Selasa, 16 Ogos 2011

05 di lenggeng - Google Blog Search

05 di lenggeng - Google Blog Search


PAS Negeri Sembilan: Temui Bob Lokman <b>di Lenggeng</b> 10 Mei 2011

Posted: 04 May 2011 02:17 AM PDT

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

05 di seremban - Google Blog Search

05 di seremban - Google Blog Search


PAS Negeri Sembilan: Lagi aduan mengenai Kolej Negeri <b>di Seremban</b>

Posted: 08 Aug 2011 08:11 PM PDT

Harap pihak yang berkaitan dapat menyiasat aduan di bawah ini :

Penipuan dan penindasan yang serius dikalangan penuntut Kolej Negeri
Aduan Rakyat Online - 8 Ogos 2011

Selamat petang dan selamat sejahtera. Berhubung perkara di atas saya sebagai salah seorang bekas pelajar di Kolej Negeri Chedang Campus (KNCC) ingin membuat aduan berkenaan sikap tidak bertanggungjawab kolej ini.

Selama tiga tahun pengajian pelbagai bentuk penipuan telah kami lalui. Bermula dengan surat tawaran masuk yang kononnya mengatakan kami akan ditaja oleh badan biasiswa kolej, malangnya hanya cuma janji palsu, diikuti dengan yuran pengajian yang sangat mahal iaitu RM3450 setiap semester tanpa dijelaskan secara terperinci berkenaan butir kegunaan pembayaran yuran (invois) tersebut.

Infrastruktur yang sangat menyedihkan dan turut membantutkan urusan pembelajaran, masalah pensyarah yang selalu tidak masuk kelas untuk mengajar, sangat kerap berlaku sepanjang semester malah terdapat begitu banyak subjek yang langsung tiada pensyarah untuk mengajar.

Bahan rujukan kolej yang tidak diupdate dan sistem PNP yang tidak profesional menyebabkan kami ketandusan ilmu dan berasa cukup malu bila menempuh alam praktikal kerana apa yang sepatutnya kami pelajari sewaktu di kolej banyak yang tidak diajar.

Pengambilan pensyarah yang tidak bertauliah menyebabkan kami dilayan dengan teruk. Kami tidak menerima apa hak yang sepatutnya kami terima. Kolej negeri juga banyak menelan duit pelajar. Gaji pensyarah yang sangat bermasalah menyebabkan ramai kakitangan yang telah berhenti dan kami pelajar diabaikan.

Terlalu banyak lagi bentuk penindasan yang kami alami, walaupun tempoh pengajian sebenar hanya 3 tahun tetapi terdapat juga pelajar yang tidak dapat konvo pada waktu yang sepatutnya kerana pengurusan yang tidak profesional dari pihak kolej walaupun pelajar tiada sebarang subjek yang gagal. Hal ini menyulitkan pihak student yang ingin menyambung pengajian ke peringkat yang lebih tinggi.

Bagi memperkukuhkan bukti aduan, pihak aduan rakyat bolehla melihat komen komen yang terkandung dalam link ini: http://www.kerjakosong.net/2009/06/jawatan-kosong-kolej-negeri.html

Dengan ini saya sangat memohon kerjasama dari pihak tuan/puan untuk menyiasat dengan lebih lanjut perkara di atas supaya kebajikan pelajar di kolej negeri kembali terpelihara. sekian.

By: nana

http://www.aduanrakyat.com.my/penipuan-dan-penindasan-yang-serius-dikalangan-penuntut-kolej-negeri

Beberapa aduan berkaitan Kolej Negeri di Seremban sebelum ini di http://pasns.blogspot.com/2011/07/apa-yang-tidak-kena-dengan-kolej-negeri.html


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

05 di teluk kemang - Google Blog Search

05 di teluk kemang - Google Blog Search


Alhamdulillah Konvoi tiba TM Resort <b>Teluk Kemang</b> - S U R A U K I N I

Posted: 24 Jul 2011 08:12 AM PDT


TM Resort selepas Maghrib

Konvoi pelajar Tahfiz Ad Diniyyah tiba di TM Resort Teluk Kemang jam 12.00 tengahari tadi. Cuaca agak panas hingga ke petang. Anak - anak tahfiz seronok tak terhingga. Terjun kolam , terjun laut. Hitam kulit dibaham matahari.:)
 Menunggu nak cek in resort - pekena roti dulu 
Mesyuarat tergempar :  siapa nak terjun dulu ni??? 
Petang bersiap sedia di gigi pantai merakam matahari terbenam di kaki langit. Menunggu detik matahari terbenam bersama Dino Alhamd. Jurufoto profesional. Ustaz Rahman dan Haji Sapuan bertungkus lumus menyalakan api untuk sesi BBQ selepas Maghrib. Berborak santai di tepi pantai sambil pekena teh tarik Pak Hashim selepas Isyak. Angin laut sepoi - sepoi membadai pelepah nyiur di perkarangan TM Resort. Anak - anak tahfiz kenyang terlantar selepas pekena kambing bakar.
 Tercabut dah kopiah.... hihihi
Pak Hashim menunjuk kepakaran. Santai BBQ TM Resort 

SK membelek rakaman hasil sentuhan Dino Al Hamd
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

05 di mantin - Google Blog Search

05 di mantin - Google Blog Search


Premium Beautiful: <b>Di Mantin</b>......... berjumpa customer

Posted: 11 Aug 2011 06:01 AM PDT

semalam gi mantin jumpa sorang customer ni
kak ayu ni naik berat badan dr 50-60kg ke 99kg!
dia mmg nak kuruskan badan balik
semoga PB dpt bantu kak ayu =)
Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

05 di kuala klawang - Google Blog Search

05 di kuala klawang - Google Blog Search


RM560,000 pasang lampu jalan elak bahaya - Utusan Malaysia Online <b>...</b>

Posted: 27 Jul 2011 05:24 PM PDT

RM560,000 pasang lampu jalan elak bahaya

RM560,000 pasang lampu jalan elak bahaya

JELEBU 27 Julai - Kemudahan lampu jalan di sekitar kawasan Bukit Tangga merupakan satu kemudahan yang bermakna bukan sahaja bagi orang ramai yang menggunakan laluan berkenaan, malah kepada masyarakat di sekitar kawasan Kuala Klawang dan daerah ini secara amnya.

Pengerusi Jawatankuasa Bertindak Pertanian, Industri Asas Tani, Pembangunan Usahawan dan Koperasi negeri, Datuk Yunus Rahmat berkata, sebelum ini ramai di kalangan masyarakat khususnya di Kuala Klawang mahu supaya lokasi itu dipasang lampu berikutan suasana gelap ketika waktu malam.

Malah, kata beliau, situasi itu bukan sahaja bakal mengundang bahaya kepada pengguna malah ia boleh mengakibatkan tragedi buruk berlaku melibatkan kemalangan maut di kawasan berkenaan.

"Oleh yang demikian kita telahpun meminta kerajaan negeri dengan kerjasama Tenaga Nasional Berhad (TNB) untuk menyediakan lampu jalan seperti mana yang diharapkan oleh masyarakat setempat khususnya di daerah ini.

"Kita bersyukur kerana perkhidmatan lampu jalan ini dapat disediakan dan ia merupakan satu kemudahan yang amat dihargai bukan sahaja di kawasan sekitar malah penduduk di daerah ini," katanya.

Yunus berkata demikian ketika berucap pada majlis Perasmian Lampu Jalan Awam di Bukit Tangga Sempadan Jelebu-Seremban di Dataran Bukit Tangga dekat sini, hari ini.

Mengulas lanjut mengenai perkhidmatan itu, Yunus yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Klawang berkata, RM560,000 dibelanjakan oleh kerajaan negeri untuk menyiapkan projek pemasangan di laluan utama berkenaan.

Malah, katanya, 156 batang tiang lampu dipasang di lokasi berkenaan bagi membolehkan orang ramai khususnya di daerah ini dapat menggunakan laluan berkenaan terutamanya pada waktu malam.

Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

05 di rembau - Google Blog Search

05 di rembau - Google Blog Search


Kelab motosikal agih sumbangan <b>di Rembau</b> - Syarak Mengata , Adat <b>...</b>

Posted: 13 Aug 2011 01:24 AM PDT

Rembau 12 Ogos 2011 - Program sumbangan Ramadhan anjuran Yayasan Amal Malaysia Cawangan Negeri Sembilan pada tahun ini telah mendapat sokongan serta kerjasama dari sebuah persatuan kelab motosikal iaitu Goldwing Owners Association Malaysia (GOAM) dari Lembah Klang.

Majlis pelancaran program Kembara Ukhuwwah 1432 Hijrah telah diadakan pada 12 Ogos 2011 di Teratak AMAL, Rembau, Negeri Sembilan. Yayasan Amal Malaysia Cawangan Negeri Sembilan (YAMNS) telah diwakili oleh Saudara Rozmal bin Malakan selaku Timbalan Pengerusi YAMNS sementara GOAM telah diwakili oleh Presiden GOAM iaitu Tuan Haji Sulzaily bin Abdul Hamid.

