Isnin, 7 Mei 2012

05 di ampangan - Google Blog Search

05 di ampangan - Google Blog Search


TepakBersulam 2: Al fatihah ADUN <b>Ampangan</b> ??

Posted: 06 May 2012 02:31 AM PDT


Tak faham apabila kami bertanyakan kepada seseorang di  Ampangan tentang ADUN mereka dari PKR Che Gu Rashid kerana kami tidak nampak beliau di mana mana program lagi. Program besar mereka yang dianjurkan di Jiboi baru baru ini, kalibat Chegu Rashid pun tidak ada. Jawab si Polan : Al fatihah dah meninggal dunia dan dimakan oleh cacing kot . Jawab Pak Cik yang  hanya mahu dikenali sebagai Pak Leman ketika kami temui di program PR di Kg Jiboi.baca selanjutnya di sini
Tak faham apabila kami bertanyakan kepada seseorang di  Ampangan tentang ADUN mereka dari PKR Che Gu Rashid kerana kami tidak nampak beliau di mana mana program lagi. Program besar mereka yang dianjurkan di Jiboi baru baru ini, kalibat Chegu Rashid pun tidak ada. Jawab si Polan : Al fatihah dah meninggal dunia dan dimakan oleh cacing kot . Jawab Pak Cik yang  hanya mahu dikenali sebagai Pak Leman ketika kami temui di program PR di Kg Jiboi.baca selanjutnya di sini

05 di juasseh - Google Blog Search

05 di juasseh - Google Blog Search


Cetusan Mukara: Siapa Menteri Besar NS selepas PRU-13?

Posted: 07 May 2012 01:24 PM PDT

Siapa Menteri Besar (MB) Negeri Sembilan selepas Pilihanraya Umum (PRU) ke 13 nanti? Sama ada dari BN atau PR, ia suatu persoalan yang menarik perhatian umum untuk dibicarakan. Negeri Johor muktahir ini telah dikencangkan dengan khabar angin politik bahawa telah ada nama-nama tertentu dicadangkan sebagai MB baru Johor setelah MB sedia ada, Ghani Othman berhasrat untuk melepaskan jawatan tersebut dan mencadangkan nama Dato' Shahrir Samad sebagai pengganti beliau.
Bakal MB Negeri Sembilan juga hangat diperkatakan dan diperbincangkan dikalangan pemerhati dan penganalisis politik. Samada BN atau PR yang pasti aura MB baru semakin kuat mewarnai perjalanan semasa politik negeri ini. Siapakah yang dicadangkan dan layak memegang ketua eksekutif negeri ini?
Khabar-khabar dari pihak BN Negeri Sembilan sendiri telah banyak melayangkan maklumat-maklumat tidak rasmi yang bersifat sembang kedai kopi tentang pengganti MB ketika ini, Dato Seri Mohamad Hassan. Apakah benar Mohamad bakal diganti oleh calon lain?
Kedudukan beliau sebagai Timbalan Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah memberi kredit politik terbaik untuk melaksanakan impian dan hasrat beliau itu. Tambahan pula, beliau turut mempunyai hubungan yang baik dengan PM, Najib Razak.
Perebutan jawatan untuk MB NS di Kuala Pilah paling hebat berbanding lain-lain bahagian kerana Ketua Umno Bahagiannya, Dato' Ismail Lasim (ADUN Senaling) juga mempunyai cita-cita yang sama. 
Ketika Negeri Sembilan heboh memperkatakan pengganti Isa Samad sebagai MB, nama Ismail Lasim adalah antara yang disebut-sebut bakal menjawat jawatan tersebut. Namun, PM ketika itu Pak Lah selesa memilih calonnya iaitu Mohamad Hassan. Perang 'merebut jawatan' ini tidak dapat disembunyikan lagi dan ia semakin marak setelah ada ura-ura Mohamad Hassan bakal diganti oleh Najib sekiranya BN memenangi PRU-13 di Negeri Sembilan.
Selain daripada itu, ada maklumat tidak rasmi memperkatakan nama Senator Dato' Najeeb Abdullah disebut sebagai pengganti MB kerana keterlibatan beliau dalam mana-mana program Mohamad Hassan. Beliau seakan dilihat sebagai bayangan kepada pengganti MB NS. Beliau adalah Timbalan Ketua Umno Bahagian Rasah. Keadaan itu tidak boleh dinafikan kerana pengaruh Ketua Umno Bahagian Rasah, Dato' Hasim Rusdi sebagai Setiausaha Perhubungan Umno Negeri Sembilan ketika ini mampu memberi sokongan politik kepada timbalannya sebagai MB baru. Malah ada perkhabaran Dato Najeeb akan diletak bertanding samada di Labu atau Rantau.
Rakyat negeri ini sebenarnya masih tertanya-tanya siapakah calon MB dari Pakatan Rakyat Negeri Sembilan? Beberapa bulan lepas, beberapa media online telah memaparkan berita tentang perkara ini. Namun, pengesahan mutlak calon-calon yang diperkatakan masih belum ada muktamad dan bersifat sembang kedai kopi. Ini sekadar pandangan dan bukan suatu cadangan. Pakatan Rakyat Negeri Sembilan secara politiknya diketuai oleh PKR NS. Keadaan tersebut secara langsungnya telah menggambarkan Pengerusi PKR NS iaitu Ahli Parlimen Telok Kemang, Dato' Kamarul Baharin Abbas terkedepan sebagai calon MB NS dari PR. Ia seakan sepadan dengan laporan media online yang memetik kenyataan pimpinan pusat PKR bahawa sekiranya Negeri Sembilan dimenangi PR, menteri besarnya adalah dari PKR.

Pimpinan PR NS juga cukup senang dan selesa dengan beliau. Penilaian dari sudut keterampilan, Dato' Kamarul mempunyai personaliti yang baik. Rekod baik beliau dalam memimpin PKR Negeri Sembilan menjadi landasan terbaik untuk beliau diangkat ke jawatan eksekutif tersebut.

DAP NS juga cukup bijak dan berhati-hati dengan isu MB dari PR. Parti tersebut memegang teguh persepakatan dan kerjasama yang terjalin antara PKR dan PAS. Malah DAP NS tidak keberatan menerima dan menyokong mana-mana wakil rakyat Melayu dari PKR atau PAS untuk dilantik sebagai MB. Ini keistimewaan dan kelainan Pakatan Rakyat di Negeri Sembilan.

05 di gemas - Google Blog Search

05 di gemas - Google Blog Search


Homestay Mama <b>Di Bahau</b> : Semua Homestay

Posted: 27 Apr 2012 02:40 AM PDT

KAMI MEMBANTU ANDA UNTUK MENDAPATKAN PENGINAPANYANG SELESA DAN BERPATUTAN UNTUK ANDA YANG INGINKE NEGERI SEMBILAN TERUTAMANYA DI
BAHAU/KUALA PILAH SERTA KAWASAN-KAWASANSEKITARNYA.

LOKASI :
1) 5 MINIT KE BANDAR BAHAU
2) 5 MINIT KE KTM BAHAU
3) 5 MINIT KE PERHENTIAN BAS BAHAU
4) 5 MINIT KE PUSAT PERINDUSTRIAN SERVIS KERETAMASAN
5) 20 MINIT KE FELDA SG KELAMAH
6) 15 MINIT KE FELDA SERTING
7) 15 MINIT KE BANDAR BARU SERTING
8) 30 MINIT KE FELDA JELAI
9) 40 MINIT KE AIR TERJUN ULU BENDUL
10) 35 MINIT KE SERI MENANTI
11) 20 MINIT KE ROMPIN
12) 25 MINIT KE HOSPITAL KUALA PILAH

KEMUDAHAN DI BANDAR BAHAU :
1) BANK ( CIMB/MAYBANK/HONGLEONGBANK/AMBANK/BSN/BANK
RAKYAT/PUBLIC BANK/RHB BANK/AGRO BANK )
2) PASARAYA ( KIARA SQUARE/ BILLION/ECONSAVE )
3) BANYAK KEDAI BUAH-BUAHAN BERDEKATAN AMBANK
4) NASI AYAM GEMAS BERHADAPAN DENGAN PASARAYAKIARA SQUARE
5) PELBAGAI JENIS STALL MAKANAN BERDEKATAN CIMBBANK
6) PELBAGAI KEDAI BARANGAN HANTARAN PERKAHWINAN /PERTUNANGAN
( NONA FLORIST-PEMBORONG DAN PERUNCITALAT-ALAT PERKAHWINAN )

KEMUDAHAN :
1) RUMAH TERES (3 BILIK + 2 BILIK AIR)
2) TV (ASTRO), PETI SEJUK, IRON, KETTLE, WASHINGMACHINE, DAPUR MEMASAK
3) KAWASAN YANG BERDEKATAN DENGAN PASARAYA &TEMPAT MAKAN PELBAGAI CITARASA ANDA YANGMENAWARKAN HARGA YANG BERPATUTAN

KADAR MENGINAP PERDAY
WEEKDAY : RM80
WEEKEND : RM100

UNTUK PERTANYAAN & TEMPAHAN :

019-2046808 / 012-6468120 – PN ROHANI
(MAMA )
- rohanihussain32@gmail.com -

Contact mama rohani

05 di lenggeng - Google Blog Search

05 di lenggeng - Google Blog Search


YB Salahuddin Ayub 29 Feb 2012 <b>di Lenggeng</b>, N.Sembilan

Posted: 25 Feb 2012 08:36 PM PST


CERAMAH UMUM

Tarikh : 29 Feb 2012, Rabu

Masa : 9 mlm

Tempat : Markas PAS Lenggeng, Lenggeng, N.Sembilan

Penceramah :

~ YB Salahuddin Ayub - Ahli Parlimen Kubang Kerian, Naib Presiden PAS Pusat

~ YB Cha Kee Chin - ADUN (DAP) Bukit Kepayang , Seremban

~ Zulkefly Mohamad Hj Omar - AJK PAS Pusat

05 di senawang - Google Blog Search

05 di senawang - Google Blog Search


Ceramah Mohd Sabu 11 Apr 2012 <b>di Sikamat</b>, Seremban

Posted: 07 Apr 2012 11:16 PM PDT


CERAMAH PERDANA

Jelajah Demi Rakyat

Bersama – Tn Hj Mohamad Sabu, CheguBard, YB Taufek Abd Ghani, YB Ravi, YB Anthony Loke, YB Aminnudin, Dr Rafaie Abd Malek & Tunku Harmy Tunku Hanan

Tarikh : 11 Apr 2012, Rabu

Masa : 8.45 mlm

Tempat : PASTI Al-Falah, No.18 Jln 8, Tmn Desa Rhu (depan Pdg Desa Rhu), Sikamat, Seremban

05 di kuala klawang - Google Blog Search

05 di kuala klawang - Google Blog Search


Cetusan Mukara: PRU-13: apakah PR mampu memenangi Pertang?

Posted: 07 May 2012 03:36 AM PDT

Mungkin ramai tidak mengetahui bahawa pada Pilihanraya Umum 1959, dun Pertang telah dimenangi oleh calon Bebas, iaitu Allahyarham Dato' Aminuddin Abdul Wahab. Ia mencatat sejarah yang bermakna di sebuah negeri yang dikira sebagai kubu kuat Umno. 
Namun, dalam PRU 1959 itu beberapa kemenangan telah dicatatkan oleh calon-calon dari Socialist Front iaitu di Labu, Rahang, Jimah, Rantau, Pasir Panjang dan Gemas. Malah seorang lagi calon bebas, Chin See Yin turut menang di Lukut.
Kisah-kisah kemenangan calon-calon bebas dan parti-parti bukan Perikatan tidak langsung diketengahkan dalam catatan sejarah kini untuk tatapan serta pembelajaran buat generasi baru. Ia seakan dipendamkan agar memperlihatkan gerakan politk yang tidak sealiran dengan Umno-Perikatan kelihatan 'tidak gagah', 'lemah' dan 'tiada dinamika politik'. Ia suatu yang harus diperbetulkan agar perspektif rakyat tentang persejarahan politik negara dapat diteladani dan difahami.
Dun Pertang dan Kuala Klawang telah diwujudkan sebelum PRU 1959. Sebelum itu, pada pilihanraya 1955 kedua-dua kawasan ini berada kawasan Jelebu. 
Perikatan telah memberi kouta kepada MCA untuk bertanding di Kuala Klawang dan Pertang menjadi kouta untuk Umno. 
Mengikut maklumat lampau, asalnya Kuala Klawang akan ditandingi oleh calon Umno namun disebabkan perubahan kouta agihan kerusi Perikatan, calon MCA diletakkan bertanding. Maka calon Umno yang sepatutnya bertanding di Kuala Klawang iaitu saudara Ibrahim Haji Mansor telah diletakkan bertanding di Pertang. Tindakan ini telah menyebabkan berlaku krisis dalam Umno Jelebu ketika itu berkenaan calon.
Anak tempatan di Pertang iaitu Haji Aminuddin Abdul Wahab adalah calon asal yang diangkat oleh Umno untuk menjadi calon di Pertang. Namun, keputusan Perikatan meletakkan calon bukan anak tempatan iaitu Ibrahim Haji Mansor yang berasal dari Kampung Tembun, Kuala Klawang telah mencetuskan ketidakpuasan hati beberapa pihak Umno di Pertang.
Malah Timbalan Presiden Umno ketika itu, Tun Abdul Razak telah menjalankan kempen memburukkan Haji Aminuddin Abdul Wahab. Ia adalah sebagai menaikkan kredibiliti calon pilihan Umno Pusat iaitu Ibrahim Haji Mansor.
Namun begitu, situasi itu tidak mematahkan semangat Haji Aminuddin dan beliau tetap masuk bertanding sebagai calon bebas. Hasilnya, beliau telah berjaya memenangi pilihanraya di Pertang dengan mendapat kelebihan undi sebanyak 800 lebih.
Kemudiannya, menyedari potensi dan kebijaksanaan strategi Haji Aminuddin, Tun Abdul Razak telah berjaya memujuk Haji Aminuddin menyertai Umno atas sebab perpaduan parti. Jawatan tertinggi yang pernah disandang oleh Haji Aminuddin Abdul Wahab adalah sebagai Speaker DUN Negeri Sembilan.
(jika ada sebarang tambahan maklumat atau pembetulan bagi tulisan di atas amat dialu-alukan)
(Sejarah politik semasa diambil dalam garis masa bermula dari tahun 1986 hingga kini.)
