Rabu, 4 April 2012

05 di serting - Google Blog Search

05 di serting - Google Blog Search


kkfelcrabhd: Cadangan Tapak Semaian Getah <b>di</b> Kawasan <b>Serting</b> <b>...</b>

Posted: 27 Mar 2012 11:48 PM PDT

[unable to retrieve full-text content]Stor Baja lama yang ditinggalkan- terdapat bekalan elektrik disambungkan diunit ini. Tanah rata. Keluasan 0.81 hektar. Sekeliling ditanam dengan pokok kelapa. boleh diubahsuai menjadi Pejabat dan Kongsi Pekerja ...

Lizan: Kek Pisang

Posted: 07 Mar 2012 08:22 AM PST

Sesekali balik rumah kakak di Serting, NS -- anak sedara jamu kek pisang panas2.  
Dah lah gebu, wangi lak tu.    
Gambar kat bawah ni snapped waktu kek tengah menggebu-gebu dalam oven.  Harum satu rumah.

Resepi pinjam bulat2 dari Adeliaamani 85 :) -- nanti ada masa nak try buat sendiri pulak.


Bahan-bahan:


  1. Pisang dilecek sampai hancur.
  2. Tepung gandum, soda bikarbonat dan baking powder diayak, 
  3. Dalam bekas lain, pukul telur dan gula pasir, bila dah kembang masukkan pisang yang dilecek, kemudian masukkan ovellet, esen vanilla, esen pisang, gaul rata, .
  4. Masukkan tepung yang diayak tadi, gaul lagi hinnga rata. 
  5. Last sekali, masukkan minyak masak.
  6. Tuang dalam loyang.
  7. Bakar 170-180 drjh celcius, kira-kira 40 minit atau sehingga masak.

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads