Khamis, 7 Februari 2013

05 di tampin - Google Blog Search

05 di tampin - Google Blog Search


Gangguan air <b>di</b> Gemas, Gemencheh, <b>Tampin</b> dan Rembau

Posted: 20 Jan 2013 05:36 PM PST

SEREMBAN 19 Jan. - Gangguan bekalan air akan berlaku di sekitar kawasan Gemas dan Gemencheh pada 22 Januari ini berikutan kerja pemasangan meter di Kolam Londah, Tampin bermula pukul 8 pagi hingga 8 malam.
Ketua Bahagian Perkhidmatan Korporat Syarikat Air Negeri Sembilan (Sains), Azlan Abdul Aziz berkata, gangguan itu melibatkan kerja penyelenggaraan dan pemasangan 'Electromagnetic Flowmeter' bersaiz 200-900 milimeter.
Katanya, selain itu penutupan sementara bekalan air akan berlaku di sebahagian kawasan Tampin dan Rembau pada 23 Januari ini bermula pukul 8 pagi hingga 8 malam berikutan kerja pemasangan meter sempadan antara kedua-dua daerah itu.
"Kita akan memasang 'Electromagnetic Flowmeter' meter sempadan bersaiz 900 milimeter di Loji Rawatan Air Gemencheh, Tampin," katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.
Bekalan air akan disambungkan secara berperingkat selepas kesemua kerja itu selesai dilakukan dengan kawasan tinggi dijangka mengalami tempoh pembaikan yang lebih lama.
"Sains memohon maaf atas kesulitan ini. Segala kerja yang dilakukan ini bertujuan memberikan perkhidmatan yang lebih baik kepada pengguna.
"Orang ramai diminta menyimpan air secukupnya dan boleh menghubungi talian bebas tol 1-800-88-6982 jika terdapat sebarang masalah," katanya.

05 di kuala pilah - Google Blog Search

05 di kuala pilah - Google Blog Search


KHOBAR ORANG NOGORI: 969 bekas tentera <b>di Kuala Pilah</b> terima <b>...</b>

Posted: 04 Feb 2013 04:49 PM PST

Hasan Malek menyampaikan SVTB1M kepada bekas anggota tentera di Kuala Pilah, baru-baru ini. 

KUALA PILAH 4 Feb. - Sebanyak 969 bekas tentera tidak berpencen di daerah Kuala Pilah hari ini menerima Sumbangan Veteran Tidak Berpencen 1Malaysia (SVTB1M) sebanyak RM1,000 setiap orang.
Sumbangan disampaikan oleh Timbalan Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah, Datuk Hasan Malek yang juga Ahli Parlimen Kuala Pilah di Dewan Tuanku Ampuan Najihah, Seri Menanti di sini.
Seorang penerima, Mohd. Zalan Amran, 61, mengucapkan syukur atas pemberian kerajaan terhadap bekas tentera yang berjuang mempertahankan tanah air satu masa dulu.
Beliau berkata, sumbangan tersebut menunjukkan kerajaan sentiasa prihatin dengan nasib dan kebajikan rakyat termasuk pesara tentera.

ads