Selasa, 22 Oktober 2013

05 di teluk kemang - Google Blog Search

05 di teluk kemang - Google Blog Search


PD Weekend Getaway : Part 1 - wanderlust dj - Blogger

Posted: 16 Oct 2013 04:00 PM PDT

masa aku kat melben aritu lg anim dah tag kat fb yg dia dah beli coupon di agoda utk penginapan di Port Dickson..dia belanja katanya...utk ktorg, dia amek studio berharga dkt RM400, utk abg n family amek superior dalam RM300...so anim pilih weekend sebelum raya haji aritu utk ke sana...so hari sabtu, kul10pg, lepas makan nasi lemak n sambal udang mak yg marvelesss giler tu...ktorg pun gerak ke PD...aku ikut jalan dlm sbb katanya hiway jammed gilerr...ye la, org nak balik kg raya haji kan...hehuuuuu smpai je PD, ktorg jumpa abg n family di golf club...sbb abah n abg akan pi main golf...sementara kami yg pompuan2 ni akan terussss ke Teluk Kemang, Batu 8 utk peknik...hehehe so apa lagi, jommmsss....smpai sana, br teringat tak bawak tikar..dlm duk cari tikar, rupanya now kat situ leh sewa khemah + meja n kerusi sekali dah...punya la lama takpi kelah kan...tak tau pun...mmg mudah la kan kalo diorg buat mcm ni....cuma perlu bayar RM30 sahaja utk seharian di situ...so lepas pilih lokasi khemah yang kami nak, bayar dan letak laa semua makanan di atas meja...angin bertiup sugguh kuat...mmg best!
sementara aku siap2 letak makanan atas meja semua, diorg pi crik baju swimming zara jap...memandangkan yg lama dah tak muat!hoih budak ni...hehehe pastu apa lg, sesi makngah melayan zara la...1st time zara pi mandi laut..dulu masa kecik pnh bawak, tp letak2 gigi air je...hehe now dah besar kan, leh jalan sndiri plak tu...tp memula letak dia atas pasir tu, dia geli...hahaha laju je dia suh dukung smula...tp pastu, dah mula main pasir...letak plak alatan2 main pasir tu..sakan laaa...hehehe pastu ktorg bawak plak masuk dlm air laut..memula takut..ewahhh lama2 dia syok plak kan...smpai tenggelam2 dia kan...hehehe mmg seronoklah tgk telatah dia main air tu...hehehe
lepas dah syok bermain...perut pun lapar la kan..haaa apa lagi....ktorg rehat jap sambil menikmati nasi lemak tersedappp di doooniaaa tu...dgn sambal udang...ayam goreng...sandwich...popiah..perghhh meletoppss..hehehe terbaiklah masakan mak...so dah kenyang, layan jap zara main pasir lagi...suka sgt la plak dia kan...tp tak lama pun...pastu kami siap2 laaa berkemas...utk balik....
dr Pantai Teluk Kemang, kami terus menuju ke Avillion Admiral Cove!hoiihhh rupanya ada 2 Avillion kat PD ni...aritu ada tgk Supermeng pi Avillion, aku teruja okeh tgk gmbar AviSpa tu...berangan dah nak pergi...rupanya tak sama tmpt daa...tu Avillion mahal adik aku ckp..hehehe takpela, cantik juga Avillion Admiral Cove yang ini...building baru...so smpai hotel br jam 2.30ptg...takleh check in lg..nasib baik lobi dia luas, siap ada day bed lagi..apa lagi, landing la kan...kul3 lebih br leh masuk bilik...yeahhh...cantik biliknya..ada katil king...pastu ada day bed juga...siap ada pantry lagi...dlm toilet pula, toiletries dia tulis AviSpa la...ada kaitan la kot Avillion sini ngn Avillion yang mahal tu kot...tp tak pasti apa...hehehe tp yg pasti, memang selasa dan cantik la hotel ni...so semua pun tido jap melepaskan lelah...lagi2 si kecik yg main sakan tu...
dalam kul5 lebih semua pun dah bangun n siap2...rupanya mak dah siap order room service lagi...order kueh teow grg je pun tp smpai RM28..hoih harga dahsyat...hehehe so aku layan snap kejap gambar view laut dr balkoni bilik...siap ada tempat parking kapal lagi kat hotel ni...pastu ada banglo2 kat tepi laut tu..sape la punya eh....org kaya mana tu...hehehe pastu ktorg pun terus la turun ke bawah jalan2 sekitar hotel..tgk swimming pool...zara tak tenteram tgk pool...tp tak bg mandi lagi la..tadi dah sakan mandi...sok br bawak dia mandi pool...lepak tepi laut angin menderu2...mmg best...pastu abah n abang pun balik...sementara diorg rehat n mandi, ktorg terus pi PD Waterfront...wah makin meriah situ...mcm2 kedai makan berwarna-warni ada...so kami memula nak beli Starbucks drive thru je...skali terlepak plak tepi laut tu tgk ramai org main layang-layang...siap pi makan McD nak alas perut katanya...hehehe gmbo mmg takdan amek wpun kamera diusung...sbb kena layan dan bambam tu...hehehe
pastu kami balik semula ke bilik...lepak jap..tak lama lepas tu, pas maghrib, kami pun gerak keluar nak cari seafood!pd aku kat PD takde la tmpt best sgt nak makan...tp sempat buat search sikit aritu, so decided nak dinner di Restoran Seri Mesra di Batu 7..ramai yg suggest kedai ni...betul di sebelah bangunan supermarket Mesra dan di depannya ada Petron station...tp sayang tutup pula malam tu bila kami pergi...so kami gerak ke depan lagi dan berjumpa dgn Restoran Nasreen Seafood...terus je la stop n masuk...kami order ketam masak cili, sotong tepung, udang butter, ayam halia, ayam kicap, tomyam, sayur...servis kedai ni ok la..takde la lembab giler wpun org ramai..cumaaaa aku tak puas hati sbb ada a few order tak smpai..nak kena ingatkan, tp smpai bila kami dah abes mkn...huhuhu pastu lauk dia plak mmg tak bape nak kena tekak..lagi2 ketam cili dia dah beriya sgt rempah dia..dah mcm rendang tak jadi pun ye jugak...hohoho sotong tepung dia dah mcm cekodok sotong!pastu udang butter yg smpai lepas smua dah cuci tgn tu plak, besar mmg besar udangnya, tp ada rasa sumthing yg tak kena kat tekak tp tak tau apa...hohoho overall, takkan dtg dah kot..hehuuuu total makan okla dlm RM115..nasib tak mahal sgt...dah kenyang, terus balik tidoo....

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads