sebab tempatnya luas. Kat sini aku jog sebanyak 3 round dan kemudian round yang terakhir, aku akan berjalan dengan kamera aku untuk menangkap gambar sekeliling. Sebab tempat ni lawa sangat. Korang usha kat bawah k;

Mula-mula korang kena tengok ni dulu. Aku pun baru tahu. Setiap hari kita kene berjalan sebanyak 10 000 langkah iaitu bersamaan 6 km. Dan larian di lack Garden yang ini sejauh satu kilometer untuk satu pusingan. Mak ai, sangatlah lembik aku ini. Patutlah pakcik kat sini lari lama gila. Kepada yang lain, mari kita cuba ok. Demi kesihatan kita !!

Larian pada hari tersebut ditemani adik aku. Ops. Dia tak nak toleh pulak kan. =P.

Sepanjang perjalanan akan ada 'kata-kata semangat' di tepi track. Contohnya yang ini, jika kita berjalan sejauh 0.5 km, kita membakar 24.4 kkalori dalam badan kita dan ia bersamaan 1 sudu teh gula. Ada banyak lagi sign begini, tapi tak teringat nak ambik gambarnya.


Lepas dah habis jogging. Mesti kena cooldown. Sepatutnya dua kali ganda pusingan yang korang jogging tadi, hehe. Tapi aku amik ala kadar je ok. Maka, sesi berjalan aku diserikan lagi dengan sesi gambar. Maka jadilah Photojog. Dulu pun pernah photojog juga. Maka aku persembahkan gambar yang aku tangkap;




Lepas tuh kan, ada mamat hensem tengah jogging tau. Ramai yang usha :riak:

P/S: Tempat ni juga merupakan tempat tumpuan untuk Wedding Photo. Sapa-sapa nak kawin, boleh laa berposing di sini.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

0 ulasan:

Catat Komen

 

BlOG NEGERI SEMBILAN

Copyright 2010 All Rights Reserved