Ahad, 25 Ogos 2013

05 di teluk kemang - Google Blog Search

05 di teluk kemang - Google Blog Search


Cik CuitCuitGeram: ...Sukaneka <b>di Teluk Kemang</b>, Port Dickson <b>...</b>

Posted: 23 Jul 2013 01:17 AM PDT

Tadi kan baru je update pasal stress ngan orang yang mengata belakang kan?? sekarang nak cerita stress tu yang dah hilang jauh jauh sebab Port Dickson..Pada 07/07/2013 iaitu hari ahad 2 hari sebelum puasa hari tuh.. saya dan akak akak opis telah pergi bercuti ke Port Dickson tapi tak tahu lah patot panggil bercuti ke tidak sebab pergi sehari je.. Orang KL panggil balik hari..dok gitu??hehee..

Ahad tu dalam pukul 8.15 pagi kami sume kuar rumah dan bertolak ke Port Dickson tapi sebelum tu kami berkumpul di Tol Sungai Besi.. yelah..kami ni nak berkonvoi so kene la berkumpul dulu.. bila dah sume terjumpa dekat sungai besi tu.. kami sempat la bergambor.. amboii.. memang kaki bergambar punye orang nih... heheeee

Mase ni aida xdek lagi sebab die masuk dalam shell tu nak carik spek mate katenye.. nyesal tak beli spek mase dekat MR. DIY hari tuh.. tu la.. orang suh beli xmoh beli..hahaa.. kan dah nyesal..

Haaa...mase ni barulah sume orang ade.. inilah AJK AJK yang terlibat..
Kak Su, Saya, Kak Yat and Aida..dari pengumpulan duit, beli hadiah, balut hadiah, makanan dan sebagainya lagi.. sume kami buat sendiri.. berempat je okay.. kau hadooooo???? hahahh..
Dalam perjalanan ke sana tu kan.. sempat la beberapa kamera hak milik terpelihara amik gambor jambatan bunian yang orang duk sebut sebut tu.. wallahualam betul ke tak cerita tu tapi daripada gambar dan pengamatan kami jambatan tu memang tak ade jalan dekat hujung dia..
Macam ni ha.. macam ni...
Haaa.. ni lah jambatan tu..orang kata negeri sembilan punye kerajaan memang saja bina jambatan ni sebab nak suh bunian tu lalu dekat atas supaya tak mengganggu perjalan pemandu kenderaan pada waktu malam sekaligus boleh mengelakkan kemalangan daripada berlaku..haaa gituuu.. tapi terpulang lah pada anda sama ada mahu percaya atau tak kerana hak percaya adalah hak anda..
Jambatan ni kan die hanya stop kat ctu je.. dan takde sambungan jalan tar lagi lepas tu.. itu boleh membuatkan kita pelik jugak tapi takpe.. kita jangan rungsing2..selagi kita tak buat sesuatu yang jahat.. Insya Allah kita akan dilindungiNYA selalu.. kenalah ingat Allah SWT baru lah kita tak akan jumpa benda yang pelik2 kan..insyaallah ..amin.. 
Kami sampai dekat PD dalam pukul 10 pagi macam tu la.. alhamdulilah selamat kami sume sampai.. alhamdulilahh.. bila dah sampai masing masing busy menolong angkat barang barang yang banyak tu dan kitorang pun jumpa la port yang cantik dan strategik sangat untuk aktiviti kami pada hari tu...
Ni lah hasil tungkus lumus kerja kami membalut hadiah.. hasil kerja tangan AIDA, SAYA dan KAK SU.. Sempat pun siap sebelum aktivit kami hari ni..heheee

Yang kiut Miut ni saya yang balut.. penat jugak la sebab gelas tu saya balut satu satu pastu team plak ada 3.. dalam setiap team plak ade 4 orang peserta so letih gak la nak kene balut 4.. pembalut plak dan dan xcukup pastu nasib baiklah kak su ada extra pembalut.. so berjaya jugak melaksanakan proses pembalutan hadiah ini..
Inilah himpunan hadiah2 yang telah dibuat dan akan diberikan kepada sume peserta yang menang hari ni tapi jangan bimbang sebab sume akan dapat dan tak terkecuali lah.. adil dan saksama la katakan..hehee
Aida nampaknya sedang menuangkan sos cili ke dalam bekas ya.. untuk menyenangkan rakyat2 jelata mengambilnya sekejap lagi..

Apalah yang dibincangkan tu ya??

Muka saya dipenuhi NUR..putih suci murni dengan cahaya itu..hahaa

Kekonon sedang busy menyediakan makanan nye punn aduiiii



Mase ni dah kelaparan sesangat dah lagi lagi dengan kak yat wat nasi lemak.. sodapnyooo laaaa.. tu yang laju je saya amik makanan tuh..hahaa

Muka happy sebab dapat makan..hahaaaa

Tengah berebut lauk ngan boi..

Suka sangat la kita sume ni..balik nanti jangan menangis sudahhh..hehe

Amboi kaksu kemain over die.. peluk rerapat sangat tuh..nasib baik laki dia.. so suka hati dia la.. hahaaa
Jom menjamu nasi lemak bersama yaa kawan-kawan

With cik Aida.. my officemate..ex-classmate..ex-roomate..hehee

Budak berdua ni tak peduli makan dah kalo dah start main..

aummm..sedapnya nasik lemak kak yat ni,, yeayyay

Dia tengah makan dadih buatan beta..hehee
with Kak Su, Boi dan Kak Yat
Lihat lah kegagahan kami.. jyeaaahhhh

With akak akak yang sporting and happening..

Di antara mereka mereka yang menghadirkan diri pada hari itu.. tak semua orang lagi ni sebab ade dah yang terjun dalam air,,tak nyempat pape dorang ni dah main air,, dasatttt...yang ni plak belum mula aktiviti dah bergambar sakan.. belum start lagi tu.. kalo dah start tu macam mana la gamaknye.. hahaa
Terima kasih la untuk adik adik kak yat dan kawannya sebab sudi menghadirkan diri mengikuti aktiviti kami pada hari itu.. kami amat2 lah berbesar hati kerana sudi memeriahkan lagi majlis merangkap aktiviti yang kami anjurkan..heheee


Tiada ulasan:

Catat Komen

ads