Dun Pertang kekal menjadi kouta agihan kerusi untuk Umno. Pada PRU 1986, Dun Pertang telah dimenangi oleh BN dengan majoriti 3,662 undi. Calon BN memperolehi 81.79% undi popular manakala calon Pas mendapat 18.21% undi popular. Ketika ini, kedudukan Umno-BN kukuh bertapak dikalangan pemilih Melayu dan kebanyakan rakyat. Pas di Negeri Sembilan pada waktu itu agak sukar mendapatkan sokongan yang menyakinkan.
Pergolakan politik dalaman Umno yang berlaku pada penghujung dekad 1980an telah mencetuskan gelombang perubahan politik tanahair, khususnya dengan kemunculan Parti Semangat 46 yang ditubuhkan oleh Tengku Razaleigh. Kesan daripada itu, telah berlaku ombakan politik di Negeri Sembilan khususnya di Parlimen Jelebu kerana Timbalan Presiden Semangat 46, iaitu Rais Yatim telah memperlihatkan goncangan politik kepada keberadaan Umno di Jelebu.
Terbukti Semangat 46 cukup menggoncang politik Umno di Jelebu khususnya di Pertang apabila calon BN hanya menang dengan majoriti tipis iaitu 109 undi! Calon BN mendapat 3,431 undi (50.81%) manakala calon Semangat 46 memperolehi 3,322 undi (49.19%).
Dalam PRU 1995, prestasi Semangat 46 dianggap merundum. Walaubagaimanapun, kedudukan Umno untuk memenangi dengan majoriti yang besar melebihi dua ribu undi masih tidak berjaya di Pertang. BN hanya mampu menokok majoriti kemenangan dengan 1,360 undi.
Ketika era ini dalam PRU 1999, kesan gerakan Reformasi tidak begitu mempengaruhi para pemilih Melayu di Pertang berbanding di Klawang yang menyaksikan BN hampir tewas dan menang dengan  majoriti tipis 69 undi. Kedudukan penyandang Dun Pertang, Razak Mansor kekal menang dengan memperolehi majoriti 2,727 undi yang menewaskan calon Pas.
Razak Mansor sekali lagi berjaya mempertahankan kemenangan kali ketiganya dalam PRU 2004 di Pertang walaupun berlaku penurunan majoriti. Beliau menang dengan majoriti 2,094 undi yang menewaskan calon Keadilan. Namun begitu, walaupun tewas keseluruhan di Pertang, Keadilan buat pertama kalinya telah berjaya memenangi daerah mengundi Pasoh 4 dengan kelebihan 159 undi. Pasoh 4 merupakan kawasan felda.
Kali ini, tsunami politik negara turut memberi kesan kepada para pemilih di Pertang. Walaupun calon BN, Razak Mansor berjaya mengekalkan kemenangan kali keempatnya kemerosotan sokongan dapat dilihat melalui perolehan majoriti kemenangan. BN menang dengan majoriti 1,995 undi.
Jika calon Keadilan ketika itu benar-benar membuat gerak kerja yang tersusun, kemungkinan besar Keadilan memperolehi kemenangan di Pertang.
Jika dikaji secara data berdasarkan perolehan undi yang diterima oleh pembangkang di Pertang sejak 1999, telah wujud undi tetap yakni pengundi tegar pembangkang sekitar 1800 orang dan kemungkinan angka itu akan bertambah selepas ini seandainya diukur dari segi sokongan mengikut kaum.
Mengikut pecahan semasa pemilih pertang mengikut kaum; peratusannya adalah seperti di bawah:

Melayu: 63%
Cina: 22.67%
India: 7.31%
Orang Asli: 6.9%
Andaian bahawa perolehan undi Keadilan pada PRU 2008 dikekalkan, sebanyak 800 undi lagi diperlukan oleh Keadilan untuk menang di Pertang. Sekiranya sokongan pemilih Melayu dapat dilonjakkan sehingga 43% disamping sokongan Cina 85% dan India 60%, potensi kemenangan bagi PR melalui calon Keadilan amat cerah.
Kekuatan Umno di Pertang adalah dipengaruhi oleh kekuatan Rais Yatim di parlimen Jelebu. Umumnya, warga politik mengetahui bahawa Razak Mansor adalah penyokong kuat kepada Rais berbanding Adun Klawang. Jika pucuk pimpinan Umno Pusat mengekal Razak Mansor sebagai calon pada PRU-13, laluan mudah buat Keadilan menjana kemenangan di Pertang.

Selain daripada itu, ahli Umno di Pertang meliputi sekitar 36% daripada jumlah pemilih di Pertang. Namun begitu secara atas kertas ia adalah kekuatan kepada Umno tetapi jika ada ahli-ahli tersebut protes, tidak keluar mengundi atau mengundi calon PR, faktor tersebut akan membunuh kemenangan Umno. Pergolakan politik dalaman Umno di Pertang sebenarnya berlaku walaupun berjaya disenyapkan oleh pihak bahagian. Apakah Razak Mansor berada dalam ciri-ciri 'winnable candidate' yang disebut-sebut oleh Najib Razak?

Kekuatan Keadilan secara jujurnya terletak kepada penyokong-penyokong tegarnya di Pertang. Namun begitu, perubahan landskap sokongan politik kaum Cina kepada PR dilihat sebagai pemangkin kekuatan kepada Keadilan di Pertang.
Dikhabarkan Keadilan Negeri Sembilan telah meneladani situasi PRU 2008 lalu dan bersedia menampilkan tokoh atau calon daripada anak tempatan berbanding sebelum ini. 
Andaian Kemenangan BN

BN: 60%
PR: 40%

Andaian Kemenangan Penulis

05 di mantin - Google Blog Search

05 di mantin - Google Blog Search


Politik Melayu Mantin: Zeemart <b>di Mantin</b>

Posted: 12 Mar 2012 07:06 AM PDT

Zeemart mula beroperasi di Pekan Mantin pada awal tahun 2012. Kedudukanya agak jauh sedikit dari pusat pekan Mantin.
Zeemart terletak di jalan menghala ke Lenggeng.
Sejak Zeemart dibuka kawasan itu telah menjadi tumpuan. Banyak gerai dibuka di kawasan ini.

Kawasan ini juga membangun kerana Indah Mini Market telah terbakar dan belum beroperasi hingga sekarang.

Published with Blogger-droid v2.0.1

05 di linggi - Google Blog Search

05 di linggi - Google Blog Search


UMNO Online - Pantun Ketua Menteri Melaka Meriahkan Majlis <b>...</b>

Posted: 06 May 2012 08:46 AM PDT

Kategori Hari UMNO 66

Pantun Ketua Menteri Melaka Meriahkan Majlis Penyerahan Bendera Sang Saka Bangsa

Oleh : Wan Mohd Hafiz Wan Hamzah

MUAR, 6 Mei – Larian Bendera Sang Saka Bangsa Zon Selatan berakhir pagi ini apabila  Bendera Sang Saka Bangsa bertukar tangan daripada UMNO Negeri Johor kepada UMNO Negeri Melaka apabila  Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Ali Rustam secara rasminya menerima bendera tersebut daripada Menteri Besar Johor, Datuk Abdul Ghani Othman bertempat di Dataran Sungai Rambai sempadan Johor-Melaka.

Dalam majlis tersebut, peserta larian Sang Saka Bangsa berjumlah lebih 300 orang diarak meriah dengan paluan kompang dan gong menuju ke pentas di mana upacara penyerahan bendera akan dilakukan. Lebih 2000 orang ahli UMNO Johor dan Melaka termasuk masyarakat setempat hadir dalam majlis tersebut.

Selain dari itu, majlis tersebut juga meriah dan terhibur dengan aksi spontan ketua Menteri Melaka yang membacakan lebih dari tiga pantun dalam ucapan perasmiannya dengan aksi beliau yang bersahaja.

Antara pantun beliau berbunyi 'Lari-lari kita lari, Lari-lari Hari UMNO, UMNO UMNO Parti Kita, Pembela rakya seluruh negara, Memang Banyak Buat Jasa, Jangan-jangan kita lupa, Jatidiri Nusa Bangsa'.

Selain daripada itu, Datuk Seri Ali Rustam mengingat ahli-ahli UMNO, terutama golongan  pemuda agar tidak melupakan sejarah perjuangan parti UMNO yang begitu banyak berjasa dalam menegakan Agama, Bangsa dan Tanahair sebelum dan selepas merdeka.

