Jumaat, 12 Oktober 2012

05 di tampin - Google Blog Search

05 di tampin - Google Blog Search


Maklumat rumah sewa <b>di</b> sekitar bandar <b>Tampin</b> - Laman Informasi <b>...</b>

Posted: 03 Oct 2012 07:42 AM PDT

Dimaklumkan , kepada mereka yang ingin mendapatkan tempat tinggal sementara yg agak selesa
semasa mengikuti program daurah sunan Tarmizi.
Sekitar bandar Tampin terdapat hotel  dan rest house dengan bayaran sewa yang berpatutan;

Rumah Rehat Tampin...  Phone No: 06- 4413862/Fax : 06- 4413863

Hotel:
1 - Y&Z BAJET HOTEL: Phone: 06-4413139Daurah
2-HOTEL WANGSAMAS:  Phone: 06-4433333/Fax : 06-4419898.
3-HOTEL PERMAI INN:     Phone: 06-4418522
4-TAMPIN HOTEL:    Phone: 06-4411138.

Untuk maklumat, semua hotel tersebut bukan milik muslim,
maka makan minum tak pasti halal. kecuali rumah rehat tampin , milik bumiputera.

05 di nilai negeri sembilan - Google Blog Search

05 di nilai negeri sembilan - Google Blog Search


PAS <b>Negeri Sembilan</b>: UiTM <b>Nilai</b> akan dibina, janji bina UiTM <b>...</b>

Posted: 25 Jul 2012 06:31 PM PDT

UiTM Raub, Nilai dibina
25 Julai 2012 - Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) menandatangani dua memorandum persefahaman (MoU) bagi pembangunan kampus Universiti Teknologi Mara (UiTM) di Raub, Pahang dan Institut Latihan UiTM Nilai di Negeri Sembilan.
Majlis menandatangani MoU itu disaksikan Menteri Pengajian Tinggi, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin di sini hari ini.
Ketua Setiausaha KPT, Datuk Ab. Rahim Md. Noor berkata, kedua-dua projek pembangunan itu adalah kesinambungan agenda negara untuk menambah pengambilan pelajar daripada 100,000 kepada 200,000 menjelang 2015.
Katanya, projek tersebut adalah yang ketiga dan keempat daripada enam projek fasa dua pembangunan kampus UiTM di bawah inisiatif pembiayaan swasta (PFI) menerusi Rancangan Malaysia Ke-sepuluh (RMK-10).
Pembinaan kampus Universiti Teknologi Mara (UiTM) Rembau
Menteri Besar, Datuk Seri Mohamad Hasan berkata, projek itu juga akan membantu membangunkan Rembau sebagai destinasi pelancongan terkenal.
Beliau juga mengumumkan pembinaan sebuah lagi kampus Universiti Teknologi Mara (UiTM) Rembau selepas kampus di Kuala Pilah di mana ia dibuat secara inisiatif pembiayaan swasta (PFI).
Selain itu katanya, kawasan rekreasi kolam air panas Pedas juga akan diperbesarkan dengan tambahan kemuda han seperti hotel bertaraf antarabangsa dan dewan persidangan.

di negeri sembilan - Google Blog Search

di negeri sembilan - Google Blog Search


PAS <b>Negeri Sembilan</b> Lebih Berani Dari PAS Kedah | kedah69ers

Posted: 07 Sep 2012 05:42 AM PDT

IMG-20120907-WA003

Meskipun PAS Negeri Sembilan tidaklah sekuat mana, malah tidak mungkin menjadi Kerajaan Negeri, namun sekurang-kurangnya PAS Negeri Sembilan ada 'telur' untuk menyatakan sesuatu. Setidak-tidaknya, mereka tidak terbuai dek mimpi-mimpi yang dijanjikan dan dialunkan oleh Anwar Ibrahim. Atau lebih tepat lagi, mulai sedar bahawa Anwar Ibrahim bukanlah faktor kemenangan kepada PAS Negeri Sembilan memandangkan PAS Negeri Sembilan jauh lebih kuat berbanding PKR Negeri Sembilan sendiri.

Anwar Ibrahim sebenarnya dalam rangka lawatan ke salah satu DUN di Port Dickson. Sedangkan pemidang-pemidang tersebut dinaikkan di sepanjang laluan ke Port Dickson. Sekaligus membolehkan Anwar Ibrahim melihat sendiri, kebencian yang dihadapi daripada PAS Negeri Sembilan atau Port Dickson sendiri.

Tentu kita masih ingat bagaimana PKR dan Anwar Ibrahim memboikot pilihanraya kecil Bagan Pinang pada tahun 2009 apabila enggan turun berhabis-habisan di situ memandangkan calon yang mewakili Pakatan Rakyat adalah PAS menentang Isa Samad, bekas Menteri Besar Negeri Sembilan yang merupakan calon UMNO-BN untuk kerusi berkenaan. 

Sedangkan sebelum itu, PAS telah berusaha dengan keras dan bersungguh-sungguh untuk memenangkan calon-calon PKR di Permatang Pauh dan Permatang Pasir serta Penanti.

Sebelum ini telah terdengar ura-ura kebencian PAS Negeri Sembilan yang diterajui oleh YB Taufik terhadap Anwar Ibrahim yang hipokrit. Percubaan PKR untuk membolot beberapa kerusi yang ditandingi oleh PAS Negeri Sembilan sebelum ini juga, menjadi salah satu faktor yang menyebabkan Anwar Ibrahim dan PKR tidak disenangi memandangkan PKR sebenarnya tidak mempunyai jentera dan logistik di Negeri Sembilan sebaliknya bergantung sepenuhnya kepada PAS dan DAP.

Itu di Negeri Sembilan… mungkin di Negeri Sembilan, PARASIT dan IBLIS dalam PAS agak berkurangan berbanding di Kedah. Kalau di Kedah, sebut nama Anwar Ibrahim sahaja, sudah ramai pemimpin PAS yang akan menyembah dan mencium tanah sambil berusaha menerajang Menteri Besar Kedah, Azizan Abdul Razak yang juga merupakan Pesuruhjaya PAS Negeri Kedah.

ads