Khamis, 17 Januari 2013

05 di lenggeng - Google Blog Search

05 di lenggeng - Google Blog Search


Makan Malam bersama Tok Guru <b>di Lenggeng</b> - Mohamad Taufek <b>...</b>

Posted: 15 Jan 2013 11:12 PM PST

PERKHIDMATAN PINJAMAN KEWANGAN ISLAM

Sila hubungi agen dari Institusi Kewangan Islam yang berdaftar Sdr Wan 012-977 0092. Juga disediakan khidmat memperbaharui cukai jalan, takaful kenderaan serta takaful hayat. Untuk projek ekonomi dan kebajikan PAS DUN Kota, N.Sembilan

INGIN PERBAHARUI CUKAI JALAN, TAKAFUL HAYAT?

Sila hubungi Perunding Takaful (Kenderaan/Hayat) Sdr Adnan 011-1511 0092 (Seremban). Turut disediakan Khidmat Pinjaman Kewangan Islam pada kadar yang berpatutan. Sebahagian keuntungan akan disalurkan ke Tabung Baik Pulih Kelas KAFA Taman Alamanda, Senawang

Pusat Khidmat Masyarakat Paroi

No 22 , Jalan Bunga Raya 27
Taman Tasik Jaya
70400 Seremban , N.Sembilan
Tel : 06-6794609

Peta Pejabat Khidmat DUN Paroi di SINI

Waktu pejabat :
Isnin - Khamis : 8 pagi - 5 petang
Jumaat : 8 pagi - 12 tengahari ; 2 petang - 5 petang
Sabtu : 8 pagi - 12 tengahari . Ahad : Tutup
Tel : 019-2171942 , 019-6506540

Sumbangan Pusat Khidmat Paroi melalui akaun Bank Islam Msia Bhd (BIMB)
Nama akaun : PAS Dun Paroi
No akaun : 05012010063902
Hubungi Sdr Hassan 019-2171942

05 di seremban - Google Blog Search

05 di seremban - Google Blog Search


Rumah Untuk Dijual <b>Di Seremban</b> 3. - Rumah N9

Posted: 13 Jan 2013 07:55 AM PST

Description

Storey: Single Storey
Type: Terrace
Situated: Semi D
Furnishing: Unfurnish
Occupancy: Occupied
Beds: 5
Baths: 2
Land Area: 3693 sq.ft.
Tenure: Freehold.
Other info: Non Bumi Lot.

Keterangan:
– Lokasi rumah di Taman Seremban 3, Seremban.
– Kawasan Seremban 3 yang pesat membangun.
– Kawasan berdekatan dengan tol PLUS PD/Rasah.
– Berdekatan dengan Hospital Besar Seremban.
– Kawasan rumah garded dan kawalan security 24jam.
– 2 minit perjalanan ke PLUS Port Dickson.
– 3 minit perjalanan ke PLUS SEREMBAN.
– 5 minit perjalanan ke Hospital Besar Seremban.
– 7 minit perjalanan ke Seremban.
– 25 minit perjalanan ke PORT DICKSON.
– 30 minit perjalanan ke KLIA / LITAR F1.
– 40 minit perjalanan ke KUALA LUMPUR melalui PLUS.
– Rumah yang besar dan sangat luas.
– Tiles sepenuhnya & Grille setiap pintu dan tingkap.
– Berhampiran dgn Jusco dan Tesco.
– Dekat Bank, Mini-Mart, Petrol Station, sekolah dan Pasar Malam.
– Kejiranan yang selesa & Suasana yang tenang.
– Harga boleh runding !!!

Earnest Deposit 3% & Balance 7% masa sain S&P.
Lawyer & Loan akan diuruskan.

Adakan Anda Nak Jual Rumah?
Call sekarang untuk nasihat jual/beli PERCUMA*.

SERIOUS BUYER ONLY!!!!

Untuk sebarang pertanyaan hubungi:
Mr. Syahz 010-2212334

About The Poster

TransAsia Property Consultancy Sdn. Bhd. - VE(1)0187 Lot 2-10, Aras 2, Plaza Seremban, Jalan Dato' Muda Linggi, Negeri Sembilan. Tel/Fax: 06-7620673

05 di jempol - Google Blog Search

05 di jempol - Google Blog Search


Lebih 16 ribu tunggu kedatangan Timbalan Perdana Menteri <b>di Bahau</b>

Posted: 08 Jan 2013 03:48 AM PST

Bahau , 8 Jan : Lawatan kerja Timbalan Perdana Menteri ke Negeri Sembilan diteruskan apabila beliau dan rombongan telah tiba di Padang Awam Majlis Daerah Bahau pada jam 2.30 petang dan beliau telah ditunggu oleh lebih dari 16 ribu penduduk tempatan dari Bahau dan persekitarannya.

YAB Dato' Seri  Utama Tan Sri Muhiyuddin Yasin yang diiringi oleh Menteri  Besar Negeri Sembilan Dato' Seri Utama Haji Mohamad Haji Hasan serta Isteri telah menyatakan kegembiraan  beliau menyaksikan berbagai kaum turut hadir menantikan kedatangan beliau.

Majlis dimulakan dengan ucapan oleh Dato' Lilah Yasin, ahli Parlimen Jempul  dan seterusnya oleh Menteri Besar Ngerei Sembilan dan disudahkan oleh Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhiyuddin Yasin.

Timbalan Perdana Menteri mengumumkan  budget sebanyak 4.1 juta kepada penduduk di Bahau bagai melaksanakan projek yang bagi pembangunan pembelajaran. Beliau juga telah menyampaikan bantuan kepada sekolah sekolah di sekitar Bahau dan Jempol.

Turut serta dalam lawatan adalah isteri kepada Timbalan  Perdana Menteri Puan Sri Datin Seri Diraja Norainee dan isteri kepada Menteri Besar Negeri Sembilan YM Raja Datin Seri Hajah Salbiah Tengku Nujumuddin. Ahli Parlimen Jempol , Dato' Lilah Yasin dan pemimpin tertinggi Barisan Nasional Negeri Sembilan

05 di mantin - Google Blog Search

05 di mantin - Google Blog Search


Nota pendek: Kebun orang cina <b>di Mantin</b>

Posted: 04 Jan 2013 12:20 AM PST


Baru-baru ini, iaitu sekitar bulan November 2012, ketika memandu di sebuah kampong di pedalaman Mantin, Negeri Sembilan, saya melihat beberapa kebun dan dusun buah-buahan yang cantik dan subur. Cantik kerana rumput dan daun-daun kering dibersihkan. Subur kerana daun-daunnya tidak kuning bahkan hijau dan berbuah.
Hati saya syak ini semua bukan milik orang Melayu kerana kebun dan dusun mereka biasanya semak. Jadi semak kerana mereka tidak tahu bahawa kebun boleh menjana duit. Mereka juga tiada kudrat mengerjakannya kerana orang-orang muda mereka lebih minat kerja sebagai guru di sekolah dan production operator di kilang. Tidak salah kerja makan gaji, tetapi kebun hendaklah diurus sehingga ia mampu menjana hasil yang lumayan.
Rasa hati saya itu tepat apabila disahkan oleh penduduk kampong berkenaan dan kampong bersebelahan. Kebun-kebun tersebut asalnya milik orang Melayu, tetapi telah berpindah tangan akibat pinjaman duit yang tidak terbayar. Sebahagiannya, pada mulanya dipajak berpuluh-puluh tahun, tetapi terpajak terus menerus!
Orang-orang cina menanam durian, nangka dan buah naga. Maka kelihatan mereka menjual hasil tanaman itu di tepi jalan di Mantin. Bahkan Mantin menjadi pengeluar nangka madu terbesar di negara ini.

05 di kuala pilah - Google Blog Search

05 di kuala pilah - Google Blog Search


COD Produk SHAKLEE <b>di Kuala Pilah</b> pada 23 JANUARI 2013 <b>...</b>

Posted: 16 Jan 2013 01:56 AM PST

[unable to retrieve full-text content]Jadi pada yang dah lama mencari pengedar Shaklee di Kuala Pilah dan dah lama teringin nak mendapatkan produk Shaklee secara COD di Kuala Pilah, boleh contact saya yer. Kampung kat mana? Haa...kat Taman ...

di negeri sembilan - Google Blog Search

di negeri sembilan - Google Blog Search


20 PEKAN KECIL <b>DI NEGERI SEMBILAN</b> AKAN JADI PEKAN <b>...</b>

Posted: 19 Dec 2012 10:30 AM PST

SEREMBAN – Pekan kecil dan kawasan pertumbuhan baru akan dibangunkan secara berperingkat supaya dapat diseimbangkan antara bandar dan luar bandar.


Menteri Besar, Datuk Seri Mohamad Hasan berkata, kajian dijalankan Jabatan Perancangan Bandar dan Desa negeri dengan kerjasama 
Unit Perancangan Ekonomi Negeri (UPEN), Pejabat Kewangan negeri, Pejabat Daerah dan pihak berkuasa tempatan.
"Hasil kajian, kita dapati sebanyak 20 pekan kecil di negeri ini dikenal pasti berpotensi untuk dibangunkan," katanya pada sidang Dewan Undangan Negeri di sini, kelmarin.
Mohamad (BN-Rantau) yang menjawab soalan Datuk Mohd. Kamil Aziz (BN-Gemencheh) memberitahu, menjadi hasrat kerajaan negeri membangunkan kawasan pekan kecil itu, lebih-lebih lagi ia mampu meningkatkan ekonomi penduduk di kawasan berkenaan.
"Sehingga kini, sejumlah lapan cadangan pembangunan bagi pekan Ayer Hitam, Palong 16, Rompin, Chengkau, Lubok China, Ayer Mawang, Pasir Besar dan Simpang Pertang telah diluluskan oleh kerajaan negeri untuk pelaksanaannya.
"Manakala 12 buah pekan lagi sedang dalam perancangan dan dijangka selesai pada 2013," kata Mohamad.
Menjawab soalan lain, Mohamad menegaskan, program ekonomi yang dilaksanakan kerajaan negeri bagi rakyat termiskin kini telah memasuki fasa ketiga selepas fasa pertama dan kedua diselesaikan melalui pelbagai kaedah.
"Kini kerajaan negeri memasuki fasa ketiga, di mana melibatkan pula masyarakat Orang Asli. Kita berjaya menghapuskan golongan miskin tegar, namun begitu, golongan ini akan terus wujud disebabkan pelbagai faktor," katanya.
Mengenai tanah adat terbiar yang ditanya Mohd. Kamil, Menteri Besar menegaskan, ia terbahagi kepada dua bentuk iaitu daratan dan sawah.
"Ada yang telah diusahakan untuk pertanian getah dan kelapa sawit, namun bagi tanah sawah kita mahu ia dikekalkan untuk tanaman ini.
"Bagaimanapun, ia sukar untuk dimajukan kerana tanah adat mempunyai bilangan pemilik yang ramai bagi satu bidang tanah. Kerajaan akan sentiasa membantu untuk memastikan tanah berkenaan dapat diusahakan," tegasnya.

sumber : -cerito nogori 9

05 di gemencheh - Google Blog Search

05 di gemencheh - Google Blog Search


mencari rumah untuk disewa / dijual <b>di gemas</b> | Belog Cik Tiqa

Posted: 16 Jan 2013 08:41 AM PST

Seriously ! Macam nak gila cari rumah sewa / dijual kat area Gemas , Negeri Sembilan ! TAK ADA !!! Arghhh ! Tensyen tensyen ! Merata dah cari . Kat mudah.my , 2let.my , rumahn9.com , rumahsewa.com , caribilik.net , letaroom.com , majalah.com SEMUA TAK ADA ! Sedih ! Mencari rumah baru , untuk disewa atau dibeli adalah salah satu persiapan kahwin ye kawan-kawan . Sila cari awal-awal , jangan jadi macam saya ! T______T Huuuuwaaaaaaa~~!


Kalau ada siapa-siapa yang ada info rumah untuk disewa/dijual kat area Gemas, Negeri Sembilan boleh la inform kat Tiqa T___________T
Tetibe nak berangan rumah impian~~~~~~

My dream house . Cuba bayangkan kita duduk berdua je dengan hubby kat rumah ni . Best kan ? Nak makan ? Suruh lah hubby pergi memancing . Hari-hari dapat makan seafood ! Kalau nak makan ayam , terpaksa lah mendayung pergi pasaraya . hehe . Okay , impian ini tak kan jadi nyata ~ saya sedar itu . 

Bangun pagi , malas nak mandi , POM ! , terjun dalam kolam depan rumah . HAHA

Ni yang paling Tiqa suka . Modern . Kemas . Cantik . Okay , stop berangan , bak kata Encik Tunang , "pergi kahwin dengan orang lain kalau nak kemewahan , abang bagi apa yang abang mampu !" , "Tak nak kahwin dengan orang lain ! nak kahwin dengan abang !" ayat gatal saya ~ sila muntah sekarang .

k.bai , sambung esok-esok .

.

ads