Isnin, 14 Januari 2013

05 di ampangan - Google Blog Search

05 di ampangan - Google Blog Search


HANANBAKERY GENAP 1 TAHUN <b>DI AMPANGAN</b> - "Moh maSak <b>...</b>

Posted: 17 Oct 2012 06:08 AM PDT

ALHAMDULILAH' percubaan di Tmn Ampangan genap Hanan Bakery berOperasi setahun' walaupun menceburi bidang ni dah lama' tp impian adanya kedai sendiri dh pun tercapai' teringin nak buka walk in shop plak' mungkin kena fikirkan kelainan sedikit' memandangkan bekerja sendiri tanpa pembantu amat la meletihkan biarkan kepuasan itu ada' Genap tahun pertama Hanan Bakery' sy bercadang membuat PROMOSI untuk semua yg telah banyak menyokong' di wall FB 'Hayati' sy dah war-warkan' cuma nak update di blog ni pulak untuk sesiapa yg suka berblog ye'.. ~PROMOSI KELAS MASAKKAN SEMPENA ULANG TAHUN PERTAMA ~ @KELAS ANIKA MUFFIN - 5 jenis ( RM100 ) @KELAS LAPIS CHEEZY/TUTTY FRUITY - Dessert ( RM100 ) @KELAS PIZZA HOMEMADE - (Frozen) RM100 @KELAS FROZEN FOOD - 5 jenis produk ( RM120 ) @KELAS PELBAGAI JENIS BUNGA HIASAN KEK - 25 jenis (RM100) ~Promosi Kelas ini akan bermula dr Nov/Dec sempena ulang tahun pertama' ~ Promosi ini jugak tertakluk kepada beberapa syarat - Minimum peserta 4 Org - Kelas promosi ini juga dijalankan secara hands-On 100% - Resepi, tip dan teknik di sediakan - Terbuka kepada semua yg dah terro @ baru nak mencuba ( insyallah boleh buat ) - Kelas ini bukan tuk kanak-kanak ye' ~Sebarang pertanyaan boleh hubungi terus 012 343 8896 ( Mood nak jawab cll dah OK )!!!~

05 di jempol - Google Blog Search

05 di jempol - Google Blog Search


Lebih 16 ribu tunggu kedatangan Timbalan Perdana Menteri <b>di Bahau</b>

Posted: 08 Jan 2013 03:48 AM PST

Bahau , 8 Jan : Lawatan kerja Timbalan Perdana Menteri ke Negeri Sembilan diteruskan apabila beliau dan rombongan telah tiba di Padang Awam Majlis Daerah Bahau pada jam 2.30 petang dan beliau telah ditunggu oleh lebih dari 16 ribu penduduk tempatan dari Bahau dan persekitarannya.

YAB Dato' Seri  Utama Tan Sri Muhiyuddin Yasin yang diiringi oleh Menteri  Besar Negeri Sembilan Dato' Seri Utama Haji Mohamad Haji Hasan serta Isteri telah menyatakan kegembiraan  beliau menyaksikan berbagai kaum turut hadir menantikan kedatangan beliau.

Majlis dimulakan dengan ucapan oleh Dato' Lilah Yasin, ahli Parlimen Jempul  dan seterusnya oleh Menteri Besar Ngerei Sembilan dan disudahkan oleh Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhiyuddin Yasin.

Timbalan Perdana Menteri mengumumkan  budget sebanyak 4.1 juta kepada penduduk di Bahau bagai melaksanakan projek yang bagi pembangunan pembelajaran. Beliau juga telah menyampaikan bantuan kepada sekolah sekolah di sekitar Bahau dan Jempol.

Turut serta dalam lawatan adalah isteri kepada Timbalan  Perdana Menteri Puan Sri Datin Seri Diraja Norainee dan isteri kepada Menteri Besar Negeri Sembilan YM Raja Datin Seri Hajah Salbiah Tengku Nujumuddin. Ahli Parlimen Jempol , Dato' Lilah Yasin dan pemimpin tertinggi Barisan Nasional Negeri Sembilan

05 di tampin - Google Blog Search

05 di tampin - Google Blog Search


thepartykru: Elmo Girl Party <b>di Tampin</b>, Negeri Sembilan (candy <b>...</b>

Posted: 14 Jan 2013 12:53 AM PST

Theme : Elmo Girl 2nd Birthday Party
Service : Candy Buffet & Choc Fountain
Location : Tampin, Negeri Sembilan
Ordered by : Miss Shishe for her lovely daughter
Additional item : Elmo Balloons + balloons
sms/call 0129061272 for details.

05 di rembau - Google Blog Search

05 di rembau - Google Blog Search


Syarak Mengata , Adat Menurut: Tanah <b>di Rembau</b> kini RM 1 juta <b>...</b>

Posted: 02 Jan 2013 01:17 AM PST


Jika dulu pertanian adalah perniagaan. Tanah adat di Rembau dulunya adalah tanah sawah dan tanah kampung. Kini pertanian bukan lagi perniagaan. Kini tanah adalah pertanian. Bayangkan di Rembau sekarang ini harga rumah teres yang sekangkang kera pun mencecah RM250,000. Berapa ramai anak Rembau yang bekerja kampung, bekerja sebagai penoreh getah, bekerja sebagai pemanjat petai boleh memiliki rumah di Rembau pada ketika ini.
Tidak hairanlah pada ketika ini tanah di Rembau telah mencecah RM1 juta seekar sekiranya ditukar status dari tanah adat ke tanah perumahan. Tukar status saja, tanah adat yang bernilai RM40,000 seekar boleh naik sehingga RM1,000,000 seekar.
Jadi ungkapan pertanian adalah perniagaan adalah tidak sesuai lagi di Rembau. Tanah adalah perniagaan dengan syarat tanah adat di tukar status ke tanah komersial dan sebagainya.
Di sinilah peranan Dato Lembaga Adat perlu memikirkan bagaimana untuk membangunkan tanah adat ini yang boleh mendatangkan hasil kepada anak-anak Rembau sendiri di kalangan 12 suku yang ada di Rembau.
Apakah kita sebagai anak Rembau rela orang luar mengambil tanah adat kita pada harga yang begitu murah dan kemudian dijual semula kepada orang luar dengan harga yang begitu mahal sehinggakan anak Rembau sendiri terpinggir?
Kita ada banyak tanah adat bukan di tengah hutan belantara, tapi di tepi jalan utama. Takkan kita tak boleh berbincang sesama kita satu suku, satu buapak, satu perut untuk menyelesaikan tanah adat kita?
Kerajaan negeri pula perlu menyokong sebarang usaha untuk membangunkan tanah adat untuk dijadikan tanah perumahan untuk anak Rembau. Jika kerajaan sekarang tidak dapat melakukannya, kita desak kerajaan lain yang melakukannya.
PROJEK PERUMAHAN TAMAN REMBAU BAYU DILANCARKAN
REMBAU 4 Nov. 201 - JBS Suria Bumi Sdn. Bhd., anak syarikat Kumpulan JBS melancarkan projek perumahan bercampur dikenali sebagai Taman Rembau Bayu di Mukim Batu Hampar dekat sini semalam.
Projek itu mengandungi 22 unit kedai pejabat teres dua tingkat dan 35 unit rumah teres dua tingkat di kawasan seluas 2.19 hektar.
Pengarah Urusan Kumpulan JBS, Alex Kan berkata, projek itu dijangka siap dalam tempoh dua tahun dengan nilai pembangunan kasar (GDV) sebanyak RM20 juta.
Beliau berkata, harga seunit kedai pejabat adalah antara RM350,000 dan RM450,000 manakala harga rumah antara RM250,000 dan RM320,000.

05 di kuala pilah - Google Blog Search

05 di kuala pilah - Google Blog Search


Muzium diraja <b>di Kuala Pilah</b> buat pameran buaya | Free MalaysiaKini

Posted: 12 Jan 2013 03:03 AM PST

Lembaga Muzium Negeri Sembilan dan Jabatan Muzium akan mengadakan Pameran Buaya di Muzium DiRaja Istana Lama Seri Menanti di Kuala Pilah selama seminggu mulai Isnin ini.

Pengarah Lembaga Muzium Negeri Sembilan Drs Shamsuddin Ahmad berkata  pameran diadakan dari 9 pagi hingga 10 malam dan masuk adalah percuma.

"Pameran ini diadakan bersempena dengan Sambutan Hari Keputeraan ke-65 Yang Dipertuan Besar Negeri Sembilan Tuanku Muhriz Ibni Almarhum Tuanku Munawir," katanya kepada Bernama di Seremban, hari ini.

Katanya antara jenis buaya dipamerkan ialah buaya tembaga, buaya Siam (putih), tengkorak buaya, buaya Puchong, anak buaya, replika telur 22 biji telur buaya dan biawak air.

"Paling menarik lagi orang ramai berpeluang melihat replika buaya milik Tuanku Muhriz di mana ia telah dipulihara oleh Jabatan Muzium. Buaya ini adalah spesimen yang pernah menghuni sungai di Seri Menanti pada suatu ketika dahulu," katanya.

Sempena pameran itu, turut diadakan jualan buku terbitan Lembaga Muzium Negeri Sembilan, pertandingan kuiz dan ceramah mengenai buaya.

- Bernama

Short URL: http://www.freemalaysiakini2.com/?p=62761

di negeri sembilan - Google Blog Search

di negeri sembilan - Google Blog Search


Banjir Kini <b>di Negeri Sembilan</b> : 2 Lagi Mangsa Maut.

Posted: 27 Dec 2012 06:32 PM PST

alt

 

KUALA LUMPUR 28 Dis. - Kematian akibat banjir dicatatkan setakat pukul 10.30 malam tadi dengan masing-masing satu di Terengganu dan Negeri Sembilan menjadikan mangsa korban bencana itu meningkat kepada lapan orang.

Menurut laporan Laman Portal Majlis Keselamatan Negara (MKN), seorang maut akibat lemas di Jelebu, Negeri Sembilan dan seorang lagi di Setiu, Terengganu.

Di Terengganu, setakat petang tadi telah meragut enam nyawa iaitu tiga di Kemaman, dua di Setiu dan seorang di Kuala Terengganu.

Keadaan banjir di Kelantan dan Terengganu bertambah buruk malam ini apabila jumlah mangsa banjir yang ditempatkan di pusat-pusat pemindahan di dua negeri Pantai Timur itu meningkat kepada 22,609 orang berbanding 21,800 petang tadi.

Laman portal tersebut turut mengesahkan mangsa banjir di Pahang malam tadi meningkat kepada 448 orang berbanding 435 petang tadi.

 

05 di serting - Google Blog Search

05 di serting - Google Blog Search


smk bandar baru <b>serting</b>: Hadiah <b>di</b> Hari Pertama Persekolahan

Posted: 02 Jan 2013 06:47 PM PST

Selamat kembali ke sekolah kepada semua warga sekolah. Selamat menjadi warga smkbbs kepada guru dan pelajar  yang baru mendaftar. 
Sebagai salah satu usaha pihak sekolah untuk menggalakkan kehadiran pelajar datang ke sekolah, satu  program iaitu cabutan bertuah telah diadakan. beberapa pelajar yang bertuah telah mendapat hadiah masing-masing. Hadiah disampaikan oleh Pengetua smkbbs, Pn Norhayati Mat Noor.


ads