Jumaat, 1 Februari 2013

05 di ampangan - Google Blog Search

05 di ampangan - Google Blog Search


walk about pm <b>di ampangan</b> kepada yang belum - TepakBersulam 2

Posted: 06 Oct 2012 09:59 PM PDT

Ini adalah gambar gambar lawatan PM ke Ampangan Seremban dalam Program Walk About pada 29 hb Sept yang lalu.Sambutan beliau yang diiringi oleh Menteri Besar Negeri Sembilan telah disambut oleh ribuan penduduk sekitar Ampangan. 
PM dan MB telah bersarapan bersama rakyat sebelum ke Komplek Sukan Paroi. Seawal 9 pagi seramai 20 ribu rakyat telah menunggu ketibaan Perdana Menteri di komplek sukan Paroi. Menurut laporan TV 3 seramai lebih dari 60 ribu orang telah hadir dan TB juga berada disana menyaksikan lauatan manusia yang bertali arus untuk bertemu dengan Perdana Menteri. 
Program ini telah membuktikan bahawa rakyat Negeri Sembilan memberi sokongan padu kepada kepimpinan Barisan Nasional. Gambar ini saya siarkan di laman peribadio saya ini bagi tujuan kawan kawan melihat betapa rakyat Negeri Sembilan memberikan sokongan padu kepada Kepimpinan Barisan Nasional.


05 di juasseh - Google Blog Search

05 di juasseh - Google Blog Search


Pengacara Majlis

Posted: 22 Jan 2013 01:46 AM PST

TEKS PENGACARA MAJLIS PENDAFTARAN PELAJAR TAHUN 1 KOLEJ VOKASIONAL JUASSEH 2013

Mengumumkan Ketibaan
Mengumumkan ketibaan Yang berbahagia Pengetua Cemerlang Puan Nor Asikin Binti Md Shazilli, Tuan Pengetua SM Vokasional Juasseh, barisan guru-guru SMVJ, tuan-tuan dan puan- puan, hadirin dan hadirat serta pelajar tahun 1 kolej yang bakal mendaftar pada hari ini. Selamat datang kami ucapkan.

Pembuka Bicara

بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
الحمد لله رب العالمين والصلوة السلام على اشرف الأنبياء والمرسلين
وعلى أله وصحبه أجمعين.
رب اشرح لي صدري ويسر لي امري
وحلل عقدة من لسلني يفقح قولي.

Assalamualaikum dan salam 1 malaysia
Protokol

1. Yang berbahagia Tuan Pengarah Kolej Vokasional Juasseh, Puan Nor Asikin Binti Md Shazilli

2. Yang berusaha Timbalan Pengarah Akademik kolej , En Sarimen Bin Sapiei
3. Yang berusaha Timbalan Pengarah Sokongan Akademik kolej ,Pn Zaidah Binti Danial,
4. Ketua Unit Jaminan Kualiti Kolej, Pn Hjh Rusnawati Binti Hj Juda,
5. Ahli –ahli Jawatankuasa Pelaksana majlis pendaftaran tahun 1 Kolej
6. Para Pensyarah kolej Vokasional Juasseh
7. Pelajar tahun 1 Kolej berserta penjaga dan keluarga serta
8. Tuan-tuan dan puan-puan yang di rahmati sekelian

Kata alu-aluan

Bukan lebah sebarang lebah
Lebah bersarang di pohon kayu
Bukan sembah sebarang sembah
Sembah adat pusaka Melayu

Alhamdulillah, bersyukur kita terhadap Allah swt atas limpah kurniaNya diberi kekuatan kepada kita untuk bersama-sama berkumpul dalam majlis yang berbahagia ini bagi menyempurnakan majlis pendaftaran pelajar tahun 1 Kolej Vokasional Juasseh bagi tahun 2013. Terlebih dahulu pihak majlis ingin mengucap kan selamat datang pelajar sulung tahun 1 sesi 2013-2016 kolej vokasional juasseh dan juga kepada hadirin dan hadirat yang dirahmati sekelian.

Pergi berhuma di Tanjung Rokan
Sebelum pulang mengail ikan
Kehadiran tuan-puan kami alukan
Kecil telapak tangan nyiru kami tadahkan

Bacaan Doa

Sidang hadirin warga gemilang yang dimuliakan,

Kalau pergi ketanjung keramat
Anak manis jangan di angkat
Bersama kita memohon rahmat
Moga majlis mendapat berkat

Sehubungan dengan itu, majlis dengan segala hormatnya mempersilakan ustadz Hasbullah Bin Ali untuk memimpin bacaan doa. Majlis dengan segala hormatnya dipersilakan.

....Tamat Bacaan doa
Amin Ya rabbal alamin...Majlis mengucapkan terima kasih kepada ustaz ustadz Hasbullah Bin Ali atas pimpinan bacaan doa itu tadi.

Ucapan alu-aluan MC

Hadirin- hadirat yang dihormati ,
Buat pengetahuan hadirin dan hadirat, kolej vokasional juasseh telah melalui transformasi pendidikan vokasional dimana ia ber kola borasi dengan industri bagi menginovasi pengajaran dan pembelajaran yang berupaya menghasilkan tenaga kerja mahir dan usahawan. Hal ini, secara tidak langsung bakal melahirkan graduan diploma kemahiran yang diktiraf kerajaan bagi persediaan melanjutkan pengajian vokasional yang lebih tinggi atau usahawan yang berdaya saing.
Kolej Vokasional juasseh juga masih mengekal kan dua program pengajian iaitu program pendidikan vokasional dan program latihan kemahiran. Dibawah program ini telah menawarkan pelbagai bidang, diantaranya adalah
1.Bidang Teknolgi kejuruteraan Mekanikal dan Pembuatan dibawah kursus..
a. PEMESINAN INDUSTRI CVAM (PI)
b. TEKNOLOGI KIMPALAN CMWT (TK)
c.TEKNOLOGI AUTOMOTIF CMAT (TA)
d. TEKNOLOGI PENYEJUKAN DAN PENYAMANAN UDARA CMAC (TPPU)

