Selasa, 12 November 2013

05 di port dickson - Google Blog Search

05 di port dickson - Google Blog Search


tips:santai <b>di</b> pantai <b>port dickson</b> - menyusun sejarah masa depan..

Posted: 25 Oct 2013 10:29 PM PDT

                                               ammar yg sebok sgt main pasir                                                  aisy dan ayah yg sebok lukis kt pasir                                                  ketam merah kekecik yg mengemut banyak

ikutkan klu sy ni yg makpak mmg dok PD..
bleh je selalu mandi laut..
tapi serius ckp..
thn ni br 1st time kitorg gi mandi laut..
and lepak lama2 kt pantai..
biasanya amik angin jap jer..
lps tu balik..
aisy tu baru 1st time rasa mandi air laut..
sepanjang masuk 2thn umur dia skang ni..
hahahahha..

bukan tak doyan nk g mandi laut..
tapi bila pikir panas..sunburned and so on..
mmg malas betul nk pegi
tapi sebab dh janji ngan ammar nk bawak main pasir..
redah jugak laa..

sy pegi pantai belakang bayu beach resort..
situ pantainya bersih dan pasirnya halus..
cuma yg tak bape best sebab takde toilet n bilik mandi utk ganti dan mandi..
oleh kerana rumah parents kt sini, so tkde hal la..
bawak je surat khabar byk2 ngan towel..
balut badan, alas sokkabar atas kusi kete..zoomm balik rumah..
hahah..
oh jgn lupa bawk baldi utk isi air laut buat cuci kaki before msk kete..
klu tak sila hangkut pasir halussss memutih di dalam kereta nanti..
hahaha..
alternately boleh gak gi mandi kt pantai batu4 yg berdekatan,.
situ ada bilik mandi utk ganti n mandi..
cuma kena naik kete gak laa..

pantai sini dulu takde pokok..
tapi skang byk juga pokok dh ditanam..
so tkde hal utk berkelah dan terlindung dari matahari..
klu petang bleh je main bolatampar pantai..
klu waktu air surut, masih ade ketam merah kekecik yg lari bila kena kejar tu kt sini..
mcm waktu sy pegi ni, air tgh nak surut..
so bila air laut dh sampai tgh skit..bertaburan ketam2 ni kuar..
seronok kami anak beranak kejar ketam yg mencicit lari masuk pasir..
hahahaha..

bila balik rumah, sila bersedia dgn pasir2 pantai yg halus bertaburan di dalam rumah ye.
hahahah..
make sure rendam baju dalam baldi sebelum basuh utk 'turunkan' pasir..
serius mmg pasir halus gile..
baju dh basuh pun masih rasa berpasir..

seronok santai di pantai..
sesekali boleh laa..
klu selalu mau rentung badan..
hahaha..
mcm ammar, badan dia dh berbelang skang..
aisy tak nampak sgt sebab kulit aisy tak seputih abangnya..
dan sebelum mandi make sure sapu sunblock sblm terjun laut..
klu tak merasa la sunburned mcm kitorg ni..
hahaha...

okeh..
pada sesiapa yg nk g PD tu..
bleh je contact sy..
sy ada apartment utk di sewa di Glory Beach Resort..
jgn risau, hrga boleh kautim..
cau cin cau!

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads