Ahad, 10 November 2013

05 di teluk kemang - Google Blog Search

05 di teluk kemang - Google Blog Search


Mandi Manda <b>di Teluk Kemang</b> - Papa Mifz

Posted: 26 Aug 2013 11:42 PM PDT

As salam semuo…

Selesai makan-makan di rumah terbuka Kak Ju , PM sekeluarga pun menuju ke Port Dickson…perjalanan dari Subang Bestari ke Port Dickson lebih kurang 1 1/2 jam sahaja…

Port Dickson bukanlah asing bagi PM , dari kecil lagi PM sudah mandi manda di sana bersama keluarga…malah PM dan wife juga bersekolah di Sekolah Menengah Teknik Port Dickson , dulu ponteng sekolah pun mandi laut Port Dickson , agak nakal sedikit dulu…hehe

Jodoh PM dan wife juga bermula di Port Dickson ketika bertemu di reunion yang pertama selepas hampir 7 tahun tamat persekolahan , begitulah dekatnya Port Dickson di hati PM dan wife , cheewah…haha

Namun kini Port Dickson sudah lebih cantik dan bersih berbanding dulu , kemudahan awam juga lebih banyak…bandarnya sudah kelihatan lebih maju , sekarang macam-macam ada , McDonald ada , Papa Rich ada , Pak Hailam Kopitiam ada , Giant ada , dulu apa pun takde…

Tahniah kepada kerajaan Negeri Sembilan kerana melakukan inisiatif untuk melakukan perubahan terhadap Port Dickson yang merupakan produk pelancongan utama Negeri Sembilan…

Kini , giliran PM dan wife membawa Mifz mandi manda di Port Dickson…pada awalnya PM sangkakan Mifz akan takut dengan laut dan ombak , sangkaan PM meleset…

DSC01211 Mandi Manda di Teluk Kemang

– bergambar sambil menunggu Atuk dan Nenek serta keluarga Kak Lang…

DSC01209 Mandi Manda di Teluk Kemang

– Mifz sudah tak boleh sabar , beberapa kali mengajak PM turun ke pantai secepat mungkin…

DSC01210 Mandi Manda di Teluk Kemang

– tidak berapa ramai orang pada hari tersebut…

DSC01243 Mandi Manda di Teluk Kemang

– bertambah seronok bermain apabila sepupunya sampai…

DSC01245 Mandi Manda di Teluk Kemang

– agak dalam sebenarnya tuh , namun Mifz sedikit pun tidak takut…

DSC01248 Mandi Manda di Teluk Kemang

– sebaliknya sepupu Mifz , Rayyan agak takut sehingga dipaksa oleh papanya…hehe

DSC01260 Mandi Manda di Teluk Kemang

– sesekali kami bermain pasir…

DSC01269 Mandi Manda di Teluk Kemang

– sesekali kami berlari…

DSC01270 Mandi Manda di Teluk Kemang

– sesekali kami berjalan akibat keletihan…

DSC01279 Mandi Manda di Teluk Kemang

– Mifz suka melihat mainannya dihanyutkan ombak…

DSC01291 Mandi Manda di Teluk Kemang

– sesekali kami bermain kejar-kejar…

DSC01292 Mandi Manda di Teluk Kemang

– penuh bersemangat tanpa mengenal erti letih…

DSC01307 Mandi Manda di Teluk Kemang

– kami beransur pulang apabila matahari hampir terbenam…

Lokasi sebenar gambar-gambar di atas ialah di Teluk Kemang , Batu 8…biasanya jika hendak mandi manda di Port Dickson memang PM suka pergi ke sana kerana banyak kemudahan awam yang disediakan , di sana pun terdapat pelbagai aktiviti yang boleh dilakukan antaranya menaiki banana boat dan jet-ski …

Kedai-kedai menjual cendermata pun bersepah kat Teluk Kemang nih , tapi PM tak singgah pun akibat kesuntukkan masa…

Selain Teluk Kemang , Batu 4 Port Dickson pun best jugak untuk mandi manda , setelah pihak berkuasa menambak pasir , Batu 4 kelihatan lebih bersih dan cantik…kedai makan pun banyak disana , setiap Sabtu pula terdapat pasar malam , agak meriah juga…

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads