Sabtu, 9 Jun 2012

05 di juasseh - Google Blog Search

05 di juasseh - Google Blog Search


Semua Perlu hadir 1 Jun « Gelagat Anwar

Posted: 02 Jun 2012 09:50 AM PDT

Jun 3, 2012 at 12:50 am

KOTA BHARU: Mursyidul Am, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat, menyeru masyarakat pelbagai bangsa yang beragama Islam supaya hadir pada majlis himpunan besar-besaran pada 1 Jun ini di Kedah.

Katanya, majlis perhimpuan besar-besaran dan penuh bermakna khususnya yang inginkan keadilan perlu hadir pada majlis yang akan diadakan di Stadium Sultan Abdul Halim, Kedah.

"Semua bangsa, sama ada Melayu Muslim, Cina Muslim, India Muslim pergi ke  majlis perhimpunan itu nanti beramai-ramai,"ujarnya.

Menurutnya, program berkenaan penuh erti kerana ianya akan diisikan dengan majlis munajat, mubahalah dan lain-lain lagi untuk diluahkan hasrat kepada Yang Maha Esa.

Beliau berkata demikian kepada media ketika ditemui selepas majlis perasmian aktiviti memanah sekolah Yayasan Islam Kelantan (Yik), ketik diminta mengulas berhubung program itu.

Antara isu utama di kalangan pimpinan PAS adalah pemberitahun PKR bahawa mereka TIDAK DAPAT bersama dalam Program yang diadakan di Kedah itu. Alasan yang diberikan adalah mereka mempunyai program yang sudah disusun awal di Negeri Sembilan.

Sebenarnya, Azmin sudahpun memaklumkan kepada Anwar, bahawa PAS sememangnya TIDAK MAHU Anwar hadir dalam program tersebut. Alasan yang diberikan – mereka mahu membuktikan bahawa PAS mampu berdiri sendiri tanpa kehadiran Anwar. PAS boleh bangkit sebagai parti politik yang wibawa tanpa Anwar. PAS tidak mahu bayang-bayang Anwar sentiasa ada di belakang kejayaan politik PAS.

Khabarnya juga, PAS tidak mahu 'watak dan wajah Anwar' terlalu banyak hadir di dalam program PAS. Ini soal PAS dan UMNO. Anwar tidak perlu masuk campur. Anwar diminta untuk menguzurkan diri dan hanya menghantar wakil, Kak Wan ke program itu. Cukup.

Mesej di sebalik amaran PAS ini adalah – isu MORAL dan KORUPSI Anwar masih lagi menjadi beban kepada PAS.

Program Anwar pada 1hb Jun:-

1 Jun 2012 (Jumaat)

1)      6.00 ptg – Jamuan Rakyat  di Rumah Haji Rosli Omar, Pekan Juasseh

2)      7.15 mlm – Solat Maghrib di Masjid Kariah Kg Juasseh

3)      8.00 – 12.00 mlm – Ceramah Perdana 1 – Merdeka Rakyat

Lokasi:  Taman Desa Puteri, Bahau

8.30 – 12.00  mlm – Ceramah Perdana 2 – Merdeka Rakyat

Lokasi: Taman Desaru, Sikamat, Seremban

Azmin kata, kalau last minute minta Anwar hadir – dia akan cuba sediakan heli untuk Anwar ke Kedah. Steady puak ni.

Entry filed under: Pilihan Raya Umum 13, PRU 13, Reformasi PKR, Strategi Politik PKR. Tags: , , , , .

05 di seremban - Google Blog Search

05 di seremban - Google Blog Search


teacher&#39;s thought: Sambutan Hari Guru <b>di Seremban</b>

Posted: 23 May 2012 06:52 AM PDT

Malam tadi abe gi Majlis Sambutan Hari Guru di Seremban. Abe bertolak dari rumah jam 6.30pm. sampai sana dalam 7.30pm. Lepas solat maghrib di Masjid negeri, abe terus ke khemah acara. Kat situ dah ada beberapa orang guru sekolah abe. Pada sambutan kali ini, sekolah abe menerima anugerah lonjakan saujana spm 2011. Seronok juga. Majlis berakhir jam 11.30 malam dan abe sampai rumah 12.30 mlm. Tengoklah beberapa keping gambar yang sempat disnap. 
 

05 di rembau - Google Blog Search

05 di rembau - Google Blog Search


Blogger Sakmongkol <b>di Rembau</b> 12 Jun 2012 - Anak Muda <b>...</b>

Posted: 06 Jun 2012 01:14 AM PDT

CERAMAH PERDANA
Tarikh : 12 Jun 2012, Selasa
Tempat : DUN Chembong, Rembau
Turut serta : YB Hj Taufek, Sani Hamzan, Ustaz Khairil Anuar Wafa, Dr Rosli Yaakop, Rozmal Malakan
Maklumat lanjut sila hubungi Hakki 013-3840022

PAS Negeri Sembilan: Terapi Darussyifa 18 Mei 2012 <b>di Rembau</b>

Posted: 15 May 2012 02:21 AM PDT


TERAPI PEMANTAPAN ROHANI, JASMANI & MENTAL BERSAMA DARUSSYIFA' NS
Tarikh : 18 Mei 2012 (Jumaat)
Tempat : Masjid Jamek An-Nur, Rembau
Dipimpin oleh : Ustaz Abdul Ghani bin Ahmad Zaighu (Darussyifa' N.Sembilan)
7.20 mlm : Solat Maghrib berjemaah, Solat Hajat, Bacaan Yasin & Rukyah Syifa', Majlis Zikir & Doa
9.15mlm : Klinik Darussyifa' (Sesi Rawatan)
- Rawatan Penyakit Jasmani/ Fizikal
- Rawatan Penyakit Rohani
- Rawatan Gangguan Makhluk Halus & Sihir
Sila bawa air sendiri untuk bacaan Yasin dan Ruqyah Syifa'
Sumbangan kewangan atau makanan adalah dialu-alukan
Untuk pertanyaan atau sumbangan sila hubungi 013-6680801

05 di jelebu - Google Blog Search

05 di jelebu - Google Blog Search


CERAMAH UMUM MALAM INI <b>DI JELEBU</b> <b>...</b> - WFauzdin Blogspot

Posted: 08 Jun 2012 12:13 PM PDT

Oleh:  WFAUZDIN NS
JELEBU dikatakan terlalu kuat Umno nya sehinggakan kalau di Jelebu sesiapa yang sebut pasal Pembangkang, mereka akan dicop sebagai ejen penjajah sama seperti Jepun.  Dikatakan juga di Jelebu, masyarakat di sana terutamanya orang-orang Melayu di kampong, mereka amat fobia dengan makan ubi kayu seperti di zaman Jepun, maka itu bagi mereka kalau Pembangkang memerintah maka terpaksalah orang-orang Melayu kembali makan ubi kayu.  Betulkah?
Jika di zaman 70-80an mungkin ada benarnya.  Saki baki yang masih berada di bawah tempurung masih wujud di Jelebu.  Justeru itu, amat bahaya bagi Umno untuk me`moden'kan Jelebu walaupun MP Jelebu ini tokoh lama di dalam Umno.  MP Jelebu, Rais Yatim adalah Menteri Komunikasi, sewajarnya Jelebu adalah Daerah yang paling canggih komunikasinya.  Malang sekali, Jelebu amat ketinggalan samada kemudahan internet mahu pun pengangkutan awam. 
Sebab apa?  Sebabnya kalau rakyat Jelebu di`moden'kan, maka akan lahirlah bijak pandai di Jelebu.  Jika sudah ramai bijak pandai di Jelebu yang tahu akses maklumat melalui internet misalnya, adakah masih ada peluang untuk pemimpin Umno untuk memperbodohkan mereka?  
Berkat kesungguhan pimpinan PR khususnya di Jelebu kini menampakkan hasil.  Jelebu tidak lagi menjadi kubu kuat Umno/Bn.  Tumpuan kini adalah di beberapa kampung Melayu yang agak ketinggalan dari segi maklumat semasa.  Justeru itu, PR kini giat menjalankan program penerangan dari semasa ke semasa.  
Malam ini (Sabtu - 09 Jun 2012), satu program Ceramah Umum akan diadakan di Kampung Sungai Buluh, Simpang Durian, Jelebu, Negeri Sembilan.  Penceramah malam ini adalah YB Anthony Loke (Ketua Pemuda DAP), YB Cha Kee Chin (Adun Kepayang), Us Zulkifli Omar (AJK PAS Pusat), Us Hj Kateran Marman (YDP PAS Jelebu) dan saya sendiri.  
Kampung ini adalah kampung arwah nenek saya dan saya berasal di Kampung Jerang, Jelebu iaitu jiran kampung ini dan menetap di Simpang Durian ini juga.  Maka, saya berharap saya boleh membantu perjuangan pimpinan PR di Jelebu ini semampu saya.  Malam ini saya dijemput untuk berada di pentas ceramah.
Bagi anak-anak Jelebu dan anak jati kampung di sini, anda dijemput bersama kami untuk melakukan perubahan dan membantu masyarakat kampung kita agar mereka tidak ketinggalan seperti di banyak tempat yang telah mula melakukan perubahan.  Lakukan perubahan di Negeri Sembilan demi rakyat.  Ayuh, kita hadir beramai-ramai malam ini.  Jumpa di sana, InsyaAllah./wfauzdin.blogspot.com

di negeri sembilan - Google Blog Search

di negeri sembilan - Google Blog Search


Gambar Pengurusan Jenazah Bob Kuman <b>Di Negeri Sembilan</b> <b>...</b>

Posted: 04 May 2012 12:16 AM PDT

Share

Gambar sekitar pengurusan Jenazah Bob Bob Kuman di kampung halamannya Negeri Sembilan. Bob telah dikebumikan pada awal pagi tadi. Pada 3 Mei 2012, Bob Kuman telah meninggal dunia pada pukul 4.30 petang ditempat kediamannya. Antara teman-teman Bob Kuman yang hadir pada majlis urusan jenazah ini adalah Adeeb Fabulous Catz, Afdlin Shauki, Harun Salim Bachik, Senario, Eby Yus dan ramai lagi.

Incoming search terms:

 • gambar jenazah bob kuman (10)
 • harun salim bachik meninggal (6)
 • gambar pengebumian bob kuman (4)
 • gambar kematian bob kuman (3)
 • Gambar negeri sembilan (2)
 • gambar mayat bob kuman (2)
 • gambar kuman (2)
 • mayat bob kuman (2)
 • salim bachik meninggal (2)
 • kuman bob meningal (1)

Teruskan Membaca:

 1. Gambar Suasana Bob Kuman Meninggal Dunia
 2. Gambar Jenazah Noramfaizul Selamat Dikebumikan
 3. Bob Kuman Meninggal Dunia Hanya Khabar Angin
 4. Bob Kuman Meninggal Dunia Berita Palsu Di Twitter
 5. Bukti Bob Kuman Tidak Meninggal Dunia Dan Masih Hidup
 6. Gambar Bob Kuman Sakit Perlu Sumbangan Orang Ramai

ads