2.Bidang Teknolgi kejuruteraan Elektrik dan Elektronik di bawah kursus…

a.TEKNOLOGI ELEKTRIK CEEK (TE)
b.TEKNOLOGI ELEKTRONIK CEEN (TEN)

3.Bidang Teknolgi kejuruteraan Awam di bawah kursus…

a.TEKNOLOGI PEMBINAAN CCCT (TP)

4. Bidang Perniagaan di bawah kursus…

a. PENGURUSAN PERNIAGAAN CBBA (PP)
b. PERAKAUNAN CBAC (PA)

5.Bidang Teknologi maklumat dan komunikasi di bawah kursus…

a. SISTEM KOMPUTER DAN RANGKAIAN CICS (SKR)

Manakala , program latihan kemahiran pula ditawarkan kurusus

1. Mekanik penyejukbekuan dan penyamanan udara
2. Juruteknik Automotif
3. Juruteknik Kimpalan
4. Juruteknik elektrik

Ucapan Alu-aluan TPSA

Para hadirin yang dihormati sekalian,
Bukan rumput sebarang rumput
Rumput penghias tepi halaman
Bukan jemput sebarang jemput
Jemput memohon kata aluan

Untuk itu, Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan yang berusaha Timbalan Pengarah Sokongan Akademik Kolej Vokasional Juasseh Pn Zaidah Binti Danial untuk menyampaikan taklimat dan ucapan alu-aluan
Dengan segala hormatnya majlis mempersillakan.

……………….Tamat Ucapan

Majlis mengucapkan terima kasih kepada yang berusaha Timbalan Pengarah Sokongan Akademik Kolej Vokasional Juasseh atas taklimat dan ucapan alu-aluan sebentar tadi

Taklimat TPA
Warga dewan gemilang yang dikasihi, acara diteruskan lagi dengan mempersilakan yang berusaha timbalan pengarah akademik Kolej En Sarimen Bin Sapie untuk menyampaikan ucapan, dengan segala hormatnya dipersilakan

…………………………..
Majlis mengucapkan terima kasih kepada yang berusaha timbalan pengarah akademik Kolej En Sarimen Bin Sapie atas taklimat sebentar tadi

Ucapan pengarah

Para hadirin yang dihormati sekalian,

tampak cahaya jauh di kuala
kerdipan cahaya menawan hati
Tuan Pengarah kita persila
ucapan perdana kita hayati

Untuk itu, Majlis dengan segala hormatnya mempersilakan yang berbahagia Tuan Pengarah Kolej Vokasional Juasseh, Puan Nor Asikin Binti Md Shazilli untuk menyampaikan ucapan dan taklimat sempena majlis pendaftaran pelajar tahun 1 kolej vokasional juasseh sesi 2013-2016. Dengan segala hormatnya majlis mempersillakan.

……………….Tamat Ucapan

Demikianlah tadi ucapan yang telah disampaikan oleh yang berbahagia Tuan Pengarah Kolej Vokasional Juasseh, Puan Nor Asikin Binti Md Shazilli . Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada atas ucapan tuan pengarah kolej sebentar tadi

Pengumuman
Hadirin- hadirat yang dihormati dan dikasihi sekelian,

Buat makluman para penjaga, selepas sahaja selesai majlis sesi taklimat pendaftaran ini, ibubapa dan murid-murid yang bakal mendaftar boleh lah meneruskan sesi pendaftaran kursus seperti yang dijadualkan dalam buku program yang telah dibekalkan. Sebaik sahaja selesai, para pelajar /penjaga diminta untuk membuat pendaftaran koperasi dan seterusnya pendaftaran asrama bagi murid-murid yang ditawarkan tinggal di asrama.

Penutup

Sebelum kita bersurai, pihak majlis ingin merakamkam jutaan terima kasih kepada semua atas kerjasama yang diberikan. Segala kelemahan dan kekurangan yang berlaku semasa majlis ini berlangsung, kami sebagai J/K pengelola majlis memohon maaf.

Bersinar mentari memberi cahaya
Cahaya bersinar panas terasa
Adat majlis ada pincangnya
Maafkan kami insan biasa
Asap api embun berderai
Patah galah berderai semalu
Niat hati tak mahu bercerai
Namun masa cemburu selalu

Kami akhiri majlis ini dengan lafaz yang mulia, wabillahitaufik walhidayah wassalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh.

05 di seremban - Google Blog Search

05 di seremban - Google Blog Search


dapatkan durian,manggo & strawberry crepe <b>di seremban</b>

Posted: 12 Jan 2013 05:45 AM PST

Alhamdulilah, sebelum ni semua sibuk duk post di blog dan fb hasil produk masing2, terutamanya crepe kan??  la ni kurang sikit sbb semua dah muak dah merasa pelbagai jenis crepe dan resipi, ada yg guna tepung gandum, santan, ada yg guna 5 jenis tepung, ada yg guna 7 jenis tepung, ada yg  cream putih  ada yg cream kuning macam- macam hadooooo'

Apa pun pilihan tekak yg utama, pelanggan berhak membuat pilihan dimana, yg mana, pada siapa akan membeli produk ini'... yg tak tahan, bila ada yg dah beli banyak tempat ada plak komen yg tak sedap didengar, contoh mcm ni '' saya dah pernah beli kat sipolan ni kak, dah la jual mahal, kulit tebal, bila rasa akak punye banyak bezanya' lagi s0dapppppppp''....alamak dik' baik punye kipas' jgn la macam tu ye pelanggan semua' pastikan anda memahami perasaan peniaga yg lain' kerna mereka juga manusia'' pelanggan ni mcm2 perangai' dan lama saya berniaga' macam2 org sy jumpa' kadang kala tahap kesabaran teruji jugk, sy kena share dengan peniaga lain supaya mereka tak terkena' siapa yg berniaga pasti akan melalui pengalaman ini.

Sorang pelanggan pernah bersms dengan saya '' SMS nya berbunyi begini'' ingat tie' customer always right '' sy gelak sambil jawab sms nya''......mmg customer always right tp peniaga juga ada perasaan, juga manusia, jgn nk salahkan perniaga jika berlaku salah faham dlm urusniaga'...contoh'' dh di beritahu awal2'' semua tempahan boleh ambk selepas jam 5ptg'...mulanye customer semua kata ok'..tup2 dia boleh sms cakap nak ambk kul 1tgh alasan kawan nak balik jauh''' so apa cerrrrrrrrrrr ??? sape yg nak di salahkan??? peniaga @ customer???

Bukan tempahan dia sorang yg peniaga nak buat'..dah la last mint order nak awal plak, bleh plak ajar kita suh dulukan tempahan dia dr tempahan pelanggan yg awal'......maaf la ye mmg tak adil dlm bab ini'..sy kurang suka guna ayat customer always right'...boleh guna' tp dimasa2 tertentu sahaja, hanya org yg memahami maksudnya sahaja berhak menggunakannya' mcm2 kes pelanggan yg sy temui' baru2 ni yg dah order senang2 cancelkan order'........ call 10x tak berjawab'

DLM BIDANG PERNIAGAAN INI, KENA BERTOLAK ANSUR, JIKA NAK IKUT CARA ORG BUKAN ISLAM BERNIAGA ITU LAIN'...TIADA HALAL HARAMNYA...TP KITA BALIK PADA SIAPA DIRI KITA SEBENAR' APA AGAMA KITA? JADI USAHA YG TERBAIK UTK SEMUA UMAH ISLAM, SAMA2 MEMBANTU MENAIKKAN PRODUK MUSLIM HALAL 100%....INSYALLAH AKAN DIBERKATI ALLAH

Mulanya nak citer pasal CREPE ...dah melalut duk citer pasal customer sbb kegeraman melanda belum hilang lagi'...so sambung bab crepe ye...maaf pd semua pelanggan dan pembaca setia blog saya.... tidak semua bersikap begitu'

CREPE DURIAN, MANGGO & STRAWBERRY
BERMINAT????? SMS NAMA & BERAPA PEK NAK? PERISA APA NAK ---> 012 343 8896

05 di mambau - Google Blog Search

05 di mambau - Google Blog Search


Rumah Nabil <b>Di Mambau</b> Dipecah Masuk | MyNewsHub

Posted: 29 Feb 2012 01:10 AM PST


SEREMBAN – Kediaman pelawak terkenal  tanah air, Ahmad Nabil Ahmad atau lebih dikenali  sebagai Nabil dipecah masuk sekumpulan  penjenayah di Kampung Masjid, Mambau di sini  hari ini.

Kejadian dipercayai berlaku kira-kira pukul 9.55  pagi apabila penjenayah itu memecah masuk  rumah keluarga juara Raja Lawak musim kedua itu  yang kini dihuni oleh bapa saudaranya melalui  bahagian belakang rumah itu.

Menurut bapa saudaranya, Rahmat Abd. Latiff,  55, kejadian itu disedari sebaik sahaja dia tiba di  rumah selepas pulang menghantar anak  perempuannya ke tempat kerja di sebuah pusat  beli-belah berhampiran.

"Saya nampak pintu belakang rumah sudah  terbuka dan kesan umpil pada jeriji tingkap di salah  sebuah bilik tingkat bawah.

"Tanpa berlengah, saya bergegas masuk ke dalam  rumah dan mendapati bilik tidur diselongkar, habis  semua pakaian sudah bersepah di atas lantai,"  katanya di sini hari ini.

Menurut Rahmat, setelah diperiksa, sebuah  komputer riba jenis Lenovo milik anaknya yang  berharga RM3,000 lesap.

"Ini kali pertama rumah ini dipecah masuk. Saya  kemudian membuat laporan di Balai Polis  Mambau sejurus selepas kejadian," kata Rahmat  yang menetap di rumah itu sejak dua bulan lalu.

Difahamkan, Nabil bersama ahli keluarganya kini  menetap di Kuala Lumpur dan jarang pulang ke  rumah itu.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah, Asisten  Komisioner Saiful Azly Kamaruddin ketika  dihubungi mengesahkan kejadian tersebut dan  berkata, kes ini disiasat mengikut Seksyen 457  Kanun Keseksaan iaitu pecah rumah. – mynewshub.my

Iklan Teks:

PERINGATAN: Mynewshub tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri

05 di tampin - Google Blog Search

05 di jelebu - Google Blog Search

05 di jelebu - Google Blog Search


Buletin n9kini diedarkan <b>di Jelebu</b> - Portal berita Negeri Sembilan

Posted: 02 Jan 2013 06:43 AM PST

JELEBU, 02 Jan : Krew n9kini memilih Jelebu sebagai lokasi pertama untuk pengedaran buletin yang menjadi aktiviti Jelajah n9kini bermula hari ini.

Tujuan pengedaran ini dijalankan adalah bagi memberi maklumat yang terkini dan tepat kepada orang awam mengenai perkembangan di Negeri Sembilan.

Pengedaran telah dijalankan di beberapa lokasi iaitu di pejabat-pejabat kerajaan, masjid-masjid, dan pasar malam Kuala Klawang.

Jelajah yang bermula jam 3.30 petang dan berakhir jam 8.00 malam itu disambut baik oleh orang ramai khususnya penduduk di kawasan Jelebu.

Ikuti Jelajah n9kini seterusnya di beberapa lokasi yang telah dikenalpasti untuk pengedaran buletin di Negeri Sembilan.

PAS Negeri Sembilan: Jom Bantu Surau Sekolah <b>di Jelebu</b>

Posted: 16 Jan 2013 07:43 PM PST

BOIKOT UTUSAN, BERITA, METRO, KOSMO

JOM BOIKOT SEMUA AKHBAR BERBAHASA MELAYU SELAGI IKLAN JUDI DAN KEPUTUSAN JUDI DISIARKAN.

MAKLUMAT LANJUT DI PMBAJ

Muzium Adat <b>di Jelebu</b> himpun adat dari pelbagai etnik | Anak-Anak <b>...</b>

Posted: 21 Jan 2013 11:01 PM PST


KUALA KLAWANG - Muzium Adat, yang terletak kira-kira 60 km dari Kuala Lumpur, adalah muzium pertama, yang menghimpunkan maklumat pelbagai amalan adat masyarakat di Malaysia.

