Rabu, 7 September 2011

05 di rasah - Google Blog Search

05 di rasah - Google Blog Search


Amarah: Promosi kelas Dr Zul <b>di</b> Surau Pondok <b>Rasah</b>

Posted: 28 Jul 2011 05:42 AM PDT

Bulan puasa ni takda ye..

05 di seremban - Google Blog Search

05 di seremban - Google Blog Search


Gangguan air <b>di</b> Daerah <b>Seremban</b> selama 9 jam bermula esok (6/9 <b>...</b>

Posted: 04 Sep 2011 08:26 PM PDT

No of View :235

Beberapa kawasan di daerah Seremban akan mengalami gangguan bekalan air selama sembilan jam mulai pukul 9 malam esok (6 September).

Pengurus Khidmat Pelanggan dan Hal Ehwal Awam Syarikat Air Negeri Sembilan Sdn Bhd (Sains), Azlan Abdul Aziz berkata, penutupan sementara bekalan air itu dilaksanakan bagi kerja sambungan "tee" di Kampung Kondok.

Kawasan terlibat dengan gangguan bekalan air itu ialah Kampung Kondok, Kampung Jerangkang, seluruh kawasan Jimah, Felda LBJ, Felda Sendayan, Eka Matahari, Kampung Pulau, Taman Gadong Jaya 1, Taman Gadong Jaya 2 dan Kampung Jijan, katanya dalam kenyataan di sini, hari ini.

Azlan berkata bekalan air dijangka pulih pada pukul 6 pagi Rabu (7 Sept).

"Bagaimanapun, beberapa kawasan tinggi dijangka akan mengalami gangguan memandangkan pemulihan bekalan air sepenuhnya akan mengambil masa," katanya.

Pelanggan yang memerlukan bantuan boleh menghubungi Sains di talian bebas tol 1-800-88-6982. – Bernama

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Incoming search terms:

05 di paroi - Google Blog Search

05 di paroi - Google Blog Search


Merai 1 Syawal 2011M/1432H <b>di</b> Pulai Impian « Ini Keluargaku

Posted: 30 Aug 2011 09:52 PM PDT

Semua adik beradik saya duduk didepan kecuali saya (dibelakang hijau bersongkok) dan Kak Yang (didalam rumah).

Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin. Taqabbalallah Minna wa Minkum. Kullu Aam wa Antum bi Khair. Pagi tadi Baba, Mama sekeluarga telah bersiap awal dan membawa Atok untuk solat Raya di Masjid Paroi Jaya, Seremban, NS. Paroi Jaya dipilih sebab ia dianggap taman perubahan (kampung) asal bagi Baba kerana dibesarkan disitu sejak kecil (1977) iaitu sejak darjah enam hingga Baba balik ke Malaysia dari Mesir (1998) dan mula menyewa rumah sendiri.

Ini keluarga saya. Kesemua 12 orang anak ada di Seremban. Dua orang yang tertua, Uswah dan Khairah beraya di Mesir.

Sebelum Solat Raya bermula, Baba sempat menghabiskan bungkusan makanan derma untuk orang miskin, kepada beberapa orang peminta sedekah yang duduk dipintu pagar Masjid Paroi Jaya. Kebetulan ada 6 bungkus yang masih berbaki dibelakang but kereta.

Sumbangan orang ramai semasa Ramadan dapat diserahkan kepada yang meminta sebelum Solat Raya.

Sebaiknya masyarakat menunjukkan simpati secara amali dan praktikal, kepada golongan yang  yang tidak bernasib baik dan meminta-minta.

Alhamdulillah ramai masyarakat yang turun solat di Paroi Jaya termasuk kaum wanita. Ini menunjukkan kesedaran Islam semakin baik. Cuma Baba rasa jika terus ditanam kesedaran bahawa Solat Raya ini perlu dihadiri oleh semua orang, termasuk wanita-wanita yang haid dan kanak-kanak, lebih ramai akan hadir dan akan melimpah ke seluruh halaman Masjid. Ini adalah kerana Taman Paroi Jaya adalah salah sebuah taman yang terbesar di Seremban. InsyaAllah, Baba akan gunakan sebaik kesempatah Hadith Thulathak (Kuliah Selasa) Baba di Masjid berkenaan nanti untuk menyemai kefahaman dan kesedaran tersebut.

1 Syawal 2011M/1432H di Masjid Paroi Jaya, Seremban. Disini tempat Hadith Thulathak (Kuliah Selasa) saya setiap minggu.

Jemaah solat Hari Raya lelaki di dalam Dewan Solat Utama, Masjid Paroi Jaya.

Jemaah di luar Dewan Utama.

Jemaah di halaman Masjid Paroi Jaya (kawasan tambahan).

Jemaah wanita di dewan solat utama wanita Masjid Paroi Jaya.

Jemaah wanita di luar dewan utama solat.

Jemaah wanita melimpah hingga ke serambi masjid.

Selepas Solat Raya, tanpa berlengah masa, Baba, Mama dan anak-anak terus berkejar balik ke rumah untuk buat persiapa Raya terutama rumah Atok Uwan kerana pastinya adik beradik Baba akan datang beraya ke sana, seperti yang berlaku setiap tahun. Baba sentiasa berdoa dan berharap agar adik beradik Baba bersama keluarga masing-masing sentiasa dapat berkumpul dan menguatkan Silaturrahim sesama kami tidak lain tidak bukan supaya kami dapat melaksanakan perintah Allah swt supaya manjaga hubungan Silaturrahim ini, kedua supaya dengan kami berkumpul bersama-sama beramai-ramai, dapat menggembirakan hati Atok dan Uwan dan yang ketiga supaya dapat kiranya semasa bertemu itu sedikit sebanyak Dakwah Islam akan sampai kepada mereka, jika tidak melalui tazkirah dan nasihat (yang agak sukar dikesempatan sebegitu), maka melalui pergaulan dan contoh teladan yang kita sekeluarga tunjukkan.

Sebaik tiba di rumah selepas Solat Raya, semua berkumpul untuk menikmati saparan bersama. Kelihatan Abah dan Mak turut serta bersama. Syukur alhamdulillah. MOga Allah swt kurniakan kesihatan dan ketaqwaan yang berpanjangan.

Suasana di pagi Raya di rumah Atok dan uwan di Pulai Impian.

Syukur alhamdulillah, semua adik beradik Baba dapat hadir berkunjung ke rumah Atok Uwan yang lebih syukur lagi kami semua berkumpul dalam masa yang sama semuanya. Ini taufiq dari Allah swt. Dengan ini semua yang Baba harapkan diatas dapat dilaksanakan, alhamdulillah. Tambahan dari itu, sessi foto dapat dijalankan dengan jayanya. Moga Allah swt menambah keberkatan dari usaha-usaha kita yang ikhlas.

05 di port dickson - Google Blog Search

05 di port dickson - Google Blog Search


Tiara Beach Resort <b>Port Dickson</b> owners cry foul over management <b>...</b>

Posted: 06 Sep 2011 07:02 PM PDT

Some of the apartment owners of Tiara Beach resort in Port Dickson are voicing their dissatisfaction with the management of the resort for its recent move to charge a ridiculous fee for guests who come to the theme park. This is where some of the apartment units in Tiara Beach Resort are owned by families who either come here for vacation or lease it out through agents. If one has invested money into these apartment units, they will expect to be able to rent out their units during weekends or public holidays in order to cover their cost of purchasing the apartments.

However, the management of the Tiara Beach Resort recently imposed a new fee for guests who come here to use its theme park facilities. This has caused a deep reduction of visitors to Tiara Beach Resort. With a hefty fee of RM30 for each adult and RM15 for children, the fees are too high and this has deterred visitors who usually come to Tiara Beach Resort to enjoy its theme park facilities. This in return has resulted in lesser guests who are looking to stay in Tiara Beach Resort.

As a result, apartment owners now has to deal with lower occupancy rate at their apartment units which means they have to fork out their own money to cover their installments. To further gravitate the problem, agents are 'extorting' the owners and taking advantage of the situation by offering a low sublet fee from the desperate owners. In such situations, the owners who are already suffering more than 50% losses have no choice but to succumb to such bully tactics.

05 di lukut - Google Blog Search

05 di lukut - Google Blog Search


Lagi Berita: Bom lama ditemui <b>di</b> Kuala <b>Lukut</b>

Posted: 22 Aug 2011 03:57 AM PDT

PORT DICKSON — Sebutir bom lama ditemui di tepi jalan di Kuala Lukut dekat sini pagi ini.

Ketua Polis Port Dickson, Supt. Baljit Singh berkata ia ditemui orang awam pada 8 pagi dan kemudian menghubungi polis.

Katanya, Unit Pemusnah Bom dari Ibu Pejabat Polis Kontinjen Negeri Sembilan telah pergi ke tempat kejadian dan membawa bom itu untuk dimusnahkan.

Baljit berkata bom itu dipercayai tinggalan Perang Dunia Kedua. — Bernama

ads