Sabtu, 27 Julai 2013

05 di mambau - Google Blog Search

05 di mambau - Google Blog Search


KEMALANGAN MAUT JALAN <b>MAMBAU</b> – PORT DICKSON <b>...</b>

Posted: 04 Apr 2012 10:31 AM PDT

- 2012-04-05 01:31:30'.

SEREMBAN, 4 April — Seorang kontraktor terbunuh apabila kereta jenis Proton Satria Neo yang dipandunya terbabas dan terjunam ke dalam gaung sedalam lima meter di Jalan Mambau-Port Dickson berdekatan Kampung Bemban dekat sini hari ini.

Jurucakap polis berkata, mangsa, J. Ravindran 41 yang berasal dari Kuala Lukut, Port Dickson, dalam perjalanan balik dari Seremban menuju Port Dickson ketika kejadian yang dipercayai berlaku lewat tengah malam tadi itu.

Kereta mangsa di temui oleh seorang lelaki yang sedang dalam perjalanan untuk memotong pokok pisang berhampiran tempat kejadian sebelum menghubungi polis pada kira-kira pukul 11.40 pagi tadi.

Mayat mangsa dihantar ke Hospital Tuanku Jaafar Seremban (HTJS) untuk bedah siasat.

Anggota bomba sedang mengeluarkan mangsa dari dalam gaung tempat kereta mangsa ditemui.

Short URL: http://din.huluselangor.net/?p=13282

05 di paroi - Google Blog Search

05 di paroi - Google Blog Search


Umno N.Sembilan dan Malaysia tumpu kempen <b>di Paroi</b>

Posted: 23 Apr 2013 08:25 PM PDTPada Pilihanraya Umum ke 12 tahun 2008 , PAS di Negeri Sembilan hanya memenangi satu kerusi DUN sahaja iaitu di Paroi dalam Parlimen Rembau. Hj Mohamad Taufek Abd Ghani pada ketika itu menjawat jawatan Ketua Pemuda PAS N.Sembilan telah menewaskan calon Umno.
Kini dalam PRU-13 tahun 2013 , semua jentera Umno tertumpu di Paroi, untuk memastikan kemenangan Umno di Paroi.
Dato Seri Mohamad Hasan selaku Pengerui Barsian Nasional N.Sembilan dan juga calon Umno DUN Rantau yang begitu yakin Umno akan menang besar di DUN Rantau, DUN Chembong dan DUN Kota tertumpu kempennya di DUN Paroi.
Khairy Jamaluddin yang merupakan Ketua Pemuda Umno Malaysia, calon Umno Parlimen Rembau juga begitu yakin akan mendapat undi yang banyak di DUN Rantau, DUN Chembong dan DUN Kota, juga tertumpu kempennya di Paroi bersama bapa mertuanya Tun Abdullah Hj Ahmad Badawi.
Ini terbukti dengan berita-berita kempen di laman web http://n9kini.com , hampir majoritinya ialah di DUN Paroi.
Apa khabar pengundi dan petugas Umno di DUN Chembong, DUN Rantau, DUN Kota, DUN Lenggeng, DUN Pilah, DUN Johol, DUN Senaling, DUN Klawang serta lain-lain DUN seluruh Negeri Sembilan selain DUN Paroi?

05 di gemencheh - Google Blog Search

05 di gemencheh - Google Blog Search


apa - apa aje lah.......: Peringatan Kepada Semua Penduduk <b>Di</b> <b>...</b>

Posted: 22 Jul 2013 02:47 AM PDT

Peringatan kepada semua penduduk di sepanjang Landasan Berkembar Elektrifikasi Seremban - Gemas bahawa mulai 26 Julai 2013, sistem elektrik berkuasa 25kV akan disaluran ke talian atas di landasan Batang Melaka ke Gemas.
Dengan pentenagaan ini, aku rasa seluruh rangkaian landasan dari Seremban ke Gemas telah pun dibekalkan dengan tenaga elektrik berkuasa 25kV.
Semua penduduk di kawasan berdekat landasan hendaklah menjauhi dari mendekati landasan dan mematuhi arahan supaya tidak memotong/merosakkan pagar yang telah didirikan di kiri dan kanan landasan.
Gunakan jejantas atau jejambat yang disediakan untuk melintasi landasan keretapi. Jangan bina 'lintasan rata haram' untuk kegunaan sendiri kerana ianya menyalahi undang-undang dan membahayakan diri sendiri.
Anak-anak juga diingatkan agar tidak bermain-main dekat dengan kawasan ini kerana dikhuatiri akan mengancam keselamatan mereka. Jangan sesekali bermain layang-layang dekat dengan talian atas kerana ianya boleh mengakibatkan kejutan elektrik.
Patuhi arahan dan amaran yang dikeluarkan oleh pihak KTMB demi untuk keselamatan bersama. Jangan ada lagi lembu-lembu yang berkeliaran di sepanjang landasan seperti sebelum ini.

ads