Selasa, 13 November 2012

05 di teluk kemang - Google Blog Search

05 di teluk kemang - Google Blog Search


Temui Cosmo Ladies <b>di</b> Pantai <b>Teluk Kemang</b>, Port Dickson

Posted: 10 Nov 2012 03:33 AM PST

Salam semua....

CosmoLadies boutique ditutup dari hari ini hingga 18 Nov yea...
Temui kami di Karnival Gegar Belia di Teluk Kemang, Port Dickson...

Order Online dibuka seperti biasa...cuma posting akan dibuat pada isnin Rabu dan Jumaat Shj untuk minggu ini.

Thanx

Regards,
Zuhra

- Posted using BlogPress from my iPad

Location:Teluk kemang, port dickson

projek <b>telok kemang</b>: bukan terbengkalai , mangkok! - My Home Soil

Posted: 22 Oct 2012 04:38 AM PDT


Projek penambakan dan mengindahkan pantai di Batu 8, Teluk Kemang didakwa terbengkalai sepertimana yang dibangkitkan parti pembangkang (PR) KLIK, baru-baru ini adalah sama sekali tidak benar.
Bukan terbengkalai, tetapi ianya tergendala sementara akibat hakisan serta kekurangan pasir untuk tujuan tersebut.

Kerajaan negeri juga telah mengambil inisiatif dan mendapat kelulusan dari kerajaan negeri Melaka untuk mengambil pasir dari luar kawasan Negeri Sembilan bagi mengatasi masaalah yang berlaku bagi meneruskan projek tersebut seperti sediakala.

"Pantai kita semakin terhakis dan aliran ombak sentiasa berubah menyebabkan pantai menjadi pendek.

"Kerajaan telah memulakan projek penambahbaikan di kawasan pantai dan berjaya dalam fasa pertamanya, beberapa tahun lepas di pantai Batu 4, Port Dickson," katanya kepada media selepas mempengerusikan mesyuarat Exco di Seremban, semalam.

Kata DS Haji Mohamad, pihak kontraktor telah mendapat kelulusan daripada kerajaan negeri Melaka untuk mengambil pasir bagi penambakan dan sebaik diterima kelak, projek tergendala ini disambung semula.

Sementara itu, Pengarah Jabatan Pengairan dan Saliran (JPS) negeri, Hashim Osman berkata, projek penambakan pantai itu akan melibatkan laluan sepanjang 1.7 kilometer di sini.

Katanya lagi, apabila siap kelak kawasan riadah ini akan menjadi lebih luas dan mampu menarik perhatian pengunjung di lokasi popular ini.

"Selain penambakan, lokasi ini juga akan diindahkan dengan landskap baharu yang lebih segar," katanya.

Katanya, apa yang kerajaan laksanakan ini akan membawa pelbagai kelebihan kepada peniaga sekitar antaranya penambahan bilangan pengunjung dan bukan mengurangkan kehadiran mereka.

"Apabila masalah mendapatkan pasir ini selesai, projek ini akan bermula secepat mungkin," katanya.Dipetik : http://warighn9.blogspot.com/2012/10/projek-di-panta-bt8-bukan-terbengkalai.html

05 di paroi - Google Blog Search

05 di paroi - Google Blog Search


Bilik Sewa Bujang (Lelaki) <b>di Paroi</b>, Senawang & Seremban 2 - 016 <b>...</b>

Posted: 11 Nov 2012 04:42 PM PST

Kami menyediakan Bilik-bilik Sewa di:

a. Panchor Paroi (Bilik keluarga) - boleh masak, etc (RM300 sebulan)

b. Senawang (Bilik Kongsi) - dekat Giant - RM260 sebulan.

c. Garden Avenue, Seremban 2 (Bilik Bujang) - Bilik Kecil - RM200, Bilik Sedang - RM 220 sebulan, Bilik Besar (dekat bilik air) - RM 240 sebulan

Kemudahan:
- Taman Permainan & Taman tasik rekreasi
- Restoran Tomyam, kedai burger, kedai mamak
- Kedai runcit & pasaraya
- Parking luas
- Dekat Kolej Negeri,hospital,kilang Oakland,Bomba,Polis,Immigresen
- 20 minit ke KLIA/Nilai/Port Dickson/Seremban
- Jusco / Tesco / Pasar besar Seremban 2
- Pertonas / CIMB / Maybank
- Berdekatan Giant & bandar Taipan Senawang
- Dekat highway menuju Kuala Lumpur & Johor
- Dekat Stadium Paroi, Air Terjun Ulu Bendul, Pusat belia Seremban
- 15 minit ke Seremban

Sesuai untuk:
- Outstation/praktikal di Seremban.
- Melancong melebihi 3 bulan di Negeri Sembilan.
- Pelajar Kolej Negeri.
- Orang bujang ingin jimat sewa.
- Rumah di luar N.Sembilan tapi Kerja di Seremban/Nilai/KLIA
- Ada acara di Seremban untuk sebulan seperti Liga Sukan di Stadium Paroi
- Pelajar sedang cari rumah sewa.
- Selalu berulang alik ke Seremban

(sewa 1+1)

Sila hubungi: En. Ramlan - 0169088627 (antara jam 3 ptg - 8 mlm)

Maklumat lanjut di - http://hotelseremban.com.nu

bilik sewa seremban bilik sewa bilik sewa garden avenue bilik untuk disewa rumah untuk disewa rumah sewa senawang sewa bilik seremban 2 apartment untuk disewa rumah sewa seremban cari bilik sewa portal sewa rumah sewa jusco seremban cari bilik rumah di seremban rumah sewa di seremban rumah teres untuk dijual rumah untuk disewa seremban bilik rumah utk disewa perempuan untuk disewa mencari bilik sewa flat untuk disewa rumah untuk disewa seremban rumah sewa negeri sembilan rumah sewa ampangan bilik sewa di ijm rumah sewa di panchor rumah untuk dilelong rumah untuk disewa di seremban cari rumah sewa di senawang rumah sewa negeri sembilan rumah sewa di senawang rumah sewa paroi bilik untuk disewa nilai mencari bilik untuk disewa rumah untuk disewa di n9 rumah sewa pd rumah untuk disewa di n.sembilan banglo untuk dijual mencari rumah sewa di seremban rumah untuk disewa di taman tasik sewa bilik panchor bilik untuk sewa rumah sewa di chedang portal sewa malaysia rumah untuk disewa negeri9 rumah teres sewa rumah untuk rumah bilik

hebahan : program jelajah janji ditepati <b>di paroi</b> negeri <b>...</b> - omaQ

Posted: 25 Sep 2012 04:53 PM PDT

HEBAHAN : PROGRAM JELAJAH JANJI DITEPATI DI PAROI NEGERI SEMBILAN

Kementerian Pelajaran Malaysia akan menyertai

Program Jelajah Janji DiTepati

Bertempat:Kompleks Belia Dan Sukan Paroi, Negeri Sembilan
Pada :29 September 2012 (Sabtu)
Masa : 09.00 pagi hingga 10.00 malam

Dirasmikan oleh

YAB Dato' Sri Haji Mohd Najib bin Tun Haji Abdul Razak

Perdana Menteri Malaysia

Masa Perasmian : 10.30 pagi

Orang ramai dijemput memeriahkan program ini..

Related Posts with ThumbnailsShare on Facebook
Posted on September 26th 2012 in My Artikel, My Event, My Info

Leave a Reply

05 di kuala klawang - Google Blog Search

05 di kuala klawang - Google Blog Search


<b>Di</b> ambang Hari Raya Aidiladha - SK <b>Kuala Klawang</b>

Posted: 23 Oct 2012 07:16 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Di ambang Hari Raya Aidiladha. Sekolah Kebangsaan Kuala Klawang mengucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha kepada semua pelawat, guru dan pelajar SK Kuala Klawang. Selamat bercuti! 20121024-101511.jpg. Related posts ...

05 di nilai negeri sembilan - Google Blog Search

05 di nilai negeri sembilan - Google Blog Search


Thinking of Book: Dari <b>Nilai</b> ke pancingan buku <b>di</b> Aidiladha 1433 <b>...</b>

Posted: 27 Oct 2012 09:02 AM PDT

Saya sekeluarga bergerak ke Nilai pada malam Hari Raya Aidiladha 1433H, Khamis 26 Okt. 2012. Tujuan saya ialah untuk berhari raya di rumah adik ipar dan biras di sebuah kawasan perumahan di Nilai. Kedua-dua ibu dan bapa mertua juga turut serta. Kami ke sana dengan memandu tiga buah kereta.

Sambutan Aidiladha 1433H yang sangat sederhana, sungguh. Walaupun demikian, destinasi saya dan keluarga yang hampir dengan Kuala Lumpur itu ditemani oleh enam judul buku rujukan. Justeru di sebelah malamnya saya meneruskan penulisan dan suntingan novel sejarah Konstantinopel: Menjulang Panji Jihad yang terasa semakin berat untuk ditamatkan.

Hari kedua Aidiladha saya ke KL Sentral dengan menaiki komuter dari stesen Batang Benar, Nilai, Negeri Sembilan. Perjalanan ke sana mengambil masa lebih kurang 40 minit. Matlamat ialah menghadiri Ekspo Buku Islam 4, KL Sentral bagi meraikan sesi Tuan Ramlee Awang Murshid (RAM), novelis thriller nombor wahid negara.

Sesi satu jam itu bermula 11.00am berakhir jam 12.00pm. Beberapa info penting dikongsi dan dibuka oleh Tuan RAM, termasuk makluman tiga buah novel yang akan beliau nukilkan. Memang dahsyat novelis yang satu ini. Cemburu saya menggebu-gebu.
Antara rahsia penulisan yang beliau kongsikan ialah tip bagi mengatasi blok penulis (writer's block). Menurut Tuan RAM, andai buntu menjelma tatkala sedang menulis, segera baca Surah Ash-Syarh, surah ke-94. Terjemahannya seperti berikut: 
"Bukankah Kami telah melapangkan bagimu dadamu (wahai Muhammad serta mengisinya dengan iman dan hidayah petunjuk)? Dan Kami telah meringankan daripadamu bebanmu (menyiarkan Islam) - Yang memberati tanggunganmu, (dengan memberikan berbagai kemudahan dalam melaksanakannya)?

"Dan Kami telah meninggikan bagimu sebutan namamu (dengan mengurniakan pangkat Nabi dan berbagai kemuliaan)? Oleh itu, maka (tetapkanlah kepercayaanmu) bahawa sesungguhnya tiap-tiap kesukaran disertai kemudahan. (Sekali lagi ditegaskan) bahawa sesungguhnya tiap-tiap kesukaran disertai kemudahan. 


"Kemudian apabila engkau telah selesai (daripada sesuatu amal soleh), maka bersungguh-sungguhlah engkau berusaha (mengerjakan amal soleh yang lain), Dan kepada Tuhanmu sahaja hendaklah engkau memohon." 
Alhamdulillah. Satu tip yang cukup bagus untuk saya amalkan. Terima kasih, Tuan Ramlee Awang Murshid.
Usai sesi itu saya meninjau sekitar ekspo buku. Lengang dan hambar. Mungkin juga orang tidak ramai datang justeru ekspo bermula pada hari ke-2 Aidiladha. Pada hari pertama ini pula hanya dua sesi pengisian ilmu sahaja yang ada. Harap-harap hari berikutnya sehingga tamat pada 4 Nov. 2012 tidak seperti pada hari pertama ini.
Saya khuatir agenda 'Santai Bersama 100 Penulis Terkenal' hanya indah khabar dari rupa. Saya tidak berharap demikian, namun dilihat daripada jadual aktiviti yang terpampang di gapura ekspo dan laman web penganjur, saya kira tidak keterlaluan tanggapan ini. Entahlah.
Sebelum saya naik ke foyer KL Sentral di mana ekspo buku berlangsung, sempat juga saya menjengah lokasi gerai jualan kedai buku MPH. Hasil pancingan ialah sebuah fiksyen sejarah berjudul The Embrace of Harlots oleh David T.K. Wong, terbitan Marshall Cavendish. Harga diskaun ialah 50%!
Sementara itu, pancingan di Ekspo Buku Islam 4 hanyalah:
(1) Penenang Jiwa: Pengubatan dan Rawatan oleh Imam Al-Ghazali (terjemahan kitab Mukashafah al-Qulub), terbitan Pustaka Al-Ehsan; RM24.00. Diskaun 10%,
(2) Novel Yuda di Padang Maya oleh Xarine, terbitan Jemari Seni Publishing; harga RM20.00. Diskaun 30%.
Majoriti buku yang dijual di ekspo ini hanya diberikan diskaun 10% sahaja, kecuali sedikit judul lain yang kurang laku. Di beberapa status Facebook teman-teman pentaksub buku yang sempat berkunjung, komen biasa seperti berikut, salah satunya:
"Antara buku yang dihajati, masuk senarai adalah karya Web Sutera. Sudah pegang dan ambil, tetapi kena letak semula sebab diskaunnya tidak banyak."
Saya dan seputar teman-teman berharap semoga pihak penganjur buka telinga perihal harga buku semasa pameran atau ekspo. Penganjur mahu atau tidak, seperti yang pernah saya katakan banyak kali, diskaun yang bisa menarik lonjakan membeli ialah paling kurang 20%.
Usai di ekspo, saya bersama Tuan Attokz 'The Cool Guy', isteri beliau dan dua orang anaknya bergerak menuju ke Amcorp Mall, Petaling Jaya. Dua lokasi – pasar lambak (flea market)  dan BookXcess – menjadi matlamat, selain untuk mengisi perut yang sudah mendendangkan lagu yang tiada irama.
Di pasar lambak saya dan Tuan Attokz dapat pancing buku Taj Us-Salatin, hasil karya Tuan Bukhari al-Jauhari, terbitan DBP. Harga RM8.00 sahaja!
Kemudian Tuan Attokz buat-buat bertanya, "Mahu ke BookXcess?"

Saya menjawab dengan selamba, "Kalau datang ke sini tidak pergi ke BookXcess, apa kelas!"

Hasil pancingan di BookXcess seperti di bawah (sambil melayan karenah anak dara sunti Tuan Attokz yang banyak celotehnya):

(1) A Cup of Comfort for Writer – RM9.90 (Harga asal: RM32.90)

(2) Marco Polo: From Venice to Xanadu – RM19.90 (Harga asal: RM72.90)
(3) Classic Tales of Vampires and Shapeshifters – RM24.90 (Harga asal: RM49.90), dengan diskaun tambahan 20%.
Sepanjang berada dalam komuter dari stesen Bandar Tasik Selatan menuju ke Batang Benar, saya membaca A Cup of Comfort for Writer.
Itu sahaja buat kali ini. Moga ada manfaat dalam kritik brutal Web Sutera. Harap maaf.

05 di serting - Google Blog Search

05 di serting - Google Blog Search


smk bandar baru <b>serting</b>: Perkhemahan Unit Beruniform <b>di</b> Gorek Bay

Posted: 18 Oct 2012 08:50 PM PDT


ads