Isnin, 12 Mac 2012

05 di ampangan - Google Blog Search

05 di ampangan - Google Blog Search


Awas Dimension Hole <b>Di</b> Tengah <b>Ampangan</b> | wootmedia.MY

Posted: 12 Mar 2012 10:02 AM PDT

Sebenarnya bulatan yang ditengah ampangan itu adalah lubang untuk halang daripada banjir. Rasanya di Malaysia tak ada benda alah ni. Tapi agak bahaya juga kalau kita termasuk dalam lubang itu. Agak-agak lubang itu kat mana kesudahannya?

-via  twistedsifter

05 di gemas - Google Blog Search

05 di gemas - Google Blog Search


:.My Home Soil:.: ADUN <b>BAHAU</b> MOHON PDRM jangan saman <b>...</b>

Posted: 08 Mar 2012 08:24 PM PST

1.Sejak mula memblogging ni, satu persatu cerita datang kat aku. Tapi setiap cerita tu perlu aku siasat sedalam-dalamnya APABILA    TERUTAMANYA cerita itu adalah cerita ADUN PAS, DAP dan PKR. Al Maklumlah, kan depa cakap depa ni MEMPERJUANGKAN DEMO KERAS SI anuwar dan Lim Guan Eng.

2.MACAM tak percaya pulak depa ni selalu salah guna kuasa, rasuah dan sebagainya...ORANG-ORANG KERAJAAN di PENANG cakap...(orang-orang ni bukan orang sembarangan lah)...DIA CAKAP, KORUP DI PENANG untuk 3TAHUN PEMERINTAHAN DAP NI.. LEBIHHHHHH  TERUK DARIPADA orang-orang yang tak BERTANGGUNGJAWAB dalam BN buat.!!! maksudnya, mereka mengHALALKAN institusi RASUAH jika ianya memihak KEPADA MEREKA!!!  So TU CERITA KERAJAAN PENING DI PENANG ,SKANG NI cerita KERAJAAN DAP DI BAHAU... sampailah 1 cerita ke telinga aku...

3.Dengar kata Teo ni memang rajin ,BUKAN rajin ape, dia rajin bawak KOMPLEN. KOMPLEN....KOMPLEN,...KOMPLEN...ke jabatan2 Kerajaan. Kadang2 Jabatan Kerajaan dah pon buat apa yang dituntut oleh rakyat....(BUKAN DITUNTUT DAP K...kalau DAP tuntut, tak payah penuhi pon tak ape!) , si KOK SEoNG ni masih lagi berkOKOK..abang KOKOK SEoNG ARR....KALAU MAU KOMPLEN ARR, TOLONG PI CEK DULU ARR...KERJA SUDAH BUAT ATAU BELUM!!! 

4. TERBAHARU ...SI TEO KOKOK SEoNG DAP ni minta PDRM dan cakap macam ni kat depan BALAI POLIS : "POLIS JANGAN SAMAN ORANG BAHAU! ORANG BAHAU TATAK ADA BUAT SALAH! BIASA LAH PARKING SINI SANA!"

5. SAMPAI macam tu nak keBALKAN orang-orang DAP di BAHAU..lu apa cerita KOKOK SEoNG...APA? sudah tak ada kerja ka???????!!!!!! LU SAPU SAMPAH DEKAT PEKAN BAHAU LAGI BAIK LA APEK....

6. APek arr...gua mau celita arr...lu pi main guli dengan AH SO ELIZEBETH la....

05 di port dickson - Google Blog Search

05 di port dickson - Google Blog Search


cOraT cOret NusHA : Bertemu blogger hebat <b>di Port Dickson</b>

Posted: 11 Mar 2012 09:53 PM PDT

Merujuk kepada entry { ini } aku siap bagitahu tak sabar nak wat entry bertemu sebentar bersama blogger hebat! Yup, jujur ak rasa dia hebat. Siapakah gerangan si dia?? Jeng jeng jeng. Tanpa disangka dia mahu ketemu. Yela, ak post kat Fb bagitahu aku otw g pd. Dia respond & bagitahu nak jumpa!! Wow, teruja gua nok.
Alah. Tak payah nak kenalkan lagi. Dia la Puan Jijah kita. Kenalkan?? Blogger hebat yang terkenal dengan tagline "blogpecut". Memang rajin pengantin baru ini bw sedaya mungkin. Aku aje yang terkedek-kedek. Hikhik. Jumpa tak sampai 10 minit. Tapi sempat gak bergambar.
Walau kejap aje dapat jumpa, tapi alhamdulillah. Kira tercapai hasrat ak nak ketemu coz time weedingnya tak dapat hadir. Pertemuan ini tak dijangka kerana ak sekeluarga datang untuk melawat adik lelaki ak ini. pasni lambat lagi nak mai PD  Pasni nak jumpa blogger mana lagi ea?? Jom-jom ^__^
Hope persahabatan kita kekal, amiinn
Tanpa disangka perkenalan di alam maya
mampu membuatkan ia menjadi
Thanx dear 4 everything ♥♥
T mai Perak roger-rogerla yui ea.

guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

05 di rasah - Google Blog Search

05 di rasah - Google Blog Search


Perkembangan Terkini Projek Pusat Pengamalan Tarekat <b>...</b>

Posted: 11 Mar 2012 04:59 PM PDT

Perkembangan Terkini Projek Pusat Pengamalan Tarekat Ahmadiyah Al-Idrisiyah Ar-Rasyidiyah Ad-Dandrawiyah
Tarikh: 12 Mac 2012

Assalamualaikum wm.wbr
Terlebih dahulu saya memanjatkan kesyukuran dengan lafaz 'Alhamdulillah' dan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada semua penyumbang wakaf untuk membina Pusat Pengamalan Tarekat Ahmadiyah. Komitmen dan kesungguhan yang diterjemahkan dalam bentuk sumbangan wakaf serta doa Dato'/ Datuk /Datin /Tuan/Puan telah mempermudah usaha memperkasa Tarekat Ahmadiyah. Bangunan berkenaan telah siap sebanyak 70% dan bakal menjadi mercu tanda tarekat Ahmadiyah di negara ini.

Pembinaan bangunan ini adalah hasil sumbangan wakaf ikhwan dan ahli tarekat serta masyarakat Islam . Setakat ini, JK Pembinaan Pusat Pengamalan tarekat ini tidak ada menerima sebarang bantuan kewangan dari kerajaan negeri. Oleh itu , sumbangan yang berterusan sangatlah dialu-alukan bagi meneruskan pembinaan dan pengurusan pusat tarekat. Sebarang sumbangan bolehlah disalurkan ke akaun Pusat Pengamalan Attariqah Alahmadiah di BIMB( 05012010065511), Maybank Islamic (555014108233) dan akaun Tarekat Alahmadiah Alidrisiyyah ArRasyidiyah AdDandrawiyah di CIMB Islamic ( 05040001158107 ).

Pihak pengurusan Tarekat AlAhmadiyah AlIdrisiyyah ArRasyidiyah AdDandrawiyah juga berharap agar para penyumbang, ahli dan ikhwan tarekat AlAhmadiyah AlIdrisiyyah ArRasyidiyah AdDandrawiyah khususnya tidak terpengaruh dengan sebarang berita atau maklumat yang mengelirukan atau sengaja direka-reka berkaitan perkembangan tarekat. Oleh itu jika terdapat sebarang kemusykilan, silalah hubungi Bendahari ( Tel: 013-3612867 ).

Sekian, terima kasih. Semoga Allah memberikan ganjaran yang berlipat ganda atas keikhlasan dan kebaikan Datuk/ Dato' /Datin/Tuan /Puan sekelian.

Bendahari,
JK Pembinaan Pusat Pengamalan Tarekat Ahmadiyah

ads