Ahad, 14 Oktober 2012

05 di juasseh - Google Blog Search

05 di juasseh - Google Blog Search


Lajim & Aspan membuka Gelanggang Dun <b>Juasseh</b>

Posted: 08 Oct 2012 09:01 AM PDT

 

Aspan mantan Parti Semangat 46 dan AJK Umno Bahagian Kuala Pilah DAN Lajim Ukin yang baru sahaja melepaskan jawatan sebagai Timbalan Menteri, membakar semangat DUN Juasseh ke arah perubahan PRU13 nanti.

Aspan yg berasal dari Kg Padang Lebar adalah mungkin anak Melayu pertama memberanikan diri menyertai DAP yg cukup digeruni Melayu suatu ketika dulu. Ketakutan Melayu terhadap DAP yg tertutup lama oleh pecak silat UMNO selama ini telah membuka mata Melayu khususnya Di Kuala Pilah dasar perjuangan yg ingin menghapuskan rasuah, salahguna kuasa dan kini bersama2 PR untuk membentuk sebuah negara berkebajikan,

Datuk Seri Panglima Lajim Ukin sebelum ini juga adalah Ahli Majlis Tertinggi UMNO, menjadikan Juasseh lawatan & ceramah yg pertama di N Sembilan. Keberanian dengan  Mengenggam prinsip untuk melihat terteggaknya keadilan di negara ini telah melepaskan jawatan dan keistimewaan setelah UMNO gagal dan sering bersifat retorik..

Atas sifat keberanian ini lah mungkin membuka semangat warga Juasseh telah hadir membanjiri Dataran Islah Jemapoh untuk sama2 berkongsi maklumat dan semangat Panglima Datuk Seri.

Simpanan Tetap Umno semakin susut di SABAH

Daripada 60 kawasan DUN di Sabah... 10 kerusi Cina dalam tangan PR.

Daripada 20 kerusi Kadazan Dusun Murut, 15 kerusi di tangan PR

Dan 20 kerusi daripada 30 kerusi majoriti muslim akan ditawan PR.

InsyaALLAH... PRU13 nanti Sabah bakal ditawan PR....


Atas slogan SABAH " Ini Kali Lah" untuk sama - sama kita bina dan bentuk jentera gerak kerja yg mantap untuk berhadapan dengan jentera UMNO yg serba canggih tetapi penuh putar belit. 

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads