Rabu, 1 Januari 2014

05 di jempol - Google Blog Search

05 di jempol - Google Blog Search


*: LAWATAN BALAS KE PPD <b>JEMPOL</b> & JELEBU, PPD PETALING <b>...</b>

Posted: 15 Dec 2013 11:06 PM PST

Pada 3 hingga 5 Disember 2013 kami seramai 26 orang telah membuat lawatan kerja ke 3 buah PPD iaitu PPD Jempol &Jelebu, PPD Petaling Perdana dan PPD Gombak.
Seawal jam 7.00 pagi kira orang telah bergerak dgn menaiki bas menuju ke PPD Jempol &Jelebu.... sarapan pagi n berehat seketika di RnR Pagoh..... bergerak semula dari RnR Pagoh kira jam 9.59 pagi...
Al kisah nak dijadikan cerita....rupanya nak ke Pekan Jelebu tu agak jauh juga... terasa tak sampai-sampai pun ada... kira orang asyik bertanya .." bila nak sampai ni"... aku rasa dah empat, enam kali jawapan yang diberikan sama je  " Lagi setengah sampai le".... (bukan apa...jawapan nak sedapkan hati...hehhe )  nak katakan sesat tak juga, sbb aku tengok dua, tiga orang pegang fon tengok GPRS....hehhehhehhhh.... tapi tak sampai-sampai jugak.....
Jam dah menunjukkan 1.00 ptg perut dah mula memainkan muziknya.... maka macam lah dia orang berangan n buat andaian....hidangan yang akan tersedia.... mungkin ikan keli masak lemak cili api, ada yg kata lemak daging salai... wahhh ...macam2 lah yg di berangankan dia orang....
Alhamdulillah .... akhirnya sampai juga ke PPD Jempol & Jelebu... Ketibaan kami di sambut dgn meriah... macam2 menu dihingankan.... paling best ... sambal lempoyak durian... perghhh ... mmg sodap...  kemudian dihingangkan lagi dgn rambutan dan durian.... hahhaha... "nanti dalam bas jangan sedawa durian...." seloroh dia orang....
Kira orang chenk in di Selesa Beach Hotel Port Dickson jam 6.00 ptg... di sini cuaca juga sama seperti di Johor, Hujan sepanjang perjalanan kami...  Malam kepenatan, demam, selsema dan sakit kepala mula melanda...
Jam 8.30 pagi kita orang bergerak ke PPD Petaling Perdana.... di sini banya perkara yang kita dapat pelajari, dan kami berpeluang melawat setiap unit dan soal jawab membincang perkara yang berkaitan dalam skop masing2...
Kita orang chek in dan menginap di Hotel Sentral Pudu, Bukit Bintang untuk hari ke dua... petang tu sempat meronda di KL SOGO... dapat juga lah capai handbag n cepatu... tapi tak sempat pun nak ke Jalan TAR.... aduhaiii... masa terlalu padat...
KL SOGO......Memang berbaloi.... offer sampai 70%....
Balik tu kita orang mmg terkejar2... cari stesen teksi... biasa kalau kat JB  drive sendiri je... so kena beratur lah kita yeeee.... apa yang kita orang dapat pelajari kat KL ni ialah sikap dan budi bahasa... "Hoiii bodohhh... beratur lah.... "  terkejut kita orang.... punyalah kasar bahasa...sambil terjerit2 mcm tak beradap, perempuan pulak tu....memalukan... kesian pulak aku tengok orang adik yang kena marah tu...bengang betul dia.... ialah adik tu pun bukan orang KL, dia pun tak tau... bukannya adik tu nak kross pun tapi teksi tu yg berhenti depan dia... (tak boleh hidup aku rasa kalau lama2 duduk kat sini... takutttt).
Malam kita orang makan di Rostoran Tupai-Tupai...
Last day kita orang ke PPD Gombak... kat sini best juga... sbb PPD dia orang berada di shopping komplek... aaaa... mmg best lah dia orang... bosan2 buat kerja boleh ronda2 shopping komplek... sbb tu lah staff2 dia orang pun mcm happy2 je tak stress....  di sini kita orang sempat menyertai pertandingan bowling... cayalha PPD Kulai...dapat tempat ke 5, tempat atas2 semua di ungguli oleh PPD Gombak..... (hheheheh...dah sah2 boring2 dia orang main bowling kan...) korang nak tau aku no berapa...... ambik ko... no 45... no last sekali.... hehehe... mmg tak pandai main pun... (ada tak yg sudi ajar..... tolonggg...)




 Pemenang Bowling PPD Kulai... Berbakat...
 
Jam 2.50 ptg tu kita orang bertolak balik ke JB....
Memang dugaan bagi kita orang... jam 6.50 ptg, di KM 151.9 bas terkandas di Lebuhraya Utara Selatan...... dekat 3 jam juga kita orang menunggu...
Tapi atas semangat setia kawan kita orang tetap balik bersama dan selamat sampai PPD Kulai jam 12.30 malam.... Syukur Alhamdulillah selamat akhirnya....

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads