Khamis, 21 Mac 2013

05 di port dickson - Google Blog Search

05 di port dickson - Google Blog Search


Titian Kehidupan: Berhujung Minggu <b>di</b> Thistle <b>Port Dickson</b>

Posted: 27 Feb 2013 09:25 AM PST

Weekend lepas, kami sekeluarga rehat2kan diri dan bersantai di Port Dickson... Memang dah jadi tempat wajib aku dan famili pergi tiap2 tahun.. Cuma kali nie kitorang terjah hotel yg belum pernah jejak lagi... Hotel Thistle Port Dickson.
Aku memang ada set dalam kepala nak stay kat hotel di PD.. Maklumlaa aku memang jenis tak suka travel jauh2 sangat.. Pening kepala woooo.. Jadi kalau nak rehat2 dan bersantai, elok pergi tempat yang tak jauh sangat kan... Lagipun nie konon2nya untuk celebrate birthday suami sekali laaa.. hihihi..
Masa nie baru sampai hotel... Siap ada clown lagi sambut kitorang... hehehe..
Kan main hepi lagi anak2 aku tue haaa..
Kitorang amik bilik deluxe twins dgn view laut.. Aku booking online jer kat website hotel ni..
Kelebihan hotel nie ialah swimming pool dia yang sangat laaa besar..   Ada pool yang sampai 2m..
Yang atas ni lak pool untuk budak2.. Anak aku hepi sesangat dapat main kat sini..
Muka kanak2 riang yg tak sabar dah nak mandi kolam!!!
Lagi satu yang best tentang hotel ni, dia ada private beach.. Memang aku cari hotel yang ada beach sekali.. Akhirnya jumpa dgn hotel ni..
Sampai2 bilik, rehat jap layan tv.. Pastu terus berdesup pergi mandi kolam...
Lepas sejam mandi kolam, kitorang ke pantai lak... Nak layan anak2 main pasir dan mandi laut..
Balik bilik terus bagi anak2 berendam dalam bathtub lakkk.. Tak habis2 main air je keje budak2 neh..
Malam lak, keluar jap untuk dinner.. Tapi kitorang tak gi jauh2.. Makan dekat2 situ jer..
Hari Ahad lak, pagi2 kitorang dah turun gi breakfast.. Makanannya ok je laaaa.. Pada aku biasa biasa jer... Pastu terus bawak anak2 main jap kat children's room..
Balik dari main2 tu, anak aku dah bising nak mandi kolam lagi... Last2 en. suami ikutkan jerlaaaa.. Bukan selalu pun dapat spend masa macam ni kan.. Aku malas nak join.. Dok kat bilik kemas2 barang jer laaa.. Kol 11.30 kitorang check-out...
Rasa happy sangat dapat luangkan masa dengan family jalan2 camni.. Anak2 pun hepi manjang.. Lenkali nak pegi lagi yer en. suami....................

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads