Ahad, 9 September 2012

05 di sikamat - Google Blog Search

05 di sikamat - Google Blog Search


Untung orang <b>di</b> DUN <b>Sikamat</b> dan <b>di</b> DUN Paroi - Tranungkite

Posted: 06 Aug 2012 09:08 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Untung betul orang di DUN Sikamat dan DUN Paroi. Orang di DUN Paroi dah dapat Klinik Kesihatan di Senawang. Orang di DUN Sikamat pula akan dapat Klinik Kesihatan juga. Cuma orang di DUN Chembong, DUN Kota ...

REMBAU HARI INI: Untung orang <b>di</b> DUN <b>Sikamat</b> dan <b>di</b> DUN Paroi

Posted: 06 Aug 2012 07:29 PM PDT

Untung betul orang di DUN Sikamat dan DUN Paroi. Orang di DUN Paroi dah dapat Klinik Kesihatan di Senawang. Orang di DUN Sikamat pula akan dapat Klinik Kesihatan juga. Cuma orang di DUN Chembong, DUN Kota dan DUN Rantau masih menantikan bangunan Hospital Rembau. PM pun dah 2 kali melawat di DUN Sikamat dan 1 kali berbuka puasa di DUN Paroi.
CADANGAN KLINIK KESIHATAN 3, SIKAMAT
               
Taraf dan Jenis Syarikat : T1 Bumiputra PKK Kelas A Kepala II Sub Kepala 2a
Maklumat Ringkas Tender CADANGAN KLINIK KESIHATAN 3, SIKAMAT, SEREMBAN (IBS SEPENUHNYA)(E-TENDERING)YANG MERANGKUMI:
7)Blok TNB (Double Chamber)
8)Garaj Van Dan Bas-4 Bay
9)Garaj Ambulan-3 Bay,1unit Store/Bilik Pemandu
Tarikh dan Waktu Lawatan : 09:30AM, 13 December 2011
Projek RMK 9 sedang dalam pembinaan pada tahun 2008 ini adalah 3 projek Klinik Kesihatan KK3 Lukut, KK2 Senawang dan KK2 Seremban 2, Projek bawah 5 juta Kuarters KK serting Hilir Kuarters 1D KK Gemas, tambahan Bangunan KKIA KK Seremban dan N/T Pergigian Jalan Za'aba serta SCN HTJ.  Manakala 2 projek telah ditender oleh JKR masih belum masuk tapak Pejabat JKNNS dan Kolej Kejururawatan Kuala Pilah.  1 projek sambungan daripada RMK8 iaitu Pusat Harian dan Haemodialysis, Hospital Tuanku Jaafar, Seremban telah melewati jadual lebih satu tahun sehingga Kontraktor Utama telah ditamatkan perkhidmatannya. 

TERKINI! Sokongan terhadap Anwar hambar <b>di Sikamat</b> , Ampangan!

Posted: 07 Sep 2012 04:28 AM PDT


Seremban 7 September 2012 Kedatangan Anwar bersama jelajahnya ke 2 DUN Pakatan Rakyat iaitu Sikamat dan Ampangan petang tadi hambar dengan jumlah kehadiran dianggarkan 400 orang di Sikamat dan 200 orang di Ampangan. Malah di Ampangan Jawatankuasa Pengurusan Majlis PKR Negeri Sembilan terpaksa mengambil peluang dengan keadaan orang ramai di PASAR MALAM Plaza Uda untuk nampak meramaikan mereka yang hadir untuk melihat DS Anwar. 
Kelibat penyokong-penyokong PAS juga dilihat berkurangan. Perkara ini dilihat menarik kerana lebih setahun Anwar tidak mampu menarik ribuan 'crowd' seperti tahun-tahun sebelumnya. 
Anwar seperti biasa menawarkan janji-janji ini kepada penduduk Ampangan dan Sikamat sekiranya PKR menang:
1.Akan menurunkan harga minyak pada keesokan harinya... 
2. Akan menghapuskan PTPTN pada tahun yang sama mereka menang 
3. Akan menyamaratakan hak rakyat tanpa mengira kaum. 

Sementara itu N9 kini melaporkan terdapat beberapa NGO mula mengadakan bantahan akan kehadiran Anwar di Rantau malam ini.  Anwar bersama rombongan dijadualkan sampai di Rantau pada pukul 8.45 malam ini.  
RANTAU, 06 Sept. – Balai Polis Rantau dan Balai Polis Kuala Sawah menerima laporan bantahan  warga DUN Rantau melarang sekeras-kerasnya kehadiran Ketua Umum Pakatan Keadilan Rakyat (PKR), Anwar Ibrahim di Rantau di Program Jelajah Sambutan Kemerdekaan yang di jadualkan di Loji Air Sains (Kuarter JBA) Kg. Ribu, Rantau 9.00 malam esok.
Bantahan dan larangan ini disuarakan oleh gabungan 39 buah pertubuhan, persatuan dan NGO yang berkumpul sejak pukul 4:00 petang di Balai Polis Rantau dan kira-kira 5:30 petang di Balai Polis Kuala Sawah.
Mohamad Yazid Jabbar dari Pusat Khidmat DUN Rantau, di dalam laporannya bermohon pihak berkuasa bertindak tegas dan mengambil tindakan sewajarnya di atas perkara yang dilaporkan tersebut.
Ab Mutalib Sulaiman, Pengerusi JKKK merangkap Ketua UMNO Kampung Stesen, mewakili JKKK Rantau membantah sekeras-kerasnya kehadiran Anwar Ibrahim yang dianggap pakar perpecahan rakyat.
Menurutnya, "Jika polis berdiam diri dan tidak mengambil tindakan tegas melalui laporan yang dibuat oleh 39 gabungan pada hari ini, sekiranya sesuatu berlaku esok, itu adalah kerana kami berjuang demi bangsa, agama dan tanahair. Anwar Ibrahim tidak layak digelar pemimpin."
Major (B) Razali Zakaria, Presiden Gerakan Memartabatkan Perjuangan Negara (GMPN), menegaskan bahawa beliau dan pertubuhan menyokong laporan bantahan kehadiran Anwar Ibrahim di sini, kerana jika Anwar berceramah, ceramahnya tidak menjurus kepada perpaduan.
Bekas Timbalan Perdana Menteri itu disifatkan mempunyai akhlak yang sangat rendah dan lebih suka melihat bangsa Melayu berpecah belah.
Dia turut menyatakan kerisauan dan kebimbangan bahawa tahap kebencian rakyat berbilang kaum kepada Anwar Ibrahim semakin meningkat. Sekiranya polis tidak bertindak, penduduk kawasan ini yang akan bertindak.
"Tujuannya adalah tidak lain, penduduk kawasan ini tidak mahu Anwar Ibrahim menjejak kaki di sini. Perasaan tersebut sudah cukup mengambarkan sesuatu." Ujarnya lagi.
Firdaus Aziz, Presiden MAYC Negeri Sembilan  mewakili suara belia menyatakan orang yang mengkhianati bangsanya sendiri dan tidak menghormati Raja Berpelembagaan dan Demokrasi Berparlimen perlu ditentang.
Gaya dan lagaknya baru-baru ini turut mencerminkan bahawa dia sememangnya tidak pernah menghormati bangsanya sendiri.
En Siva Pragasam, Pengerusi MIC Kg Ribu pula menganggap, Anwar Ibrahim bukan seorang ketua yang betul. Dia juga dikenali kerana memecahbelahkan kaum India di beberapa tempat di negara ini. Perlu diingatkan masih ramai kaum India cintakan perpaduan dan keamanan dan jangan perkecilkan semangat cintakan tanah air dari kaum India.
Seorang wakil kaum Cina yang tidak mahu dikenali pula mengingatkan, jangan main-main untuk menukar kerajaan kerana kerajaan hari ini telah berjaya mentadbir negara ke arah yang lebih baik. Kaum Cina yang tinggal di sini juga sudah cukup senang.
Wartawan n9kini.com turut diberitahu, antara sebab lain penduduk kampung melarang kehadiran ketua pembangkang itu kerana perhimpunan yang dibuat tanpa kelulusan permit dari pihak berkuasa tempatan.

05 di rasah - Google Blog Search

05 di rasah - Google Blog Search


DIALOG RAKYAT: Umno: Sukar <b>di Rasah</b>, mudah di Telok Kemang

Posted: 20 Apr 2012 10:39 PM PDT

Kata AJK bahagian, Shukor Jeemuan, "ia lebih sukar kerana pengundi muda langsung tidak mahu mendekati Umno."

PETALING JAYA: Umno Parlimen Rasah di Negeri Sembilan menghadapi masalah dalam  pilihan raya umum ke 13 kerana sikap pengundi Melayu termasuk ahli dan penyokong Umno tidak mahu menyokong BN.

Kata AJK bahagian, Shukor Jeemuan, "ia lebih sukar kerana pengundi muda langsung tidak mahu mendekati Umno."

"Saya boleh kata, 100 peratus pegawai kerajaan yang bekerja di KLIA tetapi mengundi di Parlimen Rasah tidak menyokong Umno.

"Manakala pengundi muda pula apa yang kerajaan BN buat sekarang cuma buang masa, mereka mahu Pakatan Rakyat memerintah.

"Hanya mereka yang berumur 40 tahun ke atas yang menyokong BN (Umno)," katanya yang juga ketua Umno Kampung Jiam.

Bagaimanapun, tambah Shukor, BN boleh merampas semula kerusi Parlimen Rasah dari DAP jika penyokong BN bersatu.

`Bencana berakhir'

Katanya, apa yang berlaku sekarang ialah orang Cina tidak mahu menyokong calon Melayu BN, walaupun mereka boleh menerima calon bukan Melayu.

Parlimen Rasah dimenangi Anthony Loke, ketua Pemuda DAP selepas mengalahkan calon BN Datuk Dr Yeow Chai Thiam.

Dalam tinjauan di Parlimen Telok Kemang yang kini diwakili PKR, Umno menyatakan parti itu akan merampas semula kerusi berkenaan dalam PRU 13.

"Bencana 2008 akan berakhir," kata seorang AJK yang tidak mahu nama disiarkan.

Pada 2008, Pengerusi PKR negeri, Datuk Kamarul Bahrin Abbas mengalahkan calon BN, Datuk S. Sothinathan dengan majoriti 2, 800 undi.

Menurut satu sumber, Tan Sri Isa Samad berkemungkinan besar akan dicalonkan bertanding di Parlimen tersebut dalam pilihan raya umum 13

al-Husseyn: Gelombang Merah Umno Terhempas <b>Di</b> Tol <b>Rasah</b>

Posted: 11 May 2012 03:30 PM PDT


Menurut Cikgu Bard melalui tweeternya nya, sebuah bas yang membawa penyokong Umno Terengganu (Kuala Terengganu) telah merempuh sebuah treler yang dipercayai berjalan perlahan dari arah belakang.

Ini diikuti pula oleh sebuah lagi bas yang membawa penyokon Umno Kuala Berang merempuh dari belakang bas tersebut.

Cikgu Bard beserta beberapa aktivis SAMM Negeri Sembilan yang dalam perjalanan pulang dari Johor terserempak dengan kejadian tersebut serta merta turut membantu mangsa nahas yang terlibat.

Setakat ini tiada kematian dilaporkan, cuma beberapa mangsa dipercayai mengalami kecederaan yang agak serius. Beliau juga mendoakan agar mereka semua selamat!

Syabas kita ucapkan kepada Cikgu Bard yang walaupun diherdik dan dimaki hamun oleh sekumpulan Samseng Umno seperti disini , sikap dan rasa per kemanusian beliau perlu dicontohi oleh kita semua.Syabas Cikgu Bard dan aktivis SAMM Negeri Sembilan!

Panglima Perang Cyber: Malam Ini Panglima <b>Di</b> Pondok <b>Rasah</b> <b>...</b>

Posted: 27 Apr 2011 03:07 PM PDT
SIMPOSIUM TAREQAT TASAWUF
TEMPAT: MADRASAH AS-SAIDIYYAH
SURAU KAMPUNG PONDOK RASAH
70300, RASAH, SEREMBAN
NEGERI SEMBILAN

TARIKH/MASA: Waktu Maghrib pada 14 Mei 2011/11 Jamadil Akhir 1432H/SABTU MALAM AHAD

PERBENTANGAN KERTAS KERJA OLEH:
Prinsip-prinsip Dalam Ilmu Tarekat
Oleh Dr. Jahid B. Sidek al-Khalidi
Khalifah Tarekat Naqsyabandiyah Khalidiyah
Ahli Majlis Jilsah Sufiyah Kerajaan Negeri Sembilan
Pengasas dan Pakar Pusat Rawatan Islam MANARAH
Mantan Pensyarah Universiti Malaya
Tarekat Mengikut Sunnah Rasulullah s.a.w
Oleh Dr. Zulkifli Mohamad al-Bakri
Mantan pensyarah Universiti Sains Islam Malaysia (USIM)
AJK Fatwa Negeri Sembilan dan Negeri Terengganu
Penulis tamu di Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM)
"MEMAHAMI TAREQAT TASAWUF SERTA MEMPERKASA PARA IKHWAN DAN MEMPERTEGUH INSTITUSI TAREQAT"
MUSLIMIN DAN MUSLIMAT DI JEMPUT HADIR
Nota : Ubat kepada perpecahan Melayu Islam ialah Zikrullah Dan Selawat Keatas Rasulullah !!!
Ayuh belajar tasauf dan carilah guru tasauf yang sah dan bersambung sanad mereka kepada Rasulullah saw...
Atau lapangkan diri menghadiri majlis mereka.... Jumpa di sana !!!

05 di juasseh - Google Blog Search

05 di juasseh - Google Blog Search


Mazuriah&#39;s world: Beraya <b>di Juasseh</b>, Kuala Pilah

Posted: 23 Aug 2012 09:18 AM PDT

Sementara aku masih bercuti panjang lagi, hari ini aku dan adik aku mengambil kesempatan beraya ke kampung arwah mak di Juasseh, Kuala Pilah. Memang jarang aku balik ke Juasseh sejak mak aku meninggal dunia pada tahun 2001 dan wan pun meninggal dunia pada tahun 2010. Kalau balik kampung pun, sama ada balik beraya atau ada kenduri. Sayang kan.. dah tak ada siapa nak jaga rumah arwah wan. 
Alhamdulillah, atas berkat usaha makcik aku (adik kepada arwah mak), rumah arwah wan baru sahaja selesai diubahsuai supaya tahan lebih lama. Maka, sambutan raya tahun ini, dapatlah aku merasa rumah baru. Cewaaaah!
Pandangan hadapan rumah. Yang bahagian warna coklat sahaja kekal original. Yang belakang dah habis ubahsuai. Tangga depan pun dah tukar sekali. 
Ini rumah arwah Wan Teh, adik arwah wan yang bersebelah rumah arwah wan. 
Memang seronok kalau beraya di kampung sebab kawasan rumah yang sangat luas. Kalau ada budak-budak, memang bestlah. Puas 1 rumah main kejar-kejar. 
Habis berpeluh-peluh Hadi dibuatnya. Berlari-lari rumah arwah moyang. 
Sebelum ke rumah arwah wan, sempat lagi singgah rumah makcik aku (adik arwah mak juga). Makcik aku siap sediakan masakan istimewa mee kari. "Mee kari Acik Enon memang terbaik!"
Sesi makan mee kari bersama-sama sepupu.
Inilah adik-adik arwah mak,  Acik Enon dan Acik Wok.
Kalau nak dibandingkan beraya di kampung belah ayah dengan arwah mak, aku rasa beraya di kampung arwah mak lagi happening. Mungkin sebab adik-beradik arwah mak ramai, jadilah ramailah yang balik kampung dan suasana menyambut raya memang meriah. Malah setiap kali raya, rumah arwah wan memang menjadi tumpuan, memang orang tak putus-putus datang dari pagi sampai ke malam. 
p/s: tinggal beberapa hari cuti. minggu depan dah mula kerja. oh no!!!

CERAMAH : DASAR DSAI V DASAR NAJIB <b>DI</b> PEKAN <b>JUASSEH</b>, NS

Posted: 31 Aug 2012 01:51 AM PDT

Ya Allah! Sebagaimana Engkau Pernah menghantar burung-burung ababil menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami memohon kepada mu Ya Allah….Ya Tuhan Ku turunkanlah bantuan mu kali ini kepada orang orang dizalimi, hancurkanlah regim UMNO dan sekutu-sekutunya. Amin"[Lalu bacalah surah Al Fil/ membayangkan kehancuran regim UMNO dan sekutu-sekutunya- dengan Izin Allah.

05 di lenggeng - Google Blog Search

05 di lenggeng - Google Blog Search


BERAYA DAN ARNAB @ <b>LENGGENG</b>, NEGERI SEMBILAN

Posted: 31 Aug 2012 11:42 PM PDT

Sempena Cuti Merdeka ke 55 tahun ini, Makwan mengajak beraya di rumah Nek Su ( adik bongsu Mak kepada Makwan ) Kiranya pangkat moyang la dengan Amyras & Ali.

Seronok Amyras dapat jumpa Dania & Yaya.. Abis ditawafnya umah Nek Su. Laksa maksu yg katanya 1st time buat, sangatlah sedap!! Ucu makan tambah 3 kali!!

Sebelum balik sempat bergambar kenangan.

On d way balik singgah di Taman Arnab Broga. Excitednya Aimy jumpa arnab. Dikejornya keliling area arnab yg dilepaskan tu. Selamba je Aimy tangkap arnab. Cergas-cergas arnab kat sini, tak macam arnab kat Bukit Tinggi.

Selain dari arnab terdapat juga binatang lain seperti rusa, kuda, keldai, kambing, monyet, burung unta etc.
Ada juga makanan dari daging arnab, ditulis halal, tapi tak sanggup plak nak makan. Huhuhu

Sampai petang kat Rawang, singgah open house kawan mama plak di Kota Emerald.

! AYIE-FIKRI !: Kenangan <b>Di</b> Sek Keb Mendum <b>Lenggeng</b> Part 4

Posted: 04 Jun 2012 09:33 AM PDT

Selamat Hari-Hari Kepada Pembaca

Ok ini adalah last part bagi kenangan di Sek Keb Mendum.. banyak kenangan yang ayie dapat sepanjang berada di sana..macam nak mengajar balik pon ada..hehe..so jom enjoy tengok gambar terakhir

Dari kiri: Encik Razak (Matematik & PJ), Puan Junaidah ( Ketua Kerani), Puan Halijatul Akmal (Sains), Puan Zamila (Matematik), Puan Khairul Bariyah (Bahasa Arab), Encik Zaidi (Pendidikan Islam), Encik Airul Anwar (Guru HEM), Encik Zaharuddin (Guru Besar), Puan Siti Khajar (Guru Penolong Kanan) dan Encik Khalid (Guru Penolong Ko-Kurikulum)
Tiada dalam gambar: Puan Yeow (English), Puan Shawarillah (Kemahiran Hidup), Puan Zalina ( Pendidikan Islam) dan Puan Fauziyana (Pemulihan)

ALHAMDULILLAH.. hadiah daripada murid-murid dan guru :)
buka je hadiah.. wah ada baju Harimau Malaya..siap tulis lagi nama ayie.. thank you very much:)
Ayie ucapkan terima kasih banyak-banyak kepada seluruh ahli SK Mendum tak kira la murid, cikgu, pentadbiran dan bukan pentadbiran.. Terima Kasih kerana memberi peluang kepada ayie untuk mengajar disana :)

 Ayie sayang anda ♥♥♥ Part 1, Part 2, Part 3

05 di gemas - Google Blog Search

05 di gemas - Google Blog Search


sara&#39;s little box :): syawal <b>di bahau</b> :D

Posted: 26 Aug 2012 08:45 PM PDT

cmne sambutan perayaan korg ? best ke idakkk ?
maklumlah sedara xramai mana pun -.-
tiap2 tahun pun mesti balik BAHAU, NEGERI SEMBILAN ! 
sy memakai baju raya dr OBB ! hewhew
nmpk x kegendutan di situ -.-
dgn saudari2 yg masih kecil lagi :D
dgn ayah tersayang. hikhik
keluarga pak usu. anak sume cute miut. hihi
adik bradik ayah bersama nenek ku. 
sronok anak branak mkn aiskrim. hihi
makan pizza kt pekan kojap eh.
ini kesayangan saya, sbb pndai berlakon dpn kamera. hikhik
my sharifah qistina. muahhh
raya kedua, masih lg di kampung :)
sedara yg baru tiba. hihi
kt rumah maklong pon bolehhhh :P
adik kepada qistina. meet fifi :D
suka beno dgn cover fon tu. hihi
baju raya ni selesa bangat, wlaupun nmpk omokkk :P hihi

Air <b>di Kuala Pilah</b> bermasalah sudah lebih 2 tahun | Aduan Rakyat <b>...</b>

Posted: 26 Jun 2012 08:00 PM PDT

Masalah keperluan asas utama iaiatu bekalan air bersih di Kuala Pilah, Negeri Sembilan sehingga kini sejak diswastakan dan dikendalikan oleh SAIN, tidak dapat didiselesaikan. Saya tidak duduk di sana tapi sering pulang ke sana dan mendengar keluhan rakyat terutama sewaktu mendengar ceramah pihak pembangkang. Rakyat setempat berasa kecewa kerana bukan sahaja tiada tindakan di ambil malah mereka akan blacklist kepada oanrg yang membuat aduan. Sebagai sebuah pekan besar yang menempatkan Bandar Diraja Seri Menanti, perkara ini sepatutnya tidak wujud dan kita sudahpun hidupdi alaf baru bukan di zaman 70an lg.

SAINS ingin membekalkan air ke selangor tapi kawasan utama di negeri sembilan seperti di sini mempunyai masalah bekalan air. ini menjejaskan kualiti kehidupan, dan kesihatan penduduk setempat. bayangkan, pengusaha restoran tdk dpt mencuci pinggan setiap masa etc.

bukan ini sahaja penduduk negeri sembilan sering mengalami gangguan tenaga elektrik terutama di kawasan terachi, bermula dari seremban ke atas, apakah puncanya?

apakah sebabnya kebajikan rakyat di ambil ringan oleh majlis daerah seperti kemudahan jalan raya yg tdk diselenggara, dan jln yg teruk dr terachi hingga ke bahau. bahu2 jalan yg sgt kotor dan tdk dijaga kebersihan, tiada landskap, seumpama majlis daerah di negeri sembilan terutapa kuala pilah dan jempol sudah tidur jika dibandingkan dengan melaka.

saya juga hairan kenapa di pekan kecil seperti di batu kikir tidak diperkenalkan sistem mengutip sampah, kerana tiada lg lubang yg boleh digaliutk membuang sampah di kawasan rumah kampung, kelihatan juga kehidupan yg seumpama daif kerana kekotoran yg tdk diambil peduli, longkang2 di bahu jalan yg sumbat, penuh sampah, lumut, rumput dan sebagainya.

mereka juga tdk mempunyai kemudahan unifi atau jalur lebar. pendek cerita tiafa pembangunan sebenar yg merangkumi aspek keperluan asas rakyat yg didokong oleh ahli parlimen setempat, atau wakil rakyat malah majlis daerah atau pembangunan negeri atau agensi pelancongan negeri bagi menaik taraf kualuti kehidupan, sosio ekonomi, mahupun mempercantikkan negeri ini. adakah kerana kedudukannya, sedangkan ia merupakan laluan utama. bagaimana nk tarik pelabur ke tempat ini jika tiada org yg mampu membuka mata atau mencelikkan minda.

dengan harapan melalui pendedahan ini, exco2, dan ahli parlimen dpt buka mata bukan tah berpegang pd status semata2.

By: karteena

PERINGATAN:  AduanRakyat.com.my tidak bertanggungjawab terhadap aduan yang diutarakan melalui laman web ini. Ia adalah aduan peribadi pengadu dan tidak semestinya menggambarkan pendirian AduanRakyat.com.my.

Aduan yang berkaitan:

Hotel <b>Di Bahau</b>, Negeri Sembilan | Tales of life

Posted: 26 Jun 2012 09:04 PM PDT

Nak share.. Bebaru ni, takdelah baru sangat. Adik no.3 da selamat di ijabkabulkan Bulan March hari tu di Bahau, Negeri Sembilan. Rumah Perempuan di Felda Serting Hilir, N9. March? Did I say March? Ya hampunn, bulan mac punya cerita baru nak masukkan kat entry?
Maafkan mak, nakk.. Mak busyy. Kalah boss busynyer. Boss pun tak sebizi daku. Wahah. Yelaa, da boss kejenyer menyuruh je,kan. Kulilaa buat semua. Now da free. Bolehlaa bertenet. Tak free pun, ada je keje. Ada 4 folder masih pending. Tak tau biler nak buat. Nak tulis blog ada masa plak.
Eh.. where was I? Back to cerita hotel di Bahau.
Susahnya nak cari hotel nak memuatkan 20 keluarga manusia. Yang setiap keluarga mempunya anak-anak dan cucu-cucu. Untuk pergi menikahkan adikku yang ke-3 ni. Nak cari hotel selesa pun susah.
And.. Bulan December lepas. Makku booking hampir 20 biliks. Pergh. Letak plural S supaya nampak banyak kat biliksss tu. Ahaks.
Tak amek plak gamba bilik, sebab teruja. Wah, lawa and selesanya Hotel ni. What do you expect? Kat kawasan yang agak kecil macam ni, masih boleh untuk selesa macam ni. Best.
Kalau nak booking, ini nombornya. Mana taukan ada urusan kat sana. Atau nak cuti-cuti Malaysia melawat pokok kelapa sawit ke. Nak tunjuk kat anak.. Nihlaa pokok kelapa sawit. Hehehe. Rates pun berpatutan. 


Kiara Inn, Bahau, Negeri Sembilan
Add: Lot 121-B, Pusat Perniagaan Kiara, Bahau, Negeri Sembilan, Malaysia
Tel: 06-4548333

05 di senawang - Google Blog Search

05 di senawang - Google Blog Search


Untung orang <b>di</b> DUN <b>Sikamat</b> dan <b>di</b> DUN Paroi - Tranungkite

Posted: 06 Aug 2012 09:08 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Untung betul orang di DUN Sikamat dan DUN Paroi. Orang di DUN Paroi dah dapat Klinik Kesihatan di Senawang. Orang di DUN Sikamat pula akan dapat Klinik Kesihatan juga. Cuma orang di DUN Chembong, DUN Kota ...

REMBAU HARI INI: Untung orang <b>di</b> DUN <b>Sikamat</b> dan <b>di</b> DUN Paroi

Posted: 06 Aug 2012 07:29 PM PDT

Untung betul orang di DUN Sikamat dan DUN Paroi. Orang di DUN Paroi dah dapat Klinik Kesihatan di Senawang. Orang di DUN Sikamat pula akan dapat Klinik Kesihatan juga. Cuma orang di DUN Chembong, DUN Kota dan DUN Rantau masih menantikan bangunan Hospital Rembau. PM pun dah 2 kali melawat di DUN Sikamat dan 1 kali berbuka puasa di DUN Paroi.
CADANGAN KLINIK KESIHATAN 3, SIKAMAT
               
Taraf dan Jenis Syarikat : T1 Bumiputra PKK Kelas A Kepala II Sub Kepala 2a
Maklumat Ringkas Tender CADANGAN KLINIK KESIHATAN 3, SIKAMAT, SEREMBAN (IBS SEPENUHNYA)(E-TENDERING)YANG MERANGKUMI:
7)Blok TNB (Double Chamber)
8)Garaj Van Dan Bas-4 Bay
9)Garaj Ambulan-3 Bay,1unit Store/Bilik Pemandu
Tarikh dan Waktu Lawatan : 09:30AM, 13 December 2011
Projek RMK 9 sedang dalam pembinaan pada tahun 2008 ini adalah 3 projek Klinik Kesihatan KK3 Lukut, KK2 Senawang dan KK2 Seremban 2, Projek bawah 5 juta Kuarters KK serting Hilir Kuarters 1D KK Gemas, tambahan Bangunan KKIA KK Seremban dan N/T Pergigian Jalan Za'aba serta SCN HTJ.  Manakala 2 projek telah ditender oleh JKR masih belum masuk tapak Pejabat JKNNS dan Kolej Kejururawatan Kuala Pilah.  1 projek sambungan daripada RMK8 iaitu Pusat Harian dan Haemodialysis, Hospital Tuanku Jaafar, Seremban telah melewati jadual lebih satu tahun sehingga Kontraktor Utama telah ditamatkan perkhidmatannya. 

TERKINI! Sokongan terhadap Anwar hambar <b>di Sikamat</b> , Ampangan!

Posted: 07 Sep 2012 04:28 AM PDT


Seremban 7 September 2012 Kedatangan Anwar bersama jelajahnya ke 2 DUN Pakatan Rakyat iaitu Sikamat dan Ampangan petang tadi hambar dengan jumlah kehadiran dianggarkan 400 orang di Sikamat dan 200 orang di Ampangan. Malah di Ampangan Jawatankuasa Pengurusan Majlis PKR Negeri Sembilan terpaksa mengambil peluang dengan keadaan orang ramai di PASAR MALAM Plaza Uda untuk nampak meramaikan mereka yang hadir untuk melihat DS Anwar. 
Kelibat penyokong-penyokong PAS juga dilihat berkurangan. Perkara ini dilihat menarik kerana lebih setahun Anwar tidak mampu menarik ribuan 'crowd' seperti tahun-tahun sebelumnya. 
Anwar seperti biasa menawarkan janji-janji ini kepada penduduk Ampangan dan Sikamat sekiranya PKR menang:
1.Akan menurunkan harga minyak pada keesokan harinya... 
2. Akan menghapuskan PTPTN pada tahun yang sama mereka menang 
3. Akan menyamaratakan hak rakyat tanpa mengira kaum. 

Sementara itu N9 kini melaporkan terdapat beberapa NGO mula mengadakan bantahan akan kehadiran Anwar di Rantau malam ini.  Anwar bersama rombongan dijadualkan sampai di Rantau pada pukul 8.45 malam ini.  
RANTAU, 06 Sept. – Balai Polis Rantau dan Balai Polis Kuala Sawah menerima laporan bantahan  warga DUN Rantau melarang sekeras-kerasnya kehadiran Ketua Umum Pakatan Keadilan Rakyat (PKR), Anwar Ibrahim di Rantau di Program Jelajah Sambutan Kemerdekaan yang di jadualkan di Loji Air Sains (Kuarter JBA) Kg. Ribu, Rantau 9.00 malam esok.
Bantahan dan larangan ini disuarakan oleh gabungan 39 buah pertubuhan, persatuan dan NGO yang berkumpul sejak pukul 4:00 petang di Balai Polis Rantau dan kira-kira 5:30 petang di Balai Polis Kuala Sawah.
Mohamad Yazid Jabbar dari Pusat Khidmat DUN Rantau, di dalam laporannya bermohon pihak berkuasa bertindak tegas dan mengambil tindakan sewajarnya di atas perkara yang dilaporkan tersebut.
Ab Mutalib Sulaiman, Pengerusi JKKK merangkap Ketua UMNO Kampung Stesen, mewakili JKKK Rantau membantah sekeras-kerasnya kehadiran Anwar Ibrahim yang dianggap pakar perpecahan rakyat.
Menurutnya, "Jika polis berdiam diri dan tidak mengambil tindakan tegas melalui laporan yang dibuat oleh 39 gabungan pada hari ini, sekiranya sesuatu berlaku esok, itu adalah kerana kami berjuang demi bangsa, agama dan tanahair. Anwar Ibrahim tidak layak digelar pemimpin."
Major (B) Razali Zakaria, Presiden Gerakan Memartabatkan Perjuangan Negara (GMPN), menegaskan bahawa beliau dan pertubuhan menyokong laporan bantahan kehadiran Anwar Ibrahim di sini, kerana jika Anwar berceramah, ceramahnya tidak menjurus kepada perpaduan.
Bekas Timbalan Perdana Menteri itu disifatkan mempunyai akhlak yang sangat rendah dan lebih suka melihat bangsa Melayu berpecah belah.
Dia turut menyatakan kerisauan dan kebimbangan bahawa tahap kebencian rakyat berbilang kaum kepada Anwar Ibrahim semakin meningkat. Sekiranya polis tidak bertindak, penduduk kawasan ini yang akan bertindak.
"Tujuannya adalah tidak lain, penduduk kawasan ini tidak mahu Anwar Ibrahim menjejak kaki di sini. Perasaan tersebut sudah cukup mengambarkan sesuatu." Ujarnya lagi.
Firdaus Aziz, Presiden MAYC Negeri Sembilan  mewakili suara belia menyatakan orang yang mengkhianati bangsanya sendiri dan tidak menghormati Raja Berpelembagaan dan Demokrasi Berparlimen perlu ditentang.
Gaya dan lagaknya baru-baru ini turut mencerminkan bahawa dia sememangnya tidak pernah menghormati bangsanya sendiri.
En Siva Pragasam, Pengerusi MIC Kg Ribu pula menganggap, Anwar Ibrahim bukan seorang ketua yang betul. Dia juga dikenali kerana memecahbelahkan kaum India di beberapa tempat di negara ini. Perlu diingatkan masih ramai kaum India cintakan perpaduan dan keamanan dan jangan perkecilkan semangat cintakan tanah air dari kaum India.
Seorang wakil kaum Cina yang tidak mahu dikenali pula mengingatkan, jangan main-main untuk menukar kerajaan kerana kerajaan hari ini telah berjaya mentadbir negara ke arah yang lebih baik. Kaum Cina yang tinggal di sini juga sudah cukup senang.
Wartawan n9kini.com turut diberitahu, antara sebab lain penduduk kampung melarang kehadiran ketua pembangkang itu kerana perhimpunan yang dibuat tanpa kelulusan permit dari pihak berkuasa tempatan.

05 di seremban - Google Blog Search

05 di seremban - Google Blog Search


19 Kenderaan Disita Dalam Operasi JPJ <b>Di Seremban</b> | MyNewsHub

Posted: 24 Aug 2012 04:25 AM PDT

SEREMBAN – Sebanyak empat kereta dan 15 motosikal disita Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) negeri atas pelbagai kesalahan dalam satu operasi di Persiaran Senawang, di sini Khamis malam.

Pengarah JPJ negeri Saiful Azzri Hamzah berkata kesemua kenderaan tersebut disita selepas didapati tiada cukai jalan, cukai jalan tamat tempoh dan pemandu atau penunggang kenderaan berkenaan tidak mempunyai lesen memandu.

Katanya dalam operasi yang turut disertai Polis Diraja Malaysia (PDRM) itu, sebanyak 203 saman dikeluarkan atas pelbagai kesalahan mengikut Akta Pengangkutan Jalan 1987.

"Sebanyak 109 saman dikeluarkan kepada pemandu kereta manakala 94 saman dikeluarkan kepada penunggang motosikal atas pelbagai kesalahan seperti cukai, tiada lesen memandu, lesen memandu tamat tempoh dan kesalahan teknikal seperti memasang cermin gelap," katanya di sini semalam.

Selain itu, empat pengguna jalan raya termasuk tiga warga asing turut ditahan pihak polis selepas didapati positif dadah, katanya.

"Kesemua lelaki ini ditahan untuk siasatan lanjut selepas ujian saringan air kencing mendapati mereka positif dadah jenis syabu dan ganja," katanya.

Saiful Azzri berkata 340 kenderaan diperiksa dalam operasi kali ini yang diadakan sempena Hari Raya Aidilfitri. – BERNAMA

Iklan Teks:

Berita Berkaitan:

No Roadblocks During Raya Exodus

JPJ Kedah Keluar 67 Saman Dalam Ops Pengarah

JPJ Tidak Kompromi Pemasangan Lampu Putih

JPJ Perluas Program SKSJ Tahun Depan

'Ops Ambang Tahun Baru' - 734 Kenderaan Diperiksa

JPJ: 2 Ditahan Positif Dadah, 26 Motosikal Disita

WWW 1 Terima Bidaan Tertinggi RM520,000

JPJ Buka Tender Nombor Plat Kenderaan KDH

JPJ Kesan 110 Kesan Kesalahan Jalan Raya

Aidilfitri: JPJ Johor Pantau 12 Jalan Maut

PERINGATAN: Mynewshub tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

My Life & Love: Flashback Shopping Raya <b>Di Seremban</b>

Posted: 26 Aug 2012 08:00 PM PDT

Boleh flashback ke? Muehehehehehe!

Raya dah habisssss jom simpan semua baju raya dalam plastic. Mintak-mintak tahun depan muat nak pakai balik.  Eh raya dah habis ke? Eh raya sebulan lah. Arghh banyakla ko sebulan rabak dah poket muehehehehehe!

Terkenangla pulak di saat jaman poket tebal. Jaman poket tebal tu time before raya la. Eh bukan poket aii yang tebal, poket Enchek Husband aii la. Poket aii nowadays memang dah tak pernah tebal.  Penuh dengan duit syiling. TING TING TING. TROLOLOLOLOL.
Disebabkan raya tahun ni kami beraya di Seremban so shopping kat Serembanlah. Sakan la jugak jenjalan town Seremban. Lama dah tak meronda di sini. Masih macam dulu, tetap sama.
Memula pergi Terminal One perghh meriah dengan lagu dan koleksi baju untuk berhari raya. Masa ni mood raya memang dah berkobar-kobar dalam sanubari.
Di saat beberapa hari lagi nak raya papanyo masih tak jumpa baju melayu raya yang menepati tema dan ciri-ciri yang dikehendaki. Alaaa bukan takde, berlambak tapi papanyo yang cerewet. Satu Terminal One carik, takde yang menepati criteria ok fine kami ke KM Plaza pulak. Alaa sebelah menyebelah je nasib baik cuaca pun baik. Kat sini lagi berlambak macam-macam baju hadoooo dari tingkat bawah sampai lah ke tingkat atas sekali kami pergi nahhh sorang usung sorang anak tapi masih tak dapat menusuk kalbu mencuri hati papanyo.

Lyan benda ni dulu sementara tunggu papa cari baju raya. YEay!!


Okfine takpe jom pergi tempat lain pulak.
Nak dijadikan cerita al-kisah baju raya ku memang dah lama siap ditempah tapi tetiba ternampak pulak baju yang sangat cantik tergantung menepati tema pulak tu. Arghh cair! Puas la buat muka kesian nasib dapat yeay! Alhamdulillah.
Cantik tak baju yang saya maksudkan tu. Tik Tik kata anakku Zara. Atekkkkk kata NAyli pulak.
CANTIKKKKKKKKKKKKKKKKKKKNYAAAAA! Kata mamanyo. Itu sudah mesti.
So baju ni lah yang mamanyo pakai masa 1st Syawal ;) Sebab itulah kaler baju raya masa 1st and 2nd Syawal macam sama tapi tak serupa sebab mana lah pulak nak tau tetiba dapat durian runtuh dari papa pulak. HewHewHEw.
Conclussion yang dicari baju papanyo tapi baju raya mamanyo pulak yang dapat. Itulah namanya rejeki jangan ditolak musuh jangan dicari tapi kalau orang dah start cari pasal dengan ko kasi belasah sampai mati je! Lelagik orang yang tak paham bahasa muehehehehee!
Sebab mission tak complete kami bergerak ke The Store pulak. Takde apa pun sangat kat sini. Boring.
Alhamdulillah papanyo menunaikan tanggungjawab rukun Islam yang ke empatnya.
Korang percaya tak yang terbaik sememangnya susah giller nak dicari. Haaaaaa mission kami failed sebab tak dapat ape yang dicari. Sambung esok pulak so sambung kat next entry lah. Hihihi. Plan nak ke Jusco 2 pulak.
Yahooo! MEngada kan? Tata titi tutu.
Sekian.Tolong Click Mama Nak beli Hairband Baru Untuk Zara & Nayli ;p

 

" ); (function() { var nn = document.createElement('script'); nn.type = 'text/javascript'; nn.src = 'http://synad2.nuffnang.com.my/lr.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(nn, s.nextSibling); })();

Kakcik Seroja: Jalan-jalan ke Melaka dan singgah <b>di Seremban</b>...

Posted: 09 Sep 2012 03:32 AM PDT

Anak-anak selalu mengharapkan yang terbaik dari ibu bapa tetapi bersediakah anak-anak untuk memberikan sedikit rasa bahagia di hati ibu bapa mereka?

05 di tampin - Google Blog Search

05 di tampin - Google Blog Search


9W2DYA STESEN RADIO AMATUR: <b>Tampin</b> Nature MTB Ride 2012

Posted: 19 Aug 2012 09:53 PM PDT

Maklumat Pertandingan

Acara/Program: Tampin Nature MTB Ride 2012

Tarikh: Ahad 7hb Oktober 2012 ( 7.00 pagi )

Tempat: Stadium Tampin dan sekitar daerah Tampin

Maksimum Penyertaan: 1200 Orang

Tarikh Tutup: 26 September 2012

Kutipan 'Race Kit' boleh diambil pada

Tarikh: 5hb Oktober 2012

Tempat: Bukit Jalil Kuala Lumpur (venue di Bukit Jalil akan diberitahu kelak)

Masa: 2.00 petang – 9.00 malam

Atau

Tarikh: 6hb Oktober 2012

Tempat : Stadium Tampin

Masa : 2.00 ptg – 11.00 malam

'Race Kit' termasuk:-

1.Peta Pertandingan

2.Plate dan Cable Tight

3.T-shirt/barangan tajaan

4.Sijil Penyertaan'

5.Kupon makan tengahari 6hb Oktober 2012

Cara Penyertaan

•Borang pertandingan bolehlah di "download" di laman web ini.

•Borang yang telah dengan lengkap di isi hendaklah di fax kan ke 03-42523743 ataupun di emailkan ke kembara.event@gmail.com beserta slip/resit bayaran yang telah di "bank in"

Nama Akaun : PERSATUAN KEMBARA NEGARA

Bank : AFFIN BANK

Nombor Akaun : 100300148711
Borang yang tidak lengkap tidak akan dilayan

YURAN PENYERTAAN

Kod Kategori Umur Yuran "Early Bird"Sebelum16 September 2012 Yuran NormalSelepas16 September 2012

A TERBUKA LELAKI 18 Tahun ke atas RM 50 RM 60

B TERBUKA WANITA 18 Tahun ke atas RM 50 RM 60

C TERBUKA VETERAN LELAKI 40 Tahun ke atas RM 50 RM 60

D TERBUKA REMAJA LELAKI 18 Tahun ke bawah RM 40 RM 50

E TERBUKA REMAJA WANITA 18 Tahun ke bawah RM 40 RM 50

SOKONG PAKATAN RAKYAT: Dr Aziz Bari <b>di Tampin</b> 9 Jun

Posted: 28 May 2012 03:11 AM PDT

Sabtu, 9 Jun, Jam 9 Malam, Dr Abd Aziz Bari akan menyampaikan ucapan  di dataran rumah Abu Sepian, Batu 1 1/4, Jalan Tampin, Repah, NS
Anjuran Pas Tampin/MTD Repah

BLOG BULETIN PKG <b>TAMPIN</b>: Pelupusan Aset <b>di</b> PKG <b>Tampin</b>...2012

Posted: 19 Jul 2012 07:56 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Pusat Kegiatan Guru Tampin d/a Sekolah Kebangsaan Tampin 73000 Tampin Negeri Sembilan Tel : 06-4416554 Fax : 06-4413706 email :pkg_tampin@moe.edu.my. 20 Julai 2012. Pelupusan Aset di PKG Tampin...2012. Dicatat oleh PKG ...

05 di paroi - Google Blog Search

05 di paroi - Google Blog Search


Perak perlu bangkit segera <b>di Paroi</b>

Posted: 01 Sep 2012 12:00 AM PDT

Piala Malaysia New 300x300Perak perlu bangkit segera jika mahu melangkah lebih jauh dalam aksi Piala Malaysia musim 2012 walaupun berdepan dengan misi yang amat perit.

Sehubungan dengan itu, Perak perlu mengutip mata penuh dalam perlawanan kumpulan C dengan juara bertahan, Negeri Sembilan di Paroi malam ini.

Skuad yang dibimbing oleh Jang Jung itu terumbang-ambing selepas dua perlawanan kerana hanya seri dan kalah sekali.

Sebelum ini, Perak hanya mampu seri 1-1 dengan Sime Darby tetapi tewas mengejut 2-4 kepada Felda United di Stadium Perak Sabtu lalu.

Skuad Jang Jung yang berada di tangga ketiga kumpulan C mesti mengutip mata penuh dalam perlawanan yang dianggap menentukan hidup mati Perak dalam Piala Malaysia.

Selepas ini, Perak akan berdepan Negeri Sembilan bagi kali kedua di Ipoh pada 1 September nanti.

Oleh itu, Negeri Sembilan boleh dianggap sebagai pasukan yang akan menentukan hala tuju skuad Seladang dalam Piala Malaysia.

Namun begitu, penolong jurulatih, Chong Yee Fatt tetap optimistik bahawa Perak mampu merebut mata daripada juara bertahan itu dan seterusnya menghidupkan peluangnya ke suku akhir.

"Perak sudah memperbaiki beberapa kelemahan Sabtu lalu dan akan memberi tentangan sengit kepada Negeri Sembilan malam esok (malam ini)," jelas Yee Fatt di Ipoh semalam.

Oleh itu, ketua pasukan, Shahrulnizam Mustafa dipinta memainkan peranan yang lebih aggresif dalam usaha mencorak serangan dari bahagian tengah.

Selain itu, penyerang utama, Albert Bodjonggo diingatkan supaya segera menjaringkan gol jika berpeluang dan bukannya mengelecek ke sana sini.

Yee Fatt berharap para pemain akan memberi komitmen yang tinggi bagi menghadapi cabaran yang paling getir itu.

Artikel asal di PerakNews.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PM berbuka puasa bersama rakyat <b>di Paroi</b> esok | Anak-Anak <b>...</b>

Posted: 01 Aug 2012 01:03 AM PDT

SEREMBAN 1 Ogos - Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak akan menghadiri majlis berbuka puasa bersama rakyat di Masjid At-Taqwa, Paroi dekat sini esok.
Menteri Besar, Datuk Seri Mohamad Hasan berkata, kehadiran pemimpin negara itu akan disambut lebih 10,000 rakyat di masjid berkenaan, kira-kira pukul 6 petang esok.

``Pada majlis itu Perdana Menteri akan menyampaikan sumbangan kepada fakir miskin, berbuka puasa dan solat tarawih bersama rakyat di masjid berkenaan,'' katanya di sini hari ini.

Sumber: Utusan

Tokan tando arrow di bawah untuk lihat komen Facebook terkini!

Penantian penduduk <b>di</b> sekitar <b>Paroi</b> berakhir | N9 Kini - Portal <b>...</b>

Posted: 06 Jul 2012 05:31 AM PDT

SENAWANG, 06 Julai – Kerajaan Negeri membuktikan bahawa janji yang dikota selama ini akan terlaksana tidak lama lagi dengan terbinanya sebuah Dewan Orang Ramai pada Januari 2013 kelak.

Kata Menteri Besar Negeri Sembilan, Dato' Seri Utama Haji Mohamad Bin Haji Hasan, dewan ini merupakan salah satu kemudahan yang dinanti-nantikan oleh penduduk di Paroi, Flat Seroja, Kampung Sentosa, Taman Tasik Jaya dan di kawasan sekitarnya.

"Oleh kerana kepadatan penduduk di segenap kawasan ini dan setelah mendapati tiada kemudahan untuk orang ramai, maka kerajaan negeri telah mempertimbangkan permohonan penduduk untuk membina sebuah dewan orang ramai," ujar beliau.

Menurut beliau, projek yang berkeluasan 80 x 120 kaki persegi ini akan menempatkan sebanyak 70 lot tempat letak kereta, sebuah pentas dan sebuah gelanggang futsal di atas tapak yang sama.

"Projek yang menelan belanja RM1.8 juta ini boleh memuatkan seramai lebih kurang 1000 orang dan pelbagai aktiviti upacara boleh dijalankan seperti majlis perkahwinan, program kemasyarakatan, acara kesukanan dan riadah," jelas beliau ketika berucap dalam Majlis Pecah Tanah Pembinaan Dewan Orang Ramai Taman Tasik Jaya di tapak pembinaan Dewan Taman Tasik Jaya, di sini, hari ini.

Beliau berharap agar kontraktor yang dipilih untuk menjalankan kerja-kerja pembinaan dewan ini dapat mematuhi  tempoh yang telah ditetapkan iaitu selama enam bulan mulai esok.

Dalam majlis tersebut, Menteri Besar turut menyampaikan alatan sukan kepada badan-badan NGO belia dan sukan.

Hadir sama, Yang Dipertua Majlis Perbandaran Seremban dan Nilai, Dato' Haji Abd. Halim Bin Haji Abd. Latif, Ahli Dewan Negara, Senator Dato' Mohammed Najeeb Bin Abdullah, dan Ahli Parlimen Rembau, Tuan Haji Khairy Jamaluddin Bin Abu Bakar.

Oleh : Ainaa@n9kini.com

05 di kuala klawang - Google Blog Search

05 di kuala klawang - Google Blog Search


PKG <b>KUALA KLAWANG</b>: PENGGREDAN PSS 2012 <b>DI</b> SMR <b>...</b>

Posted: 16 Aug 2012 08:45 PM PDT

TARIKH : 6 OGOS 2012
MASA : 10.30 PAGI - 12.30 TGH
PEGAWAI TERLIBAT :
1. EN. ROSLE BIN YAHAYA - PTP1
2. PN. ZARATON AKMAR BT ABD AZIZ - PTP2
3. PN. SRI RAHAYU HARYANI BT ABD GHAFAR - JTK
4. PN. SRI SABARIAH SAMSI - GP ICT
5. PN. AZNIDA BT ABDULLAH - GURU GPM

RM6.3j naik taraf jambatan <b>Kuala Klawang</b>-Pekan Titi | Gerbang <b>...</b>

Posted: 23 Jun 2012 04:27 AM PDT

June 23, 2012 | Berita

Sebanyak RM6.3 juta diperuntukkan bagi menaik taraf jambatan asal di Jalan Kuala Klawang-Pekan Titi, dekat sini yang didapati tidak selamat untuk kegunaan umum khususnya penduduk sekitar.

Menteri Besar, Datuk Seri Mohamad Hasan berkata, pembinaan projek itu telah dimulakan sejak 15 Mac lalu dan dijangka siap dalam tempoh setahun.

"Jambatan asal yang telah dibina pada 1920 ini telah uzur dan struktur fizikalnya yang sempit turut berisiko dan boleh menyumbang kepada kemalangan.

"Jambatan sepanjang 50 meter ini bakal memberikan keselesaan kepada pengguna yang ingin ke Pekan Titi dan seterusnya menghubungkan laluan ke Hulu Langat, Selangor," katanya pada majlis Pelancaran Projek Menggantikan Jambatan Jalan Kuala Klawang-Pekan Titi.

Turut hadir, Pengarah Jabatan Kerja Raya (JKR) negeri, Datuk Ir. Dr. Roslan Md. Taha dan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Chennah, Datuk Siow Chen Pin.

Menurut Mohamad, kos pembinaan projek berkenaan telah dibentangkan dalam bajet kerajaan negeri pada penghujung tahun lalu membabitkan kerja-kerja menaik taraf, membaiki jambatan serta kemudahan awam lain di negeri ini.

Tags:

ads