Sabtu, 17 September 2011

05 di lenggeng - Google Blog Search

05 di lenggeng - Google Blog Search


PAS Negeri Sembilan: Temui Bob Lokman <b>di Lenggeng</b> 10 Mei 2011

Posted: 04 May 2011 02:17 AM PDT

05 di jempol - Google Blog Search

05 di jempol - Google Blog Search


3 Emoticon Terbaru <b>di</b> Chat Facebook (<b>Jempol</b>, Penguin dan 42)

Posted: 16 Sep 2011 01:05 AM PDT

 Emoticon Terbaru 'Jempol' di Chat Facebook

Beberapa waktu lalu facebook merombak beberapa tampilan dan fiturnya seperti tampilan chat, tampilan list teman, pengaturan privasi dan lain-lain.

Tapi tahukah sobat Tergaptek kalau sejak beberapa waktu lalu di Facebook Chat muncul emoticon baru berbentuk jempol. Jika sobat sering menggunakan Ebuddy untuk chat di facebook sobat pasti sudah terbiasa menggunakan emoticon-emoticon di chat FB kan.

Nah entah sejak kapan di chat facebook sekarang sudah ada emoticon JEMPOL / LIKE seperti gambar di atas. Aku sendiri mendapatkan info ini beberapa hari lalu dari blog favoritku Darmawanku.com :).

Caranya : cukup masukan (y)

Apabila sebelumnya sobat hobby kasih jempol di status atau komen teman sekarang Selamat berjempol ria di CHAT via kode (y), he.

Oh iya selain emoticon jempol ada juga dua emoticon facebook yang aku baru tau yaitu :


2. Emoticon PENGUIN  
Caranya masukan Kode : <(")

3. Emoticon 42
Caranya masukan kode :     :42:

Salam GapteKCara Membuat Status Facebook <b>Di</b> Like/<b>Jempol</b> Ribuan Orang <b>...</b>

Posted: 09 Sep 2011 06:52 AM PDT


Mungkin anda pernah iri jika melihat status seseorang yang bahkan update status nya tidak bermutu, tapi di like banyak orang. Apalagi kalau misalnya anda sudah berkali-kali update status, namun ternyata tak ada satu pun jempol dan komentar yang nyangkut di status anda, pastinya akan kesal sekali (pengalaman sendiri nih :) ).

Nah, anda tak perlu iri dan berkecil hati lagi, sekarang ayo kita buat teman2 anda berbalik ngiri ke anda dengan memperlihatkan status anda yang di like oleh ribuan orang. Karena kali ini saya akan memberikan sebuah trik sederhana tentang cara membuat update status kita agar terlihat seperti di-like/jempol ribuan orang. Sekali bikin status langsung akan di like 4.893 orang :D .

Oke, langsung saja. Sebelum update status anda harus login dulu ke akun facebook (ya iyalah). Bedanya, kita bukan melakukan update status langsung dari facebook tapi melalui form pihak ketiga, langsung saja klik :

img

Tulis status anda, kemudian bagikan/share lalu lihat status baru di profil anda. Apa yang terjadi? status anda langsung di like 4.893 orang!

img

http://www.facebook.com/cyber4rt/posts/256725927692332

Ribuan Jempol Nyangkut...

Sekian tips sederhana ini, semoga bermanfaat. Dan semoga saja teman2 facebook anda tidak ngiri dan pingsan lihat status baru anda..hehe :P

UPDATE
Untuk mengirim ke wall teman, fans page, event.. anda tinggal menmbahkan dibelakang url/link :
&&target_id=NOMOR ID TARGET

05 di seremban - Google Blog Search

05 di seremban - Google Blog Search


Sambutan Hari Kemerdekaan <b>di Seremban</b> meriah

Posted: 16 Sep 2011 04:36 PM PDT

Sambutan Hari Kemerdekaan di Seremban meriah

Sambutan Hari Kemerdekaan di Seremban meriah


Sebahagian peserta perbarisan mengibarkan Jalur Gemilang sempena sambutan Hari Kemerdekaan Ke-54 dan Hari Malaysia Ke-48 Peringkat Negeri Sembilan di Kompleks Belia dan Sukan Paroi, Seremban, semalam.


SEREMBAN 16 Sept. - Sambutan Hari Kemerdekaan Ke-54 peringkat Negeri Sembilan berlangsung meriah dengan lebih 10,000 orang menyaksikan majlis itu yang diadakan di Kompleks Belia dan Sukan Paroi di sini, hari ini.

Sebanyak 84 kontinjen mengambil bahagian dalam sambutan tersebut yang terdiri daripada jabatan dan agensi kerajaan, pertubuhan bukan kerajaan (NGO), swasta dan pelajar sekolah.

Perbarisan kontinjen itu bermula di kompleks berkenaan pada pukul 9 pagi dan berakhir di Sekolah Menengah Vokasional Ampangan.

Perbarisan itu diiringi dua pasukan pancaragam dari Sekolah Datuk Abdul Razak (SDAR) dan pasukan Tambor 15, Regimen Askar Melayu Diraja.

Yang Dipertuan Besar Negeri Sembilan, Tuanku Muhriz Ibni Almarhum Tuanku Munawir berangkat menyaksikan sambutan itu dengan diiringi Tunku Ampuan Besar Negeri Sembilan, Tuanku Aishah Rohani Almarhum Tengku Besar Mahmud.

Turut hadir Undang Luak Sungai Ujong, Dato' Klana Petra Dato' Mubarak Dohak; Undang Luak Jelebu, Dato' Mendika Menteri Akhirulzaman Dato' Musa Wahab; Undang Luak Johol, Dato' Johan Lela Perkasa Setiawan Dato' Mohd. Jan Abdul Ghani; Undang Luak Rembau, Dato' Lela Maharaja Dato' Sharip Othman dan Tunku Besar Tampin, Tunku Syed Razman Tunku Syed Idrus al-Qadri dan Undang Yang Empat, Tunku Besar Seri Menanti, Tunku Ali Redhauddin.

Hadir sama Menteri Besar, Datuk Seri Mohamad Hasan dan isteri, Raja Datin Seri Salbiah Tengku Nujumuddin; Setiausaha Kerajaan negeri, Datuk Mat Ali Hassan; Speaker Dewan Undangan Negeri, Datuk Razak Mansor; ahli-ahli Exco kerajaan negeri; ahli-ahli Dewan Undangan Negeri dan para pegawai kanan kerajaan negeri.

Mohamad ketika berucap pada majlis itu berkata, walaupun sambutan itu tidak diadakan pada 31 Ogos lalu, namun kemeriahan dan signifikan Hari Kemerdekaan sentiasa membara dalam jiwa seluruh lapisan rakyat, baik di kota atau di mana-mana jua di pelosok negara.

Katanya, sama ada sebagai peserta, mahupun sebagai tetamu di lokasi-lokasi sambutan, jiwa merdeka seharusnya sentiasa berkobar dan membara dalam sanubari setiap rakyat.

"Sambutan Hari Kemerdekaan bukan hanya sekadar untuk menyelami hiasan warna-warni, alunan tarian, pukulan gendang ataupun kibaran Jalur Gemilang sahaja.

"Sebaliknya, ia lebih kepada menerapkan rasa kesyukuran dan keinsafan agar ia dapat memberi kesan yang mendalam di sanubari rakyat Malaysia di atas keamanan dan kesejahteraan yang kita nikmati selama ini," katanya.

Beliau berkata, generasi pasca merdeka harus sentiasa merujuk kepada sejarah kemerdekaan negara dalam usaha untuk memaju dan membangunkan negara.

Gangguan air <b>di</b> Daerah <b>Seremban</b> selama 9 jam bermula esok (6/9 <b>...</b>

Posted: 04 Sep 2011 08:26 PM PDT

No of View :412

Beberapa kawasan di daerah Seremban akan mengalami gangguan bekalan air selama sembilan jam mulai pukul 9 malam esok (6 September).

Pengurus Khidmat Pelanggan dan Hal Ehwal Awam Syarikat Air Negeri Sembilan Sdn Bhd (Sains), Azlan Abdul Aziz berkata, penutupan sementara bekalan air itu dilaksanakan bagi kerja sambungan "tee" di Kampung Kondok.

Kawasan terlibat dengan gangguan bekalan air itu ialah Kampung Kondok, Kampung Jerangkang, seluruh kawasan Jimah, Felda LBJ, Felda Sendayan, Eka Matahari, Kampung Pulau, Taman Gadong Jaya 1, Taman Gadong Jaya 2 dan Kampung Jijan, katanya dalam kenyataan di sini, hari ini.

Azlan berkata bekalan air dijangka pulih pada pukul 6 pagi Rabu (7 Sept).

"Bagaimanapun, beberapa kawasan tinggi dijangka akan mengalami gangguan memandangkan pemulihan bekalan air sepenuhnya akan mengambil masa," katanya.

Pelanggan yang memerlukan bantuan boleh menghubungi Sains di talian bebas tol 1-800-88-6982. – Bernama

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Incoming search terms:

05 di paroi - Google Blog Search

05 di paroi - Google Blog Search


Skuad Penyu cari tiga mata <b>di Paroi</b>

Posted: 12 Sep 2011 09:33 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]TERENGGANU tetap memburu tiga mata penuh meskipun sedar dengan apa yang bakal dihadapi pada aksi di gelanggang lawan malam ini, lapor AHMAD FAZLI MOHD. YADI.

05 di kuala klawang - Google Blog Search

05 di kuala klawang - Google Blog Search


PKG <b>KUALA KLAWANG</b>: MAJLIS KHATAM A-QURAN <b>DI</b> SK UNDANG JELEBU

Posted: 22 Aug 2011 12:03 AM PDT

MASA : 08.30 PAGI - 12.00 TGH
ANJURAN : PANITIA AGAMA ISLAM SK UNDANG JELEBU & PKG KUALA KLAWANG

05 di rembau - Google Blog Search

05 di rembau - Google Blog Search


REMBAU HARI INI: Tadika Kemas <b>di Rembau</b> tiada bekalan air

Posted: 03 Aug 2011 09:01 PM PDT

Harap ada pihak yang menyiasat aduan yang tersiar di bawah ini.

TADIKA KEMAS TIADA BEKALAN AIR
Aduan Rakyat Online - 3 Ogos 2011

Semalam 31.07.2011 saya telah balik ke kampung saya, Kampung Denai Keroh Sepri, Pedas, Negeri Sembilan. Saya telah diberitahu oleh emak saya bahawa Tadika Kemas di kampung ini telah di potong bekalan airnya oleh JKKK kampung tanpa sebarang alasan.

Ini amat menyukarkan kanak-kanak serta guru tadika berkenaan untuk menjalankan aktiviti seharian di tadika.

Setakat hari ini kata emak saya tadika berkenaan mendapat bekalan air daripada ehsan seorang penduduk kampung yang membenarkan pihak sekolah berkenaan mengambil air dari rumahnya.

Itu pun keadaan masih sukar kerana guru serta pembantu tadika tersebut terpaksa mengangkut air menggunakan baldi.

Mohon Aduan Rakyat menyiasat segera aduan ini.

Sekian, Terima Kasih.

By: hamidah
http://www.aduanrakyat.com.my/tadika-kemas-tiada-bekalan-air

Sila baca artikel bertajuk BN gagal tangani masalah air di N.Sembilan di http://pasns.blogspot.com/2010/02/bn-gagal-tangani-masalah-air-di.html

05 di jelebu - Google Blog Search

05 di jelebu - Google Blog Search


Ceramah Motivasi <b>di</b> Kem Agroloka, <b>Jelebu</b> anjuran SMK DUMA

Posted: 28 Jul 2011 01:16 AM PDT

17 Julai 2011, Jelebu : Satu ceramah motivasi telah berlangsung di Kem Agroloka, Jelebu, Negeri Sembilan. Program ini diadakan khusus buat pelajar-pelajar yang bakal menghadapi peperiksaan PMR, SPM dan STPM. Program ini dianjurkan oleh Sekolah Menengah Kebangsaan Dato' Undang Musa Al-Haj (SMK DUMA).

Salah seorang penceramah yang telah dijemput adalah Sdr Syamsul Amri bin Hj Ismail, Presiden Pertubuhan Alumni Debat Malaysia (ADAM). Beliau telah menyampaikan ceramah bertajuk "Mengapakah Aku Tidak Boleh Cemerlang?". Beliau telah menyampaikan ceramah tersebut dengan penuh suasana ceria dan menghiburkan selama dua jam mulai jam 9.00 pagi hingga ke jam 11.30 pagi.

Dengan ini selamat maju jaya diucapkan buat semua pelajar yang terlibat mudah-mudahan usaha yang digerakkan ini berupaya melahirkan lebih ramai pelajar cemerlang di SMK DUMA ini.

Berikut dikongsikan gambar-gambar di sepanjang ceramah Sdr Syamsul berlangsung.

05 di kuala pilah - Google Blog Search

05 di kuala pilah - Google Blog Search


Mr SiSO | PHOTOBLOG: Berhari raya <b>di</b> Juasseh, <b>kuala Pilah</b>

Posted: 05 Sep 2011 05:30 AM PDT

 Tahun nie kami sekeluarga menyambut kehadiran aidilfitri di kampung halaman my wife ( dah mmg tahun nie giliran dia nak buat mcm mana hahaha). suasana seperti biasa meriah dengan persiapan raya, juadah di pagi raya yang wajib ada seperti lemang, redang ayam and daging dan lain-lain lagi. Seperti biasa di pagi raya kami akan bersolat aidilfitri di masjid juasseh yang tahun nie di imankan oleh Iman Muda Fattah anak tempatan bak kata iman masjid bersebut.
selepas selesai sembahyang, seperti biasa bermaaf-maafan sesama keluarga diiringi sessi bergambar kenangan.

Tiap-tiap kali raya pasti ada satu tempat yang wajib dilawati. Yaitu pusara Bonda My Wife.Semoga Arwah dirahmati dan tergolong dalam golongan orang yang beriman...amin..

Photog,
Syed Idrus

05 di serting - Google Blog Search

05 di serting - Google Blog Search


Blog Felda: felda sungai tengi - Google Blog Search

Posted: 22 Jun 2011 12:00 AM PDT

LAWATAN BIRO MASYARAKAT FELDA PKR KE NEGERI JOHOR

Bersama Haji Suhaimi Said, Pengerusi Biro Masyarakat Felda PKR Pusat, Sdr T. Kumar (Peguam), Timbalan Pengerusi, SdrRTebin Birham, Setiausaha bersama Pimpinan PKR Negeri Johor Datuk Chua Jui Meng, Pengerusi Majlis Pimpinan PKR Negeri Johor, Sdr Hasan Karim (Peguam), Naib Pengeusi, Sdr Gurmit Singh Hullon (Peguam), Pengerusi Biro Guaman PKR Johor.

1. Tarikh: 5hb Jun 2011 (Ahad)

1.1: Lawatan ke Ladang Peneroka dan sesi dialog Isu Felda Setempat,

Masa: 2.30 petang .

Tempat: Felda Sg Mas, Pengerang

1.2: Ceramah dan Pelancaran Biro Masyarakat Felda dan Orang Asal PKR Negeri Johor

masa: 9.00 malam

Tempat: Felda Adilla, Pengerang

2. Tarikh: 6hb Jun 2011 (Isnin)

2.1: Dialog Bersama Peneroka

Masa: 2.30 petang

Tempat: Felda Dengga, Sembrong

2.2: Ceramah Isu Felda dan Politik Semasa

Masa: 9.00 malam

Tempat: Felda Bukit Batu, Kulai

3. Tarikh: 7hb Jun 2011 (Selasa)

3.1: Dialog bersama Peneroka

Masa: 2.30 petang

Tempat: Pejabat PKR Sekijang

3.2: Ceramah isu Felda dan Politik Semasa

Masa: 9.00 malam

Tempat: Felda Maokil, Pagoh

Selepas Negeri Johor, Biro Masyarakat Felda dan Orang Asal akan bertandang ke Negeri Perak, dan Pengerusi PKR Negeri Perak, akan membuat jadual lawatan.

Lawatan Ke Negeri Sembilan: Tarikh 31 Mei 2011

3.00 petang: Perasmian Papan Tanda Ranting bagi PKR Felda Palong 14, 15 dan 16.

4.00 petang: Pelancaran Kempen "Mansuhkan Felda Plantation" di Palong 9 oleh Dato Fauzi Abdul Rahman, Pengerusi MPN PKR Pahang, turut hadir Dato Kamarul Baharin Abas, Pengerusi MPN PKR Negeri Sembilan.

8.00 malam: Perasmian Bilik Gerakan PKR DUN Serting di Felda Serting Hilir 2.

