Selasa, 10 Julai 2012

05 di ampangan - Google Blog Search

05 di ampangan - Google Blog Search


AL-KISAH TIKAM MENIKAM UNTUK MELOBI CALON <b>DI AMPANGAN</b>

Posted: 10 Jul 2012 05:00 AM PDT

Isu pemilihan calon UMNO seperti tidak berkesudahan di Ampangan. Dua kumpulan berbeza pendapat di bawah satu bumbung parti dilihat sedang bertikam antara satu sama lain bagi memastikan calon pilihan masing-masing mampu menjadi calon di kawasan tersebut.

Dua kumpulan ini terdiri dari ahli Puteri yang pro kepada MB Negeri Sembilan iaitu Tok Mat dan seorang lagi calon Pemuda yang pro kepada Timbalan Bahagian Seremban, Datuk Ishak Ismail. Tak perlulah ditulis siapa empunya nama kerana masing-masing orang Seremban pastinya tahu benar siapa kedua-dua calon ini.

Ini bukannya isu baru. Isu ini sudah berlarutan selama hampir setahun. Malah paling menggusarkan apabila sudah timbul isu untuk sabotaj calon sejak 3 bulan lepas.

Dalam pada itu ada pihak yang cuba mencadangkan agar calon yang neutral  yang tidak pro kepada mana-mana puak diletakkan sebagai calon di situ. Cadangan ini pastinya disambut baik semua pihak. Malah nama calon tersebut pun sudah diketahui. Dan tak perlulah dihebahkan siapa calon tersebut tetapi pastinya ramai yang kenal dengan orang ini kerana pekerjaannya sebagai tauke daging di pasar.

Penulisan di sini bukanlah untuk menghebahkan lagi pertikaman ini tetapi ada baiknya sekiranya MB Negeri Sembilan yang juga merangkap Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Negeri Sembilan turun padang dan bersemuka sendiri dengan kedua-dua pihak ini. Dengan cara ini sahajalah kedua-dua pihak ini dapat disatukan. Setakat menghantar wakil tidak cukup kerana mereka mahukan penjelasan dari pihak atasan sendiri.

Malah isu ini kian parah apabila ada pihak tertinggi yang bersikap seolah-olah lepas tangan dan lelap sahaja. Sekiranya perkara ini masih gagal diatasi, maka terserlah kebodohan UMNO Negeri Sembilan kerana melepaskan kerusi boleh menang selesa ke tangan pembangkang.

05 di tampin - Google Blog Search

05 di tampin - Google Blog Search


PAKATAN RAKYAT NEGERI SEMBILAN: Dialog Md Sabu <b>di Tampin</b> <b>...</b>

Posted: 21 Mar 2012 02:23 AM PDT

CERAMAH DAN DIALOG
Tarikh : 25 Mac 2012 , Ahad
Masa : 9 mlm
Tempat : Markas PAS Cawangan Tampin Bandar, Bt 3 1/4 , Jln Tampin-Gemas, Tampin
Bersama :
Tn Hj Mohamad Sabu , Timbalan Presiden PAS
Siti Aisyah Sheikh Ismail , Ketua Srikandi PKR
Semua dijemput hadir

05 di rembau - Google Blog Search

05 di rembau - Google Blog Search


Forum Menjelang Ramadhan 7 Julai 2012 <b>di Rembau</b>

Posted: 28 Jun 2012 07:40 PM PDT

FORUM PERDANA
Tajuk : Persiapan Menjelang Ramadhan
Tarikh : 7 Julai 2012, Sabtu
Tempat : Lot 955, Kg Bongek, Rembau (rumah Hjh Rokiyah)
1. Ustaz Mohd Fuad Othman , Pendakwah
2. Ustaz Nazree Yunus , mantan Presiden Persatuan Mahasiswa Islam Universiti Malaya
3. Ustaz Fairuz Isa , mantan YDP Badan Kebajikan Anak N.Sembilan Mesir (BAKANS)
4. Moderator : Sdr Sahrizal Masrudin , AJK Yayasan Amal Malaysia Cawangan N.Sembilan
Muslimin dan muslimat semua dijemput hadir
Untuk maklumat lanjut sila hubungi Sdr Izamri 013-2124086
Anjuran : Yayasan Amal Malaysia Cawangan N.Sembilan
Objektif - Melahirkan para pendakwah dari kampung asal terutamanya kawasan pedalaman untuk berkhidmat di tempat asal mereka sendiri dengan pengetahuan asas agama serta dibantu atau dibimbing oleh pendakwah luar yang pakar dalam pengetahuan agama. 
Usaha menggerakkan kerja dakwah di pedalaman memerlukan gerak kerja strategik dan proaktif, serta tenaga pendakwah yang komited.
Bagi merealisasikan hasrat yang murni ini, Yayasan Amal Malaysia telah menubuhkan Pusat Dakwah Serantau (PDS).
PDS sudah mula dibuka sejak Julai 2010 dengan seramai 30 orang pelajar dari pedalaman Sabah dan Sarawak terpilih untuk menjalani latihan selama setahun di kampus sementara Pusat Dakwah Serantau di Kompleks Darul Irsyad, Sungai Merab Luar, Kajang.

ads