Sabtu, 26 Oktober 2013

05 di tampin - Google Blog Search

05 di tampin - Google Blog Search


Gangguan bekalan air <b>di Tampin</b>, Jempol pada 8 Okt ~ debotnogori

Posted: 04 Oct 2013 05:42 PM PDT

SEREMBAN, (Bernama) - Beberapa kawasan di Tampin dan Jempol akan mengalami gangguan bekalan air selama 24 jam mulai 8 pagi Selasa ini (8 Okt) berikutan kerja penambahbaikan loji rawatan di Pasir Besar, Gemas dan Jempol.

Menurut kenyataan Syarikat Air Negeri Sembilan Sdn Bhd (Sains), gangguan di kawasan Tampin membabitkan seluruh Felda Sungai Kelamah, Kampung (Kg) Sungai Dua, Kg Tenai, Kg Air Gelugor, Kg Gedok Sawah, Majuternak, Kg Kurnia Diraja, Kilang Papan Jalan Gemas, Kg Londah, Kg Ladang, Kg Bangkahulu, Kg Ulu Ladang, Taman Halacara Baru, Ladang Tabung Haji, Felcra Jelai, Felda Jelai 1,2,3 dan 4, Felda Pasir Besar, Kg Pasir Besar serta Felda Palong 1. Di Jempol, kawasan yang terlibat ialah Felda Raja Alias (1,2,3 dan 4), Air Hitam, seluruh kawasan Lui (Lui Barat, Timur, Selatan dan Sg Lui), Bahau, Serting Hilir, Serting Hulu, Gekko, Ladang Gaddes, Serampang Indah, Bayai dan Batu Kikir.

 Bekalan akan disambung semula selepas tempoh itu secara berperingkat. Kerja penambahbaikan loji rawatan merupakan sebahagian usaha berterusan Sains dalam mempertingkat mutu bekalan air bagi kepentingan pelanggan pada masa akan datang. Pengguna yang memerlukan perkhidmatan air pada hari berkenaan boleh menghubungi talian bebas tol 1-800-88-6982.

05 di port dickson - Google Blog Search

05 di port dickson - Google Blog Search


cOraT cOret NusHA : Melawat adik <b>di Port Dickson</b>

Posted: 19 Oct 2013 06:56 PM PDT

Saat anda baca entry ini, aku sekeluarga dalam perjalanan pergi Negeri Sembilan. Melawat adik lelaki yang belajar di sana.
Kesian sebab Aidiladha lepas tiada cuti dan diberitahu mereka tidak boleh pulang bercuti sehingga tahun hadapan. Perasaan sedih pasti dia rasai. Saat rakan sekolah yang lain bercuti, mereka tidak. Itulah pengorbanan mereka.
Sebagai bakal pewira negara, dia kena kuat. Kuat dalam segalanya. Walau hanya ALLAH yang tahu apa perasaannya.
Hari ini kami melawat kamu. Moga kamu seronok ya Shahrizan. Pembakar semangat nak hadapi SPM tahun ini.
Esok bakal berlangsung GA Oktober 2013 Nurul Yui

guna AKAL berfikir,guna HATI merasa dan guna JARI meluahkan ^ ___ ^

05 di lukut - Google Blog Search

05 di lukut - Google Blog Search


BlOG NEGERI SEMBILAN: 05 <b>di lukut</b> - Google Blog Search

Posted: 10 Sep 2013 03:25 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BlOG NEGERI SEMBILAN: 05 <b>di lukut</b> - Google Blog Search

Posted: 27 Aug 2013 03:17 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BlOG NEGERI SEMBILAN: 05 <b>di lukut</b> - Google Blog Search

Posted: 04 Aug 2013 03:29 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BlOG NEGERI SEMBILAN: 05 <b>di lukut</b> - Google Blog Search

Posted: 08 Jul 2013 03:19 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BlOG NEGERI SEMBILAN: 05 <b>di lukut</b> - Google Blog Search

Posted: 16 May 2013 03:06 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

BlOG NEGERI SEMBILAN: 05 <b>di lukut</b> - Google Blog Search

Posted: 13 May 2013 03:10 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Walkabout <b>di</b> Pekan <b>Lukut</b> oleh Saudara Ravi calon N33 Port Dickson

Posted: 27 Apr 2013 07:14 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]SPR tidak telus!katanya dakwat kekal berjam-jam tapi sekali kene sabun abis dah! SELAMAT MENGUNDI KEPADA SETIAP PENGUNDI YANG PERGI MENGUNDI..JANGAN PANGKAH YANG LAIN PASTIKAN PANGKAH ...

Ubah kerusi DAP <b>Lukut</b> kepada BN - Utusan Online

Posted: 02 May 2013 12:03 PM PDT

Vincent Yeong Seng Wong (kanan) bersama barisan Gerak Gempur BN bersiap sedia untuk berkempen ketika ditemui di Kampung Sri Parit, Lukut, Port Dickson, baru-baru ini.

TELOK KEMANG 2 Mei - Pembangkang sudah lenyap di Dewan Undangan Negeri (DUN) Lukut. Calonnya dari DAP, Ean Yong Tin Sin sudah tidak ada pengaruh lagi.

Ini kerana, calon Barisan Nasional (BN) di situ, Vincent Yeong Seng Wong mula melebarkan keyakinan rakyat, malah kehadirannya di setiap pelosok sudah diterima kerana rakyat percaya dengan dasar yang dibawa BN, rakyat didahulukan dalam manifestonya.

"Teorinya mudah, DAP tidak buat kerja di DUN Lukut. Cakap bolehlah. Ini tidak serupa dengan BN, kita cakap penuh dengan isu. Bila janji, kita tepati," kata Seng Wong kepada Utusan Malaysia di sini baru-baru ini.

Katanya, sokongan masyarakat Cina di DUN Lukut sudah berubah dan prinsipnya mudah, jika mana-mana parti yang dapat meyakinkan kaum Cina dalam hal kesejahteraan, keamanan, ekonomi, maka mereka akan memilih parti itu.

"Dalam BN semuanya sudah terbukti dan kita punyai semua resipi itu. DAP tidak ada kerana mereka mengutamakan hak individu dalam parti dan sebab itulah krisis dalaman mereka kian meruncing," ujarnya.

Kata Seng Wong, BN pernah menang kerusi DUN Lukut pada 2004 dan ia bukanlah kubu kuat pembangkang.

"Rakyat mahukan perubahan di sini. Ini baru ubah namanya. Kita perlu memastikan kerusi DUN Lukut diubah kepada BN," ujarnya.

Seng Wong yang memegang pelbagai jawatan dalam persatuan Cina peringkat daerah dan negeri berkata, peranannya itu akan memberi peluang terbaik untuk menerang kepada ahli persatuan terutama kaum Cina mengenai perjuangan dan agenda BN.

Antara jawatan yang disandang beliau ialah Pengerusi Persatuan Cina Daerah Port Dickson, Pengerusi Persatuan Perniagaan Cina Negeri Sembilan, Pengerusi Ahli Lembaga Sekolah Menengah Chun Hwa Port Dickson dan Penyelaras Pusat Khidmat BN DUN Lukut.

"Saya yakin dan percaya, ahli dalam persatuan yang saya sertai menyokong perjuangan BN. Saya juga melihat kaum Melayu dan India di kawasan ini juga telah kembali menyokong BN," katanya.

Menurut beliau, sebagai bekas Ahli Majlis Perbandaran Port Dickson (MPPD) beliau mempunyai pengalaman berkhidmat kepada rakyat.

Seorang pengundi DUN Lukut, Liang Yock Chooy, 59, memberitahu, dia akan terus memberi sokongan kepada BN kerana kecewa dengan khidmat pembangkang selama ini.

"Saya berharap kaum Cina memberi sokong kepada BN memenangi DUN ini. Pembangkang tidak buat kerja selama mereka berkhidmat," katanya.

Sementara itu, Cheok Wah Seng, 55, juga berharap BN menang kali ini berkata, rata-rata penduduk kesal mempunyai wakil rakyat pembangkang kerana beliau tidak mampu membawa sebarang pembangunan di pekan Lukut.

BlOG NEGERI SEMBILAN: 05 <b>di lukut</b> - Google Blog Search

Posted: 25 May 2013 03:16 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

kuala <b>lukut</b> destinasi pemancing - jalan-jalan jenahak panggang

Posted: 20 May 2013 09:33 AM PDT

Kalau diceritakan lokasi Kuala Lukut tentu ramai yang tidak mengetahui malah ada yang tidak pernah mendengar pun nama tersebut. Tetapi cuba anda bertanya kepada kaki2 pemancing di manakah Kuala Lukut tentu ramai yang boleh beritahu lokasi Kuala Lukut.
Kuala Lukut merupakan sebuah penempatan yang agak terpencil walaupun dalam daerah Port Dickson. Pekan yang terdekat dengan Kuala Lukut ialah Pekan Sg Chuah dan juga Pekan Bukit Pelanduk yang pernah terkenal sekejap dengan virus JE.
Di Kuala Lukut terdapat 2 buah jeti memancing iaitu jeti memancing Pozi atau jeti koperasi dan Jeti memancing Mamud yang berhampiran dengan muara Kuala Lukut. Jeti2 ini dibuka 24 jam dan 360 hari setahun dengan bayaran rm 3 sahaja untuk seorang pemancing.
Selain jeti memancing terdaapat juga 5 buah kelong memancing diperairan Kuala Lukut iaitu Kelong Mamud (2 buah), Kelong Raja (2 buah) dan kelong Pozi (kelong Koperasi). Maka tak hairanlah ramai kaki pancing yang mengenali dan mengetahui Kuala Lukut kerana saban tahun ribuan kaki pancing yang datang ke sini untuk aktiviti memancing.
Selain Kelong, di sini juga ada juga menyewa bot untuk memancing. Banyak port  memaancing di tengah laut seperti di rumah api tabung haji, boya enam, jeti shell , boya hijau, rumah api putih , boya merah dan jeti Jinmah Power Plant. Pemancing boleh menyewa bot di jeti Pozi atau Juga Jeti Mamud yang menyediakan perkhidmatan menyewa bot bersama tekong.
Selain memancing ada juga yang datang ke sini sekaadar melepak2 sambil berkaraoke di Jeti Pozi pada waktu malam.

Dia buat dah: Lelaki ditemui hampir rentung <b>di Lukut</b>

Posted: 19 Aug 2013 07:53 AM PDT

Berita Harian | Lelaki ditemui hampir rentung di Lukut: "PORT DICKSON: Seorang lelaki, Lee Hong Wan, 35, ditemui mati dalam keadaan hampir rentung, di rumahnya di Taman Lukut, dekat sini, kira-kira jam 10 malam tadi.

Ketika kejadian, mangsa tinggal seorang diri kerana isteri dan seorang anaknya pulang ke kampung di Kuantan, Pahang.
Kejadian disedari jirannya yang terbau hangit seperti benda terbakar dan segera menghubungi Balai Bomba berdekatan.

Anggota Bomba dan Penyelamat yang tiba di tempat kejadian menjumpai mangsa mati di bilik utama rumah yang disewanya itu."

'via Blog this'

05 di gemencheh - Google Blog Search

05 di gemencheh - Google Blog Search


pena-padangpasir: Hari Raya 1434H <b>di Gemas</b>

Posted: 13 Aug 2013 05:56 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Jalan Raya @ Tangkak 12 Ogos 2013 (Isnin) · Hari Raya 1434H di Gemas. ▻ July (3). ▻ June (6). ▻ May (4). ▻ April (7). ▻ March (4). ▻ February (14). ▻ January (2). ▻ 2012 (21). ▻ December (6). ▻ August (2). ▻ July (2).

ads