Sebaik melangkah masuk ke muzium ini, pelawat akan disambut oleh replika tengkolok gergasi, yang dipakai oleh raja dan sultan Melayu sejak dahulu.

Kurator Muzium Adat, Suhaimi Basiron, berkata sehingga ke hari ini, masih ramai yang mengamalkan adat dan tradisi yang dipamerkan dalam muzium berkenaan.

Adat merujuk kepada amalan hidup yang dimurnikan oleh sebahagian besar sesuatu masyarakat secara turun temurun yang membawa pelbagai nilai untuk tamadun masyarakat itu.

Orang Melayu juga lumrah mengungkapkan 'Hidup dikandung adat, Mati dikandung tanah'.

Nafas Baru 

Justeru, adat adalah pelakuan dan peraturan hidup yang bernas dan diterimapakai oleh sebahagian besar khalayak sesuatu masyarakat dan yang turut menyumbang kepada tamadun bangsa atau suku kaum.

Beliau berkata manusia hidup dalam dakapan adatnya dan adat pula hidup melalui amalan manusianya.

"Setiap adat berpayung di bawah peradaban besarnya. Maka dalam peradaban itu terdapat pelbagai bentuk adat yang berbeza. Pinjam meminjam antara adat adalah perkara biasa, sesungguhnya saling memperkaya. Ubahsuai tidak dapat dielak, memberi adat nafas baru untuk terus hidup sepanjang masa," katanya kepada Bernama.

Di Malaysia, kepelbagaian adat sangat luar biasa kerana rakyatnya berbilang seni budaya, agama dan bangsa.

Biarpun berbeza punca peradabannya, namun adunan kepelbagaian ini membuatkan budaya masyarakat negara ini sebagai sesuatu yang unik.

Tempat yang sesuai

Kewujudan Muzium Adat di Negeri Sembilan, juga bersesuaian dan bertepatan dengan identiti Negeri Sembilan sebagai 'Tanah Beradat'. Muzium ini dirasmikan pembukaannya oleh Undang Luak Jelebu Datuk Mendika Menteri Akhirulzaman, Datuk Musa Wahab pada 2 Feb, 2008.

Suhaimi berkata Muzium Adat berperanan menyelidik, mengumpul, mempamer dan menyebarkan ilmu pengetahuan mengenai bahan-bahan warisan adat masyarakat Malaysia.

Penubuhan muzium ini adalah hasil cetusan idea Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr Rais Yatim.

Empat Tingkat

Muzium ini terletak dalam bangunan empat tingkat di mana ia mempunyai empat buah galeri pameran iaitu galeri aras bawah, galeri aras satu, galeri aras dua dan galeri aras tiga manakala aras empat adalah pejabat.

Galeri aras bawah memberi tumpuan kepada pengenalan adat di Malaysia, manakala galeri aras satu memaparkan kitaran hidup iaitu mengenai adat-adat yang dikaitkan dengan kitaran kehidupan manusia termasuklah kelahiran, perkahwinan, kematian dan kegiatan ekonomi serta amalan ritual.

Galeri aras dua pula ialah galeri tradisi intelektual, kerajaan dan kuasa di mana ia mempamerkan artifak seperti manuskrip Sejarah Melayu, Batu Bersurat Terengganu, cerita-cerita rakyat serta institusi pemerintahan.

Di galeri aras tiga, pengunjung berpeluang mendalami keunikan adat orang Negeri Sembilan menerusi galeri Adat Perpatih.

Adat Perpatih atau undang-undang berkaitan perkahwinan adalah unik di Negeri Sembilan di mana kaum hawa boleh membuat keputusan berhubung pewarisan ke atas harta benda dan hal-hal berhubung kekeluargaan.

Banyak bahan

Menurut Suhaimi, Muzium Adat memperagakan sebanyak 258 buah koleksi yang terdiri daripada artifak kebudayaan yang dikategori mengikut fungsi seperti kegunaan harian, kegunaan pertanian, upacara ritual, adat kelahiran, perkahwinan, adat berkhatan, adat cukur jambul, adat kematian dan muzik tradisional.

Upacara perlantikan pemimpin, alatan pemerintahan dan koleksi adalah juga unik berasaskan identiti sesuatu kaum.

Muzium dan pusat sumber

Muzium ini juga memiliki pusat sumber yang antara lain mengandungi koleksi buku mengenai adat pelbagai etnik di Malaysia.

Antara koleksi unggul yang dipamerkan di galeri Muzium Adat ini ialah replika Batu Bertikam dan Batu Baling.

"Kedua-dua batu ini menjadi simbol kewujudan dua adat utama di alam Melayu iaitu Adat Perpatih dan Adat Temenggung. Selain itu, terdapat keris panjang dan keris pendek diraja, kerusi singgahsana Yang di-Pertuan Agong yang pertama, Bujam epok, gubahan nasi besar dan nasi manco, tengkolok diraja serta keranda kanak-kanak masyaraakt Iban.

"Secara keseluruhannya, muzium ini boleh menjadi satu tarikan kepada masyarakat yang ingin belajar mengenai adat dalam negara ini. Malah, ia boleh menjadi pusat rujukan adat di rantau ini," katanya.

Muzium Adat dibuka setiap hari dari pukul 9.00 pagi hingga 5.00 petang, kecuali Hari Raya Aidilfitri dan Hari Raya Aidiladha. Masuk adalah percuma.

Bagi lawatan berpandu boleh dibuat terlebih dahulu untuk kumpulan dan rombongan dengan menghubungi talian 06-6136586/6136588.

Sumber: Bernama

IKLAN TEKS: Ingin menyertai produk Etiqa Takaful serendah RM70? Sekitar Kuala Pilah. Telefon 0123280345 untuk temujanji. Jangan pandang remeh pada sesuatu yang anda rasa tidak perlu sekarang. Suatu hari nanti pasti anda terasa menyesal. Yang anda rasa tidak perlu ini sebenarnya yang akan memberikan sesuatu yang terbaik kala kesempitan.

05 di nilai negeri sembilan - Google Blog Search

05 di nilai negeri sembilan - Google Blog Search


<b>Nilai</b> mas kahwin <b>di</b> Malaysia mengikut <b>negeri</b> - AiMi SyAhirAh

Posted: 30 Jan 2013 12:46 AM PST

Salam.. Haa kepada bakal-bakal pengantin tu, termasuklah saya hehe, jom tengok nilai mas kahwin di Malaysia yang terkini untuk rujukan anda semua..


Macam-macam nilai rupanya mas kahwin ni ya? Yang tak menahan di Negeri Sembilan dan Selangor. Ada beza-beza pula ikut taraf dan kedudukan. Erm.. Bukankah kita manusia sama je taraf? Mungkin ada sebab tertentu. So, yang paling mahal adalah di Selangor.. Untung incik tunang saya sebab saya Wilayah (Kuala Lumpur). Ahaks.. Pape pun yang penting nilai kasih sayang selepas berkahwin tu tak ternilai dek wang ringgit. :)
Cik Misya : Bertemu dengan beberapa pasangan yang salah sebelum berhasil ketemu yang terbaik.

05 di port dickson - Google Blog Search

05 di port dickson - Google Blog Search


Kerajaan Nafi Anjur Pesta Seks <b>di Port Dickson</b>.

Posted: 26 Dec 2012 06:00 AM PST

alt

PUTRAJAYA, 26 Mei - Kementerian Pelancongan hari ini menafikan Tourism Malaysia terlibat dalam penganjuran pesta seks di Port Dickson, Sabtu lalu.

Dalam satu kenyataan, kementerian itu kesal dengan tindakan sebuah syarikat yang menganjurkan pesta tersebut Sabtu lepas dan memberi gambaran salah bahawa ia disokong Tourism Malaysia.

"Kementerian tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang ke atas syarikat tersebut.

"Kementerian serta Tourism Malaysia tidak pernah menyokong kegiatan berkenaan atau memberi kebenaran untuk penggunaan logo pada acara tersebut.

Kementerian juga tidak menyokong kegiatan yang berunsurkan gejala negatif walaupun ia berlandaskan pelancongan," katanya.

Kementerian Pelancongan memandang serius perkara itu dan akan melakukan satu siasatan menyeluruh bagi mengelak insiden sedemikian terus berleluasa, sekaligus memberi persepsi buruk terhadapnya dan Tourism Malaysia.

Sebelum ini, sebuah akhbar tabloid melaporkan polis berjaya menggagalkan penganjuran pesta yang dikenali sebagai 'Moon Soon Beach Party' di Port Dickson yang lengkap dengan pentas dan minuman keras.

Penganjur pesta dikatakan mengguna nama sebuah hotel terkemuka dan Tourism Malaysia untuk menjual tiket secara dalam talian pada harga RM165 seorang.

Malah pihak pengunjung disaran berbikini dan berseluar pendek sebagai tema pakaian pada malam penganjuran tersebut.

Walaubagaimanapun pesta seks yang dirancang sekumpulan remaja diberkas pihak polis, yang dilengkapi dengan pentas dan sistem pembesar suara dihidangkan dengan minuman keras.

Rumah Untuk Dijual <b>Di Port Dickson</b>. - Rumah N9

Posted: 08 Jan 2013 12:14 AM PST

Description

Type: Terrace
Storey: Double Storey
Furnishing: Unfurnish
Occupancy: Empty
Land Area: 1732 sq.ft.
Situated: Intermediate
Beds: 5+1
Baths: 4
Tenure: Freehold
Other info: Non Bumi Lot

Keterangan :
- Lokasi rumah di Taman Bunga Kertas, Batu 9, Port Dickson.
– Berhampiran dengan pantai Teluk Kemang dan Politeknik Port Dickson.
- Rumah telah diubahsuai sepenuhnya.
- Keadaan rumah yang cantik dijaga.
- Bahagian depan porch lebih lebar, tile dan plaster ceiling.
- Kekemasan ruang tamu yang lebih luas, tile dan plaster ceiling.
- Ruang makan yang diasingkan, kitchen cabinet, tabel top.
- 5 minit perjalanan ke pantai Teluk Kemang, Port Dickson.
- 20 minit perjalanan ke pekan Port Dickson.
- 30 minit perjalanan ke SEREMBAN.
- 40 minit perjalanan ke KLIA / LITAR F1.
- 45 minit perjalanan ke KUALA LUMPUR melalui PLUS.
– Lokasi pelancongan terkenal di Port Dickson.
– Berhampiran kedai runcit, surau, dan sekolah.
– Fully tiles dan ada grill setiap pintu dan tingkap.
– Kejiranan yang tenang, nyaman & selesa.
– Jual SEGERA !!

Earnest Deposit 3% & Balance 7% masa sain S&P.
Lawyer & Loan akan diuruskan.

Adakan Anda Nak Jual Rumah?
Call sekarang untuk nasihat jual/beli PERCUMA*.

SERIOUS BUYER ONLY!!!!

Untuk sebarang pertanyaan hubungi:
Mr. Syahz 010-2212334

About The Poster

TransAsia Property Consultancy Sdn. Bhd. - VE(1)0187 Lot 2-10, Aras 2, Plaza Seremban, Jalan Dato' Muda Linggi, Negeri Sembilan. Tel/Fax: 06-7620673

Mamyharraz Blog: December <b>di Port Dickson</b>

Posted: 06 Jan 2013 07:07 AM PST

28 December - 31 December ; Port Dickson kami datang ;)

Untuk habiskan sisa baki hari menganggur hari tu..aku ke PD utk luang masa yg ada tu dgn suami dan anak tercinta ;) maklumlah skrg ni aku dan suami dah hubungan jarak jauhhhh ..  sobsss tak suka ai tauuu tp apa boleh buat..redha kan je lah..

Kiranya ke PD hari tu penutup holiday utk tahun 2012 lah .. terus terasa beruntung sbb suami kena transfer ke PD tuh...yelah..dapatlah mokcik ber holiday sambil-sambil tu kannn :D

Jom cikedaouttt aktiviti kami buat kat sana ;)

Berdebar okeh..pertama kali drive perjalanan jauh dgn budak gemok nih...serams je kot dia buat perangai..syukur dia ok ok je masa perjalanan selama sejam ke PD.

Sampai awal..jd marilah kita duduk tepian pantai sementara tunggu baba habis keje kt kem..terus aku bentang tikar , bukak payung .. duduklah kami dua beranak dengar deruan ombak sambil makan keropok :)


Syukur mood Harraz under control..walaupun adalah dengar dia merungut nak mandi..

harraz : "mami...abg nak mandi lauttt"
mami : " hmm harraz tak takut ketam besar sepit bebird awk kah"
harraz : -___________-

kuakaka sorry anakku..mami tak tunaikan permintaan awk..kita tunggu baba sampai dulu k ;)

Jenuh menanti akhirnya baba muncul :D

Selama 4 hari aku kt PD , cuaca adalah sangat lawaaaaaaaaaa!! panas berdenting .. kira oklah kan...senanglah nak kesana kemari..syukur tak hujan :D

Selain pantai apalah sangat yg ada kat PD ni kan...oh ya..kalau banyak bajet boleh pilih hotel yg gorjes-gorjes utk bermalam..bagi aku kt PD nih banyak gak pilihan hotel yg gorjes utk bermalam .. tepuk dada tanya selera masing2 ;)

FUN FAIR

Bila senja dah berlabuh .. kami tiga beranak liburkan diri kt fun fair .. area teluk kemang..bestlah jugak..layankan kehendak anak..main sauk itik dapat keychain..main roda impian dapat tabung..pastu naik permainan yg ada kt sana .. boleh tahan gumbiranya kami :D

MUZIUM TENTERA DARAT

Teruskan aktiviti yg ada ke Muzium pula..Harraz punyalah eksaited tgk banyak kerata kebal dalam muzium nih..sangat terlopong-lopong haha..pastu ajak dia balik bertabahlah aku dgn suami nak pujuk -____-"

Masuk ke Muzium ni FOC

Jalan berbukit..kalau pakai kasut tinggi mau terpeleot..huhuu.. mokcik pakai kasut flat jew yg beli kat wang kelian hari tu ... berjasa sungguh kasut harga RM10 tu ;P

Kem suami sebelah jer muzium nih..tp takdelah pulak dia nak masuk tetiba ke sini kalau aku tak ajak beria ;P
Pernah baca entry wahida tentang muzium ni sebab tu aku teringin sangat nak masuk..memang tak nafikan mmg best dalam muzium ni..banyak info yg kita boleh tahu .. oklah kan sesekali baca sejarah best apa ;) Harraz happy sgt dapat cuci mata tgk kereta kebal ni semua hehe habis semua dia nak try naik...aku pun happy tgk ank happy ;) Jelajah masuk muzium bawah tanah..al-serams sikit..hehehe sbb lorong bawah tanah tu sempit semacam jew Nanti kita datang lagi ke sini ya sayang :) Bye Muzium tentera darat ;)

TEMPAT MAKAN

 Sate haji samuri pun ada kt PD ;)

Tempat makan kat PD ni banyakkk sangat pilihan..seeafood , nasi campur semua berlambak je aku tgk..cuma pilih jew ikut kesedapan hati..alhamdulillah setiap kali pilih tempat makan mesti pilihan kami tepat! semua menu pun sedap-sedap belaka..harga pun lebih kurang kt KL ..tak mahal tak murah so so gittew ;) Selama kt sana pilihan menu kami ulang-ulang yang sama..saja malas nak cuba yg lain kang ank pulak tak makan..baiklah pilih makanan yg ank makan kami mak pak ikut je kot mana pun tak mengapa :)

PANTAI

Area Teluk Kemang sentiasa pack je manusia..tapi aku tgk area pantai kt pasar malam PD tu kurang manusia..mungkin sebab tak de jual2 baju , makanan area pantai kot ? entahlah..tp pantai yg area pasar malam tu pun ok jer..cuma kurang berombak..oklah selamat sikit nak bagi ank main2 pasir kt situ ~

Kami kt pantai area pasar mlm .. aku suka kt sini sbb dapat wifi free hehe..line dari avillion huhu..dah boleh connect apa lagi ber instag lah kitew ;)
Harraz ni penggeli sikit..geli kt pasir lembik tu..haihhh... oh anakku hero mana boleh geli-geli be strong k ;) aku cam biasalah..diva mana nak g celup kat air..diva tau makan kopok sambil minum air soya jew kt tepian pantai..sambil nikmati sunset #sahnakkenalempang -__-" Okey, ni pulak area Teluk Kemang ~ kt sini happening dgn segala banana boat bagai..ada duit ? ada berani ko boleh cuba..aku? mak gayatttt keh..tak seswei naik benda tu semua =P

Alhamdulilah ..selama 4 hari kt sini anak aku puas sgt dapat berendam dalam laut...balik hotel nasib dia tak tau ada swimming pool kt belakang room kami tu ;P ohhh memang suami aku stay kt PD nih..tp dah nama pun holiday kannn saja mengada nak duduk hotel :")

alaaaa aku tak mintak duduk lexis ponnnn tak mintak dok avillion ponnnn kami cuma stay kt sinunnnnn ~

HOTEL

Hotel Sri Malaysia ;)

 Kalau bukan peek season bolehlah dapatkan diskaun kalau ko gov. serv. time aku stay kan peek season..tak dapeklah diskaun..

Tapi harganya masih masuk dek akal fikiran...konsider murahlah jugak.. satu malam RM170 include 2 breakfast .

Ambik yg standart room single bed ada 2 - ni pun bersyukur ada kosong.. masa ni mmg manusia dah ramai  dtg PD sbb nak sambut new year.. Apa susah..single tu kita cantumkan terus jadi king size ;P hewhew Jangan memain..walau tv tu bangsa dah tua..tetapi segala chanel astro ada okeh! .. dapatlah aku tgk maharajalawak malam tu ;) Breakfast yg ada standart jelah...roti,nasi goreng,kuewtiaw goreng..cereal,kopi , teh...biasa-biasa je ;) yg penting boleh kenyang :D
Okey,harraz dan mami mau pulang ke KL sudah..baba on work monday tu..mula tak plan pun baba balik masa new year tu..cuti pun sehari je..ingat dia tak balik..rupanya ptg monday tu habis je work baba balik KL :) kami berdua happy sangat :)
Gitulah hubungan jarak jauh...sentiasa mengira hari utk berjumpa..alahai...sampai bilalah nak berakhir aku pun tak tahu..apapun semoga Allah sentiasa permudahkan langkah kami.amin ya rabballamin.
Bye PD.. utk sekarang kita berpisah..mungkin waktu terdekat ni kami ulang lagi ke sini ;D
PD dan KL bagai sekangkang kera je skrg ni..satu jam perjalanan aku rasa dah mcm 20 minit je..sbb dah dok ulang-ulang terasa dekat je pulak huhuhu #pujukhati

Berakhirlah holiday utk 2012 kami..

Happy New Year korang :)

happy read ;)

05 di rembau - Google Blog Search

05 di rembau - Google Blog Search


PAS Negeri Sembilan: Semarak Maulid Nabi 24 Jan 2013 <b>di Rembau</b>

Posted: 21 Jan 2013 05:38 AM PST

Oleh Ustaz Abdul Mukti Baharudin , Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor (KUIS)
Tempat : Masjid Kg Senama, Rembau
Muslimin dan muslimat semua dijemput hadir

Semarak Maulid Nabi 24 Jan 2013 <b>di Rembau</b> - Mohamad Taufek <b>...</b>

Posted: 21 Jan 2013 05:45 AM PST

Oleh Ustaz Abdul Mukti Baharudin , Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor (KUIS)
Tempat : Masjid Kg Senama, Rembau
Muslimin dan muslimat semua dijemput hadir

<b>REMBAU</b> HARI INI: Gangguan air <b>di</b> Tampin, <b>Rembau</b> 22 dan 23 <b>...</b>

Posted: 19 Jan 2013 03:47 PM PST

SEREMBAN - Beberapa kawasan di daerah Tampin dan Rembau akan mengalami gangguan sementara bekalan air pada 22 dan 23 Januari ini.
Ketua Bahagian Perkhidmatan Korporat Syarikat Air Negeri Sembilan Sdn Bhd (SAINS) Azlan Abd Aziz berkata, gangguan bekalan air di daerah Tampin, iaitu di Gemas dan Gemencheh, pada 22 Januari bermula pukul 8 pagi hingga 8 malam berikutan pemasangan meter di outlet Kolam Londah.
"Kawasan yang terlibat di Gemas ialah Kampung Tiong, Kampung Desa Bakti, Taman Gemas Jaya, Taman Sungai, Taman Indah, Pekan Gemas, Taman Sentosa, Taman Desa Permai, Taman Gemas Setia, Taman Damai, Rumah Rakyat Gemas, Kampung Baru Gemas, Taman Sahabat dan kawasan industri Gemas.
"Selain itu, kuarters KTMB Gemas, Taman Halachara Baru, Kampung Bangkahulu, Kampung Ladang, Kampung Ulu Ladang, Kampung Londah, kem tentera Syed Sirajuddin, National Feedlot Corporation, Taman Pinggiran Felda, Felda Sungai Kelamah, Batu 1-10 Jalan Gemas-Tampin dan Kampung Bentan," katanya dalam satu kenyataan hari ini.
Beliau berkata kawasan yang terlibat di Gemencheh ialah Felda Bukit Jalur, Taman Sri Air Kuning, Pekan Air Kuning, Kampung Tengah, Kampung Mantai, Kampung Air Kuning, Kampung Air Kuning Selatan, Kampung Payar Lebar dan Kampung Ulu Air Kning.
Sementara itu, gangguan bekalan air di Rembau pada 23 Januari bermula pukul 8 pagi hingga 8 malam berikutan pemasangan meter di sempadan antara Tampin dan Rembau.
Kawasan yang terlibat ialah seluruh Kendong, Kota, Gadong, Legung Ulu dan Hilir, Bongek, Chengkau, Nerasau, Penajis, Miku, Selemak, Astana Raja, Semerbok, Kampung Durian Daun, Kampung Pulau Besar, Kampung Pulau Bukit, Kampung Pulau Mampat, Kampung Fajar Harapan, Kampung Batang Nyamor dan Kampung Chenong Ulu.
Turut terlibat Kampung Lada, seluruh mukim Tanjung Kerling dan Batu Hampar, Taman Seri Rembau Fasa 1,2,3, Taman Rembau Utama, seluruh Kampung Chuai, pekan Rembau, Tanjung Sena Ulu dan Hilir, Kampung Rendah Kayu Ara, Senama, Desa Permai Mampong, Kampung Mampong, Petronas Rembau, Shell Rembau, Pejabat Daerah Rembau, Majlis Daerah Rembau, Kampung Mulia, Kampung Seberang Sawah, Kampung Perigi Jernih, Kampung Tebing Tinggi, Kampung Relong dan Taman Seri Rembau Tanah Lot.
Beliau menasihatkan pengguna di kawasan terlibat agar menyimpan bekalan air secukupnya sepanjang tempoh gangguan.
Pengguna yang memerlukan bantuan boleh menghubungi Sains di talian bebas tol 1-800-88-6982. - Bernama

05 di kuala pilah - Google Blog Search

05 di kuala pilah - Google Blog Search


PAS Negeri Sembilan: Bekalan air paip <b>di Kuala Pilah</b> berkeladak <b>...</b>

Posted: 20 Dec 2012 04:55 PM PSTKualiti air di kawasan Kuala Pilah berada dalam keadaan yang teruk sejak akhir-akhir ini. Tidak sepatutnya ini berlaku memandangkan ia telah diuruskan oleh syarikat swasta iaitu SAINS.
Setiap rumah tetap membayar jumlah yang sama biarpun kualiti air yang diterima sangat menyedihkan.
Menjadi tanda tanya kepada masyarakat untuk apa urusan bekalan air ini diswastakan jika masyarakat tidak dapat menikmati kualiti air dan perkhidmatan bekalan air yang lebih bagus.
Air yang ditadah dalam kolah berkeladak  sekitar DUN Senaling sejak akhir-akhir ini. 
Masalah bekalan air yang di hadapai oleh negeri-negeri dibawah Barisan Nasional dipekakkan mata dibutakan telinga oleh pelbagai media.
Ibarat kuman di seberang laut nampak, gajah di depan mata tak nampak.

di negeri sembilan - Google Blog Search

di negeri sembilan - Google Blog Search


thepartykru: Elmo Girl Party <b>di</b> Tampin, <b>Negeri Sembilan</b> (candy <b>...</b>

Posted: 14 Jan 2013 12:53 AM PST

Theme : Elmo Girl 2nd Birthday Party
Service : Candy Buffet & Choc Fountain
Location : Tampin, Negeri Sembilan
Ordered by : Miss Shishe for her lovely daughter
Additional item : Elmo Balloons + balloons
sms/call 0129061272 for details.

20 PEKAN KECIL <b>DI NEGERI SEMBILAN</b> AKAN JADI PEKAN <b>...</b>

Posted: 19 Dec 2012 10:30 AM PST

SEREMBAN – Pekan kecil dan kawasan pertumbuhan baru akan dibangunkan secara berperingkat supaya dapat diseimbangkan antara bandar dan luar bandar.


Menteri Besar, Datuk Seri Mohamad Hasan berkata, kajian dijalankan Jabatan Perancangan Bandar dan Desa negeri dengan kerjasama 
Unit Perancangan Ekonomi Negeri (UPEN), Pejabat Kewangan negeri, Pejabat Daerah dan pihak berkuasa tempatan.
"Hasil kajian, kita dapati sebanyak 20 pekan kecil di negeri ini dikenal pasti berpotensi untuk dibangunkan," katanya pada sidang Dewan Undangan Negeri di sini, kelmarin.
Mohamad (BN-Rantau) yang menjawab soalan Datuk Mohd. Kamil Aziz (BN-Gemencheh) memberitahu, menjadi hasrat kerajaan negeri membangunkan kawasan pekan kecil itu, lebih-lebih lagi ia mampu meningkatkan ekonomi penduduk di kawasan berkenaan.
"Sehingga kini, sejumlah lapan cadangan pembangunan bagi pekan Ayer Hitam, Palong 16, Rompin, Chengkau, Lubok China, Ayer Mawang, Pasir Besar dan Simpang Pertang telah diluluskan oleh kerajaan negeri untuk pelaksanaannya.
"Manakala 12 buah pekan lagi sedang dalam perancangan dan dijangka selesai pada 2013," kata Mohamad.
Menjawab soalan lain, Mohamad menegaskan, program ekonomi yang dilaksanakan kerajaan negeri bagi rakyat termiskin kini telah memasuki fasa ketiga selepas fasa pertama dan kedua diselesaikan melalui pelbagai kaedah.
"Kini kerajaan negeri memasuki fasa ketiga, di mana melibatkan pula masyarakat Orang Asli. Kita berjaya menghapuskan golongan miskin tegar, namun begitu, golongan ini akan terus wujud disebabkan pelbagai faktor," katanya.
Mengenai tanah adat terbiar yang ditanya Mohd. Kamil, Menteri Besar menegaskan, ia terbahagi kepada dua bentuk iaitu daratan dan sawah.
"Ada yang telah diusahakan untuk pertanian getah dan kelapa sawit, namun bagi tanah sawah kita mahu ia dikekalkan untuk tanaman ini.
"Bagaimanapun, ia sukar untuk dimajukan kerana tanah adat mempunyai bilangan pemilik yang ramai bagi satu bidang tanah. Kerajaan akan sentiasa membantu untuk memastikan tanah berkenaan dapat diusahakan," tegasnya.

sumber : -cerito nogori 9

05 di bahau - Google Blog Search

05 di bahau - Google Blog Search


HANANBAKERY GENAP 1 TAHUN <b>DI AMPANGAN</b> - "Moh maSak <b>...</b>

Posted: 17 Oct 2012 06:08 AM PDT

ALHAMDULILAH' percubaan di Tmn Ampangan genap Hanan Bakery berOperasi setahun' walaupun menceburi bidang ni dah lama' tp impian adanya kedai sendiri dh pun tercapai' teringin nak buka walk in shop plak' mungkin kena fikirkan kelainan sedikit' memandangkan bekerja sendiri tanpa pembantu amat la meletihkan biarkan kepuasan itu ada' Genap tahun pertama Hanan Bakery' sy bercadang membuat PROMOSI untuk semua yg telah banyak menyokong' di wall FB 'Hayati' sy dah war-warkan' cuma nak update di blog ni pulak untuk sesiapa yg suka berblog ye'.. ~PROMOSI KELAS MASAKKAN SEMPENA ULANG TAHUN PERTAMA ~ @KELAS ANIKA MUFFIN - 5 jenis ( RM100 ) @KELAS LAPIS CHEEZY/TUTTY FRUITY - Dessert ( RM100 ) @KELAS PIZZA HOMEMADE - (Frozen) RM100 @KELAS FROZEN FOOD - 5 jenis produk ( RM120 ) @KELAS PELBAGAI JENIS BUNGA HIASAN KEK - 25 jenis (RM100) ~Promosi Kelas ini akan bermula dr Nov/Dec sempena ulang tahun pertama' ~ Promosi ini jugak tertakluk kepada beberapa syarat - Minimum peserta 4 Org - Kelas promosi ini juga dijalankan secara hands-On 100% - Resepi, tip dan teknik di sediakan - Terbuka kepada semua yg dah terro @ baru nak mencuba ( insyallah boleh buat ) - Kelas ini bukan tuk kanak-kanak ye' ~Sebarang pertanyaan boleh hubungi terus 012 343 8896 ( Mood nak jawab cll dah OK )!!!~

05 di gemencheh - Google Blog Search

ads