Sabtu, 30 Jun 2012

05 di gemas - Google Blog Search

05 di gemas - Google Blog Search


Hotel <b>Di Bahau</b>, Negeri Sembilan | Tales of life

Posted: 26 Jun 2012 09:04 PM PDT

Nak share.. Bebaru ni, takdelah baru sangat. Adik no.3 da selamat di ijabkabulkan Bulan March hari tu di Bahau, Negeri Sembilan. Rumah Perempuan di Felda Serting Hilir, N9. March? Did I say March? Ya hampunn, bulan mac punya cerita baru nak masukkan kat entry?
Maafkan mak, nakk.. Mak busyy. Kalah boss busynyer. Boss pun tak sebizi daku. Wahah. Yelaa, da boss kejenyer menyuruh je,kan. Kulilaa buat semua. Now da free. Bolehlaa bertenet. Tak free pun, ada je keje. Ada 4 folder masih pending. Tak tau biler nak buat. Nak tulis blog ada masa plak.
Eh.. where was I? Back to cerita hotel di Bahau.
Susahnya nak cari hotel nak memuatkan 20 keluarga manusia. Yang setiap keluarga mempunya anak-anak dan cucu-cucu. Untuk pergi menikahkan adikku yang ke-3 ni. Nak cari hotel selesa pun susah.
And.. Bulan December lepas. Makku booking hampir 20 biliks. Pergh. Letak plural S supaya nampak banyak kat biliksss tu. Ahaks.
Tak amek plak gamba bilik, sebab teruja. Wah, lawa and selesanya Hotel ni. What do you expect? Kat kawasan yang agak kecil macam ni, masih boleh untuk selesa macam ni. Best.
Kalau nak booking, ini nombornya. Mana taukan ada urusan kat sana. Atau nak cuti-cuti Malaysia melawat pokok kelapa sawit ke. Nak tunjuk kat anak.. Nihlaa pokok kelapa sawit. Hehehe. Rates pun berpatutan. 


Kiara Inn, Bahau, Negeri Sembilan
Add: Lot 121-B, Pusat Perniagaan Kiara, Bahau, Negeri Sembilan, Malaysia
Tel: 06-4548333

05 di lenggeng - Google Blog Search

05 di lenggeng - Google Blog Search


KHIDMAT MERU: CERAMAH UMUM <b>DI LENGGENG</b>

Posted: 01 Apr 2012 05:24 AM PDT

Turut memberikan ceramah ialah Ahli Parlimen Seremban, YB John Fernandes.
YB John banyak menyentuh isu-isu national sedangkan YB Dr Rani mengupas isu politik semasa di Negeri Selangor.
Walaupun kawasan itu majoritinya adalah orang Melayu, namun ramai juga pendengar dari kaum India dan Cina yang tampil untuk mendengar ceramah tersebut.

05 di tampin - Google Blog Search

05 di tampin - Google Blog Search


tanah <b>di tampin</b>,negeri sembilan utk dijual - CariGold Forum

Posted: 21 Mar 2012 10:18 PM PDT

Recommended Brokers

 

Join Date: Mar 2012

Posts: 3

Poster Rank: #38974

Thanked 0 Times


tanah di tampin, n9 utk dijual

- 4 ekar
- ada tanaman sawit 8 tahun
- status leasehold,bumi-lot
- tepi jalan
- rm 65 000 ( 1 ekar )

jika berminat bole hubungi

ajim 012-2204420


Posting Rules

You may not post new threads

You may not post replies

You may not post attachments

You may not edit your posts


HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT +8. The time now is 06:09 AM.


Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE

05 di port dickson - Google Blog Search

05 di port dickson - Google Blog Search


WARGA TENTERA <b>DI PORT DICKSON</b> BERSAMA BEKAS PANGLIMA

Posted: 30 Jun 2012 12:10 AM PDT


Oleh:  WFAUZDIN  NS
TERUJA untuk aku kembali ke tanah tempat titik peluh aku di Port Dickson, kononnya `Bandar Tentera Darat'.  Tahun 1988, aku melapor diri sebagai warga tentera di sini.  Ketika itu politik aku simpan di dalam stor di Pusat Latihan Rekrut (PLR) yang kini menjadi PUSASDA.  
Tamat latihan selama 6 bulan, aku meneruskan kerjaya ini sehingga 22 tahun.  Tahun 1998, ketika aku masih di dalam tentera, minat untuk berpolitik kembali semula angkara kekejaman Tun Mahathir yang menganiayai Timbalannya DS Anwar ketika itu.  Namun demikian, undang-undang mencegah aku untuk menjadi ahli mana-mana parti politik tetapi aku terus mengikuti perkembangan politik tanahair sehingga aku bersara.
Hari ini aku kembali ke Port Dickson sebagai orang politik sepenuh masa.  Bukan kerana tidak mengenang jasa Kerajaan tetapi untuk memberitahu kerajaan yang memerintah hari ini bahawa hentikan saja kezaliman, hentikan rasuah dan penyelewengan.  
Malam ini (Sabtu - 30 Jun) aku akan tampil di pentas ceramah di Bt 4, Port Dickson di atas kapasiti KOBAT (Kor Bekas Angkatan Tentera). Paling membanggakan sekali malam ini program akan turut dihadiri oleh bekas Panglima Tentera iaitu Brigadier Jeneral (B) Hadi.  Program juga dihangatkan dengan kehadiran Sdr Rafizi Ramli dan tidak ketinggalan Ahli Parlimen Telok Kemang merangkap Pengerusi KEADILAN Negeri Sembilan, YB Dato; Kamarul Baharin serta beberapa pimpinan lain.
Kepada semua warga tentera sekitar Port Dickson dijemput dan digalakkan untuk hadir bagi kita mendapatkan maklumat khususnya berkaitan tentera, begitu juga kepada bekas-bekas anggota tentera.  Orang ramai juga dijemput hadir beramai-ramai malam ini. /wfauzdin.blogspot.com

05 di rembau - Google Blog Search

05 di rembau - Google Blog Search


YB Salahuddin Ayub 30 Jun 2012 <b>di Rembau</b>

Posted: 28 Jun 2012 01:02 AM PDT

CERAMAH PERDANA
Tarikh : 30 Jun 2012, Sabtu
Tempat : Kg Pedas Hilir, Rembau
~ YB Salahuddin Ayub , Naib Presiden PAS
~ Ustazah Nuridah Salleh , AJK Muslimat PAS Pusat
~ S. Suria Narayanan , Naib Pengerusi DHPP Malaysia
~ Nazree Yunus , Ketua AMK N.Sembilan
~ Dr Rosli Yaakop , Timbalan Pesuruhjaya PAS N.Sembilan

05 di kuala pilah - Google Blog Search

05 di kuala pilah - Google Blog Search


Mohamad Taufek Abd Ghani: Air <b>di Kuala Pilah</b> bermasalah sudah <b>...</b>

Posted: 26 Jun 2012 09:26 PM PDT

Aduan Rakyat - 27 Jun 2012
Masalah keperluan asas utama iaiatu bekalan air bersih di Kuala Pilah, Negeri Sembilan sehingga kini sejak diswastakan dan dikendalikan oleh SAINS, tidak dapat didiselesaikan. Saya tidak duduk di sana tapi sering pulang ke sana dan mendengar keluhan rakyat terutama sewaktu mendengar ceramah pihak pembangkang.
Rakyat setempat berasa kecewa kerana bukan sahaja tiada tindakan di ambil malah mereka akan blacklist kepada orang yang membuat aduan. Sebagai sebuah pekan besar yang menempatkan Bandar Diraja Seri Menanti, perkara ini sepatutnya tidak wujud dan kita sudahpun hidup di alaf baru bukan di zaman 70an lg.
SAINS ingin membekalkan air ke Selangor tapi kawasan utama di Negeri Sembilan seperti di sini mempunyai masalah bekalan air. ini menjejaskan kualiti kehidupan, dan kesihatan penduduk setempat. bayangkan, pengusaha restoran tdk dpt mencuci pinggan setiap masa etc.
Bukan ini sahaja penduduk Negeri Sembilan sering mengalami gangguan tenaga elektrik terutama di kawasan Terachi, bermula dari Seremban ke atas, apakah puncanya?
Dengan harapan melalui pendedahan ini, Exco2, dan Ahli Parlimen dpt buka mata bukan tah berpegang pd status semata2.

05 di lukut - Google Blog Search

05 di lukut - Google Blog Search


AKU SUKA MEMANCING: EBEK <b>DI</b> KELONG POZI <b>LUKUT</b>

Posted: 24 Jun 2012 01:00 AM PDT

PENGALAMAN AKU MEMANCING DI KELONG POZI AGAK LAMA TETAPI ADA LAGI PEMANCING YANG LEBIH LAMA. BERDASARKAN PENGALAMAN AKU, TAHUN INI TAHUN 2012 IKAN EBEK AGAK KERAP MASUK KELONG DARI JANUARI HINGGA MEI. DULU AKU PERNAH MENULIS TIDAK MENGGUNAKAN UMPAN UDANG SEMASA PERGI KE KELONG POZI. NAMUN PENDAPAT AKU TU DAH BERUBAH PADA TAHUN INI KERANA AKU SENDIRI MENGGUNAKAN UMPAN UDANG HIDUP. DULU AKU TIDAK SUKA GUNA UMPAN UDANG HIDUP KERANA MEMBAZIR TETAPI SEBALIKNYA PADA TAHUN INI. BERMULA KEMASUKAN IKAN SUSU, AKU MULA MENGGUNAKAN UMPAN UDANG HIDUP. SELAIN SUSU, IKAN EBEK DAN DAUN BARU JUGA SUKA MENGHENTAM UMPAN UDANG HIDUP. JADI PENDAPAT LAMA AKU TU BOLEH DIUBAH MENGIKUT SITUASI. WALAUBAGAIMANAPUN, PENGGUNAAN UMPAN HIDUP LEBIH MUJARAB DIGUNAKAN PADA WAKTU SIANG WALAUPUN ADA JUGA KES2 TERTENTU ADA PEMANCING DAPAT IKAN PADA WAKTU MALAM MENGGUNAKAN UMPAN UDANG HIDUP. GAMBAR2 DI BAWAH MERUPAKAN EBEK-EBEK YANG BERJAYA DINAIKAN DI K DALAM TRIP2 AKU MEMANCING DI KELONG POZI. ADA RAMAI JUGA PEMANCING LAIN YANG BERJAYA MENAIKAN IKAN EBEK DI KELONG POZI. WAKTU EBEK MAKAN PULA TIDAK MENENTU IAITU KEKADANG SEWAKTU AIR PASANG HAMPIR PENUH, KEKADANG SEWAKTU AIR SURUT HAMPIR HABIS DAN KEKADANG SEWAKTU AIR MULA PASANG.


05 di gemencheh - Google Blog Search

05 di gemencheh - Google Blog Search


Anak Muda Kampung Nak Senang: Ceramah Umum <b>di GEMAS</b> 17 <b>...</b>

Posted: 14 Mar 2012 02:31 AM PDT

CERAMAH UMUM
Tarikh : 17 Mac 2012, Sabtu
Masa : 9 malam
Tempat : No 125 ,Felda Sungai Kelamah ,Gemas ,Negeri Sembilan.

Penceramah:
YB Abdullah Sani (Ahli Parliman Kuala Langat)
YB Hj Taufek Abd Ghani (ADUN Paroi/ P'Jaya PAS NS)
YB Dato' Kamarul Bahrin (Ahli Parlimen Teluk Kemang)
YB S. Veerapan (ADUN Repah)

Turut hadir :
1. Zakaria Khalim ( YDP PAS Tampin)
2. Hj Baharudin Siri (Ketua PKR Cabang Tampin)
3. Hj Razakek Abd Rahim (Naib YDP PAS Tampin)
4. Dato' Syawal Salim (AJK PKR Tampin)

Anjuran Pakatan Rakyat MTD DUN Gemas

ads