Jumaat, 17 Januari 2014

05 di rembau - Google Blog Search

05 di rembau - Google Blog Search


REMBAU HARI INI: AWAS ! Kes ragut <b>di Rembau</b>

Posted: 26 Dec 2013 06:56 PM PST27 Dis 2016 Rembau: Seorang warga emas bukan saja kerugian lebih RM3,000, malah patah tulang selangka dan bengkak di bahu ketika bergelut dengan penjenayah dalam kejadian ragut di Kampung Solok Bangkong, Chengkau, Selasa lalu.
Pekerja kilang ayam yang juga ibu tunggal, Zainab Abdullah, 60, berkata, kejadian berlaku ketika dia berjalan pulang ke rumah sebelum dikejutkan dengan kehadiran dua motosikal dinaiki dua lelaki dipercayai jenis Honda EX5 berhampiran ladang sawit pada jam 4 petang.
Menurutnya, dua lelaki berusia 20-an itu menghampiri dan menyelak tudung dipakainya lalu merentap rantai emas bernilai RM3,000 di leher selain menarik beg tangan digalas di bahu kanan.
"Saya cuba menarik semula beg tangan mengandungi telefon bimbit, wang tunai RM40, kad pengenalan dan kad pengeluaran wang automatik namun gagal apabila ditolak dua penjenayah menyebabkan saya jatuh di atas jalan," katanya ketika ditemui di rumahnya di Kampung Solok Bangkong, Chengkau, semalam.

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads