Sabtu, 29 Disember 2012

05 di port dickson - Google Blog Search

05 di port dickson - Google Blog Search


myMetroWanita maut dalam kemalangan <b>di Port Dickson</b>

Posted: 22 Dec 2012 09:41 PM PST

thumbnail

KEPUTUSAN Penilaian Menengah Rendah (PMR) sudah diketahui minggu lalu. Daripada 481,424 pelajar yang mengambil peperiksaan itu, seramai 30,474 memperolehi keputusan paling cemerlang.

»

LAGI . BESTARI
 • Profesional pengurusan PTPL

  MENYEDARI betapa pentingnya bidang pengurusan yang menjadi entiti dalam mencapai matlamat organisasi, Kolej PTPL menawarkan Diploma Pengurusan kepada mereka yang berminat.

 • Asuh pelajar jadi warga global

  MENYEDARI program aktiviti bertaraf antarabangsa boleh memberi pendedahan dan pengalaman baru selain membantu memperkasakan kemahiran insaniah, Sekolah Hospitaliti & Seni Kulinari (SCA), Kolej PTPL, Shah Alam, menganjurkan program lawatan ke Thailand, baru-baru ini.

 • Rahsia hilang mengantuk

  RAMAI pelajar apabila mahu belajar terasa mengantuk. Ada tidak sampai 10 minit berada depan buku, mata terasa berat. Tidak tahu apa yang dibaca dan ini merugikan diri pelajar itu sendiri.

thumbnail

MEMANDU kenderaan hibrid sport, Honda CR-Z pastinya memberi sesuatu pengalaman yang sukar dilupakan ...

»

LAGI . VROOM
 • Kumpul bawah satu bumbung

  ACARA tahunan peminat motosikal tempatan mendapat sambutan meriah apabila lebih 30,000 pe­ngunjung menyertai Kuala Lumpur Bike Week (KLBW) 2012, hujung minggu lalu.

 • Klasik, sporty dan unik

  BIAR pun motosikalnya pernah ditawar melebihi RM30,000, datuk kepada dua cucu mengakui masih sukar untuk melepaskan koleksi peribadinya yang kini berumur 40 tahun.

 • Hos bocor, radiator tak berfungsi

  HOS getah penyalur air dan penutup kerap menjadi punca kegagalan radiator yang berfungsi menyejukkan enjin dengan sempurna.

thumbnail

TAHUN 2012 bakal berakhir tidak lama lagi dengan meninggalkan kita 1,001 memori berkaitan teknologi ...

»

LAGI . it@METRO
 • Produk Baru: Akhirnya tiba

  RAMAI menunggu Apple melancarkan tablet iPad versi kompak yang memudahkan pengguna memasukkannya dalam beg kecil malah poket seluar sekalipun pasti lega dengan pengumuman baru di seluruh Malaysia baru-baru ini.

 • Produk Baru: Helikopter rakam video

  SALAH satu idea untuk menghabiskan baki cuti sekolah pastinya boleh dilakukan dengan bermain helikopter mini yang mampu terbang di angkasa dengan dikawal sepenuhnya menggunakan iPhone atau peranti Android anda.

 • Produk Baru: Teknologi mantap Aspire S7

  SELEPAS cemerlang dengan siri Acer Aspire S5 yang diperkenalkan beberapa bulan lalu, penampilan ultrabook terbaru S7 kali ini pula menjanjikan sesuatu yang cukup mantap baik daripada segi rekaan mahu pun fungsinya.

thumbnail

SESI persekolahan untuk 2013 bakal bermula beberapa hari saja lagi. Semua persiapan tentunya sudah ...

»

LAGI . SANTAI
 • Ada kelas tersendiri

  LOKASI terbaik terutama peminat golf, perniagaan dan tetamu yang mementingkan kesihatan, meletakkan Palace of the Golden Horses sebagai penginapan mewah serta mempesona dalam kelas tersendiri.

 • Percutian romantis

  TANGGAL 12.12.2012 baru-baru ini menjadi saksi ikatan suci perkahwinan beratus pasangan kekasih di seluruh dunia. Tarikh yang cukup menarik itu dan pastinya tidak akan pernah menjelma lagi menjadi tarikh keramat buat semua pasangan yang melangsungkan perkahwinan ketika itu.

 • Cabaran tidur dalam pesawat

  SELEPAS perjalanan jauh, berbaring di atas katil dan tidur cukup nikmat. Namun, bagaimana jika waktu tidur anda habis di dalam pesawat?

thumbnail

SEPANJANG tahun ini, perkara yang paling mencuri tumpuan ialah ramalan mengenai kiamat yang ...

»

LAGI . AD-DIN
 • Minyak Anugerah halang sihir

  SIHIR sering dikaitkan dengan bomoh atau dukun. Keris, darah, telur, jarum dan patung antara bahan popular digunakan dalam kalangan bomoh atau dukun yang dibantu jin.

 • Sentiasa syukur nikmat Allah

  UMAT Islam kini berdepan pelbagai isu membabitkan akidah dan iman. Fahaman pluralisme dan liberalisme yang mula menapak dilihat antara ancaman besar kepada umat Islam.

 • Beribadah sambil ziarah

  MASholidays adalah pengendali pakej-pakej percutian bagi Sistem Penerbangan Malaysia (MAS) merangkumi keseluruhan rangkaian penerbangan MAS untuk lebih 100 destinasi di seluruh dunia.

thumbnail

MENYINGKAP keindahan landskap semula jadi, pasti elemen lembut dan kejur disatukan hingga ...

»

LAGI . DEKOTAMAN
 • Seronok kumpul mug

  INSPIRASI penggayaan ruang tidak hanya terletak pada elemen hiasan tertentu saja kerana kreativiti dan kelainan yang diserlahkan mampu mencetuskan situasi berbeza.

 • Inovasi tempurung kelapa

  TEMPURUNG kelapa antara hasil kraf tangan daripada bahan seni rimba yang menarik dan kreatif.

 • Jangan tersilap beli

  PERABOT kayu menjadi pilihan kebanyakan pemilik kediaman kerana ia mempunyai keunikan dan penggayaan luar biasa pada ruang.

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads