Selasa, 19 Jun 2012

05 di gemas - Google Blog Search

05 di gemas - Google Blog Search


mi1: LARGE CROWD WELCOMES ANWAR AT <b>BAHAU</b> & DESARU <b>...</b>

Posted: 09 Jun 2012 12:00 AM PDT

HEBAT sekali sambutan rakyat di Bahau, Negeri Sembilan sewaktu kunjungan DS Anwar ke Taman Desa Puteri, Bahau malam tadi sempena perasmian Bilik Gerakan KEADILAN Dun Jeram Padang. Dun Jeram Padang kini diwakili oleh Wakil Rakyat dari MIC, maka tidak hairanlah malam tadi kehadiran kaum India di luar jangkaan samasekali. 
Boleh saya katakan, majoriti yang hadir malam tadi adalah dari kaum India, keduanya Melayu. Kaum Cina juga turut hadir kerana Wakil Rakyat Bahau adalah dari DAP. Kehadiran DS Anwar membuatkan Umno di Taman Bahau terpaksa mengadakan Tahlil dan jamuan pada malam tadi. Mungkin juga seperti kata seorang rakan saya Umno Taman Bahau malam tadi mengadakan `Talkin' untuk Umno. 
 DS Anwar mula berucap lebih kurang jam 09.00 malam dan berhenti sejam kemudiannya kerana beliau akan ke program ceramah di Sikamat, Seremban pula. Meskipun publisiti kunjungan DS Anwar ke Taman Desa Puteri ini agak kurang, namun kehadiran yang dianggarkan tidak kurang dari dua ribu orang sudah cukup untuk membuktikan Dun Jeram Padang bakal menjadi milik PR. Rata-rata yang hadir ternyata berpuas hati dengan penerangan yang diberikan oleh Ketua Umum KEADILAN itu. Isu-isu yang disentuh di antaranya adalah isu PTPTPN, isu fitnah ke atas beliau dan pimpinan PR, isu rasuah dan berbagai lagi isu semasa. 
Saya dapat memerhatikan beberapa wajah penyokong kuat Umno kawasan tersebut turut hadir. Saya tabik Umno kawasan tersebut kerana mengamalkan demokrasi bersih tanpa provokasi atau gangguan sepertimana di beberapa tempat lain. Dun Jeram Padang bakal memberikan satu lagi kerusi buat PR di dalam PRU akan datang bagi membantu PR merampas Negeri Sembilan dari tangan Umno/Bn, InsyaAllah. - wfaudzin Ini lah sambutan yang DS Anwar terima di Desaru, Sikamat, Seremban: 

05 di jempol - Google Blog Search

05 di jempol - Google Blog Search


PRU13: Aishah calon PAS <b>di Jempol</b>?

Posted: 30 May 2012 07:50 AM PDT

[unable to retrieve full-text content]KUALA LUMPUR: Apakah PAS bakal menurunkan bekas penyanyi popular lewat 80-an dan awal 90-an Wan Aishah Wan Ariffin sebagai calon parlimen pada Pilihan Raya Umum (PRU) ke-13 di Jempol, Negeri Sembilan? Desas desus ini ...

05 di kuala klawang - Google Blog Search

05 di kuala klawang - Google Blog Search


Jambatan <b>Kuala Klawang</b> – Titi bakal siap Mac 2013 | N9 Kini <b>...</b>

Posted: 19 Jun 2012 06:41 AM PDT

TITI, 19 Jun – Kerajaan Negeri memperuntukkan RM6.3 juta bagi membiayai Projek Mengantikan Jambatan No. N32/08/00, Jalan Kuala Klawang – Pekan Titi (N32) Daerah Jelebu, Negeri Sembilan, di mana Jabatan Kerja Raya (JKR) Negeri Sembilan sebagai agensi dan pemantau projek bagi mengantikan jambatan lama yang wujud sejak dari tahun 1020-an.

Jambatan ini terletak di Km 8 Jalan Kuala Klawang – Titi dengan 50 meter panjang yang menggunakan kaedah pembinaan Duracreate, high strength concrete.

Majlis Pelancaran Projek Menggantikan Jambatan Kuala Klawang – Pekan Titi (N32) di sempurnakan oleh Dato' Seri Utama Hj Mohamad Hj Hasan, Menteri Besar Negeri Sembilan, petang tadi.

Kontaraktor yang dilantik melalui tender terbuka, Teratak Aeden (JK) Development Sdn. Bhd. telah dipertanggungjawabkan menyiapkan projek ini dalam tempoh 12 bulan yang bermula 15 Mac 2012 sehingga 15 Mac 2013.

Turut hadir, En Zaidi Johari, Pegawai Daerah Jelebu, Dato' Zainal Abidin Ahmad, ADUN Kawasan Sungai Lui, Dato' Siaw Chan Pen, ADUN Kawasan Chennah, Dato' Razak Mansor, Yang diPertua Dewan Undangan Negeri, Dato' Yunus Rahmat, ADUN Klawang dan Dato' Ir. Roslan Md Taha.

Menurut Menteri Besar di dalam ucapannya, Kerajaan Negeri sentiasa memastikan kemudahan asas masyarakat menjadi keutamaan.

Sejak dari tahun 1920-an, jambatan Kuala Klawang – Titi merupakan  laluan penting antara Kuala Klawang, Titi dan Hulu Langat. Ianya menjadi semakin penting kepada masyarakat yang menggunakan jalan ini setiap hari untuk bekerja dan melakukan aktiviti harian.

Malah ianya turut dipengaruhi oleh kawasan sekitar yang kian pesat membangun.

Melalui rekod JKR pula, terdapat sebanyak 287 buah jambatan di negeri ini merangkumi 152 buah jambatan di Jalan Persekutuan dan 135 buah jambatan di jalan negeri.

Katanya lagi, "hasil pemeriksaan yang dijalankan, pihak JKR juga telah mengenalpasti 4 buah jambatan yang perlu diganti iaitu dua di Jalan Persekutuan, di Johol, Jalan Tampin – Kuala Pilah dan di Site A Port Dickson sementara dua buah lagi di Jalan Negeri iaitu di Jalan Rantau – Siliau dan Projek Kuala Klawang – Titi yang dilancarkan hari ini.

Setelah jambatan ini siap kelak, ianya akan memberi keselesaan dan kemudahan yang amat penting penduduk sekitar dan pengguna yang melalui jalan ini.

05 di rembau - Google Blog Search

05 di rembau - Google Blog Search


Jamuan Rakyat 23 Jun 2012 <b>di Rembau</b>

Posted: 18 Jun 2012 08:40 PM PDT

JAMUAN RAKYAT DAN CERAMAH PERDANA
Tarikh : 23 Jun 2012, Sabtu
Tempat : Pusat Khidmat PR DUN Chembong, Kg Mulia, Rembau (depan Majlis Daerah Rembau)
~ Dato' Paduka Husam Musa
~ YB Dato Kamarul Baharin
8.45 pm - Jamuan Makan / Tayangan video isu semasa.
Jamuan makan adalah percuma
Maklumat lanjut sila hubungi Azmy 012-6833740 , Ustaz Nazri 019-6823159
MTD PAS Chembong dengan kerjasama MTD PAS Kota dan PKR Cabang Rembau

05 di gemencheh - Google Blog Search

05 di gemencheh - Google Blog Search


Pyrokumprinx Advanced Media: Terhiling-hiling <b>Di Gemas</b>

Posted: 02 Sep 2007 04:35 PM PDT

Dalam perubahan rancangan di saat-saat akhir, kami turun di Gemas.
Dengan cara ini bolehlah kitaorang naik ketapi Ekspres Rakyat ke
Tampin. Gua tak pernah naik ketapi route ni. Masa kecik dulu selalu
gak dengar lagu Ekspres Rakyat ni. Menyampah gak. Sampai pukul 12.30pm
ni kang gua dan Mael akan terhiling-hiling di Gemas ni.
Fakta Menarik: Perut gua memulas tahap optimum.

Adam Adli 2 Mac 2012 <b>di Gemas</b>, N.Sembilan - Anak Muda <b>...</b>

Posted: 26 Feb 2012 06:36 AM PST


PROGRAM SISWA BANGKIT BERSAMA RAKYAT

Tarikh : 2 Mac 2012, Jumaat

Tempat: Markas PAS Felda Pasir Besar, Gemas, N.Sembilan

Bersama :

~ Sdr Adam Adli , PEMIMPIN Siswa UPSI

~ Sdr Shamsul Bakri , Naib Presiden ANAK

~ Dr Rosli Yaakob , Timbalan Pesuruhjaya PAS N.Sembilan

~ Hj Razakek Abd Rahim , Naib Yang Dipertua PAS Tampin

ads