Pada hari pelancaran tersebut seramai 10 keluarga telah menerima sumbangan barangan keperluan serta wang tunai yang disampaikan sendiri oleh Presiden GOAM. Dianggarkan sekitar 100 ke 200 keluarga sekitar Rembau akan menerima sumbangan yang akan diagih-agihkan secara berperingkat bermula pada 13 Ogos 2011.

Sehubungan dengan itu mana-mana pihak, persatuan atau individu diberi peluang untuk turut serta memberi sumbangan agar lebih ramai lagi akan dapat bersama diraikan sempena Ramadhan dan Syawal ini bukan sahaja di daerah Rembau malahan di luar Rembau sekiranya sambutan yang diterima menggalakkan.

Kepada mana-mana pihak yang ingin menghulurkan sumbangan sila hubungi Sdr Rozmal 012-2267406 rozmal@yahoo.com atau Pn Wani 013-3851202 halwan9@yahoo.com

Sumbangan boleh disalurkan melalui akaun Bank Islam 05012010047905 atau Maybank 155126945930

Gambar-gambar sekitar Majlis Pelancaran Kembara Ukhuwwah 1432/2011 di http://yam-ns.blogspot.com/2011/08/kelab-motosikal-agih-sumbangan-di.html


Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

05 di nilai negeri sembilan - Google Blog Search

05 di nilai negeri sembilan - Google Blog Search


Senarai Direktori Hotel Yang Mendapat Sijil Halal <b>Di Negeri Sembilan</b>

Posted: 14 Aug 2011 02:15 AM PDT

Kak Long Mawar Merah mencari direktori hotel yang mendapat sijil halal di Negeri Sembilan kerana mencari tempat sesuai untuk Majlis Berbuka Puasa bersama anak-anak yatim yang merupakan acara tahunan anjuran syarikat yang diterajui oleh adik ipar Kak Long pada minggu hadapan.

Tambahan pula Kak Long pula perlu menguruskan Majlis Berbuka untuk AJK persatuan. Sambil itu, bolehlah Kak Long kongsikan sama senarai tersebut. Mana tahu, ada pembaca yang pulang ke kampung atau mahu bertukar angin mencari tempat untuk berbuka puasa. Untuk pengetahuan, Buffet Ramadan yang ditawarkan di hotel-hotel di Negeri Sembilan masih murah berbanding di hotel-hotel di ibu kota sana. Namun pilihan menunya masih banyak dan sesuai sebab kalau masa berbuka puasa tu, bukannya banyak sangatpun kita makan…

SENARAI HOTEL & RESORT YANG MENDAPAT SIJIL HALAL MALAYSIA (JAKIM)
[SIJIL MASIH SAH]

Bil.

Nama Hotel @ Resort
[ Nama Premis/Dapur ]

Tarikh Sah Sijil

1.

MALAYSIAN ALLAINCE PROPERTY SERVICES SDN BHD (CASA RACHADO RESORT HOTEL)
TANJUNG BIRU BATU 10
JALAN PANTAI
SI RUSA PORT DICKSON
71050
NEGERI SEMBILANNama Premis / Dapur :
CASA RACHADO RESORT PORT DICKSON

01/01/2011
-
31/12/2012

2.

NILAI HOTEL SDN BHD
PT 9999, JALAN BBN 1/3D
PUTRA POINT PHASE 2A, PUTRA NILAI
NILAI
71800
NEGERI SEMBILANNama Premis / Dapur :
NILAI HOTEL SDN BHD
PT 9999, JLN BBN 1/3D
PUTRA POINT PHASE 2A
PUTRA NILAI,71800 NILAI
N.SEMBILAN

01/11/2009
-
30/10/2011

3.

NILAI HOTEL SDN BHD
PT 9999, JALAN BBN 1/3D
PUTRA POINT PHASE 2A, PUTRA NILAI
NILAI
71800
NEGERI SEMBILANNama Premis / Dapur :
MAIN KITCHEN NILAI HOTEL SDN BHD

16/02/2011
-
15/02/2013

SENARAI HOTEL & RESORT YANG MENDAPAT SIJIL HALAL JAIN / MAIN / HDC
[BAGI NEGERI SEMBILAN]

Bil.

Nama Hotel @ Resort
[ Nama Premis/Dapur ]

Tarikh Sah Sijil

1.

ADMIRAL MARINA BERHAD
D/A AVILLION ADMIRAL COVE,
BATU 5 ½, JALAN PANTAI, SI RUSA, 71500 PORT DICKSON
NEGERI SEMBILANNama Premis / Dapur :
Main Kitchen ( Banquet)

01/03/2011
-
29/02/2012

Sijil Aktif

2.

ALLSON KLANA HOTEL PUTRA NILAI
(AL-HUSRY TRAVEL & TOURS SDN BHD)
PT 7182, JALAN BBN 1/2E, PUTRA NILAI,
71800 NILAI
NEGERI SEMBILANNama Premis / Dapur :
Malay KitchenChinese Kitchen

01/03/2011
-
29/02/2012

Sijil Aktif

3.

ALLSON KLANA RESORT
(EMERALD SPIRIT SDN BHD)
PT 4388, JALAN PENGHULU CANTIK,
TAMAN TASIK, 70100, SEREMBAN
NEGERI SEMBILANNama Premis / Dapur :
Xin Jiang Court Chinese Restaurant

01/12/2010
-
30/11/2011

Sijil Aktif

4.

ALLSON KLANA RESORT
(EMERALD SPIRIT SDN BHD)
PT 4388, JALAN PENGHULU CANTIK,
TAMAN TASIK, 70100, SEREMBAN
NEGERI SEMBILANNama Premis / Dapur :
Malay Kitchen

01/04/2011
-
31/03/2012

Sijil Aktif

5.

ANCASA ALL SUITES RESORT SPABATU 8 1/2, JALAN PANTAI,
71050 PORT DICKSON
NEGERI SEMBILANNama Premis / Dapur :
Main Kitchen (Banquet)

01/06/2011
-
31/05/2012

Sijil Aktif

6.

BAYU BEACH RESORT SDN BHD
LOBBY BAYU BEACH RESORT, BATU 4 1/2, JALAN PANTAI,
71000 PORT DICKSON, NEGERI SEMBILAN.
NEGERI SEMBILANNama Premis / Dapur :
Orchid Court Chinese RestaurantGarden Terrace Coffee House

01/10/2010
-
30/09/2011

Sijil Aktif

7.

BOUGAINVILLA RESORT PORT DICKSON (TELUK TUAN SDN. BHD.)
LOT 1178, BATU 9, JALAN KEMANG 12
TELUK KEMANG
71050 PORT DICKSON
NEGERI SEMBILANNama Premis / Dapur :
Village Cafe

01/09/2010
-
31/08/2011

Sijil Aktif

8.

CORUS PARADISE RESORT PORT DICKSON
3.5 KM, JALAN PANTAI
70100 PORT DICKSON
NEGERI SEMBILANNama Premis / Dapur :
DAPUR HOTEL (DICKSON)DAPUR HOTEL (LAGUNA)

01/08/2010
-
31/07/2011

Sijil Aktif

9.

EAGLE RANCH RESORT PORT DICKSON
NO 544, BATU 14
JALAN PANTAI
71250 PORT DICKSON
NEGERI SEMBILANNama Premis / Dapur :
Main Kitchen (Banquet)

01/04/2011
-
31/03/2012

Sijil Aktif

10.

GLORY BEACH RESORT SDN BHD
BATU 2, JALAN SEREMBAN
TANJUNG GEMOK
71000 PORT DICKSON
NEGERI SEMBILANNama Premis / Dapur :
Coral Cafe

01/06/0011
-
31/05/2012

Sijil Aktif

11.

GOLDEN STRAITS VILLAS BEACH RESORT PORT DICKSON
(SEMBILAN RESOURCES MANAGEMENT (M) S/B)
LOT 216, BT. 3
JALAN PANTAI
71000 PORT DICKSON
NEGERI SEMBILANNama Premis / Dapur :
Main Kitchen (Banquet)

01/03/2011
-
29/02/2012

Sijil Aktif

12.

HOTEL SERI MALAYSIA SEREMBANJALAN SUNGAI UJONG,
70200, SEREMBAN
NEGERI SEMBILANNama Premis / Dapur :
Main Kitchen (Banquet)

01/06/2011
-
31/05/2012

Sijil Aktif

13.

KAYNS RESORT PORT DICKSON
BATU 9, JALAN PANTAI
TELUK KEMANG
71050 PORT DICKSON
NEGERI SEMBILANNama Premis / Dapur :
Main Kitchen (Banquet)

01/09/2010
-
31/08/2011

Sijil Aktif

14.

LE PARIS HOTEL & RESORTS
NO. 325, BATU 1
JALAN RUMAH REHAT
PORT DICKSON
NEGERI SEMBILANNama Premis / Dapur :
Cafeteria Hotel

01/03/2011
-
29/02/2012

Sijil Aktif

15.

MZMR RESORT SDN. BHD (HOTEL SERI MALAYSIA PORT DICKSON)
LOT PT. 49. BT. 4
JALAN PANTAI, 71050
PORT DICKSON
NEGERI SEMBILANNama Premis / Dapur :
Main Kitchen ( Banquet)

01/02/2011
-
31/01/2012

Sijil Aktif

16.

PALM SPRING LEISURE
BATU 13, KM 21, JALAN PANTAI,
MUKIM PASIR PANJANG, 71250, PORT DICKSON
NEGERI SEMBILANNama Premis / Dapur :
Main Kitchen (Banquet)

01/04/2011
-
31/03/2012

Sijil Aktif

17.

PERMAISURI RESORT PORT DICKSONKM 16, BATU 10, TANJUNG BIRU,
JALAN PANTAI, 71250, PORT DICKSON
NEGERI SEMBILANNama Premis / Dapur :
Main Kitchen

01/12/2010
-
30/11/2011

Sijil Aktif

18.

PORT DICKSON GOLF & COUNTRY CLUB
BATU 5 �, JALAN PANTAI
SI RUSA
71050 PORT DICKSON
NEGERI SEMBILANNama Premis / Dapur :
D'Eagle Coffee House

01/02/2011
-
31/01/2012

Sijil Aktif

19.

SELESA BEACH RESORT PORT DICKSON
(TANJUNG TUAN HOTEL SDN BHD)
5TH. MILES, JALAN PANTAI
71050 PORT DICKSON
NEGERI SEMBILANNama Premis / Dapur :
Main Kitchen (Banquet)

01/07/2011
-
30/06/2012

Sijil Aktif

20.

SERI MENANTI RESORT
PIO MANAGEMENT, ISTANA KAYANGAN, SERI MENANTI,
71550, SERI MENANTI, KUALA PILAH
NEGERI SEMBILANNama Premis / Dapur :
Main Kitchen (Banquet)

01/03/2011
-
29/02/2012

Sijil Aktif

21.

THE LEGEND INTERNATIONAL WATER HOMES
BT. 2, JALAN PANTAI,
71000 PORT DICKSON
NEGERI SEMBILANNama Premis / Dapur :
Coffee House

01/06/2011
-
31/05/2012

Sijil Aktif

22.

THE LEGEND WATER CHALETS
BT. 21, JALAN SEREMBAN
71000 PORT DICKSON
NEGERI SEMBILANNama Premis / Dapur :
Main Kitchen (Banquet)

01/06/2011
-
31/05/2012

Sijil Aktif

23.

THE REGENCY TANJUNG TUAN BEACH RESORT
BATU 5, JALAN PANTAI, 71050, PORT DICKSON
NEGERI SEMBILANNama Premis / Dapur :
API-API COFFEE TERRACE

01/02/2011
-
31/01/2012

Sijil Aktif

24.

THE ROYAL BINTANG SEREMBAN/ROYAL ADALPHI (BOUSTEAD HOTELS&RESORT SDN BHD)
JALAN DATO' A.S DAWOOD, 70100 SEREMBAN.
NEGERI SEMBILANNama Premis / Dapur :
Main Kitchen ( Banquet)

01/03/2011
-
29/02/2012

Sijil Aktif

25.

THISTLE PORT DICKSON RESORT
KM 16, JALAN PANTAI,
TELUK KEMANG, 71050, PORT DICKSON
NEGERI SEMBILANNama Premis / Dapur :
Pastry Kitchen

01/04/2011
-
31/03/2012

Sijil Aktif

26.

THISTLE PORT DICKSON RESORTKM 16, JALAN PANTAI, TELUK KEMANG,
71050 PORT DICKSON
NEGERI SEMBILANNama Premis / Dapur :
Banquet Kitchen

01/05/2011
-
30/04/2012

Sijil Aktif

27.

TIARA BAY RESORT
(TIARA BAY RESORT BERHAD)
NO1, PD TIARA, BATU 13,
JALAN PANTAI, PASIR PANJANG, 71250, PORT DICKSON
NEGERI SEMBILANNama Premis / Dapur :
Banquet Kitchen (Malay)

01/03/2011
-
29/02/2012

Sijil Aktif

28.

TIARA BAY RESORT
(TIARA BAY RESORT BERHAD)
NO1, PD TIARA, BATU 13,
JALAN PANTAI, PASIR PANJANG, 71250, PORT DICKSON
NEGERI SEMBILANNama Premis / Dapur :
Anna Thai KitchenChinese KitchenWestern Kitchen

01/04/2011
-
31/03/2012

Sijil Aktif

Rujukan Mawar Merah : Portal Rasmi Halal Hab Malaysia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... Full Feed Generated by Get Full RSS, sponsored by Used Car Search.

ads