Selasa, 4 Oktober 2011

05 di juasseh - Google Blog Search

05 di juasseh - Google Blog Search


rumah <b>di juasseh</b> @ jemapoh | Rumah Sewa

Posted: 24 Sep 2011 05:35 AM PDT


Publish date: September 24, 2011 12:35 pm
Contact Name: adi
Price: 400
Region: Negeri Sembilan
Location: juasseh
Phone: 0173827894
Tags: ,

mencari rumah untuk disewa di juasseh @ di jemapoh @ mana2 yang berdekatan
dengan bahau dan kuala pilah.. urgent.. jika ada, sila hantarkan butiran di
0173817894..

Share: Twitter | Facebook | Email

Report bad use or Spam


Contact Ad Owner

05 di lenggeng - Google Blog Search

05 di lenggeng - Google Blog Search


Hanipa Maidin 7 Okt 2011 <b>di Lenggeng</b>, N.Sembilan

Posted: 30 Sep 2011 02:35 AM PDT

CERAMAH PERDANA
Tarikh : 7 Okt 2011, Jumaat
Masa : 9 mlm
Tempat : Kampung Daching Hilir, Lenggeng, N.Sembilan (rumah Pn Zaiton berhampiran Bandar Akademia).
Penceramah :
Sdr Hanipa Maidin , Peguam
YB Chang Lih Kang , Adun Teja (PKR)
Zulkefly Mohamad Hj Omar , AJK PAS Pusat

05 di seremban - Google Blog Search

05 di seremban - Google Blog Search


PERKASA NS PROTES MAT SABU <b>DI SEREMBAN</b> | Pribumi Perkasa Negara

Posted: 24 Sep 2011 09:19 PM PDT


Perkasa 24 Sept.2011: Pada jam 7.00 malam semalam ahli ahli Perkasa NS seramai lebih 100 orang telah berkumpul berhampiran kedai Man Tomyam Jalan Jelebu, Seremban kerana di jangka Timbalan Presiden PAS, Mohamad Sabu (Mat Sabu) akan menghadiri Majlis Hari Raya Anjuran PAS Negeri Sembilan.

Kumpulan yang di pimpin oleh Bendahari PERKASA NS iaitu Mejar (B) Razali Zakaria dan juga AJK Perkasa NS, Abang Usop bercadang untuk memhantar memorandum protes kepada Mat Sabu yang telah menghina pasukan keselamatan dan menyangjung komunis dalam ceramah beliau di Tasek Gelugor beberapa bulan yang lalu.

Mad Sabu Tim. Presiden PAS beberapa minggu lalu yang telah mengeluarkan kenyataan yang menguris perasaan ramai bekas anggota keselamatan dan keluarga mereka terutama yang terlibat dengan kejadian serangan Bukit Kepong,apabila mengangkat komunis sebagai wira pejuang kemerdekaan.

Hampir 3 jam menunggu Mat Sabu masih belum kelihatan dalam majlis tersebut dan pada masa yang sama pihak penganjur terus berceramah dan mengeluarkan perkataan provokasi ke atas ahli ahli Perkasa dan kerajaan. Mereka menuduh Perkasa di upah RM 50 seorang oleh Umno dan berbagai bagai lagi tohmahan yang tidak berasas sehingga ada ahli ahli perkasa yang tidak tahan dengan tohmahan membalas balik kata kata tersebut.

Kehadiran Mat Sabu dikesan hampir jam 10.00 malam dan kami cuba bertindak menahan kenderaan Mat Sabu untuk berjumpa dengan beliau namun rupanya Mat sabu telah di bawa masuk melalui jalan belakang..

Pada lebih kurang jam 10.15 malam Mat Sabu telah memulakan ceramah dan Mejar Razali dan beberapa ahli perkasa telah memohon untuk masuk berjumpa dengan Mat Sabu untuk menyampaikan bantahan, namun telah dihalang oleh Unit amal PAS secara beramai ramai sehingga menimbulkan kekecohan dan tolak menolak, baling botol air dan ada juga yang membaling air panas dari gerai berhampiran.

Keadaan semakin panas apabila lebih ramai penyokong penyokong pas datang menghalang sehingga berlakunya kekasaran fizikal pada kedua dua belah pihak. Keadaan tegang berlarutan hampir satu jam sehinggalah pihak polis datang untuk meleraikan keadaan.

Akhirnya pada jam 11.30 malam ahli ahli Perkasa Ns telah bersurai secara aman walaupun diwaktu itu Mat Sabu masih belum berhenti berceramah

Alias Mohammed
Setiausaha Perkasa N.Sembilan

05 di tampin - Google Blog Search

05 di tampin - Google Blog Search


Syarak Mengata , Adat Menurut: Ustaz Raof <b>Tampin</b> dedahkan Syria <b>...</b>

Posted: 01 Oct 2011 04:29 PM PDT

As Sheikh Ustaz Hj Abdul Raouf bin Nurin atau lebih dikenali sebagai Ustaz Raof, Pengasas Pondok Repah di Tampin, Negeri Sembilan mendedahkan bahawa negara Syria ketika ini sebenarnya adalah selamat dan aman. Tetapi media yang menggembar gemburkan cerita menyatakan Syria adalah negara yang tidak selamat, banyak kekecohan dan sebagainya.
Ikuti petikan tulisan Ustaz Raof di bawah ini :

KESIAN SAUDARA SEISLAM.

Kesian orang Sham (Syria), berita tentangnya telah ditambah-tambah, mati sorang tulis sepuloh . Sikit dikata banyak. Sekampung dikata sebenua sham.. tuu..cmna...

Sham yang banyak dihuni Sulahak sudah dicemari berita berita tak betul.

Sham aman.. sham ok. ..arab tak semua jahat. kesian arab.. orang datang bawa duit.. orang lari... barangan tak laku... siapa rugi.. arab pun saudara kita juga.. yang muslimin tu ada yang ok nya.

Habis orang lari ..tinggalkn sham... akibat berita yg tak betul. yang nak duduk terus sham tak mahu langsung tengok, aljira ka. al apa kaa.. senang fikiran. lapang dada. tak susah hati dengan berita berita yang menyusahkan hati.

Cuba fikir... ada kata kata orang sini.. orang arab di Iraq dah mula terkenang kenang zaman sadam. lekeh lekeh pun , barangan pun masih murah, makan senang... la ni apa jadik?.. cube memikio ... wassalam.

Tulisan penuh beliau di http://pondoktampin.blogspot.com/2011/10/kesian-saudara-seislam.html

05 di jempol - Google Blog Search

05 di jempol - Google Blog Search


<b>Di</b> Arkansas, Pria Penghisap <b>Jempol</b> Kaki Tengah Gentayangan <b>...</b>

Posted: 03 Oct 2011 09:39 AM PDT

Monday, October 3rd, 2011 | Uncategorized

Aneh! Kelakuan seorang pria di Arkansas, Amerika ini benar-benar aneh. Ia mempunyai kebiasaan yang yang tak lazim. ia berburu jempol kaki wanita untuk ia hisap darahnya via jempol itu.

Kini, polisi kini tengah memburu pelaku yang diduga akan menghisap jari jempol seorang wanita paruh baya di Arkansas, Amerika Serikat.

Wanita paruh baya itu mengatakan kepada kepolisian Conway bahwa seorang pria mendekatinya saat dia sedang duduk di depan apartemennya. Pria itu langsung memasukkan jempol kaki korban ke mulutnya

Sementara wanita lainnya melaporkan hal yang sama pada saat di pusat perbelanjaan. Wanita ketiga pun melaporkan kejadian sama yang dialaminya saat tengah berkunjung ke toko hewan.

Masih belum diketahui, apakah pelaku penghisap jempol tersebut merupakan orang yang sama.

Wanita paruh baya itu melaporkan bahwa pria yang menghisap jempolnya seperti keturunan Spanyol atau Asia. Sementara dua wanita lainnya menerangkan bahwa pelaku merupakan orang kulit putih.

Seperti dilansir Associated Press, Senin (19/9/2011), pada tahun 1990an juga terjadi hal serupa. Pelaku penghisap jempol kaki dijatuhi hukuman atas tuduhan ancaman terorisme, setelah pelaku mengancam akan memotong jempol kaki korbannya dan menghisapnya saat sang korban meninggal karena kehabisan darah.

Sumber

Posted in:

Source: http://ingatini.blogspot.com/2011/10/di-arkansas-pria-penghisap-jempol-kaki.html

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

ads