Khamis, 15 September 2011

05 di rasah - Google Blog Search

05 di rasah - Google Blog Search


Kerajaan Rakyat: Lesbian dibenarkan. Peraturan baru Angkatan <b>...</b>

Posted: 07 Sep 2011 03:59 AM PDT

KerajaanRakyatDAP hari ini telah menemui lagi 21 bukti tambahan pengundi pos, dengan satu kes suami isteri 'sama jantina', pesara tentera yang masih menjadi pengundi pos dan 19 pasangan suami isteri yang mendaftar sebagai pasangan tenteranya.

Ketua Pemuda DAP Kebangsaan Anthony Loke berkata, DAP telah menemui sepasang suami isteri tentera berjantina sama di Briged Kem Rasah dengan nama pasangan yang hampir sama.

'Pasangan sama jenis' itu bernama Yuniza Bte Nodin dengan kad pengenalan 750504-05-5498 dan Yuzina Bte Nodin dengan kad pengenalan tentera T6096236.

Kedua mereka ini berkongsi lokaliti yang sama iaitu 130/22/07/401 – 1 Briged Kem Rasah.

"Adakah tentera Malaysia membenarkan perkahwinan sama jenis? Bagaimana ini boleh terjadi? Mampukah SPR menjelaskan kesilapan sebegini? Adakah akan seperti dahulu bahawa kesilapan SPR cuma 0.0001 peratus sahaja?" kata Loke yang juga Ahli Parlimen Rasah dalam siding akhbar di sini hari ini.

Beliau yang juga Pengerusi DAP Negeri Sembilan berkata, 19 pasangan tentera di Kem Rejimen Askar Melayu Diraja di Rasah pula, setiap rumah pasangan itu diwakili oleh seorang sahaja.

Ini kerana, menurutnya, salah seorang dari pasangan yang berkhidmat sebagai tentera, dan pasangannya yang tidak bekerja sebagai tentera, menggunakan MyKad pasangan yang bekerja sebagai tentera.

"Nombor MyKad ini bukan milik suami atau isteri anggota tentera. Jadi salah seorang suami atau isteri itu masih boleh didaftarkan di kawasan lain dan boleh pula mengundi dua kali. Ia tidak kira siapa. Isunya sekarang ialah undi tambahan sudah boleh dibuat.

"Ada wanita dengan nombor kad pengenalan lelaki, dan sebaliknya. Dan perlu diingat, kesemua ini adalah pendaftar baru. Ini cuma dalam satu kem sahaja, bukan di seluruh Malaysia lagi," katanya menambah bahawa kes yang sama turut berlaku di kawasan Ahli Parlimen Rembau, Khairy Jamaluddin.

Justeru, Loke memberi contoh, N M Ezwanee bin Mat Isa bernombor kad pengenalan 830902-55-290 yang nombor belakangnya iaitu '0′ mewakili perempuan.

"Sementara itu Norlianiza Binti Abu, dengan kad pengenalan tentera T5005217 lahir pada hari yang sama iaitu 2 September 1983, sama dengan kad pengenalan Ezwanee pula," katanya.

Beliau turut mendedahkan lagi tentang seorang bekas tentera, Kalidass a/l Maniam yang pernah bekhidmat di Rejimen ke-2 Artileri Kem Mahkota, Johor yang masih aktif dalam senarai pengundi di situ sedangkan beliau sudah bersara dan berdaftar sebagai pengundi biasa di Parlimen Sungai Siput.

Menurut Loke, Kalidass sekarang menggunakan MyKad 571226-08-5211 dan menetap di Sungai Siput Utara, Perak dan sudah tidak menggunakan kad pengenalan tentera beliau yang bernombor T3006437 itu lagi.

"Ini tidak adil, SPR seharusnya menukar perubahan dan persaraan Kalidass secara automatik," kata Loke.
Ketika dihubungi Roketkini, Kalidass yang telah menyertai DAP menjelaskan bahawa beliau bersara pada 2 Disember 2010.

