Rabu, 10 April 2013

05 di lukut - Google Blog Search

05 di lukut - Google Blog Search


BlOG NEGERI SEMBILAN: 05 <b>di lukut</b> - Google Blog Search

Posted: 06 Apr 2013 03:42 AM PDT

Klik GAMBAR Dibawah Untuk Lebih Info
URL Sumber Asal :-

kuala <b>lukut</b>, negeri sembilan - jalan-jalan jenahak panggang

Posted: 19 Mar 2013 02:24 AM PDT

Aku memang selalu pergi ke Kuala Lukut kerana selalu memancing di kelong. Sebenarnya yamai orang kurang mengenali Kuala Lukut kecuali bagi kaki2 pancing. Kuala Lukut sememangnya salah satu port memancing yang agak terkenal seperti Kelong Pozi, Kelong Mamud dan kelong Raja. Buat masa sekarang ada 5 buah kelong di sana. 
Selain Kelong. terdapat dua buat jeti memancing di sini iaitu jeti Mamud dan juga jeti koperasi. Kalau anda berminat nak memancing dengan keluarga bolehlah memancing di jeti atau kelong. 
Selain jeti dan kelong, terdapat sebuah kedai makan yang dikendalikan oleh Pozi. Anda boleh makan2 sambil menikmati keindahan muara laut dan juga lepak2 di jeti. Ada juga peminat yang datang ke sini kerana hgendak berkaraoke di restoran Pozi. 
pantai memang tak sesuai untuk mandi-manda di sini kerana faktor pantai yang berbatu. Hanya pemancing pantai yang datang memancing di pantai sini. Seperti yang aku kata, Kuala Lukut terkenal dengan aktiviti memancing sahaja. 
Tiada hotel atau rumah tumpangan di sini buat masa sekarang tetapi anda boleh bermalam di Port Dickson atau bermalam dihomestay di kg Pachitan.

Rumah 2 Tingkat <b>Di Lukut</b> N.9 utk dijual | Promosi For All :: Iklan <b>...</b>

Posted: 07 Mar 2013 06:43 AM PST

- rumah di Lukut Port Dickson Untuk dijual.
- Harga RM250K
- kemudahan dekat dengan sekolah, klinik kesihatan, universiti yang baru ditubuhkan, betul2 tepi haiway, ada 5 bilik, 4 bilik air, dua dapur, plaster syiling, siap econ bagi dua bilik, pagar , grill. Rumah 2 tinggkat. 15minit ke Seremban dan 10 minit ke Port Dickson melalui haiway.
- Untuk Maklumat Lanjut sila Hubungi 013-6138838 (Cikgu Maznah)

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads