Rabu, 2 Januari 2013

05 di paroi - Google Blog Search

05 di paroi - Google Blog Search


Tukar Tiub: MALAM INI TUKAR TIUB <b>DI PAROI</b> SEREMBAN

Posted: 02 Jan 2013 12:33 AM PST

MALAM INI DI PAROI  SEREMBAN

-----

05 di jelebu - Google Blog Search

05 di jelebu - Google Blog Search


Buletin n9kini diedarkan <b>di Jelebu</b> - Portal berita Negeri Sembilan

Posted: 02 Jan 2013 06:43 AM PST

JELEBU, 02 Jan : Krew n9kini memilih Jelebu sebagai lokasi pertama untuk pengedaran buletin yang menjadi aktiviti Jelajah n9kini bermula hari ini.

Tujuan pengedaran ini dijalankan adalah bagi memberi maklumat yang terkini dan tepat kepada orang awam mengenai perkembangan di Negeri Sembilan.

Pengedaran telah dijalankan di beberapa lokasi iaitu di pejabat-pejabat kerajaan, masjid-masjid, dan pasar malam Kuala Klawang.

Jelajah yang bermula jam 3.30 petang dan berakhir jam 8.00 malam itu disambut baik oleh orang ramai khususnya penduduk di kawasan Jelebu.

Ikuti Jelajah n9kini seterusnya di beberapa lokasi yang telah dikenalpasti untuk pengedaran buletin di Negeri Sembilan.

05 di port dickson - Google Blog Search

05 di port dickson - Google Blog Search


Kerajaan Nafi Anjur Pesta Seks <b>di Port Dickson</b>.

Posted: 26 Dec 2012 06:00 AM PST

alt

PUTRAJAYA, 26 Mei - Kementerian Pelancongan hari ini menafikan Tourism Malaysia terlibat dalam penganjuran pesta seks di Port Dickson, Sabtu lalu.

Dalam satu kenyataan, kementerian itu kesal dengan tindakan sebuah syarikat yang menganjurkan pesta tersebut Sabtu lepas dan memberi gambaran salah bahawa ia disokong Tourism Malaysia.

"Kementerian tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang ke atas syarikat tersebut.

"Kementerian serta Tourism Malaysia tidak pernah menyokong kegiatan berkenaan atau memberi kebenaran untuk penggunaan logo pada acara tersebut.

Kementerian juga tidak menyokong kegiatan yang berunsurkan gejala negatif walaupun ia berlandaskan pelancongan," katanya.

Kementerian Pelancongan memandang serius perkara itu dan akan melakukan satu siasatan menyeluruh bagi mengelak insiden sedemikian terus berleluasa, sekaligus memberi persepsi buruk terhadapnya dan Tourism Malaysia.

Sebelum ini, sebuah akhbar tabloid melaporkan polis berjaya menggagalkan penganjuran pesta yang dikenali sebagai 'Moon Soon Beach Party' di Port Dickson yang lengkap dengan pentas dan minuman keras.

Penganjur pesta dikatakan mengguna nama sebuah hotel terkemuka dan Tourism Malaysia untuk menjual tiket secara dalam talian pada harga RM165 seorang.

Malah pihak pengunjung disaran berbikini dan berseluar pendek sebagai tema pakaian pada malam penganjuran tersebut.

Walaubagaimanapun pesta seks yang dirancang sekumpulan remaja diberkas pihak polis, yang dilengkapi dengan pentas dan sistem pembesar suara dihidangkan dengan minuman keras.

Penganjuran Pesta Seks <b>di Port Dickson</b> Tumpas.

Posted: 23 Dec 2012 06:13 AM PST

alt

 

PORT DICKSON  23 Dis. - Penganjuran Pesta Seks yang dirancang sekumpulan remaja di sini gagal diteruskan setelah diberkas pihak polis malam tadi.

Pesta Moon Soon Beach Party yang dilengkapi dengan pentas dan sistem pembesar suara dihidangkan dengan minuman keras dijangka disambut 100 remaja dari ibu Negara.

Pihak penganjur yang menawarkan tiket kepada setiap pengunjung dengan harga RM165 seorang telah menggunakan nama tema Tourism Malaysia dan sebuah Hotel terkenal sebagai daya tarikan pesta berkenaan.

Malah pihak pengunjung disaran berbikini dan berseluar pendek sebagai tema pakaian pada malam penganjuran tersebut.

Dalam pada itu, Ketua Polis Daerah, Superitendan Abd Wahab Harun dalam satu kenyataan yang turut disiarkan menerusi akhbar Sinar Harian esok menjelaskan, satu siasatan bakal dijalankan bagi mengenalpasti tujuan Pesta tersebut dianjurkan.

Antara siasatan yang bakal dijalankan termasuklah mendapatkan maklumat orang awam yang mengetahui akan aktiviti tersebut.
 

ads