"Selepas bertukar kad tentera dengan kad pengenalan baru melalui Mindef, saya pun mendaftar sebagai pengundi. Tidak berapa lama kemudian, tergerak hati untuk menyemak nombor tentera saya yang dahulu," katanya.

Justeru Kalidass terus memaklumkan perkara ini di ibu pejabat ADUN Jalong supaya penyelewengan pengundi pos ini dapat diketengahkan lagi. – Roketkini

05 di lenggeng - Google Blog Search

05 di lenggeng - Google Blog Search


Mohamad Taufek Abd Ghani: Temui Bob Lokman <b>di Lenggeng</b> 10 Mei 2011

Posted: 04 May 2011 02:22 AM PDT

05 di seremban - Google Blog Search

05 di seremban - Google Blog Search


Gangguan Bekalan Air <b>Di Seremban</b> Esok Dan Rabu : N9 Kini

Posted: 04 Sep 2011 07:28 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]SEREMBAN, 5 Sept — Beberapa kawasan di daerah Seremban akan mengalami gangguan bekalan air selama sembilan jam mulai pukul 9 malam esok (6 Sept). Pengurus Khidmat Pelanggan dan Hal Ehwal Awam Syarikat Air Negeri Sembilan ...

05 di mambau - Google Blog Search

05 di mambau - Google Blog Search


Tiga rumah kedai terbakar <b>di</b> pekan <b>Mambau</b>, rugi RM500,000 <b>...</b>

Posted: 13 Sep 2011 11:00 PM PDT

Tiga buah rumah kedai sederet hangus dalam satu kebakaran di pekan Mambau dekat Seremban pagi tadi, yang melibatan kerugian kira-kira RM500,000, menurut Pegawai Operasi Bomba negeri Ahmad Nizam Sapaiee.

Beliau berkata kebakaran itu melibatkan tiga buah rumah kedai di mana dua daripanya musnah sama sekali manakala sebuah lagi hangus 70 peratus.

Menurutnya tujuh buah jentera bomba termasuk dua lori tangki air dari Seremban, Seremban 2, Senawang dan Teluk Kemang dengan 40 anggota berjaya memadamkan kebakaran itu sepenuhnya pada kira-kira pukul 7.25 pagi.

Bomba menghadapi kesukaran dalam memadamkan api berikutan tekanan air rendah, katanya.

Tidak ada kecederaan dan kemalangan jiwa dilaporkan manakala punca kebakaran masih disiasat.

- Bernama

The leading Malaysian website for news and information on community events, food, entertainment and community resources on education and development.

05 di teluk kemang - Google Blog Search

05 di teluk kemang - Google Blog Search


Sekitar aktiviti AMKN9 <b>di Teluk Kemang</b> « Angkatan Muda Keadilan <b>...</b>

Posted: 20 Aug 2011 10:40 AM PDT

05 di kuala klawang - Google Blog Search

05 di kuala klawang - Google Blog Search


PKG <b>KUALA KLAWANG</b>: PENGGREDAN PSS DAN ICT 2011 <b>DI</b> <b>...</b>

Posted: 19 Aug 2011 12:21 AM PDT

EN. RIDZWAN MOHAMAD ROSMAN (GURU GPM), CIK ZARATON AKMAR ABD AZIZ (PTP2) & PN SRI RAHAYU HARYANI BT ABD GHAFAR (JURUTEKNIK KOMPUTER)

05 di port dickson - Google Blog Search

05 di port dickson - Google Blog Search


Kebakaran Loji penapis minyak <b>di Port Dickson</b> |

Posted: 14 Sep 2011 09:50 PM PDT

No of View :623

 Sebahagian daripada loji penapis minyak milik Esso musnah dalam satu kebakaran, di sini, awal pagi tadi melibatkan sebuah pam saluran penghantar minyak dari loji ke kapal.

Kira-kira 100 pekerja berada di loji berkenaan semasa kebakaran yang bermula pada lewat tengah malam dan sempat menyelamatkan diri sementara api dapat dikawal dan dipadamkan sepenuhnya kira-kira empat jam kemudian.

 Pengarah Bomba dan Penyelamat Negeri Sembilan, Saadon Mokhtar berkata pihaknya menerima panggilan kecemasan jam 1.06 pagi dan mengejarkan enam jentera bomba termasuk unit Hazamat (bahan merbahaya) bersama 32 anggota ke tempat kejadian.

Katanya, tiada laporan kemalangan atau kecederaan diterima dan kerja memadamkan kebakaran turut dibantu oleh dua jentera bersama-sama 24 anggota pasukan bomba Esso dan Shell.

Punca kebakaran dan jumlah kerugian sedang disiasat, tambah beliau.

Seorang pekerja di loji berkenaan, Kassim Bee Mohamad Kassim, 49, berkata pada awalnya beliau terdengar bunyi mesin yang kuat dan letupan kemudian melihat api marak dengan tiba-tiba.

T Mallika, 54, seorang pekerja berkata semasa kejadian, mereka sedang bekerja dan ketakutan lalu terus lari keluar menyelamatkan diri apabila melihat api menjulang naik. -BERNAMA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Incoming search terms:

05 di nilai negeri sembilan - Google Blog Search

05 di nilai negeri sembilan - Google Blog Search


HR MANAGER (<b>Nilai</b>, <b>Negeri Sembilan</b>) - Kuala Lumpur <b>...</b>

Posted: 12 Sep 2011 02:38 AM PDT

Position: HR MANAGER
Nature Of Business: Manufacturing
Location: Nilai, Negeri Sembilan
Salary: RM 6, 500 (5 days work)

Job Description:
_ To set policies, guidelines and procedures for the overall administrative and Human Resources functions
_ To plan for company wide manpower requirements and implement cost effective recruitment activities
_ To implement effective human resources development programmes through training, career development programmed and employee welfare activities
_ To oversee the implementation of proper payroll system and procedures
_ To create and keep positive working environment through IR and union activities

Requirement:
_ Minimum Degree / Diploma in Human Resources Management or equivalent
_ At least 8 years of working experience in HR
_ Preferable have exposure in manufacturing industry and have union background
_ Good command in English
_ Mature and innovative

di negeri sembilan - Google Blog Search

di negeri sembilan - Google Blog Search


Fuiyoo!! Katak Gergasi Seberat 20kg <b>di Negeri Sembilan</b> « Home <b>...</b>

Posted: 27 Aug 2011 10:02 PM PDT

Gambar makhluk gergasi ini diambil dengan kamera telefon bimbit. Seorang lelaki Cina dari Gemencheh, Negeri Sembilan mendakwa bahawa gambar itu diambil dua minggu lalu di kawasan pergunungan di Gemencheh.

Katak yang amat besar itu mempunyai berat kira-kira 20kg, iaitu berat badan normal kanak- kanak tujuh atau lapan tahun.

Menurut beliau, haiwan yang sangat besar itu telah ditangkap oleh masyarakat Orang Asli di tepi sungai.

Kawannya terkejut apabila melihat makhluk aneh itu kerana sebelum ini, beliau tidak pernah melihat katak dengan saiz begitu dalam hidupnya.

Lelaki itu menambah, kawannya menawarkan untuk membeli katak itu RM500 tetapi Orang Asli menuntut RM1,000.

Kawannya itu tidak mempunyai wang yang cukup dengan dia pada masa itu, beliau pulang ke rumah untuk mendapatkan lebih banyak wang.

"Apabila kawan saya kembali ke rumah Orang Asli itu dengan wang, dia mendapati bahawa katak gergasi itu telah disembelih dan dimakan. Orang Asli itu jatuh sakit selepas makan katak dan sehingga hari ini, beliau masih terbaring di katil dan tidak dapat bergerak," katanya.

Beliau menambah, masyarakat Orang Asli tidak membenarkan mana-mana orang mengambil gambar tetapi kawannya mengambil gambar katak itu secara rahsia.

ads