9.00 malam: Ceramah Isu Felda dan Isu Semasa di Felda Serting Hilir 2.

Penceramah: Dato Fauzi Abdul Rahman, Dato Kamarul Bahrin Abas, Haji Suhaimi Said, Rebin Birham

Lawatan Biro Masyarakat Felda dan Orang Asal ke Negeri Pahang. Tarikh 9hb Jun 2011

Kawasan Rompin:

2.30 petang: Felda Keratong 1

4.30 petang: Felda Keratong 8

8.30 malam: Gugusan Felda Selancar.

Kawasan Temerloh } Akan ditetapkan oleh Cabang berkenaan.

Kawasan Bentong }

Lawatan Ke Felda Gedangsa, Sungai Tengi Selatan, Sungai Tengi dan Suharto di Hulu Selangor ditetapkan pada 21hb Jun 2011:

1. 9.00 pagi - di Felda Sungai Tengi Selatan

2. 10.30 pagi - di Felda Sungai Tengi

3. 12.00 t.h - di Felda Suharto

4. 3.00 petang - di Felda Gedangsa

Terlibat dalam lawatan:

YB Elizabeth Wong

Haji Suhaimi Said

T. Kumar

Rebin Birham

Zabidie Abas

Man Kadir (Pak Jabit)

Pimpinan Biro Masyarakat Felda Negeri Selangor.

Lawatan ke rancangan Felda Perlis sedang diatur oleh Pengerusi MPN PKR Negeri Perlis.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by USA Best Price.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

05 di bahau - Google Blog Search

05 di bahau - Google Blog Search


Ziarah Ramadhan AMK N9 bersama YB Rashid <b>di Ampangan</b> « Angkatan <b>...</b>

Posted: 22 Aug 2011 12:37 AM PDT

05 di gemencheh - Google Blog Search

05 di gemencheh - Google Blog Search


Pencerobohan Pengambilan Pasir <b>di Gemas</b>, N.Sembilan

Posted: 03 Aug 2011 08:55 PM PDT

Harap ada pihak yang menyiasat aduan yang tersiar di bawah ini.

PENCEROBOHAN PENGAMBILAN PASIR
Aduan Rakyat Online - 3 Ogos 2011

Saya sebagai anak jati Kg Kurnia Di Raja Pasir Besar di Gemas N Sembilan sangat tidak berpuas hati dengn pengurusan kampung.

2 orang ketua kampung dan seorang Iman yang berkompromi dengan tauke pasir di kg ini menjual pasir iaitu harta kerajaan pada waktu yang tidak di tetapkan pada pukul 4.00pg – 5.00 pagi iaitu di luar waktu operasi 8.00pg – 5 .00ptg.

Kerja-kerja pencerobohan pengambilan pasir ini telah terlalu berleluasa sehingga mengakibatkan jalan laluan penduduk kg rosak dan menyebabkan hakisan tanah yang teruk.

2 orang ketua kampung ini begitu tidak bertanggungjawab dengan membiarkan tauke pengorek pasir ini bermaharajalela tanpa sebarang pantauan.

Saya amat berharap pihak berwajib dapat turun padang melihat sendiri keadaan kg kami dan mengambil tindakan yang sewajarnya kepada pencuri-pencuri harta kerajaan ini.

By: Anak Jati

http://www.aduanrakyat.com.my/pencorobohan-pengambilan-pasir

Antara beberapa kelemahan yang didedahkan dalam Laporan Ketua Audit Negara untuk Negeri Sembilan bagi tahun 2009 ialah pengurusan pengambilan pasir yang kurang memuaskan kerana berlaku pencemaran. Syarat pentadbiran dan teknikal berkenaan pengambilan pasir yang tidak dipatuhi dan penguatkuasaan Akta Air tidak dilaksanakan. Laporan audit tersebut dan beberapa gambar masalah penagmbilan pasir di pautan berikut http://mohdtaufek.blogspot.com/2010/10/laporan-audit-2009-nsembilan-dedah.html

Rumah Terbuka Aidilfitri 1432H DUN <b>Gemas</b> Ceria dengan <b>...</b>

Posted: 09 Sep 2011 10:07 AM PDT

GEMAS, 9 Sept. – Negeri Sembilan Negeri Beradat dan kaya dengan tradisi yang boleh mengeratkan silaturrahim di kalangan penduduknya tidak mengira bangsa Melayu, Cina, India, Orang Asli dan sebagainya.

Sambutan Rumah Terbuka Aidilfitri DUN Gemas hari ini  di padang Dewan Besar Gemas menerima sambutan luar biasa dengan kehadiran lebih 3000 orang tetamu dari sekitar DUN Gemas yang turut  menyambut kedatangan Menteri Besar; Dato' Seri Utama Haji Mohamad Haji Hasan.

Dato' Zainab Nasir selaku tuan rumah bersama kepimpinan masyarakat setempat menyambut ketibaan Menteri Besar dengan seterusnya beramah mesra dengan semua tetamu yang hadir.

Penduduk sekitar telah hadir bermula dari pukul 1.30 tengahari dan berakhir 6.00 petang tadi  dihidangkan dengan pelbagai juadah dan dihiburkan dengan nyanyian karaoke.

Menurut En Muniandy, 68 tahun seorang pesara yang bekerja di Majlis Daerah Gemas berserta isteri Velmah 61 tahun mereka telah sampai sejak pukul 1.30 tengahari lagi dan sangat gembira menikmati hidangan yang disediakan dan merasa kemeriahan rumah terbuka Aidilfitri ini berbeza dengan tahun sebelumnya kerana di sambut sekali dengan Sambutan Hari Kemerdekaan kali ke 54 tahun.

Bagi sekumpulan berbangsa Cina yang tidak mahu dikenali berpendapat, Rumah Terbuka Aidilfitri yang dibuat setiap tahun ini memberi alamat yang sangat baik kepada masyarakat Cina Kawasan DUN Gemas kerana ini menunjukkan keprihatinan pemimpin tempatan tanpa mengira adat, budaya dan bangsa seterusnya amalan ini sering dikongsi setiap kali menjelang perayaan di Malaysia.

Begitu juga temubual kepada sekumpulan hadirin yang berasal dari Kg Desa E-Kasih, Londah iaitu perkampungan baru 50 unit rumah PPRT yang telah dirasmikan oleh Datuk Seri Mohd Shafie Haji Apdal; Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah bersama Menteri Besar Negeri Sembilan pada bulan Julai 2010 telah memberi satu kegembiraan buat mereka kerana pemimpin utama Negeri tidak pernah lupa dengan golongan yang memerlukan.

Menurut Puan Lilis Suriayani Sarifudin, 22 tahun dia sangat gembira pada hari ini kerana menantikan kehadiran Menteri Besar yang telah membawa perubahan dalam hidupnya dengan memberikan penempatan yang sangat selesa disamping bertemu rakan-rakan lama dan menyambung hubungan silaturrahim.

Malah menurut Puan Sabariah Mad Jat, 43 tahun kehadirannya kerana mengenang budi Dato' Zainab yang telah membantunya meringankan beban menjaga anak OKU terlantar di bawah bantuan JKM.

Rumah Terbuka Aidilfitri ADUN Gemas juga menerima tetamu dikalangan EXCO Kerajaan Negeri Sembilan dan barisan parti kompenan Barisan Nasional.

05 di juasseh - Google Blog Search

05 di juasseh - Google Blog Search


Mr SiSO | PHOTOBLOG: Berhari raya <b>di Juasseh</b>, kuala Pilah

Posted: 05 Sep 2011 05:30 AM PDT

 Tahun nie kami sekeluarga menyambut kehadiran aidilfitri di kampung halaman my wife ( dah mmg tahun nie giliran dia nak buat mcm mana hahaha). suasana seperti biasa meriah dengan persiapan raya, juadah di pagi raya yang wajib ada seperti lemang, redang ayam and daging dan lain-lain lagi. Seperti biasa di pagi raya kami akan bersolat aidilfitri di masjid juasseh yang tahun nie di imankan oleh Iman Muda Fattah anak tempatan bak kata iman masjid bersebut.
selepas selesai sembahyang, seperti biasa bermaaf-maafan sesama keluarga diiringi sessi bergambar kenangan.

Tiap-tiap kali raya pasti ada satu tempat yang wajib dilawati. Yaitu pusara Bonda My Wife.Semoga Arwah dirahmati dan tergolong dalam golongan orang yang beriman...amin..

Photog,
Syed Idrus

ads