ads

Jumaat, 9 Mac 2012

05 di linggi - Google Blog Search


URL Sumber Asal :-

05 di linggi - Google Blog Search


FamilyDay.<b>Linggi</b>, Melaka. | Syemi dan tempe itu.

Posted: 09 Mar 2012 05:14 AM PST

Assalamualaikum semua!
Baru-baru ni aku dgn kawan-kawan kelas, semua coursemates, sekali dengan seniors & alumni pergi merayakan (merayakan?) acara tahunan course kitorang di Linggi, Melaka selama 2 hari 1 malam. Dari Nilai, Negeri Sembilan ke Linggi memakan masa dalam 2 jam, dalam pada singkat pung...tetap tidur jua didalam bus. Hehe.
Dalam bilik takde air-cond kan..bila jumpa bus qada' lah kan, takkan nak tunggu balik umah baru boleh qada'. Satu lagi time kuliah...HAHA. ( adik-adik jangan contohi, nnt mula keluar kuliah = kosong, apa pun tarak!). Program FamilyDay ni dianjurkan oleh second year students. Next year, geng kami pulak yang akan organize, kemana ye? Mesti grand, ke Dubai mungkin (?).
Tepi pantai Linggi, Melaka yang indah.
Menghampiri waktu Maghrib di Linggi.
Morning view at Linggi. Really eye's catching uolls!
Simple game, lots of fun :) Rebut belon instead of rebut kerusi yang klasik tu... Sebenarnya aku take part dalam game ni, wakil kumpulan, nasib tak menyebelahi, kalah awai :(

Wajah kegembiraan di 'gigi air' :P Muka ceq kena penyek dengan si zawani. Dia ingat ni RM game ke hape? HAHA. Time ni tak berani lagi nak masok dalam air, satgi tengoklah...tak mau keluar aih!


" Sapa ada hilang -----> ( duit seringgit sekeping), Sila ambil"

 Disebabkan anak ayah kesayangan seorang ni tak dapat permission main air pantai, tercongok la gayut atas pasir, pantau kami-kami semua...

Kan dah kata, sejuk giler, seronok giler, giler-giler semua kalau dah jumpa air!

Water confident! Hok ni yang paling letih. Rasa nak putuih tangan dari badan kayuh pelampung yang tak berapa nak bergerak tu :P Oh, memang sengal-sengal seluruh badan.

Budak lelaki dh memang takde kerja...
Ketua program, Dr.Ros. Yeah, dia nampak muda dn memang muda.

Tuntutan kepada Allah yang Maha Esa tidak dilupa.

Morning walk after Subuh!

Camni la kalau lelaki pas subuh....*sigh


 Yeah, model kain pelikat Linggi. 

After Subuh at Linggi. Subhanaallah!



 Yang Paling best, berKAYAK! Well, ini kali pertama aku berkayak, dibantu oleh syiro ( mak cik ni expert)...Mmg seronok habis. Berapa kali pusing, tak mau berhenti walaupun matahari terpacak tepat atas kepala. Apa kejadahnya berkayak jam 12 tghari..kan? 


Expert Pi kayak sensorang...

Hari nak balik. Belek-belek hamper. Makan-makan jajan. peace~




Singing our FamilyDay's Song!
Banyak lagi aktiviti macam tarik tali, birthday prank, tazkirah, masukkan air laut dalam botol ( malang group aku, sbb tangan aku kecik=,=''), terompah gergasi... pictures tak dapat nak upload banyak-banyak kerana memakan masa dan tuan punya belong ni pun malas bebenor. FamilyDay kali ni simpan ketat-ketat dalam memory card otak ni, I.Allah sampai tua.

A friend like you is like no other friend
A friend like you is a friend i dont regret meeting 
A friend like you is like a friend i cant scream at or fight with
A friend like you is like having no worries in my life
A friend like you is a friend that i dont want to lose
A friend like you is like being in comfort all day
A friend like you is a friend i always wanted
A friend like you is awesomly awesome
A friend like you is random and funny
A friend like you is a friend that i love to death and i will never let go
A friend like you is a friend i can tell all my secrets to
A friend like you..
A friend like you is like the little sister ive always wanted
A friend that i can go to to tell them whats wrong
A friend like you is like having no dark days because you brighten them up
A friend like you is a friend that opens up my eyes and helps me avoid bad things
A friend like you is a type of friend that laughs at dumb things i say or do
A friend like you is a friend i am proud to call my best friend... 

Thanks to all my friends,seniors,alumni & TEAM 12.
Credits to syiro untuk semua pics yg cantik2 ni..
Next year, we will meet again! *joget tarian melayu.

0 ulasan:

Catat Ulasan

 

BlOG NEGERI SEMBILAN

Copyright 2010 All Rights Reserved