Isnin, 1 Oktober 2012

05 di gemas - Google Blog Search

05 di gemas - Google Blog Search


Misteri jalan Pintas <b>Kuala pilah</b> - <b>bahau</b>. :: Bukan Sekadar Blog™

Posted: 25 Sep 2012 10:46 PM PDT


Kuala pilah - Kejadian ni berlaku pada pagi ini sekitar pada pukul 8:00 - 9:00 pagi di jalan pintas kuala pilah - bahau, anda mesti tertanya-tanya apa yg dah terjadi dengan kereta ni, apa jadi dengan ownernya? persoalan yg sama berlaku ketika kami menyaksikan kejadian ni sebentar tadi, dari keadaan kereta ni memang agak menyeramkan..

Secara kebetulan kami mengenali rakan mangsa kemalangan tersebut, menurut rakan mangsa sedang di rawat di hosptal kuala pilah, mangsa tidak mengalami kecederaan yg serius cuma trauma barangkali, sementara itu kami sempat bertanyakan situasi sebenar kejadian, rakan mangsa memberitahu kereta yg di pandu mangsa hilang kawalan dan terbabas ketika melalui selekoh, kalau nak diikutkan selekoh biasa je, tapi mungkin faktor hujan yg menyebabkan kereta hilang kawalan dan terbabas kerana jalan yg licin akibat hujan yg lebat...


Apa yg membuatkan kami tertarik untuk menulis mengenai kejadian ni ialah, sebelum ni pernah berlaku sebuah kemalangan yg sama di tempat kejadian yg sama, mungkin suratan atau kebetulan, tapi bagi kami ianya tetap misteri..

P/S: kalau mengikut mitos penduduk sekitar, jalan pintas kuala pilah - bahau ni memang sangat keras, kami banyak mendengar cerita yg mengatakan ramai pengguna jalan tersebut yg terserempak dengan lembaga wanita berdiri di tepi jalan seorang diri pada lewat tengah malam, ada juga versi lain yg kami dengar mereka terserempak dengan lembaga org tua... kebenarannya wallahu'alam...

05 di tampin - Google Blog Search

05 di tampin - Google Blog Search


Lelaki maut ditetak depan Hospital <b>Tampin</b> | ceritawan.com

Posted: 20 Sep 2012 05:55 AM PDT

IKLAN MENARIK
TANGKAP GAMBAR & Menangi Wang Tunai RM5000 - KLIK UNTUK INFO
Terima kasih kerana singgah di blog saya. Sila klik link di atas untuk membaca artikel tersebut.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

05 di mambau - Google Blog Search

05 di mambau - Google Blog Search


Pengurusan Sisa Pepejal <b>di</b> negeri ini <b>di</b> tambah baik | Anak-Anak <b>...</b>

Posted: 30 Sep 2012 10:07 PM PDT


MAMBAU, 30 Sept. – Perbadanan Sisa Pepejal Negara cawangan Negeri Sembilan menyerahkan 85  tong sampah berkualiti tinggi yang boleh memuatkan sampah 40 ke 50 kg satu-satu masa dan berdaya tahan selama tujuh tahun kepada penduduk Kampung Bemban.

Penyerahan tong sampah tersebut di adakan di perkarangan Masjid Kampung Bemban, Mambau, petang tadi.

Majlis disempurnakan oleh Dato' Seri Utama Hj Mohamad Hj Hasan, Menteri Besar Negeri Sembilan.
Turut hadir pengarah Perbadanan Sisa Pepejal Negara Cawangan Negeri Sembilan, Encik Azhar Abdul Hamid.

Menteri Besar di dalam ucapannya menyatakan, "sisa pepejal harian perlu diurus dan dilonggokkan dengan baik. Dahulu, pembuangan sisa pepejal ini dibawah selia selenggara Majlis Perbandaran Seremban (MPS).

"Namun, apabila kita menerima hakikat bahawa pengurusan ini perlu di asingkan dari tugas MPS, Kerajaan Negeri telah menubuhkan perbadanan kerana fungsi dan matlamat menjaga kesejahteraan rakyat." sambung beliau.

Menurut Menteri Besar lagi, "Isu ini perlu diberikan penekanan dan penegasan kerana Kerajaan Negeri tidak mahu lagi mendengar rungutan dan komen rakyat bahawa sistem pepejal di negeri ini tidak diurus dengan baik."

Kerajaan Negeri turut mengucapkan tahniah kepada Perpadanan Sistem Pepejal negeri ini di bawah pengurusan pengarahnya, kerana baru-baru ini berusaha menambahbaikkan sistem pengurusan dengan membeli lori-lori penyelengaraan untuk tujuan tersebut.

"Perkara ini penting.. disamping kita membangunkan negeri ini ke arah lebih baik lagi, kita turut memastikan kebersihan dan keceriaan menjadi keutamaan." katanya.

"Kita juga perlu memastikan longkang, rumput dan sampah sarap diurus dengan baik kerana ia turut mencerminkan diri kita." Ujar beliau lagi.

Di majlis sama, JKKK Kampung Bemban, Mambau turut meraikan persaraan bekas Imam Masjid Kampung Bemban, Tn Hj Awaluddin Abd Ghafar, 92, yang sudah uzur.

Menteri Besar Negeri Sembilan, Dato' Seri Utama Hj Mohamad Hj Hasan menyampaikan sumbangan dan cenderahati kepada bekas Imam masjid yang disayangi kariah kampung ini.

Turut hadir,  Tn Hj Jumat Muncak, Pengerusi JKKK Kampung Bemban,

Sumber: N9kini.com

IKLAN TEKS: Ingin membeli produk insurans Etiqa Takaful? Sekitar Kuala Pilah. Telefon 0123280345 untuk temujanji. Jangan pandang remeh pada sesuatu yang anda rasa tidak perlu sekarang. Suatu hari nanti pasti anda terasa menyesal. Yang anda rasa tidak perlu ini sebenarnya yang akan memberikan sesuatu yang terbaik kala kesempitan.

Tokan tando arrow di bawah untuk lihat komen Facebook terkini!

05 di kuala klawang - Google Blog Search

05 di kuala klawang - Google Blog Search


PKG <b>KUALA KLAWANG</b>: PENGGREDAN PSS 2012 <b>DI</b> SK KUALA <b>...</b>

Posted: 19 Sep 2012 09:10 PM PDT


TARIKH : 13 OGOS 2012
MASA : 10.30 PAGI - 12.00 TGH
PEGAWAI TERLIBAT :
1. EN. ROSLE BIN YAHAYA - PTP 1
2. PN SRI RAHAYU HARYANI BT ABD GHAFAR - JTK
3. PN ROSLINA BT NORLAMIN  - GURU GPM

ads