Rabu, 21 September 2011

05 di serting - Google Blog Search

05 di serting - Google Blog Search


smk bandar baru <b>serting</b>: Majlis Khatam Al-Quran, Penutup Ihya <b>...</b>

Posted: 16 Sep 2011 09:50 AM PDT

Pada 15 September 2011, berlangsung empat peristiwa, iaitu Majlis Penutup Bulan Kemerdekaan, Majlis Khatam Al-Quran, Jamuan Hari Raya dan Solat Hajat. Majlis bermula dengan penutupan Bulan Kemerdekaan. Majlis ini disempurnakan oleh Pengetua SMK Bandar Baru Serting, Puan Norhayati Mat Nor. Majlis diisi dengan aktiviti penyampaian hadiah dan nyanyian lagu patriotik sambil mengibarkan Jalur Gemilang. Semua warga sekolah kelihatan riang dan ceria dengan pakaian baju hari raya masing-masing.

Tepat jam jam 9.00 pagi, berlangsung pula majlis Khatam Al-Quran. Tetamu undangan majlis ini ialah Datuk Hj Lilah Hj Yassin, Ahli Parlimen Jempol. Majlis Khatam Al-Quran diketuai oleh tetamu jemputan iaitu Tuan Hj Hamid, imam 2 Masjid Tuanku Muhriz. 
Dalam ucapannya, Datuk Lillah mengingatkan semua hadirin agar sentiasa membaca Al-Quran dan memahami serta mengamalkannya. Beliau juga mengingatkan agar semua pihak menghargai keamanan dan kesejahteraan hidup yang kita miliki sekarang. Beliau mengucapkan tahniah kepada pihak sekolah kerana berjaya menganjurkan program ini dan berjanji akan memberi peruntukan untuk program seumpama ini pada tahun hadapan. Datuk Lillah juga sudi untuk menyampaikan cendera hati kepada peserta Khatam Al-Quran. Terima Kasih banyak-banyak Datuk, di atas sumbangan yang telah diberikan.

Majlis berakhir dengan jamuan hari raya. Semua yang hadir telah dijamu dengan hidangan yang lazat dan enak.
Bermula jam 6.30 petang, berlangsung pula majlis solat hajat dan bacaan Yassin khusus untuk calon SPM dan PMR. Majlis bermula dengan tazkirah, solat maghrib, solat hajat, bacaan surah Yassin, dan diakhiri dengan solat Isyak berjemaah. Majlis ini ketuai oleh Imam 1 Masjid Tuanku Muhriz. Para tetamu kemudiannya dihidangkan dengan jamuan makan malam. Majlis berakhir pada jam 11.00 malam.

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads