Khamis, 22 September 2011

05 di sikamat - Google Blog Search

05 di sikamat - Google Blog Search


Kursus Kahwin <b>Di Sikamat</b>, Seremban | Senarai Kursus Kahwin <b>...</b>

Posted: 05 Apr 2011 08:40 PM PDT

Anda tinggal di kawasan Sikamat, Seremban? Jom ke kursus pra-perkahwinan Usrati.

Negeri : Negeri Sembilan
Kawasan : Sikamat, Seremban
Nama Pusat Kursus: Usrati Centre
Alamat : 453, Jalan Sri Pulai 26, Taman Sri Pulai 2, 70400, Sikamat, Seremban. Negeri Sembilan
Laman Web: Klik Sini
No. Fon : 019-6991851 / 06-7615951

Peta ke Lokasi Pusat Kursus Kahwin:


View Larger Map

Related posts:

  1. Kursus Kahwin Di Negeri Sembilan
  2. Kursus Kahwin di Tampoi
  3. Kursus Kahwin di Jalan Klang Lama
  4. Kursus Kahwin Putrajaya
  5. Kursus Kahwin Damansara

05 di senawang - Google Blog Search

05 di senawang - Google Blog Search


Kursus Kahwin <b>Di Sikamat</b>, Seremban | Senarai Kursus Kahwin <b>...</b>

Posted: 05 Apr 2011 08:40 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Anda tinggal di kawasan Sikamat, Seremban? Jom ke kursus pra-perkahwinan Usrati. Negeri : Negeri Sembilan Kawasan : Sikamat, Seremban Nama Pusat Kursus: Usrati Centre Alamat : 453, Jalan Sri Pulai 26, Taman Sri ...

05 di teluk kemang - Google Blog Search

05 di teluk kemang - Google Blog Search


Sekitar aktiviti AMKN9 <b>di Teluk Kemang</b> « Angkatan Muda Keadilan <b>...</b>

Posted: 20 Aug 2011 10:40 AM PDT

05 di kuala klawang - Google Blog Search

05 di kuala klawang - Google Blog Search


Pekan umpama sleeping town | .:: A A N S ::.

Posted: 17 Sep 2011 01:02 AM PDT

KUALA KLAWANG - Pekan Kuala Klawang boleh diumpamakan sebagai sleeping town khususnya pada hari cuti berikutan tiada sebarang daya tarikan yang terdapat pada pekan ini.

Tinjauan Sinar Harian mendapati pekan itu biasanya kelihatan 'hidup' pada hari biasa, namun sunyi semasa hari cuti.

Seorang pelajar, Nurul Hasinah Mohd Bakri, 18, berkata, remaja dan belia tidak gemar datang ke pekan berkenaan kerana disifatkan tidak menyeronokkan.

Menurutnya, remaja di sini lebih gemar ke bandar Seremban walaupun jauh.

"Di sini tidak seronok kerana tidak banyak kedai jualan, malah lazimnya apabila jam 8 malam semua kedai sudah tutup," katanya.

Nurul Hasinah berkata, dahulu ada setiap tahun pekan berkenaan meriah dengan pertandingan futsal dan sebagainya. Tetapi sekarang, aktiviti seumpama itu sudah tidak dianjurkan lagi.

Sementara itu rakannya, Nurul Afifah Zamri, 18, berkata, pekan Kuala Klawang perlu mempunyai pusat membeli belah bagi menarik golongan muda.

"Semua daerah di negeri ini mempunyai sekurang-kurangnya sebuah pusat membeli belah. Tetapi keadaan berbeza di sini.

"Selain itu, masalah pengangkutan juga sedikit sebanyak merencatkan keinginan orang ramai untuk datang ke pekan ini," katanya yang menuntut di Universiti Teknologi Mara (UiTM) Melang, Kuala Pilah.

Nurul Afifah yang berasal Kampung Serting Tengah berkata, dia dan rakan-rakannya terpaksa menunggu hampir dua jam untuk mendapatkan bas ke Seremban.

Menurutnya, sekiranya ingin pulang bercuti dari kampus UiTM, dia terpaksa menaiki bas dari Kuala Pilah ke Seremban dan kemudian ke Jelebu yang mana perjalanannya memakan masa lama.

Katanya, bangunan kedai di pekan Kuala Klawang juga perlu diceriakan kerana ia nampak usang dan tiada daya penarik.

Sumber: Sinar Harian

05 di paroi - Google Blog Search

05 di paroi - Google Blog Search


Penyu &#39;rebah&#39; <b>di Paroi</b> – Selangor sekadar seri « Bola Sepak Malaysia

Posted: 13 Sep 2011 05:59 PM PDT

Negeri Sembilan berjaya mengekalkan rekod tanpa kalah dalam saingan Piala Malaysia apabila mengatasi Terengganu 1-0 dalam perlawanan Kumpulan B di Stadium Tuanku Abdul Rahman, Paroi.

Negeri Sembilan terpaksa menunggu minit ke-64 untuk mencipta jaringan apabila Shahurain Abu Samah yang dapat melepasi benteng pertahanan lawan,  menolak masuk bola ke dalam gawang Terengganu.

Dalam satu lagi perlawanan kumpulan B, pasukan PKNS Selangor turut mencatat kemenangan tipis 1-0 ke atas Sime Darby di Stadium Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ), Kelana Jaya.

Dalam saingan Kumpulan A, Perak mengutip tiga mata penuh dalam saingan kumpulan yang sama, Perak mengalahkan Kedah 2-1 di Stadium Perak, Ipoh.

Pasukan Perak terlebih dahulu membuka jaringan pada minit ke-15 hasil jaringan Mohd Syafiq Jamal diikuti Mohd Failee Mohd Ghazali pada minit ke-36 manakala gol tunggal Kedah disumbangkan oleh Mohd Khyrill Muhymeen (min-34).

Manakala, Sabah mengekalkan kedudukan teratas kumpulan apabila mengalahkanJohor 3-1 di Stadium Likas, Sabah.

Gol Sabah dihasilkan menerusi Radzi Mohd Hussin seawal minit kesembilan dan dua gol hasil Zainizam Marjan pada minit ke-35 dan 54, manakala gol saguhati Johor dijaringkan oleh Mohd Azuwad Mohd Arip pada minit ke-20.

Dalam saingan Kumpulan C, Johor FC menang tipis 1-0 kepada Sarawak hasil sepakan penalti, Eddy Helmi Abd Manan pada minit ke-48, di Stadium Negeri, Kuching.

Johor FC memperoleh tendangan penalti apabila Mohd Ridwuan Ma'On dijatuhkan oleh pemain pertahan Sarawak, Chun Kheng Hong dalam kawasan kotak penalti.

Dalam saingan Kumpulan D, pasukan kelab T-Team menjaringkan dua gol pada setiap babak untuk mengatasi pasukan Polis Diraja Malaysia (PDRM) 4-0 di Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah, Kuala Terengganu.

Empat gol T-Team tersebut dijaringkan oleh Zairo Anuar Zailani pada minit ke-43, Nor Fazly Alias (min-45), Mohd Fitri Omar (min-65) dan Nor Farhan Muhamad (min-78).

Dalam satu lagi perlawanan Kumpulan D, Kuala Lumpur mengekalkan kedudukan tangga teratas kumpulan apabila seri tanpa jaringan dengan Selangor di Stadium Selayang.

Info Terkini BolaSepak Malaysia

05 di jelebu - Google Blog Search

05 di jelebu - Google Blog Search


Posted:

[unable to retrieve full-text content]

di negeri sembilan - Google Blog Search

di negeri sembilan - Google Blog Search


Orang Asli <b>di Negeri Sembilan</b> bakal terima pendapatan bulanan <b>...</b>

Posted: 21 Sep 2011 07:43 PM PDT

Posted on September 22, 2011, Thursday

SEREMBAN: Kaum Orang Asli di Negeri Sembilan bakal menerima pendapatan bulanan kira-kira RM1,500 menerusi pegangan saham mereka dalam estet getah dan kelapa sawit di negeri itu.

Menteri Besar Datuk Seri Mohamad Hasan berkata, perkara itu dapat dilakukan menerusi penukaran status tanah kepada tanah rizab Orang Asli yang dilaksana secara bersama oleh kerajaan negeri dan pusat sekarang.

"Setakat ini kita sudah beri kepada 13 buah kampung melalui 200 hektar tanah di Johol yang ditukar menjadi tanah rizab Orang Asli," kata-nya selepas mesyuarat Exco, di sini semalam.

Semua tanah terbabit akan dibangunkan untuk tanaman getah dan kelapa sawit oleh RISDA dan FELCRA, manakala setiap keluarga Orang Asli berkenaan menerima nilai saham yang setara dengan lima ekar tanah, katanya.

"Selepas tolak belanja peng-urusan, saham-saham ini akan memberi pendapatan berjumlah RM1,500 sebulan kepada setiap keluarga Orang Asli," katanya.

Mohamad berkata, terdapat 68 buah kampung Orang Asli berdaftar dengan kerajaan negeri.

"Bagi kampung yang tidak mempunyai keluasan tanah mencukupi, ini tidak menjadi masalah kerana penduduk di kampung terbabit akan memiliki pegangan saham di kampung lain yang mempunyai tanah lebih luas dan maju sebagai sebuah mini estet," katanya. — Bernama

ads