Ahad, 8 April 2012

05 di gemas - Google Blog Search

05 di gemas - Google Blog Search


Homestay Mama <b>Di Bahau</b> : Semua Homestay

Posted: 31 Mar 2012 11:40 PM PDT

KAMI MEMBANTU ANDA UNTUK MENDAPATKAN PENGINAPANYANG SELESA DAN BERPATUTAN UNTUK ANDA YANG INGINKE NEGERI SEMBILAN TERUTAMANYA DI
BAHAU/KUALA PILAH SERTA KAWASAN-KAWASANSEKITARNYA.

LOKASI :
1) 5 MINIT KE BANDAR BAHAU
2) 5 MINIT KE KTM BAHAU
3) 5 MINIT KE PERHENTIAN BAS BAHAU
4) 5 MINIT KE PUSAT PERINDUSTRIAN SERVIS KERETAMASAN
5) 20 MINIT KE FELDA SG KELAMAH
6) 15 MINIT KE FELDA SERTING
7) 15 MINIT KE BANDAR BARU SERTING
8) 30 MINIT KE FELDA JELAI
9) 40 MINIT KE AIR TERJUN ULU BENDUL
10) 35 MINIT KE SERI MENANTI
11) 20 MINIT KE ROMPIN
12) 25 MINIT KE HOSPITAL KUALA PILAH

KEMUDAHAN DI BANDAR BAHAU :
1) BANK ( CIMB/MAYBANK/HONGLEONGBANK/AMBANK/BSN/BANK
RAKYAT/PUBLIC BANK/RHB BANK/AGRO BANK )
2) PASARAYA ( KIARA SQUARE/ BILLION/ECONSAVE )
3) BANYAK KEDAI BUAH-BUAHAN BERDEKATAN AMBANK
4) NASI AYAM GEMAS BERHADAPAN DENGAN PASARAYAKIARA SQUARE
5) PELBAGAI JENIS STALL MAKANAN BERDEKATAN CIMBBANK
6) PELBAGAI KEDAI BARANGAN HANTARAN PERKAHWINAN /PERTUNANGAN
( NONA FLORIST-PEMBORONG DAN PERUNCITALAT-ALAT PERKAHWINAN )

KEMUDAHAN :
1) RUMAH TERES (3 BILIK + 2 BILIK AIR)
2) TV (ASTRO), PETI SEJUK, IRON, KETTLE, WASHINGMACHINE, DAPUR MEMASAK
3) KAWASAN YANG BERDEKATAN DENGAN PASARAYA &TEMPAT MAKAN PELBAGAI CITARASA ANDA YANGMENAWARKAN HARGA YANG BERPATUTAN

KADAR MENGINAP PERDAY
WEEKDAY : RM80
WEEKEND : RM100

UNTUK PERTANYAAN & TEMPAHAN :

019-2046808 / 012-6468120 – PN ROHANI
(MAMA )
- rohanihussain32@gmail.com -

Contact mama rohani

05 di senawang - Google Blog Search

05 di senawang - Google Blog Search


Ceramah Mohd Sabu 11 Apr 2012 <b>di Sikamat</b>, Seremban

Posted: 07 Apr 2012 11:23 PM PDT


CERAMAH PERDANA

Jelajah Demi Rakyat

Bersama – Tn Hj Mohamad Sabu, CheguBard, YB Taufek Abd Ghani, YB Ravi, YB Anthony Loke, YB Aminudin, Dr Rafaie Abd Malek & Tunku Harmy Tunku Hanan

Tarikh : 11 Apr 2012, Rabu

Masa : 8.45 mlm

Tempat : PASTI Al-Falah, No.18 Jln 8, Tmn Desa Rhu (depan Pdg Desa Rhu), Sikamat, Seremban

05 di jempol - Google Blog Search

05 di jempol - Google Blog Search


PELANCARAN UK-DINAMIK PERINGKAT NEGERI SEMBILAN <b>DI</b> <b>...</b>

Posted: 04 Mar 2012 06:02 AM PST

Sekitar pelancaran UK-Dinamik peringkat Negeri Sembilan di Jempol yang dirasmikan oleh Timb. Menteri Kementerian Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah, Dato' Hj Hasan Malek.

Fiesta Jempol 2012 antaranya turut memasukan acara autoshow kereta, pertunjukan pakaian pengantin, mini exspo, pertandingan carrom, pertandingan mewarna, pertandingan memasak, pertandingan congkak serta ceramah perdana. Fiesta yang berlangsung selama 3 hari bermula 2 Mac sehingga 4 Mac itu mendapat sambutan ramai.
Selain majlis penyampaian cek kepada peminjam UK-Dinamik, penyampai cek kepada Skim Pembiayaan Kontrak Ekspress (SPIKE) dan penyampaian sumbangan beg sekolah kepada sekolah-sekolah rendah sekitar Jempol turut diadakan. Dato' Hj. Hasan Malek turut mengumumkan peruntukan tambahan 50 juta untuk skim UK-Dinamik juga dijangka akan diluluskan sedikit masa lagi.

05 di nilai negeri sembilan - Google Blog Search

05 di nilai negeri sembilan - Google Blog Search


Kepekaan perkhidmatan MPN penentu pembangunan <b>negeri</b> | N9 <b>...</b>

Posted: 03 Apr 2012 07:17 AM PDT

NILAI, 03 April – YAB Dato' Seri Utama Hj Mohamad Hj Hasan, Menteri Besar Negeri Sembilan petang tadi hadir di Majlis Anugerah Khidmat Cemerlang Tahun 2011, Penyampaian Anugerah Pelajar Cemerlang dan 'Hi-Tea' Bersama Pekilang, Pemaju dan Perunding Dalam Kawasan Majlis, Majlis Perbandaran Nilai (MPN) bertempat di Dewan Majlis Perbandaran Nilai, Putra Nilai.

Mengiringi kehadiran Menteri Besar ialah Dato' Hj Abd Halim bin Abd Latif, Yang DiPertua Majlis Perbandaran Nilai.

Turut hadir ialah Dato' Siow Chen Pin, Pengerusi Jawatan kuasa Bertindak Perumahan, Kerajaan Tempatan, Kampung Baru dan Pengangkutan Awam Negeri dan Dato' Hasim Rusdi, Pengerusi Jawatan kuasa Bertindak Pembangunan Luar Bandar, Hal Ehwal Pengguna dan Kemudahan Awam.

Menteri Besar turut menyampaikan anugerah dan sijil penghargaan kepada pesara dan bekas Ahli Majlis tahun 2011, sumbangan pelajar cemerlang peperiksaan bagi tahun 2011 dan anugerah khidmat cemerlang tahun 2011.

Majlis ini turut dianjurkan bagi merapatkan hubungan di antara MPN serta pekilang, pemaju dan perunding yang membuka operasinya di sini dan saling berurusan di antara satu sama lain.

Di dalam ucapan Menteri Besar, beliau menjelaskan bahawa zaman ketika ini telah banyak berubah terutamanya terhadap lonjakan perubahan pemikiran minda, perubahan fizikal dan perubahan corak bekerja serta bertindak yang menyebabkan sesuatu ledakan berlaku dalam susunan gerak kerja sebuah organisasi.

Beliau selalu menyarankan penjawat awam di Negeri Sembilan agar sentiasa peka terhadap layanan kepada orang awam kerana sekiranya tidak peka, sistem perkhidmatan untuk orang awam akan jauh ketinggalan dan banyak isu tidak dapat di tangani dengan kadar segera.

Katanya lagi, "MPN merupakan satu kawasan pertumbuhan penduduk yang sangat pesat  dengan pelbagai aktiviti dan jangan sekali kita sambil lewa terhadap masyarakat dan kawasan-kawasan sekitar. Malah MPN perlu peka dengan pertumbuhan ini dan menjadi hasrat Kerajaan Negeri untuk menjadikan Nilai, Seremban, Rembau dan Tampin sebagai sebahagian dari Lembah Klang."

Menurut beliau, "banyak kawasan perumahan baru, pusat industri, pusat perniagaan dan institusi pendidikan yang di buka di Nilai dan akan menentukan dan berjayanya hasrat Kerajaan Negeri  nak membangunkan Negeri Sembilan secara menyeluruh."

Majlis Perbandaran Nilai (MPN) perlu bersedia kerana pertumbuhan ekonomi di sini dijangka akan tumbuh dengan pesat pada 5-5% ke 5.9% di masa akan datang.

Beliau turut menegaskan agar pembangunan di Nilai ini mengambil kira faktor alam sekitar yang melibatkan kesihatan dan keselamatan supaya tidak ada masalah yang timbul kemudian hari apabila Negeri maju tetapi mereka terdedah dengan bahaya penyakit dan sebagainya.

oleh : Dudi Aziz

05 di kuala pilah - Google Blog Search

05 di kuala pilah - Google Blog Search


Double - Y: #AmanKampus : Putrajaya - Tasik Titiwangsa - Kini <b>Di</b> <b>...</b>

Posted: 06 Feb 2012 04:49 AM PST


Kembara Aman Kampus Mahasiswa Bersama Masyarakat yang dilancarkan di Putrajaya awal pagi tadi kini selamat tiba di Kompleks Rakan Muda Kuala Pilah, Negeri Sembilan. Sebaik sahaja konvoi dilepaskan oleh YB Datuk Tengku Adnan Tengku Mansor kembara yang membawa lebih 180 mahasiswa ini terus ke Medan Selera Presint 9 untuk melakukan aktiviti 'Info Siswa'.Mahasiswa yang terlibat diagihkan kepada empat kumpulan di mana mereka diberikan tugasan untuk mendekati masyarakat dengan melakukan soal selidik.

Antara soalan-soalan yang diajukan oleh para mahasiswa ini adalah permasalahan yang dialami oleh rakyat setempat, selain itu kumpulan mahasiswa ini turut mengajukan soalan sama ada masih ada janji-janji yang dibuat oleh kerajaan kepada rakyat yang masih tidak ditunaikan.

Hasil maklum balas ini yang diberikan oleh masyarakat ini, akan dikumpulkan dan dibentangkan kepada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak. Selesai dua sessi 'Info Siswa' kumpulan mahasiswa ini terus bergerak ke Kuala Pilah dan yang paling menarik adalah aksi mereka ketika berhenti untuk solat di Hentian Rehat & Rawat Seremban di mana kumpulan mahasiswa ini mengibarkan kain rentang menyatakan sokongan penuh mahasiswa kepada Perdana Menteri DS Najib Tun Razak.

Antara foto menarik yang sempat dirakamkan oleh lensa kami :Selamat tiba di Kompleks Rakan Muda Kuala Pilah, Negeri Sembilan.

Ikuti laporan rasmi aktiviti Kembara Aman Kampus - Mahasiswa Bersama Masyarakat di blog LIVE-AMANKAMPUS [KLIK]

di negeri sembilan - Google Blog Search

di negeri sembilan - Google Blog Search


UiTM cawangan <b>Negeri Sembilan</b> yang ketiga bakal <b>di</b> bina <b>di</b> <b>...</b>

Posted: 31 Mar 2012 07:18 AM PDT

REMBAU, 31 Mac – "Universiti Teknologi Mara (UiTM) cawangan Negeri Sembilan yang ketiga akan di bina di Rembau. Walau pun masih di peringkat awal cadangan, Kerajaan Negeri telah mengenalpasti dua ke tiga lokasi sesuai bagi pembinaannya kelak." Ujar Dato' Seri Utama Hj Mohamad Hj Hasan ketika berucap di Rembau petang tadi.

Beliau hadir bagi merasmikan Bangunan Baharu Sekolah Kebangsaan Salak Nama, Rembau yang telah siap di bina dan menelan belanja sebanyak RM4.9 juta. Kerajaan Negeri juga telah memperuntukkan sebanyak RM700 juta bagi mengantikan bangunan lama dan membina bangunan baru di sekolah seluruh Negeri Sembilan.

Katanya lagi, "Saya mahu meniup semangat Pendita Za'aba ke atas anak-anak di negeri ini dan ketahui lah bahawa negeri ini adalah satu-satunya negeri yang mempunyai pendeta."

"Malah memang menjadi hasrat Kerajaan Negeri mahu menjadikan negeri ini sebagai lembah ilmu dan mengeluarkan seramai mungkin pelajar cemerlang dan cendekiawan yang  boleh dibanggakan malah menjawat jawatan penting di dalam Negara kelak."

"Menurut analisis dari Kementerian Pendidikan Malaysia, Negeri Sembilan menduduki tangga kedua tertinggi pelajarnya berjaya memasuki sekolah berasrama penuh di seluruh Malaysia." Ujar beliau lagi.

Dato' Seri Utama Hj Mohamad Hj Hasan juga mengucapkan tahniah kepada Jabatan Pelajaran Negeri Sembilan dan Jabatan Pelajaran Daerah Rembau serta guru-guru yang mendidik, ibu bapa dan anak-anak kerana tahun lalu, Jabatan Pelajaran Daerah Rembau paling cemerlang di dalam UPSR dan SPM  berbanding daerah-daerah lain.

"Melalui usaha yang berganda ini, maka ramailah kelak anak-anak negeri yang menyambungkan pelajaran di peringkat universiti dan kolej pula." Sambung beliau lagi.

Kerajaan Negeri turut menyumbangkan sebanyak RM20,000 bagi tujuan pembangunan pelajar-pelajar.

Menteri Besar turut memberi sumbangan khas kepada pelajar-pelajar tahun satu Sekolah Kebangsaan Salak Nama.

Turut hadir ialah Dato' Abdul Halim bin Abd Razak, Pengarah Jabatan Pelajaran Negeri Sembilan, Tn Hj Khairy Jamaluddin Abu Bakar, Ahli Parlimen Rembau, Dato' Dr. Hj Awaluddin Said, ADUN Kota, Tn Zaifulbahri Idris, ADUN Chembong dan Datin Hjh Naemah Ahmad Dahalan, Pegawai Pelajaran Daerah Rembau.

Oleh : Dudi Aziz

05 di bahau - Google Blog Search

05 di bahau - Google Blog Search


Ceramah Umum 25 Mac 2012 <b>di</b> DUN <b>Ampangan</b>, N <b>...</b> - Tranung Kite

Posted: 21 Mar 2012 03:20 PM PDT

"

CERAMAH UMUM

Tarikh : 25 Mac 2012 , Ahad

Masa : 9 mlm

Tempat : Markas PKR, Taman Bukti Setia, Ampangan, Seremban

Bersama : ~ YB Fuziah Salleh , Ahli Parlimen Kuantan / Naib Presiden PKR ~ YB Ahmad Kassim , Ahli Parlimen Kuala Kedah / MPP ~ Dr Mohamad Rafie Ab Malek , Penyelaras DUN Ampangan / MPP

Semua dijemput hadir

ads