Ahad, 9 Oktober 2011

05 di tampin - Google Blog Search

05 di tampin - Google Blog Search


Syarak Mengata , Adat Menurut: Ustaz Raof <b>Tampin</b> dedahkan Syria <b>...</b>

Posted: 01 Oct 2011 04:29 PM PDT

As Sheikh Ustaz Hj Abdul Raouf bin Nurin atau lebih dikenali sebagai Ustaz Raof, Pengasas Pondok Repah di Tampin, Negeri Sembilan mendedahkan bahawa negara Syria ketika ini sebenarnya adalah selamat dan aman. Tetapi media yang menggembar gemburkan cerita menyatakan Syria adalah negara yang tidak selamat, banyak kekecohan dan sebagainya.
Ikuti petikan tulisan Ustaz Raof di bawah ini :

KESIAN SAUDARA SEISLAM.

Kesian orang Sham (Syria), berita tentangnya telah ditambah-tambah, mati sorang tulis sepuloh . Sikit dikata banyak. Sekampung dikata sebenua sham.. tuu..cmna...

Sham yang banyak dihuni Sulahak sudah dicemari berita berita tak betul.

Sham aman.. sham ok. ..arab tak semua jahat. kesian arab.. orang datang bawa duit.. orang lari... barangan tak laku... siapa rugi.. arab pun saudara kita juga.. yang muslimin tu ada yang ok nya.

Habis orang lari ..tinggalkn sham... akibat berita yg tak betul. yang nak duduk terus sham tak mahu langsung tengok, aljira ka. al apa kaa.. senang fikiran. lapang dada. tak susah hati dengan berita berita yang menyusahkan hati.

Cuba fikir... ada kata kata orang sini.. orang arab di Iraq dah mula terkenang kenang zaman sadam. lekeh lekeh pun , barangan pun masih murah, makan senang... la ni apa jadik?.. cube memikio ... wassalam.

Tulisan penuh beliau di http://pondoktampin.blogspot.com/2011/10/kesian-saudara-seislam.html

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads