Khamis, 2 Februari 2012

05 di juasseh - Google Blog Search

05 di juasseh - Google Blog Search


rumah <b>di juasseh</b> @ jemapoh | Rumah Sewa

Posted: 24 Sep 2011 05:35 AM PDT

Publish date: September 24, 2011 12:35 pm
Contact Name: adi
Price: RM400
Region: Negeri Sembilan
Location: juasseh
Phone: 0173827894
Tags: ,

mencari rumah untuk disewa di juasseh @ di jemapoh @ mana2 yang berdekatan
dengan bahau dan kuala pilah.. urgent.. jika ada, sila hantarkan butiran di
0173817894..

Share: Twitter | Facebook | Email

Report bad use or Spam

Contact Ad Owner

Full content generated by Get Full RSS.

rumah <b>di juasseh</b> Cari rumah sewa dan beli rumah disini

Posted: 24 Sep 2011 05:35 AM PDT

Who Posted: adi
Posted On: September 24th, 2011
Item Price: RM400
Item Location: juasseh

mencari rumah untuk disewa di juasseh @ di jemapoh @ mana2 yang berdekatan dengan bahau dan kuala pilah.. urgent.. jika ada, sila hantarkan butiran di 0173817894..

There are no posted images for this product.

Full content generated by Get Full RSS.

05 di kuala pilah - Google Blog Search

05 di kuala pilah - Google Blog Search


Ular sawa kenyang ditangkap <b>di Kuala Pilah</b>

Posted: 01 Feb 2012 09:56 AM PST


KUALA PILAH - Jabatan Pertahanan Awam (JPAM) daerah ini berjaya menangkap seekor ular sawa batik sepanjang enam meter selepas ia gagal meloloskan diri akibat terlalu kenyang di ladang getah Felda Kepis, dekat sini semalam.

Reptilia seberat 130 kilogram itu ditemui dalam keadaan tidak bergerak selepas membaham mangsanya yang tidak diketahui.

Ketua Operasi JPAM daerah, Khairul Anuar Sulaiman berkata, pihaknya menerima panggilan kecemasan pukul 11.45 pagi dan tiba di tempat kejadian lima minit kemudian bersama empat anggota.

Katanya, mereka mengambil masa 15 minit untuk menangkap ular tersebut berikutan reptilia itu berada di tempat sempit sehingga menyukarkan pergerakan anggota JPAM yang turut dibantu penduduk kampung berkenaan.

"Ketika ditangkap, ular berkenaan agak agresif. Kami juga percaya ular itu telah lama mendiami ladang tersebut berdasarkan tempat aliran keluar masuknya," katanya dengan menambah, reptilia itu terpaksa dibawa keluar menggunakan jengkaut disebabkan saiznya yang begitu besar.

- KOSMO!

Full content generated by Get Full RSS.

Jawatan kosong <b>di</b> Majlis Daerah <b>Kuala Pilah</b> (MDKP) Terkini 2012

Posted: 09 Jan 2012 10:00 PM PST

Closing date 13 Januari 2012


Application is invited from Malaysian citizen group that qualifying to filling position following :-

1. Penyelia Pusat Tuisyen
2. Fasilitator Pusat Tuisyen

MUAT TURUN JAWATAN

Incoming search terms:

  • jawatan kosong di kuala pilah 2012
  • jawatan kosong majlis daerah kuala pilah 2012
  • jawatan kosong majlis perbandaran kuala pilah
  • kerja kosong kuala pilah
  • kerja sambilan di kuala pilah
  • pusat tuisyen di kuala pilah
Full content generated by Get Full RSS.

KPJ BULAN FEBRUARI <b>DI KUALA PILAH</b> - PEJABAT OPERASI <b>...</b>

Posted: 02 Feb 2012 12:04 AM PST

di negeri sembilan - Google Blog Search

di negeri sembilan - Google Blog Search


GERAKAN ANTI PKR: HIMPUN <b>DI NEGERI SEMBILAN</b>. SEBARKAN

Posted: 04 Jan 2012 07:00 PM PST

. Full content generated by Get Full RSS.

Komunitikini – Dua buah KR1M dibuka <b>di Negeri Sembilan</b> setakat ini

Posted: 11 Jan 2012 10:46 PM PST

Dua buah 'Kedai Rakyat 1Malaysia' (KR1M) telah beroperasi di Negeri Sembilan setakat ini, kata pengarah Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) Negeri Sembilan, Mohd Talal Abu Bakar.

Katanya kedai KR1M yang pertama di negeri ini terletak di Port Dickson Gateway, Bandar Sunggala, Port Dickson yang dibuka pada 16 Nov lepas manakala terbaru dibuka hari ini di kawasan perusahaan Dioh, Kuala Pilah.

"Berapa banyak lagi KR1M yang akan dibuka di negeri ini bergantung kepada  keputusan pihak pengurusan KR1M iaitu Mydin. Setakat ini, kita telah membuat  lawatan tapak ke 39 lokasi di seluruh negeri ini.

Keputusan membuka KR1M ini juga bergantung kepada kesesuaian lokasinya. Tidak semua kawasan sesuai dan ia bergantung kepada banyak faktor," katanya kepada Bernama di sini, hari ini.

Mohd Talal berkata di antara kawasan yang dikenal pasti sesuai ialah Nilai, Ampangan dan Senawang manakala dua KR1M yang sedang dalam pembinaan ialah di  Bandar Springhill, Port Dickson dan Pekan Lukut.

"Kita juga akan membuka KR1M di daerah dan satu kawasan yang dikenal pasti ialah di Simpang Durian, Jelebu. Kita akan terus mencari lokasi sesuai untuk KR1M di negeri ini seiring dengan hasrat kerajaan untuk meringankan beban rakyat berpendapatan rendah," katanya.

KR1M, projek usahasama kerajaan dan Mydin, merupakan sebuah kedai yang berkonsepkan pasar mini yang menjual pelbagai barangan keperluan asas dengan harga yang rendah bagi membantu meringankan beban rakyat Malaysia.

- Bernama

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Full content generated by Get Full RSS.

32 Pendatang Asing Ditahan <b>Di Negeri Sembilan</b>

Posted: 11 Jan 2012 12:31 AM PST

SEREMBAN – Seramai 32 pendatang asing tanpa izin termasuk dua kanak-kanak ditahan dalam Operasi Program Penyelesaian Menyeluruh Pekerja/Pendatang Asing Tanpa Izin (Program 6P) yang dijalankan oleh Jabatan Imigresen Negeri Sembilan di sekitar Seremban Selasa malam.

Ketua Bahagian Penguatkuasa Imigresen Negeri, Abdul Kadir Hussin, berkata kesemua mereka ditahan kerana tidak memiliki dokumen perjalanan yang sah selain tidak membuat permohonan untuk mendapatkan permit kerja di bawah program 6P yang tempohnya berakhir semalam.

"Operasi ini dijalankan selepas tempoh pendaftaran dan pengampunan di bawah program 6P yang berakhir semalam dan kita mahu mengesan pendatang asing tanpa izin yang tidak membuat pendaftaran di bawah program itu.

"Kita telah menjalankan operasi di empat lokasi dari rumah ke rumah di Taman Desa Rasah, Kampung Batu 3 Mambau, Panchor dan Taman Cengal Utama Ampangan," katanya kepada pemberita selepas operasi itu di sini Rabu.

Mereka yang ditahan terdiri 29 warga Indonesia dan seorang warga Bangladesh yang berusia antara 25 hingga 40 tahun manakala dua kanak-kanak perempuan warga Indonesia itu pula berusia di bawah lapan tahun.

Mereka dihantar ke Depot Tahanan Imigresen Lenggeng dekat sini untuk tindakan susulan.

Mengenai program 6P, Abdul Kadir berkata lebih 42,000 pendatang asing tanpa izin telah mendaftar di bawah program itu di Negeri Sembilan.

Operasi itu yang bermula tengah malam dan berakhir sekitar 4 pagi tadi melibatkan 20 anggota Jabatan Imigresen diketuai Pengarah Imigresen Negeri Sembilan, Faizal Fazri Othman. – BERNAMA

Berita Berkaitan:

Full content generated by Get Full RSS.

05 di lukut - Google Blog Search

05 di lukut - Google Blog Search


Ejen Hartanah Satu Malaysia: Tanah Stesyen Minyak <b>di Lukut</b> <b>...</b>

Posted: 28 Jan 2012 05:01 AM PST

Keadaan Tanah: Telah diratakan & infra
Jenis Tanah: Pegagangan Bebas
Kesesuaian Tanah: Tapak Stesyen Minyak
Tanah telah di Gezetkan & di Gerankan sebagai Tanah Stesyen Minyak
Lokasi: Ditepi Jalan Utama Lukut ke Sepang
Bersebelahan: Taman Lukut Makmur
Berhadapan: Kawasan kedai-kedai di Lukut
Jarak ke Port Dickson: 2km sahaja
Harga Tawaran terkini: RM 1,950,000
Sebarang Tawaran Harga dirunding
Tanah ini adalah kepunyaan Pemaju asal.
Tanah ini bukanlah didalam pelelongan.
Syarikat kami adalah Exclusive Agent untuk pemilik Tanah ini.
Sila Lampirkan permohonan Tawaran kepada:-
Hp: 010-3056823 @ 012-2140156
E-mail: putra.iec.properties@gmail.com
Full content generated by Get Full RSS.

NEGERI PERPATIH: MUZIUM <b>LUKUT</b> DAN KOTA <b>LUKUT</b>

Posted: 25 Jan 2012 06:54 AM PST

Menurut Kamus Dewan Bahasa dan Pustaka, Lukut membawa maksud sejenis tumbuhan atau pohon renek. Pada awal abad ke-19, Lukut merupakan sebuah wilayah yang berasingan dari Selangor selain Kelang, Bernam dan beberapa tempat lain. Lukut pada asalnya didiami oleh Orang Laut yang menjalani kehidupan sebagai nelayan dan petani (bercucuk tanam).
Walaupun sejarah tidak begitu jelas tentang penguasaan Selangor terhadap Lukut, namun di bawah pemerintahan Sultan Salehuddin (Sultan Selangor yang per-1) sehinggalah ke pemerintahan Sultan Ahmad Shah (Sultan Selangor ke-3), Lukut adalah sebahagian daripada pengaruh penguasaan Selangor. Era pemerintahan Raja Bot merupakan permulaan era kemerosotan Lukut kerana terdapat pelbagai masalah yang dihadapi semasa pemerintahan baginda. Di antaranya adalah tuntutan wilayah Lukut oleh Sungai Ujong, penentangan Raja Sulaiman (Pembesar Sungai Raya), bebanan hutang yang semakin berat dan hasil pengeluaran biji timah yang semakin merosot.

Kota Lukut yang pernah mencapai kegemilangannya sejak dari pemerintahan Raja Jumaat bin Raja Jaafar (1847-1864).
Termeterainya Perjanjian Persempadanan Selangor – Sungai Ujong pada 31 Julai 1880, menandakan berakhirnya era pemerintahan pembesar Melayu di Lukut. Raja Bot menyerahkan Lukut kepada Sungai Ujong secara rasminya melalui perjanjian tersebut.
 Kebanyakkan isi kandungan dalam muzium ini berkisar tentang daerah Lukut yang terkenal dengan perlombongan bijih timah pada masa itu.
Full content generated by Get Full RSS.

TRAVELOG: Kota <b>Lukut</b>, Port Dickson, Negeri Sembilan

Posted: 14 Dec 2011 03:47 AM PST


Kalau anda dalam perjalanan balik dari Port Dickson jangan lupa singgah di Kota Lukut, Negeri Sembilan. Kota ini terletak di Bukit Gajah Mati dekat Pekan Lukut, Port Dickson. Menurut sumber sejarah, kota ini mula dibina oleh seorang pembesar Melayu  pada tahun 1820-an. Raja Busu yang merupakan salah seorang kerabat Diraja yang berasal dari Selangor dikatakan yang menjadi pengasas Kota Lukut. Oleh itu, dikatakan Raja Juma'at bukanlah pengasas sebenar Kota Lukut.
Selepas Raja Busu mati dibunuh oleh orang-orang Cina dan istana baginda dibakar dalam satu pergaduhan pada tahun 1845, peranan beliau di Lukut telah hilang begitu sahaja. Raja Juma'at lebih dikenali di Lukut kerana jasa baginda membina semula kota yang musnah dan memajukan Lukut sebagai pusat perdagangan yang mashyur pada ketika itu.

Raja Juma'at terkenal sebagai seorang pengusaha bijih timah terkaya di Lukut pada pertengahan abad ke-19. Malangnya setelah beliau meninggalkan dunia, puteranya Raja Bot gagal meneruskan kegemilangan Kota Lukut menyebabkan ianya mundur dan akhirnya ditinggalkan begitu sahaja. Raja Juma'at meninggal dunia dalam tahun 1864 dan disemadikan disuatu kawasan tidak jauh dari istananya di Bukit Gajah Mati (sekarang dinamakan Makam Diraja Lukut). Di sini juga bersemadinya kaum keluarga Raja Juma'at termasuklah permaisuru, bonda, dan putera-puterinya.
Di Lukut ini juga terletaknya Muzium Lukut. Muzium ini terletak kira-kira 12 km dari bandar Port Dickson, Negeri Sembilan dan 78 km dari Kuala Lumpur. Tujuan muzium ini dibina adalah untuk memelihara dan memulihara warisan sejarah negara.Di samping itu, ia turut memaparkan sejarah Lukut dari kurun ke-19 hingga 1880-an  iaitu sehingga Lukut dimasukkan ke dalam daerah Sungai Ujong, Negeri Sembilan. Muzium ini dibuka dari jam 9:00 pagi hingga 6:00 petang setiap hari. Masuk adalah percuma. Muzium Lukut mempunyai beberapa galeri pameran antaranya Galeri Sejarah Lukut, Galeri Negeri Sembilan dan Galeri Teknologi Pembuatan Masyarakat Tradisional. Muzium ini dibina di Lukut kerana terdapat sebuah kota/kubu pertahanan yang penting satu ketika dahulu. 


Pelbagai artifak telah ditemui di sekitar kubu ini. Pelbagai koleksi dan tokoh terbabit dalam sejarah Lukut dijelmakan semula dalam bentuk illustrasi, gambar dan artifak. Kota ini menunjukkan bangsa Melayu mempunyai tamadun yang membanggakan. Muzium ini dibina untuk tatapan masyarakat tempatan, pelancong asing, pelajar dan penyelidik sejarah.

Full content generated by Get Full RSS.

05 di serting - Google Blog Search

05 di serting - Google Blog Search


Apabila dikenang persinggahan <b>di Serting</b> - MY_DeSTiNaTioN

Posted: 10 Dec 2011 06:10 PM PST

Assalamualaikum,
Fuhhhhhh lama sungguh tak ku update blog ni. dah mcm sesawang yang sebenar. Bukannya laman sesawang www tetapi the real sesawang.

Penangan zaujahku yang mahu aku kembali melibatkan diri dalam dunia blog benar benar menguji....mencabar sungguh dibuatnya. Dah pakai tablet ni moga memudahkan urusanmemblogging. Saat ini aku berada di rumah ayah mertuaku di serting. Setiap kali melalui mrsm serting mahupun menyusuri rumah Allah Masjid Bandar Seri Jempol, pasti terkenang kenangan tahun 2002 dan 2007. Lebih 9 tahun yang lalu ketika mewakili mrsmku ke TUNAS SAINTIS bertuankan mrsm serting. Walaupun tidak memenangi apa apa, namun berasal di serting la s
eorang gadis telah menjuarai hati ini dan kini berada di sebelah ku dan dilantik sebagai peneman hidupku didunia dan akhirat.

Full content generated by Get Full RSS.

Pengajian Hadith <b>di</b> Surau <b>Serting</b> Tiga - PERSATUAN <b>...</b>

Posted: 23 Jan 2012 11:18 PM PST

[unable to retrieve full-text content]Ustaz Muhammad Rajab Akmal bin Abdul Halim Al-Idrisi bertempat di Surau Serting 3, FELDA Raja Alias 3, Jempol, Negeri Sembilan Darul Khusus. Lebih dari seratus jemaah yang hadir untuk mendapat faedah dan manfaat ...

Salam Monash: Ke MRSM <b>Serting</b>

Posted: 21 Jan 2012 02:46 AM PST

"Iddin, bila result masuk MRSM keluar?"

Itulah antara soalan yang sering ditanya oleh kami dan juga mereka yang tahu Izzuddin menduduki ujian kemasukan ke Tingkatan 4 pada akhir tahun baru-baru ini.

"Insya Allah dalam bulan Februari nanti", jawab Izzuddin tanpa pasti tarikh sebenarnya. Demikianlah jawabannya sebelum ini.

Dalam seminggu lalu, Izzuddin memaklumkan keputusannya akan diketahui melalui laman web MARA pada 20 hb.

Setiap hari hati berdebar menunggu tarikh yang dijanjikan. Pada hari berkenaan, pulang sahaja dari sekolah, Izzuddin terus menerpa komputer di meja. Inilah yang terpapar di skrin :-

Insya Allah pada 8/2/2012 nanti, sehari selepas cuti Thaipusam Izzuddin akan memulakan persekolahannya di MRSM Serting, Negeri Sembilan. Mengekori jejak ibunya yang pernah mengikuti pengajian menengah selama 5 tahun di MRSM Kota Bharu.

AlhamduliLlah, setinggi-tinggi kesyukuran selayaknya untuk Allah SWT. Tahniah Iddin.

Segala usaha kini telah pun tercapai. Setiap doa yang dipanjatkan telah pun dimakbulkanNya. Namun, ianya adalah titik permulaan kepada perjuangan yang lebih besar menanti di hadapan. Bukan sahaja SPM yang menunggu tetapi pancaroba kehidupan sebagai pelajar asrama menanti untuk diraih pengalamannya. Moga berjaya diharungi dengan jayanya. Ameen.

Full content generated by Get Full RSS.

05 di bahau - Google Blog Search

05 di bahau - Google Blog Search


Taiping Mali: Sam Kemetot <b>Di Ampangan</b>

Posted: 09 Nov 2011 10:24 PM PST

Sham ketot menghasut rakyat agar membuat demonstrasi ganas
di jalanan bagi merampas kerajaan. Mereka tahu mereka gagal
merampas melalui demokrasi kerana rakyat tidak menyokong mereka.
Ini buktinya.

Full content generated by Get Full RSS.

Ceramah Motivasi Pelajar <b>di</b> SMK Seri <b>Ampangan</b> - Pertubuhan <b>...</b>

Posted: 09 Jan 2012 12:19 AM PST

9 Januari 2012, Seremban : Satu ceramah Motivasi Pelajar telah diadakan khusus buat para pelajar Tingkatan 4 Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Ampangan. Ceramah telah berlangsung di Dewan Al-Fathanah, SMK Seri Ampangan. Ceramah disampaikan di hadapan kira-kira 350 orang Pelajar Tingkatan 4 yang baru sahaja mendaftarkan diri dan bakal memilih subjek-subjek elektif pada hari yang sama.

Ceramah telah disampaikan oleh Sdr Syamsul Amri bin Hj Ismail, Presiden Pertubuhan Alumni Debat Malaysia (ADAM) dengan tajuk "Membentuk Kecemerlangan Pelajar : Formula Pelajar Berjaya". Beliau telah menyampaikan ceramah mulai jam 9.00 pagi hingga ke jam 10.30 pagi. Ceramah yang mendapat sambutan hangat ini telah turut dihadiri oleh En Faizal, Kaunselor di SMK Seri Ampangan.

Full content generated by Get Full RSS.

My Wife And Kids: Dinner <b>di Ampangan</b>

Posted: 13 Nov 2011 03:24 PM PST

Full content generated by Get Full RSS.

05 di gemencheh - Google Blog Search

05 di gemencheh - Google Blog Search


Tukar Tiub: MALAM INI - <b>DI GEMAS</b>

Posted: 21 Jan 2012 10:36 PM PST

MALAM INI DI GEMAS


JEMPUTAN UNTUK SEMUA KECUALI...

Assalamualaikum wbt/ Salam sejahtera,

Adalah dimaklumkan semua rakyat dijemput kecuali pihak media (kecuali Utusan Malaysia) tidak dijemput untuk membuat liputan program berikut:

RAPAT RAKYAT NS 2012
Tarikh: 15 Januari 2012 / Ahad.
Tempat: Dataran Rakyat, Pekan Gemas, Tampin, Negeri Sembilan.
Masa: 8.30 malam.

PANEL:
Anwar Ibrahim
Lim Guan Eng
Mat Sabu.

Harap maklum. Terima kasih

Full content generated by Get Full RSS.

Rakaman video Mat Sabu <b>di Gemas</b>: umno-bn flip flop Menang <b>...</b>

Posted: 19 Jan 2012 04:12 AM PST

[unable to retrieve full-text content]BlogCkChew – Stand Up, Be Counted;. « Rakaman video ceramah Anwar Ibrahim di hadapan puluhan ribu Rakyat di Alor Star · Rakaman ceramah Anwar Ibrahim: Ribuan Rakyat hadir di Rapat Rakyat Gemas NS » ...

ZAKRI ALI RANGKUTI: MALAM INI - <b>DI GEMAS</b> !!

Posted: 14 Jan 2012 10:30 PM PST


MALAM INI DI GEMAS

JEMPUTAN UNTUK SEMUA KECUALI...

Assalamualaikum wbt/ Salam sejahtera,

Adalah dimaklumkan semua rakyat dijemput kecuali pihak media (kecuali Utusan Malaysia) tidak dijemput untuk membuat liputan program berikut:


RAPAT RAKYAT NS 2012
Tarikh: 15 Januari 2012 / Ahad.
Tempat: Dataran Rakyat, Pekan Gemas, Tampin, Negeri Sembilan.
Masa: 8.30 malam.

PANEL:


Anwar Ibrahim
Lim Guan Eng
Mat Sabu.

Harap maklum. Terima kasih

MALAM INI DI GEMAS

JEMPUTAN UNTUK SEMUA KECUALI...

Assalamualaikum wbt/ Salam sejahtera,

Adalah dimaklumkan semua rakyat dijemput kecuali pihak media (kecuali Utusan Malaysia) tidak dijemput untuk membuat liputan program berikut:


RAPAT RAKYAT NS 2012
Tarikh: 15 Januari 2012 / Ahad.
Tempat: Dataran Rakyat, Pekan Gemas, Tampin, Negeri Sembilan.
Masa: 8.30 malam.

PANEL:


Anwar Ibrahim
Lim Guan Eng
Mat Sabu.

Harap maklum. Terima kasih

Full content generated by Get Full RSS.

ads