"UMNO adalah parti yang berjaya menundukkan Malayan Union yang mahu menghilangkan kemuliaan Islam, hak-hak bangsa Melayu serta kedaulatan Raja-Raja di negara ini.

"Dengan kesatuan dan perpaduan yang melambangkan keutuhan dan kekuatan orang Melayu di bawah payung UMNO, penajajah British akhirnya terpaksa akur dengan desakan dan tuntutan UMNO yang mewakil orang-orang Melayu," tegasnya dalam ucapan perasmiannya.

Justeru itu, beliau meminta agar ahli-ahli UMNO kembali menghayati semangat perjuangan pejuang-pejuang terdahulu dalam menghadapi pilihanraya yang akan datang dalam usaha untuk kejayaan BN dan UMNO khususnya.

Turut hadir dalam majlis tersebut ialah Ketua Pemuda UMNO Johor, Ketua Puteri UMNO Johor, Ketua Puteri UMNO Pagoh dan juga Ketua Bahagian dari parti MCA, MIC dan beberapa parti komponen BN yang lain.

Acara larian Sang Saka Bangsa akan diteruskan oleh peserta larian UMNO Negeri Melaka bermula di Sungai Rambai pada pagi ini menuju ke Paya Rumput yang dijangka tiba disebelah petangnya. Selepas itu, larian akan diteruskan ke sempadan Melaka-Negeri Sembilan di Linggi dan bakal disambut oleh Menteri Besar Negeri Sembilan, Datuk Seri Mohammad Hassan. -MediaUMNO

Berita Bertarikh Semalam Pada 11:46 PM

05 di bahau - Google Blog Search

05 di bahau - Google Blog Search


TepakBersulam 2: Al fatihah ADUN <b>Ampangan</b> ??

Posted: 06 May 2012 02:31 AM PDT


Tak faham apabila kami bertanyakan kepada seseorang di  Ampangan tentang ADUN mereka dari PKR Che Gu Rashid kerana kami tidak nampak beliau di mana mana program lagi. Program besar mereka yang dianjurkan di Jiboi baru baru ini, kalibat Chegu Rashid pun tidak ada. Jawab si Polan : Al fatihah dah meninggal dunia dan dimakan oleh cacing kot . Jawab Pak Cik yang  hanya mahu dikenali sebagai Pak Leman ketika kami temui di program PR di Kg Jiboi.baca selanjutnya di sini
Tak faham apabila kami bertanyakan kepada seseorang di  Ampangan tentang ADUN mereka dari PKR Che Gu Rashid kerana kami tidak nampak beliau di mana mana program lagi. Program besar mereka yang dianjurkan di Jiboi baru baru ini, kalibat Chegu Rashid pun tidak ada. Jawab si Polan : Al fatihah dah meninggal dunia dan dimakan oleh cacing kot . Jawab Pak Cik yang  hanya mahu dikenali sebagai Pak Leman ketika kami temui di program PR di Kg Jiboi.baca selanjutnya di sini

05 di gemencheh - Google Blog Search

05 di gemencheh - Google Blog Search


Pyrokumprinx Advanced Media: Terhiling-hiling <b>Di Gemas</b>

Posted: 02 Sep 2007 04:35 PM PDT

Dalam perubahan rancangan di saat-saat akhir, kami turun di Gemas.
Dengan cara ini bolehlah kitaorang naik ketapi Ekspres Rakyat ke
Tampin. Gua tak pernah naik ketapi route ni. Masa kecik dulu selalu
gak dengar lagu Ekspres Rakyat ni. Menyampah gak. Sampai pukul 12.30pm
ni kang gua dan Mael akan terhiling-hiling di Gemas ni.
Fakta Menarik: Perut gua memulas tahap optimum.

ads