Jumaat, 30 September 2011

05 di tampin - Google Blog Search

05 di tampin - Google Blog Search


Perkongsian A2G2 <b>di</b> Hospital <b>Tampin</b>

Posted: 29 Sep 2011 04:58 PM PDT

Tampin, 24 Sep 2011 - Peserta misi Aqsa2Gaza2, A. Khalil Khamis telah diberi peluang untuk membuat sedikit perkongsian di Hospital Tampin , berkenaan misi bantuan ke Gaza pada Sabtu lepas, 24 September sempena sambutan Eidul Fitri anjuran Pantai Medivest Sdn Bhd.

Seramai lebih kurang 60 orang hadirin telah bersama-sama memeriahkan majlis ini yang turut dihadiri oleh Timbalan Pengarah Hospital Tampin, Dr. Siti Faridah yang sentiasa peka tentang isu Palestin.

Beliau sempat memberi komen ketika ditunjukkan gambar sebuah keluarga Palestin yang besar, "…ramainya anak-anak orang Palestin ni. Alhamdulillah… ini suatu anugerah daripada Allah!"

A. Khalil, yang juga Ketua Sekretariat Aqsa Syarif Hulu Selangor, sempat memaparkan video ibu dan anak para syuhada', dan ternyata video tersebut telah memberi impak mendalam pada para hadirin.

Selepas tamat perkongsian, A. Khalil telah menghadiahkan 13 buah Tabung Kasih Palestin kepada Dr. Siti untuk diletakkan di setiap bahagian dan wad hospital tersebut.

Semoga Allah membuka hati-hati para dermawan dan terus berdoa untuk kemenangan dan pembebasan Masjid Al-Aqsa.

05 di rembau - Google Blog Search

05 di rembau - Google Blog Search


Tranungkite Online v11 - Pukul Md Sabu 6 Okt 2011 <b>di Rembau</b>

Posted: 29 Sep 2011 02:00 PM PDT

Oleh: amkns

"

Siapa Pengkhianat Bangsa? Siapa Perasuah Negara? Ikut secara langsung ceramah dari Tokoh Kontroversi Negara dan Negeri Sembilan bersama Abang Mad (Mohd Sabu), Chegubard selaku Pengerusi SAMM, YB Hj Taufek Pesuruhjaya PAS N.Sembilan dan Ustaz Nor Azman Mohamad merupakan Imam Masjid Jamek Ampangan, Seremban yang dipecat.

Mereka semua ini akan berceramah di Parlimen Rembau pada jam 9 malam hari Khamis 6 Oktober 2011 di Parlimen Rembau.

Di mana? Adakah di DUN Paroi, DUN Chembong, DUN Rantau atau DUN Kota?

Ikuti perkembangan terkini ceramah ini di blog Rembau Hari ini di
http://rembau-hari-ini.blogspot.com

Untuk sebarang sumbangan terutamanya pengawal keselamatan tidak bersenjata, kain pembalut luka, ubat cuci luka, ubat tahan sakit, pengusung dan sebarang peralatan perubatan adalah amat-amat dialukan.

Sumbangan boleh disalurkan ke akaun atas nama PAS Kawasan Rembau,

Bank Islam (Cawangan Seremban), No akaun : 05-012-01-007334-7

Untuk pertanyaan sila hubungi Penolong Ketua Penerangan PAS Rembau, Panglima Nazri di 012-6775537 atau Setiausaha PKR Cabang Rembau, Mahaguru Azizi di 017-6664084."

05 di kuala pilah - Google Blog Search

05 di kuala pilah - Google Blog Search


23000 kenderaan guna jalan Seremban-<b>Kuala Pilah</b> sehari : N9 Kini

Posted: 22 Sep 2011 05:00 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]"Para pengguna laluan itu dan penduduk di Kuala Pilah meminta jasa baik kerajaan mempercepatkan projek menaik taraf itu bagi mengatasi masalah tersebut," katanya. Beliau berkata demikian kepada para pemberita ...

ads