Isnin, 30 April 2012

05 di kuala pilah - Google Blog Search

05 di kuala pilah - Google Blog Search


Ery Sahaja©: Tekan : Joe Jambul <b>Di Kuala Pilah</b>

Posted: 23 Apr 2012 01:40 AM PDT


salam suma..
tak jawab dosa..
jawab suka..
huhuhu..

perghhhhhh..
letih tahap gaban semalam..
balik kampung la katakan..
ada kenduri..
yelah..
kena la tunggu sampai kenduri settle..
barulah kita yang sedara mara ni boleh balik..
kan masyarakat melayu dipandang tinggi sebab budi bahasanya..

biarpun semalam hanya kenduri cukur cambul je..
bagi meraikan cucu baru makcik Ery..
kebiasaannya kenduri cukur cambul ni simple2 je kan..
tapi disebabkan pakcik Ery merupakan orang boleh tahan penting di kampung tu..
so..
majlis dia agak besar la..
takde la besar macam cukur jambul anak Erra Fazira tu..
tu merepek namanya..
tapi ok la..

sebab tu lenguh2 satu badan tu..
biasalah kenduri kampung..
semua benda gotong royong..
masaknya la..
angkat lauknya la..
melayan tetamunya la..
bukan ada waiter yang nak kemaskan meja..
kalau ada memang heaven la semalam..
lepak kat meja makan sambil dengar mp3 je..
huhu..

paling Ery tak boleh tahan sekali..
time jemputan semua tengah makan..
boleh pulak pakcik dj pasang lagu haiza..
dag dig dug, didalam dada~
jantung berdebar hati berbunga amboi~
pergh..
memang selera makcik2 tu suma makan..
hehehe..


buat baby adib semalam..
semoga sihat selalu dan mirah rezeki..
aminnn..

:)
salam..

p/s : apsal nama kenduri ni cukr jambul ek, padahal baby2 tu tak de jambul pon.. www.tips-fb.com

Tiada ulasan:

Catat Komen

ads