Selasa, 6 Mei 2014

05 di juasseh - Google Blog Search

05 di juasseh - Google Blog Search


Sekitar Forum Maulidur Rasul <b>di Juasseh</b> - parti keadilan rakyat <b>...</b>

Posted: 03 Feb 2014 01:36 AM PST

Panelis: Ustaz Badrol Amin, Ustaz Norazman Mohamad
Moderator: Nazree Yunus 

05 di lenggeng - Google Blog Search

05 di lenggeng - Google Blog Search


BlOG NEGERI SEMBILAN: 05 <b>di lenggeng</b> - Google Blog Search

Posted: 22 Mar 2014 09:10 PM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

Inokulasi Menggunakan IGB711 <b>di Lenggeng</b> <b>...</b> - Gaharu Candan

Posted: 17 Mar 2014 06:55 AM PDT

Agak lama saya tidak mengemaskini laman blog ini. Ada yang bertanyakan adakah saya masih aktif dengan gaharu. Kebelakangan ini saya lebih menumpukan kepada Facebook. Banyak aktiviti-aktiviti gaharu saya dimuat naik ke laman Facebook. Tidak dinafikan Facebook lebih mudah dan cepat untuk memuat naik gambar aktiviti-aktiviti gaharu berbanding laman blog. Sungguhpun begitu, setelah melihat bilangan pageview blog ini semakin banyak hingga mencecah lebih135,000 pageview, saya semakin bersemangat untuk mengemaskini di laman blog ini meskipun ia mengambil masa yang agak lama untuk mencatatkan sesuatu di sini. 
Pada awal tahun 2013, Tuan Hj Shamsor menghubungi saya untuk membantu beliau menginokulasi pokok karas jagaannya di Lenggeng, Negeri Sembilan. Bermula dengan pertemuan di ladang karas ini terus membawa kami kepada persahabatan sehinga ke hari ini. Baharu semalam beliau sudi menjengah saya di Bangi, Selangor. Beliau membawa khabar gembira hasil dari inokulasi di Lenggeng, Negeri Sembilan selepas 10 bulan di inokulasi dengan Inokulan Gaharu Biotech. 
Insya Allah saya kongsikan khabar gembira tersebut. 

05 di teluk kemang - Google Blog Search

05 di teluk kemang - Google Blog Search


CikguNorazimah: SharingIsCaring : Ceritera <b>di Teluk Kemang</b>

Posted: 01 Apr 2014 04:46 PM PDT

CN cuma ingin berkongsi dengan pembaca tersayang gambo2 semasa picnic di Teluk Kemang, N9 minggu lepas. Layan jela yer..hehe
Ayah & Irfan seronok berkubang sampai takmo naik ! 

Budak kecik yang excited dapat mandi pantai. Tangan Irfan burn duk berkubang..nasibla..ahaks~

Berehat makan kejab setelah penat berkubang..

Ok..sambung main lagi ! 

Sebelum balik, singgah dulu mamam di Restoran Cowboy..omey tak kitorang ? hehe
CN : Berkongsilah anda atas perkara yang baik-baik. Mudah ! Cuma tekan butang LIKE/G+. Terima kasih.

05 di paroi - Google Blog Search

di paroi - Google Blog Search

05 di paroi - Google Blog Search


Pasar Borong Fama Mula Operasi <b>Di Paroi</b> - MYNEWSHUB.MY <b>...</b>

Posted: 03 May 2014 12:46 AM PDT


SEREMBAN – Lembaga Pemasaran Pertanian Persekutuan (Fama) Negeri Sembilan memulakan operasi pasar borong di Pasar Komuniti dan Karavan (Pakar), Paroi dekat ini, hari ini.

Pengarah Fama Negeri Sembilan A. Rahaman Suleiman berkata pembukaan pasar borong yang beroperasi mulai 5 pagi hingga 8 pagi itu selaras dengan hasrat kerajaan untuk memerangi orang tengah dan menawarkan harga yang lebih murah.

Diharapkan selepas ini para pekedai, peruncit, pengusaha kedai makan, institusi perkhidmatan makanan dan seumpamanya dapat menawarkan produk jualan yang lebih murah untuk pelanggan, katanya di sini hari ini.

Beliau berkata produk di pasar borong ini iaitu ikan laut dijual 50 peratus lebih murah daripada pasaran biasa, buah-buahan tempatan, sayur-sayuran, ayam proses dan kelapa/santan kelapa juga dijual antara 5 hingga 20 peratus lebih murah.

Katanya pembukaan pasar borong di Pakar adalah bagi mempelbagaikan kluster jualan di situ sesuai dengan konsepnya yang mementingkan komuniti pengguna.

Selain itu, katanya Fama turut membuka pasar runcit dan pasar tani yang akan beroperasi setiap hari mulai 8 pagi hingga 12 tengah hari.

"Pembukaan pasar runcit adalah sebagai komplimentari kepada pasar borong. Pasar runcit ini beroperasi setelah selesai waktu operasi pasar borong," katanya menambah pengguna diharap dapat mengambil peluang berbelanja dengan lebih di pasar berkenaan.

Katanya, pasar tani pula menawarkan harga berdasarkan program 'Jimat Belanja Dapur' yang diperkenalkan Fama melibatkan 32 komoditi. – BERNAMA

Anda mungkin juga meminati:

Pasar Borong Fama Mula Operasi Di Paroihttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/Pasar-Borong-Fama.jpghttp://mynewshub.my/wp-content/uploads/Pasar-Borong-Fama-150x150.jpgMyNewsHub Terkini,

SEREMBAN - Lembaga Pemasaran Pertanian Persekutuan (Fama) Negeri Sembilan memulakan operasi pasar borong di Pasar Komuniti dan Karavan (Pakar), Paroi dekat ini, hari ini. Pengarah Fama Negeri Sembilan A. Rahaman Suleiman berkata pembukaan pasar borong yang beroperasi mulai 5 pagi hingga 8 pagi itu selaras dengan hasrat kerajaan untuk memerangi...

<p style="text-align: justify;">SEREMBAN - Lembaga Pemasaran Pertanian Persekutuan (Fama) Negeri Sembilan memulakan operasi pasar borong di Pasar Komuniti dan Karavan (Pakar), Paroi dekat ini, hari ini.</p> <p style="text-align: justify;">Pengarah Fama Negeri Sembilan A. Rahaman Suleiman berkata pembukaan pasar borong yang beroperasi mulai 5 pagi hingga 8 pagi itu selaras dengan hasrat kerajaan untuk memerangi orang tengah dan menawarkan harga yang lebih murah.</p> <p style="text-align: justify;">Diharapkan selepas ini para pekedai, peruncit, pengusaha kedai makan, institusi perkhidmatan makanan dan seumpamanya dapat menawarkan produk jualan yang lebih murah untuk pelanggan, katanya di sini hari ini.</p> <p style="text-align: justify;">Beliau berkata produk di pasar borong ini iaitu ikan laut dijual 50 peratus lebih murah daripada pasaran biasa, buah-buahan tempatan, sayur-sayuran, ayam proses dan kelapa/santan kelapa juga dijual antara 5 hingga 20 peratus lebih murah.</p> <p style="text-align: justify;">Katanya pembukaan pasar borong di Pakar adalah bagi mempelbagaikan kluster jualan di situ sesuai dengan konsepnya yang mementingkan komuniti pengguna.</p> <p style="text-align: justify;">Selain itu, katanya Fama turut membuka pasar runcit dan pasar tani yang akan beroperasi setiap hari mulai 8 pagi hingga 12 tengah hari.</p> <p style="text-align: justify;">"Pembukaan pasar runcit adalah sebagai komplimentari kepada pasar borong. Pasar runcit ini beroperasi setelah selesai waktu operasi pasar borong," katanya menambah pengguna diharap dapat mengambil peluang berbelanja dengan lebih di pasar berkenaan.</p> <p style="text-align: justify;">Katanya, pasar tani pula menawarkan harga berdasarkan program 'Jimat Belanja Dapur' yang diperkenalkan Fama melibatkan 32 komoditi. - BERNAMA</p>